Alla inlägg under februari 2018

Av Sofia - 17 februari 2018 16:50

Idag har jag varit på min första skidtävling någonsin. Som åskådare (förstås). När släkten är i närheten bara måste man ju dit och titta. Frida Karlsson blev bara för några veckor sedan juniorvärldsmästarinna i Schweiz och i veckan kom hon till Hallby för att tävla i junior-SM i Hallby utanför Jönköping. I klassen D19-20. Inför dagens sprint 5 km hade hon redan erövrat två guld och det var en fröjd att se henne ta hem sitt tredje i dagens tävling. Som hon gjorde det. Så överlägsen och så vackert hon åker dessutom. Om man nu säger så i skidkretsar. Det var härligt att få skrika hennes namn där vi stod i slutet av brant och lång backe. Härligt också att få träffa hennes mamma, min skidkusin Mia, som jag varit så oerhört stolt över i hela mitt liv. Familjen bor i Sollefteå så vi träffas inte särskilt ofta. Någon släktträff då och då, när pappa fyllde 80 år och så idag! Härligt att Facebook finns så man har lite koll på vad som händer. Stort stort grattis till fantastiska fina Frida!!! Härlig uppvisning idag. Vi hann oxå med att se en duktig Landsbrotjej ta guldet i klassen D17-18. Grattis Moa Hansson!


På hemvägen tog vi svängen runt IKEA o A6. Jag handlade nya blommor för även att jag aldrig haft några gröna fingar så har de varit helt döda i vinter (blommorna alltså). Hoppas de håller ett tag nu. Ny badräkt (till simpassen) införskaffades oxå eftersom den gamla är fullkomligt uttjänt. En vinterjacka på REA blev det i kassen. Den 4 år gamla är trasig. Ni hör ju hur jag hela tiden måste förklara mina inköp. På något sätt känns det mindre "slösigt". Har alltid dåligt samvete när jag handlar - vet faktiskt inte varför. Går man så mycket som jag gör måste man ha grejer. 


Å på tal om inköp. Om jag nu inte bara ska vara åskådare på skidtävlingar MÅSTE jag ju nån gång börja. Dels köpa skidor och dels börja träna skidor. Jonas klappade mig på låren när Frida hade vunnit idag och sa: "Vad är det i dom här Karlsson-benen?". Ja, jag har nog dessvärre inga skidtalanger även om jag har två grymma skidkusiner men jag kanske skulle fixa ett Vasalopp om jag gav det en chans. Jag har all respekt för distansen, naturligtvis. Min pappa var 69 när han åkte första gången så jag har ju några år på mig. Men....det är mycket lockande att tänka tanken. Å tanken kanske blir handling.


Ha en fin lördagskväll!


 

Denna branta branta backe gick som en dans för Frida

   

Tjusgit åkt

 

Mamma Mia och guld-Frida

 

Hejarklacken på plats. Så kul att vara med och titta idag.

ANNONS
Av Sofia - 16 februari 2018 18:28

Ledig fredag. Ledig och ledig.... Tvätta, städa, storhandla - det tar mer på krafterna att röja av alla sysslor än att sitta på jobbet och vara verksam. Det är en sanning som bara delvis stämmer. Fantastiskt skönt att få sova ut, äta frukost inkl en stor kopp starkt kaffe, läsa tidningen. Hade planer på att gå Spexhult tur och retur men snön vräkte ned så jag körde ett pass inomhus - på cykel, så skönt. Lyssnade på ny bra musik. Darin har precis släppt en ny härlig låt och det känns extra roligt att jag, Jonas, bästa Susanne och P-A har bokat biljetter till hans turné i Jönköping om en knapp månad. Vi lyssnade på honom förra gången han var där och vilken artist så bra! Jonas och P-A tittade mest på hans basist som var något överspelad på scen och jag antar att de ser mest fram emot honom denna gången oxå.


Storhandlade på ICA och idag var det trångt i gångarna med alla handlingsvagnar. Var genomsvett innan jag var klar. Fem överfulla kassar - check. Härligt att ha det gjort. Funderade på när jag åkte hem med bilen, hur många kg mat man släpat hem genom årens lopp. 


Nu står Jonas och steker köttfärs till kvällens taco, barnen är åter, golven är dammsugna och våttorkade, tvättkorgen är tom, nya sängkläder och livet känns så bra. För andra förändrades livet mycket denna veckan. Tänker på min äldsta moster som fick ta adjö av sin man Gustav i onsdags. Livets gång och han fick 102 mycket fina år. Det känns så märkligt - att han inte finns längre - han har ju alltid funnits. Jag har en slev som jag fick av honom för många många år sedan. Använder den så ofta och den är så fin. 


Ha en fin kväll - var rädda om varandra!!


 

Denna dikt är så vacker - den passar i tanken till Gustaf


 

Moster Anna-Lisa och hennes Gustaf när han fyllde 100 år och fick gratulationer från kungen.


   

Min fina slev som Gustaf gjorde en gång i tiden


ANNONS
Av Sofia - 14 februari 2018 17:33

Kvällen tillbringar vi I Torset. Kvällsmat hos mor och far plus kakleverans. De har stöttat NIF genom Davids försäljning.

Vi har inte varit hos dem sedan Juldagen vilket är katastrofalt dåligt. Vi har träffats på lunch i Nässjö o de har varit på Henrykalas men ändå... Veckorna bara går o helgerna har varit fullt med annat. Å vi kan visa dem dagen till ära lite kärlek o omtanke. Jonas o jag kostade på oss en god middag på Pinchos i söndags o det kan vi kalla vår Valentingrej. Å så fick jag en urgullig lapp i morse + frukost (ha, ha). För mig är alla dagar med sambon lika hjärtliga - behövs ingen särskild utnämnd dag.

Annars har det varit mycket blommor o hjärtan på sociala medier idag. Vackert!!!

Att sitta i en varm bil med extra värme i sätet, hålla handen o skriva lite - det är vardagslyx bara det. Go tanke att få mammas omelett när man anländer.

Va rädda om er - alla dagar!!

#Wordsmakemyday

Av Sofia - 13 februari 2018 19:53

Ligger i soffan. Mystrött! Drygt två km i simhallen. Idag blev jag riktigt trött. 7-8 pers att parera (simma om) tog på krafterna. Svett i ansiktet. Är grymt avundsjuk på Jonas som får med sig all motion i sin klocka. Min är inte vattentät och fick snällt ligga i jackfickan inlåst i skåpet.

Hade en riktigt trevlig lunch idag. Bjöd alla mina barn på Coco Thai. Det gäller att passa på när de är skolfria (å Johanna jobbar alltid kväll). Alla på plats förutom David som försov sig. Lite synd men han fick väl fixa lunch på annat sätt (eller frukost, ha ha). Vi pratade om klyschan Carpe Diem vilket verkligen är Johannas favoritcitat (eller inte). För mig var det hur som helst en riktigt fånga-dagen-stund. Det är alltid så när man får en stund med kidzen. Det är verkligen tid av lycka!

Å vi grattar idag Stina till sprintguld i OS - så härligt. I går skrällde Samuelsson till med ett silver i skidskytte. Så kul! Undrar om de avslutar kvällen med en Irish Coffee? Det gjorde vi. Istället för semla fettisdagen till ära.

Go kväll eller natt!!

Gott o mysigt

Grädden stämmer ju med semlan...

Av Sofia - 12 februari 2018 19:08

Say no more... Men jag gav 17 i vädret o gick min lunchrunda ändå. När jag var tillbaka på jobbet hade jag fått en stor dos frisk luft o lite rörelse. Den rundan gick inte till historien som en av de skönaste men jag kunde peka finger åt Bore hur som helst. Du stoppar mig inte även om du gör väldigt tappra försök. Jag är definitivt inte ensam om att vara le åt vintern nu. Det suckas lite här o var i korridoren o det pratas om vädret på fikarasterna. Annars har det varit rätt tomt på vissa kontor idag. Många är lediga denna sportlovsvecka o vissa är iväg på skidsemester. Jag längtar till en varm semester. Såklart det är roooligt för kidzen när det blir massa snö till sportlovet. Men som nån sa på jobbet - De flesta sitter väl inne med paddan lr mobilen.

Efter att Jonas har skottat det vi ska skotta blir det torsk o kokt potatis. Plus kall sås med kapris o hackade rödbetor. Kombinationen rödbetor/kapris/torsk är alltid gott. Hoppas att måltiden blir dito.

Å så EN rad om Mello två. Tyckte mellanakten var bättre än bidragen i lördags och då syftar jag inte på David Lindgrens pappakropp utan Petra Marklund.

I morgon är det fettisdagen. Jag är inte ett dugg sugen på semla mer, har ätit min kvot i år o smakat av de varianter som stadens fik erbjuder. Men visst...om ngn bjuder mig i mon tänker jag inte tacka nej....

Ha en fin måndagskväll!

Av Sofia - 10 februari 2018 17:37

Började dagen med att fälla några tårar! I glädje!! Vi bänkade oss framför TV?n och åt frukost medan Charlotte Kalla vann ett guld i OS. Å som hon gjorde det. Helt överlägset! Det är nåt med mitt idrottshjärta - kan inte låta bli att gråta, blir så berörd! Stort grattis Kalla o även till en fantastisk prestation av Ebba Andersson, 20 år, som kom på fjärde plats. Helt magiskt bra! Från Sollefteå kommer hon och andra duktiga skidtjejer - tänker då främst på mitt kusinebarn Frida Karlsson som vann JVM-guld i skiathlon för någon vecka sen. Spännande skidframtid framöver!

Härlig långpromenad följdes av god o näringsrik smoothie som följdes av 26-årskalas i Landsbro. Pelle fyller på måndag o nästan hela släkten var samlad. Huset fullt o ska jag va helt ärlig tog William den mesta uppmärksamheten från födelsedagsbarnet!

Ikväll blir det Mello nr 2. Jonas Gardell tävlar och jag läste i dagens tidning att han inte tror på sin låt.... Han hade tydligen bokat en resa när andra chansen äger rum. När det finns såååå många bra o lovande artister - hur kan då tveksamma låtar och tveksamma artister få chans o plats? Inget ont om Edward Blom men att han platsar i Mello är väl högst tveksamt...

Go härlig lördagkväll!

Nyttigt mums

Av Sofia - 9 februari 2018 17:27

Igår hade vi årets första nämndmöte i barn- och utbildningsförvaltningen. Det tog sina timmar. Internbudget, internkontrollplan och en mängd andra viktiga ärenden. Vi avtackade en ledamot som jag saknar så det värker. Klok och förståndig och hon verkar vara gjord av glädje och kärlek. Minns en gång när jag fick ett fick ett ryck o tyckte jag skulle bli golfspelare. I samband med detta fick jag en scarves av henne med små golfspelare på. En sån härligt gest.


Vi hälsade igår hennes efterträdare välkommen. En ung tjej (inte ens fyllda 20) och jag blev så imponerad av hela henne. Så modig - komma mitt i säsongen - in i vår församling med mest gubbar o tanter och bara vara så hängiven. Med klar blick och röst och full med intresse. Jag ser fram emot sammankomsterna med denna nya kraft. Synd bara att hon inte tillhör mitt parti men det är ju inte så mkt att göra åt. Hon är redan, trots sin unga ålder, en väletablerad kraft i sitt eget parti och är distriktsordförande för Jönköpings läns SSU-distrikt. Varmt välkommen Anna Franzén!


Å så har vi fått ett resultat! En diagnos på vår älskade Henry. Om jag ska vara helt ärlig har nog många av oss nån typ av diagnos även om vi inte har det på papper. Vissa får chansen att bli utredda beroende på lite olika anledning. Efter flera år med diverse besök hos kurator och psykolog samt återkommande besök hos BUP fick vi idag ett utlåtande. Inte heller särskilt förvånande när jag ser mönster i beteende och upplevda svårigheter. Vad diagnosen är har egentligen ingen betydelse. Han är vår älskade Henry med eller utan bokstäver och allt fungerar idag så mycket mycket bättre. Kanske, genom en tydligare medvetenhet blir detta en trygghet i ryggsäcken. Jag älskar dig till månen och tillbaka, Henry!!


Avslutar denna kväll tillsammans med Jonas på Vallen och säljer korv i samband med NIF's A-lagsmatch. Jag kan ärligen säga att efter en vecka där jag jobbat mer än vad jag ska är det inte drömmen att ställa sig utomhus i några timmar. Men, glädjen att David har härlig sysselsättning, att idrottsklubben med ledare, lagkamrater har fostrat honom och dessutom har mycket trevligt och kul ihop med kompisarna överväger - såklart!!


Kom o kolla på bandy ikväll och köp en korv!!!!

Av Sofia - 7 februari 2018 21:31

Långt före det blir tö

Jag hörde det i kvittret
i gryningen - ett rop om vår, en sång
En vädjan om värme
Efter vintern som känns lång

Som fåglarna längtar jag
Medan snön envist ligger kvar
Att februari skulle bli värst
Trots att månaden minst antal dagar har

Kanske kanske är allt som bäst just nu
medan knopparna sover och vilar sig
Innan gröna blad och gräs gror
Innan solen på riktigt värmer mig

Det är som att vinterångest blir värre
med åren som går
Som att själen fryser
och hjärtat nästan stannar o inte längre slår

Jag kan ju njuta av vitt snölandskap
Trots kyla och snö
Jag vill lära mig att omfamna vintern
långt före det börjar bli tö


Sigrid 7 feb 2018

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se