Alla inlägg under december 2017

Av Sofia - 8 december 2017 17:57

Jag tycker veckorna i allmänhet går fort. Riktigt fort. När vi passerar 1 dec händer det något. Det går ännu fortare. Som om de små nissarna leker lite med timvisarna på våra klockor…. Efter förra kanonhelgen i Göteborg då jag faktiskt kunde sätta vissa check på julklappsinköpen tyckte jag att jag låg hyfsat bra till. Sedan låg jag o grunnade i morse. Denna helgen är SISTA helgen barnen är hos mig tillsammans allihopa och jag hade ju tänkt göra så mycket. Baka pepparkakor (har köpt deg), mest för doften i husets skull, göra lite eget julgodis och baka lussekatter. Har nog säkert 6 kuvert saffran liggandes utifall att men just utifall att har inte blivit av än… Inte en tomte är uppe än och de kryper som bekant inte upp ur lådorna av sig själva. Nu behöver man inte få upp några tomtar förrän julafton och man överlever om man inte får upp några alls……. Det är ändå rätt trevligt och alla som har läst mig några år vet att jag ogillar julpynt efter Annandagen. Vill helst att det ska vara rent så fort som möjligt så man kan invänta våren.


Å allt annat man inte har gjort eller gör. Har inte städat ordentligt på över två veckor. Jag trivs inte då. Jobbet suger all kraft och har man lagt till en löparrunda eller ett simpass alternativt en promenad nu när mörkret är som en blöt tung filt – jag har ingen som helst ork kvar till att dansa runt med dammsugaren eller svabba golv. Jag kan leva med dammråttorna men när jag ser dem kan jag få känslan av att de ropar på mig - panik!


Jag längtar hela tiden till min gitarr och sjunga och jag försöker prioritera det en stund då och då. Nu måste jag sjunga upp mig rejält inför julafton och tiden fram till dess går extremt fort. Det ska bli så härligt mysigt att få sjunga i Norra Sandsjö kyrka med mor på den traditionella julbönen kl. 12.00 Hittade ett Youtube-klipp från julafton 2011. Denna sången är en av mina personliga favoriter så jag hoppas att den kvalar in i år också.


Nu har vi simmat. Gott! Nu gör Jonas pajdeg till kvällen. Vi fyller den med spenat, ost och skinka. Gott! David är på bandy, tyvärr strular hans rygg så han kommer inte att stå i målet. I morgon ska de samlas  på Vallen kl. 06.00 Jag kan ärligt erkänna att jag kommer att krypa ned i sängvärmen när jag har skjutsat honom dit. Idol-finalen väntar som kvällens underhållning. Spännande upplösning på en hyfsad säsong.


Å nej, jag tar inte fram städgrejorna i kväll heller, Johanna (som inte är hemma så ofta), Henry och Stella sitter i soffan och då kan jag säga att sysslan går fett bort!


Ha en fin kväll!!


Julbön med mor på Julafton för några år sedan

Av Sofia - 5 december 2017 18:46

Hemkommen efter simhallsbesök. Så skönt! Jag tycker det är jobbigt att doppa mig. Obehagligt och kallt vatten men redan efter två simtag är man igång och timmen går fort. Jag räknar längderna mest för att ha något att göra - under tiden.

Är så grymt avundsjuk att Jonas kan simma med sin klocka o då tillgodoräkna sig alla längder men men - det finns värre problem. Som att få en betongbalk i huvudet. Ligger o maler i vattnet o grunnar på hur dåliga fundamenten egentligen är. De håller ett tag till men snart måste nåt göras och det är ganska tyst om simhallsbygge. Det är ju val nästa år och ingen vill gå ut o lova nåt. En het politiskt potatis i en kommun där investeringsbehovet är stort på alla fronter.

I en växande kommun som Nässjö finns det behov precis överallt och framförallt när det gäller skola/förskola. Allt hänger dock ihop och har vi inte en bra och ?öppen? simhall klarar vi inte simundervisningen på ett smidigt sätt. Bussa elever till annan ort är ju såklart både kostsamt och tidsödande. För egen del klarar jag mig utan simhall om man ska vara petig - jag kan träna på annat sätt. Dock är det en riktigt riktigt skön bonus och ett underbart komplement till träningen under den mörka/hala/kalla årstiden. Nu har vi ju faktiskt gjort det till en vana twice a week.

Nu väntar vi på lax i ugn o jag är så hungrig. Efter en lunch med överkokt pasta carbonara från frysen med härskna baconbitar (undra hur länge den hade legat) ska det bli riktigt gott.

Nu är serien ?Vår tid är nu? slut - för denna omgång o vi får vänta ända till nästa höst på 10 nya avsnitt. Älskar programmen. Är så fascinerad över dåtiden o allt som hänt på relativt kort tid betr t.ex man/kvinna o jämställdhet. Hur fackets roll har medverkat till bättre arbetsvillkor är oxå nåt som serien tar upp. Å så all kärlek.... en stor dos romantik är ju aldrig fel!

Ha en fortsatt fin kväll!

Av Sofia - 3 december 2017 16:40

Trots duggregn och sju grader plus kan man skapa världens julstämning. Imponerad!! Med vitsprayade julgranar i mängder och ljusslingor överallt samt julmusik i varje hörn lyckades verkligen Liseberg med det. Att besöka Jul på Liseberg var verkligen en hit även att jag helt ärligt måste erkänna att vi var nära att strunta i det. Det låter förstås inte klokt när vi delvis åkte till Göteborg för den skull. Har man lagt fyra timmar i Nordstan, koncentrerat sig och funderat på julklappsinköp blir man så otroligt trött. Dessutom satsade vi inte på nån paus för att tanka energi (skitdumt). När vi sedan tidig kväll frågat om ledigt bord för två på tre restauranger kunde vi äntligen slå oss ned på Scandic Opalen där vi bodde. Lunch/middag kl 19.00 - bra där! Då smakade desto godare. Helstekt spätta var precis så gott som jag minns - längesen jag åt.

Vi tog oss i kragen o gick till Liseberg o det var så grymt mysigt. Förutom miljoner ljus i alla träd fanns det så många roliga små stånd som sålde marsipan, fudge, korv, ost....o mycket mer. Vi spelade bort lite pengar på chokladhjulen oxå, för vi två vinner inget. Vi har ju redan vunnit - varandra!

Även denna dag har inneburit många steg (idag mycket bättre väder) och vi fick en mysig fikastund med Mickan o Johan. Världens mysigaste lägenhet kommer de att få och kaktusen vi köpte till dem kommer att göra sig så bra mot de fina tegelväggarna.

En suveränt härlig helg - bra julklapp. Nu åker vi hemåt och den största månen jag någonsin sett följer oss på vägen!

Gokväll!

Jul på Liseberg

Ingen vinst här

Trötta och utsvultna

Månen gör sig inte direkt på kort men jisses vad stor och full den var ikväll

Av Sofia - 2 december 2017 11:28

På väg mot Göteborg. Vi kan kalla det en julklappsresa. Eftersom jag ogillar att känna mig stressad när det handlar om julklappsinköp eliminerar man det genom att dels göra det så tidigt som möjligt och att göra något trevligt av det, när man ändå håller på. Att försöka komma på bra grejer till alla är alltid ett sjå så jag har mer eller mindre tvingat fram önskelistor från barnen. Stella har inkommit med en gedigen, skralt från de andra....

På programmet står även besök hos Jonas dotter o hennes Johan som håller på att greja med sin nya lägenhet. Kul att se hur de ska bo. Inflyttningspresenten köpte vi nyss på IKEA och den var lite hög så nu har jag den framför mig, mellan benen i bilen.

Vi ska oxå gå en runda och se Jul på Liseberg. Har aldrig varit där så det ska bli så mysigt. Å känslan att inte behöva åka hem utan checka in på hotell och bara ta det lugnt. Så denna helg är vår lilla gemensamma julklapp.

Nu yr snön utanför när vi susar fram och det känns onekligen lite juligt när de redan har börjat spela X-mas på radion. Första advent i morgon och redan igår tände vi första ljuset.

Ha en fortsatt fin dag!!

Önskar er en trevlig första advent

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards