Alla inlägg under maj 2018

Av Sofia - 20 maj 2018 16:58

Startade även denna morgon med Ipren o man får ju lov att säga att den lilla blå figuren håller vad han lovar. Man känner sig piggare. Nu hjälper kanske inte det lilla vita pillret mot stelhet o ömma tår för han jag delade rummet med, led av detta. Dock är han ovanlig fräsch o fin med tanke på gårdagens prestation.

Gårdagskvällens middag var suveränt god. Bakad vit sparris med gravad röding, torsk med färskpotatis. Avslutning - rabarber med fläderparfait. Scandic levererar.

Vi har under dagen avnjutit en go stund i kvarteren Haga med Jonas dotter med sambo. En otroligt mysig stadsdel med hundratals härliga café (känns det som). Vi valde ett av dem o njöt i solen länge. Mycket folk på stan.

Har haft en underbar helg i Göteborg o trots att jag inte sprang igår har dagarna varit fulla med njuta.

I morgon bär det av till Stockholm för två dagar kurs. Strategisk lokalförsörjning. Inte för att jag i detta nu känner för att packa om o ta tåget i morgon kl 06.02 men det känns säkert bättre i morgon. Dessutom är vi några kollegor som åker tillsammans - alltid roligare. Hoppas på bra dagar.

Ha en fortsatt fin söndag!

Gott

Gott

Gott

Gott

Av Sofia - 19 maj 2018 18:25

Idag har jag fått glädjas åt andra, närmare 60 tusen som sprungit Göteborgsvarvet. Det kanske å andra sidan inte var riktigt lika många som kom i mål men en himla massa människor i alla fall. När jag väl tig beslutet i morse att inte springa var jag lättad och glad. Halsontet i går morse höll i sig o kroppen kändes inte löparokej. Igår kväll åt vi en suverän god pasta tillsammans med Jonas dotter o hennes kille o det kändes som en perfekt uppladdning. Surt att inte vara på hugget men sådant är livet då och då.

När jag tog spårvagnen upp till Slottskogen för att möta upp min tappre sambo var jag ännu mer lättad för att jag inte ställt mig i startled 13. Värmen var tuff.

Mest har jag känt glädje för Jonas skull. Vilken kämpe. Han var inte heller helt hundra från senaste förkylningen o träningsdosen har inte helt varit som den ska. Så skönt att han kom i mål o en bra tid. Det är häftigt att se alla glada som kommer i mål. Jag vet hyrd er känns. Sån power!

Nu ska vi sätta oss o käka efter en skön dusch. Scandic levererar som vanligt o trots att jag i te har 2,1?mils löpning i benen har det varit och är en underbar dag och helg!

Må väl i värmen

I väntan på Jonas, på stadion

Så kom han o fick min ros

Medalj på

Den väntade han på. Väl värd!!!
Du är älskling!

Av Sofia - 17 maj 2018 20:55

Idag har jag ätit jättegod nässelsoppa. På Caferangen. Sällskap min äldsta dotter. Det är lyx av stora mått. Hon jobbar varje kväll o på helgerna har hon stora intressen av staden Borås så gångerna vi ses blir enligt mig alldeles för få. Skönt att få en egen timme med henne. Ps. Ni röstar väl på henne?

Full rulle på jobbet. Å mängder med jobb har blivit gjort. Känns skönt att gå hem för helg på torsdag när fredag är ledig. Ska ju tillsammans med Jonas kuta på broarna vid bästkusten, Sveriges framsida. Kuta o kuta, lufsa runt åtminstone. Å tillsammans springer vi kanske inte riktigt. Han startar en timme före mig då han gjorde ett magiskt bra lopp för två år sedan.

Det ska bli varmt o sol enligt väderkartan o jag vet hur jag fungerar då - eller inte fungerar, rättare sagt. Tror det det var 2010 - rekordvarmt o man va glad att man bara kom i mål... Taxi körde över 400 personer som bröt lopppet, vanligtvis ligger den siffran på 150.

Hela spektaklet är fantastiskt! Över 60 000 löpare ska kämpa sig igenom de 21 097,5 metrarna o dessutom trängas under större delen av loppet. I mitt tycke alldeles för trångt. Ett av åren jag sprang blev jag fräckt fälld av en gubbe som sabbade många veckor av kommande löparsommar. ?Aldrig mer? sa jag den gången. Ändå sitter jag här o längtar att få den där medaljen. Den femte. Varför vet jag egentlig inte. Försäsongen var inte så löparvänlig milt uttryckt o hur min mage mår är typ alltid ett oskrivet kapitel. Men jag kan inte skylla på nåt, har helt enkelt inte riktigt rätta motivationen. Den kanske kommer....på lördag morgon.

Har redan nu bestämt mig - är det för varmt på lördag sätter jag mig på Avenyn o dricker rosé o försöker få en skymt av min sambo. Cirka 200 000 är ute o kollar folkfesten. Vi får väl se om jag deltar eller blir påhejare.

Ha en go kväll!!

Fyra prestationer - på lördag kanske det blir en femte

Ni röstar väl? ; )

Av Sofia - 15 maj 2018 21:57

Oj vad grattishälsningar jag har fått idag. Så larvigt glad blir jag. SMS, telefonsamtal, Facebook, Instagram, meddelande på min lilla infotavla vid mitt rum på jobbet o andra som kommit fram o kommit ihåg. Så kul! En namnsdag är ju egentligen inget men ändå väldigt skojigt. Tack alla fina! Å jag har grattat de mina. Alla barn utom David (!) bär namnet som andranamn. Ja även Henry än så länge, på papperet.

Ytterligare en sooooolig dag har passerat i våra liv. Fullt ös från morgon till kväll. BU-beredning budget 2019, kolonilottsavtalsfix, ångad sej med spenat o GDPR avstämningsmöte var arbetsdagen i en snabb sammanfattning. Gick till o från jobbet i underbart väder.

Kvällen bestod av årsmöte i vår samfällighet Fridhem där vi bor. Otroligt trevliga grannar o härliga diskussioner. Jag fick stort beröm för mina goda insatser som kassör. Blev nästan lite rörd av alla lovord. Lika rörd som när jag tidigare idag fick beröm för hårda arbete och slit med GDPR-arbetet. Skryta lite får man. Härligt att få känna sig duktig. Beträffande kassörskapet finns det möjligen en baktanke med de goda orden.... Vid närmare eftertanke fick öven sopintendenten, flaggeneralen och snöröjningssamordnaren, sekreterare, ordförande samt revisorerna stående ovationer.

Å så måste alla ni som har Facebook RÖSTA på min dotter Johanna i den häftiga makeup-tävlingen Nordicfaceawards. En röst per dag fram till den 22 maj på nordicfaceawards.com Det är ju tillåtet att rösta på vem man vill såklart men Johanna är bäst! Så ni vet! Första kvalet var 30 st o nu är de 15 kvar. Go for it!!

Ha en fortsatt go hockeykväll! Heja Sverige!

Grattis alla Sofior idag o mamma o pappa - TACK för mitt fina namn!

Rösta på nordicfaceawards.com

Av Sofia - 13 maj 2018 19:03

Frukost på uteplatsen med de som var vakna kl halv tio. Det gäller att passa på medan Stella vill sitta utsida hus. Hysteriskt rädd för getingar o humlor. Ännu har de små fäna inte synts till så mycket. Medan vi käkade kokta ägg, kaffe o knäckebröd försökte vi smälta gårdagens Eurovision. Kycklingar, tuppar och fina budskap i all ära men hallå. Var så exalterad när Benjamin o Sverige slutade på andra plats så jag kunde knappt sitta still. Å jag slumrade inte till en gång även att programmet efter tredje snabbreprisen kändes mer än segt.

Å så kom tittarnas röster, eller inte... Sverige fick knappt nåt. En sjundeplats är oxå bra. Min favorit blev nog ändå Danmark o jag gillade även Tyskland. Sen om han liknar Ed Sheeran spelar liksom ingen roll. Med tanke på vinnaren såhär med facit i hand hade kanske Edvard Blom eller Rolandz vunnit. Vem vet? Grattis Israel är på sin plats.

Några underbara timmar på sjön idag. Perfekt väder. Lagom med fläkt o svalka på öppet vatten. Fiskade o fick faktiskt en gädda. Vi blev mycket förvånade då vi drog upp den. Draget satt i ryggen?? Ja hugger de inte så får man fånga dem på annat sätt.

Nu är gräset klippt o kanttrimnat. Henry har fått en klippeng o området ser tjusigt välvårdat ut. En grillade hamburgare o sömn på det. Ny vecka väntar!!

Så skön dag

Så skön snubbe

Idylliskt med betande kor vid sjökanten

Så kan man oxå fiska

Av Sofia - 12 maj 2018 19:23

Idag blev det mycket bättre väder än väntat. Lite bonus. Åska utlovades. Vi passade på att ta löparrunda efter frukosten - att springa när det blixtrar är inte på något vis optimalt. Det blev en kvaven runda - svettades kopiöst. Tanken var att detta var sista turen innan Göteborgsvarvet nästa lördag. Vila resten av veckan. Jag tänkte såhär: Går det dåligt gör jag ett nytt försök på måndag - man vill gärna ha en bra runda som stärker självförtroendet. Resultatet blev 15,5 km o hade det varit varvet idag hade jag väl fått en sluttid på 2 o en halv timme. He, he! Not good. Skitmage! Lessamt! Ändå var allt annat ok. Kroppen känns stark o drygt 15 km är ju bra. Ska bara springa 6 km till...

Eftermiddag o sol o gå-runt-vätske-pausar med grannen. Riktigt trevligt o mysigt. De mörka molnen lurade i kanterna men det dröjde länge innan regnskuren kom.

Lite jobb på det o nu grill innan Eurovision Song Contest. Jag får göra en pudel - jag gillar Benjamins låt. Önskar honom all lycka till i kväll. Förutom Sveriges bidrag gillar jag även Danmark o Litauen. Cypern är tippade vinnare. Gillar den oxå - mkt bra show. Mormodern till en av dansarna i det nr har vi träffat på fest - lite kul. Den duktiga danserskan var med o dansade på många låtar i de svenska bidragen BTW. Kul!!

Ha en fin kväll!

Sol på grannens nya trapp - mörka moln i kanten

Havanna fick oxå va med

Av Sofia - 10 maj 2018 19:17

Nu vill man att tiden ska stå stilla. Allt är som vackrast. Skir grönska, fräschör! När vädret bjuder till kan man njuta så mycket man orkar. Tyvärr gör den ju inte det, tiden alltså. Den står inte still, den går snabbare o speciellt på sjön. I många timmar var vi ute på Vallsjön i dag o timmarna flög iväg.

Packade fika med kaffe, kokta ägg o ostsmörgås. Solfaktor på o fiskespön med. Premiärturen med båten i denna fina sjö. Det fläktade rejält och eftersom båtmotorn är ur funktion fick vi ro. Inte så lätt när det vindar i, men vi lyckades komma bort till vassen vid Vallsjö gamla kyrka. Vi fick nästan en fisk. Jonas hade en stor o grann abborre på kroken men eftersom håven oxå var trasig lyckades inte själva slutklämmen på upptagandet. Så synd. Vi gör nya försök såklart.

När vi kom åter till Nässjö lämnade vi in en av båtmotorerna till en händig granne. Vi bodde grannar öven under uppväxten o han är mer eller mindre uppvuxen i en smörjgrop. Han kan allt o lite till om motorer - alla sorter. Han kommer att fixa detta.

Nu väntar vi på grannvänner. Spontangrill. Sommaren gör allt så smidigt!

Ha en fortsatt go Kristi Himmelsfärdsdag!

Jonas kollar stenar med vadarstövlar

Ro ro ro

Fiske

Fika på öppet vatten

Frihetskänsla

En kopp kaffe till

Av Sofia - 9 maj 2018 20:16

Onsdag som känns som fredag eftersom jag är LEEEEEDIG på fredag. Har datorn med mig hem o känner jag mig rätt blir det säkert lite jobb (mobilen visar regn).

Åter till dagen som har varit konstant regnfri. Har haft en sån go känsla hela dagen. Gick till jobbet. Larmade på huset o satte nyckeln i dörren. Då såg jag det. Att grannens körsbärsträd var i full blom. Känns som att de slog ut i natt. Ljuvligt vackert!! Ettt pirr av lycka - mitt i vardagen - gudomligt att få uppleva det och känna växtkraft o vårens explosion. Gick till jobbet på Brogatan. Vacker gata (som bonnatös kan jag i själen ändå tycka att gator i staden är väldigt vackra). Å framförallt soldränkta mot klarblå himmel. Ett pirr till. Ha förmånen att kunna gå till jobbet - oslagbart!

Jobbet flöt på. Hade liksom bestämt mig för att jobba full dag eftersom jag bokat in fredag som ledig. Dessutom skulle det springas efter jobbet o skulle jag flexa ut typ vid två-tre VET jag att jag hamnar i solstolen vilket innebär att löparturen blir svårare att ta sig an. Jag var tämligen ensam i korridoren vid fyratiden o jag fick mycket gjort. Under dagen gick vi igenom medarbetarundersökningen o resultaten visar att vi alla på fastighetsavdelningen trivs mycket bra på våra jobb. Å jag trivs. Goa kollegor o gott samarbete.

Löparrunda i 24 gradig värme. Oj, vad det gick bra. Bra fläkt i vinden underlättade rejält. Å duschen efteråt - hääääärligt!

Ha en fortsatt underbar kväll!!

Ord överflödiga

Brogatan

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards