Alla inlägg under juli 2018

Av Sofia - 12 juli 2018 16:42

På väg österut. Mot Västervik. Har alltid tyckt det har varit ett konstigt namn med tanke på att det ligger på östkusten. Visfestival på schemat o jag trodde jag bokade Magnus Carlsson (Wheeping Willows). Det slutar med att vi får lyssna på Babben Larsson. Absolut inget fel med henne men det är kontraster. Sabina Ddumba uppträder i morgon oxå - bra där. Vet inte vad jag tittade på, där i april nån gång... Hursomhelst ska det bli mycket trevligt. Var där senast 1993 - mao några år sedan.

Idag cyklade vi ut till Stensjön o badade. Danni o Stella har sommarlovskort o tog tåget. Vi fikade tillsammans innan vi cyklade hem o konstaterade att Stensjön säkert ligger 500 meter under Nässjös nivå med tanke på backarna.

Gårdagskvällen tillbringade vi i Frissebo. Ett paradis på jorden som ligger vid Södra Vixen, nära Prostorp. Här byggs det nytt o liten stuga kommer att bli stor och mycket fin. Enormt goda grillade spett avnjöts till en magisk utsikt. Semesterkänslan är total!! Tack Mats o Nettan!

Ha en fortsatt fin torsdag!

Nytt hus på G

Tjusig vy att käka till

Av Sofia - 10 juli 2018 21:32

En riktig nyttodag. Läkarbesök med Henry, hämta ut medicin för dyyyyra pengar. Trodde Henry bokstavligen skulle trilla av stolen när han såg vad det kostade. - Hjälper detta så är det värt varenda öre!? förklarade jag. Därefter tandläkarbesöket för Stella. Den slutliga lagningen på hennes rotfyllda framtand som tandläkaren har gjort så vit o fin. Fantastiskt hur de kan fixa till det. Å kostar inte en krona. Tacksam!

Handla o hem. Tog en långpromenad inkl löpning o det gick riktigt bra i värmen. Tog svängen förbi Davids jobb o tittade till bygget. Det ser kul ut o jag ser hur han trivs med de andra byggkillarna. Han ser ut som de ungefär, trots att han faktiskt bara är 16 år. Jösses, så fort åren har gått. Inte längesen jag bytte blöja på honom o han hängde på armen.

Lunch med Henry. Stella tog tåget till Stensjön med en kompis för att bada. Gjorde pasta pesto vilket var oerhört längesen. Det gick hem. Helt vegetariskt o jag skulle utan överdrift kunna äta den rätten 7 dar i veckan. Pasta blandat med pesto och gröna ärtor.

Städade bilen invändigt o väldigt noga. Det behövdes. Med en stor kopp kaffe bredvid var det riktigt rofyllt o trevligt. Jonas kom hem o nu har även han SENESTER! Gemensam sovmorgon i morgon. En helt underbar känsla!!

Godnatt

Pasta pesto - enkelt o gott

Av Sofia - 9 juli 2018 19:50

......idag är det Jonas födelsedag!
Gick upp med födelsedagsbarnet, alldeles för tidigt när man har semester, men det är energigivande med en morgontur. Den gav dock inte så mycket energi - den sög kraft eller så var det luften - som en vägg. Kvavt! Fick upp Henry o Stella o vi kom iväg till stationen före tio - bra där.

Tog tåget till Jönköping o sedan buss till A6. Gick o strosade runt bland inte allt för mycket folk o botaniserade bland sommarreorna. Idag var det en del lejongula plagg i mina kassar - istället för allt rosa. Spännande!

Mötte upp Johanna på piren o åt en mycket god lunch. Så mysigt att få lite samvaro med nästan alla barn. David jobbar sin sista vecka o idag började han kl 6 o kom hem vid 5. De reste hus nr två i Alsberg. Hade varit en mycket bra dag o hektisk - mkt som skulle bli klart innan det väntade regnat skulle komma. Å det kom en rejäl skur medan vi åkte hem med tåget. Förutom åskan som jag inte gillar alls är det blöta mycket befriande. Mer sånt, tack!!

Nu grillar vi o firar Jonas på sin rätta dag!
Grattis älskling!

Lunch på piren med mina fina

Av Sofia - 8 juli 2018 21:45

En sån härlig dag! Söndag, dagen före den stora dagen. Jonas födelsedag. Han fyller exakt en månad efter mig - nionde - lätt att komma ihåg även om jag har en fantastisk förmåga att komma ihåg födelsedagar. Många datum har satt sig som mentala tatueringar.

Grillfest med nära o kära en varm sommardag hos oss - ett bättre present kan han inte få, Jonas. En het sommardag har vi en underbar baksida o altan. Alla får plats med råge.

Många goa timmar o god mat blev det. Mamma hade fixat sin present från sig o pappa. Jättegod jordgubbstårta.

Avslutade kvällen med en simtur vid Adela udde. Ljuvligt o väldigt varmt vatten.

Godnatt!

Jonas mor, mina föräldrar o hemmavarande barn

Jonas barn o barnbarn

Mickan o William

Jag o den blivande jubilaren

Denna bild är inte med sanningen förenlig - Jonas fixade grillen

Goooood!!!

Jonas hugger in på sin tårta

Av Sofia - 7 juli 2018 18:59

Känns så ledsamt. En stor dos av tomhet. När slutsignalen ljuder är det bittert. Det går inte att komma ifrån. Sagan är slut. Sverige är utslagna i fotbolls-VM. Dock, medan allt folk på Nässjös torg packar ihop sina stolar vänder det. Sverige har gjort en fantastisk insats i VM. Förlora mot England i kvartsfinal, det säger lite om prestationen. England var det bättre laget även om jag tycker (utan att ha någon djupare kunskap om fotboll) att Sverige gjorde en bra match. Vi hade ett par bra målchanser med deras målvakt var oerhört vass.

Härlig samvaro o gemenskap på Stortorget i Nässjö under dessa två soliga timmar. Mycket mycket folk hade samlats o projektet att ha storbilds-TV utomhus blev verkligen lyckat. En stund att minnas. Å just därför var det extra tråkigt att inte få uppleva segern idag. Kan föreställa mig vilket jubel det hade blivit.

En skön lördag är det. Startade med att räfsa sten efter fiberdragningen vid våra hus. Det blev säkert 10 spann fulla. Det ingick att få det återställt men de som utförde den sysslan var nog inte särskilt kunniga att göra just den sysslan. Slänga ut lite gräsfrön på gropig o stenig mark kan ju en femåring göra.

Sladdade in på tippen tio min innan det stängde o tömde allt. Check på den!

Ikväll tittar vi INTE på fotboll. Kul att veta vem som går vidare o vinner förvisso men intresset för VM liksom lite dog för någon timme sen..

Grattis Sverige till ett fantastiskt VM

Innan avspark - här var vi glada

Stella tittade i varje fall på en halvlek

Mängder med folk på Nässjö torg

Av Sofia - 6 juli 2018 20:45

Min plan var att gå upp med Jonas när han åkte till jobbet, kl 06.00 En tidig löpartur medan värmen var human. Sängen var dock fööör skön o kudden oxå. Låg kvar o somnade om - sov som en stock o vaknade kl 09.00 Det är ju så det ska vara - semester o man har valmöjligheten att ligga kvar.

Frukost på altanen - kaffe, kokta ägg o yoghurt. Underbart! Sedan tog jag mig en tur till Spexhult. Lyssnade på Claes Månsons sommarprat vilket var otroligt bra. Lorryfiguren som från begynnelsen var extremt blyg o hade fått jobba på detta länge. Väldigt bra program som berörde - älskar dessa stunder - när man inte har några förväntningar o de som pratar slår lite knock-out o det slutar med att mina tårar faller.

Sprang åtminstone 6 km av de 13 i 24 gradig-värme. Att sedan få doppa sig i Handskerydssjön o simma 1 km - helt galet skönt. Jag skickade en bild på mina ostmackor o kaffe till Jonas. Han kontrade med världens buffétallrik. Ingarps Trä hade semesterlunch idag o ett dignande bord plus tårta, bulle o kaka. Med sig hem hade han även sommarpresent i form av spel, godis o kaffe. Bra där!!

Nu tittar vi på fotboll. Belgien - Brasilien i kvartsfinal. I morgon tittar vi på fotboll - på storbilds-TV på Stortorget i Nässjö. Sverige - England i kvartsfinal. Så otroligt kul att det blev av - en initiativtagare (Per Rudhamn) som fixade sponsorer, bl a Eriksson o Lönn Bygg i Vetlanda AB o lyckades fixa tillstånd av polis o kommun. Vi köpte två praktiska stolar är idag för ändamålet. Heja Sverige!!!

Mina fina päron - fika igår i Torset

Övningskörde med David dit. Han som visat musklerna...

Det behövdes ju - rensa lite vass

Han ser inte så värst farlig ut - denne lieman

Min lunch idag - ostmackor o kaffe vid Adela udde

Jonas lunch idag - semesteravslutning - lite kontrast till min ; )

Av Sofia - 5 juli 2018 16:10

Ja man kan väl utan överdrift säga (skriva) att jag är part i målet men jag tyckte Annie Lööfs tal i går i Almedalen var fantastiskt bra. Välskrivet tal och vältalig som alltid. Rapp o snabb. Med riktigt bra insatser för integration går vi mot val. Jag tror ärligen på dessa idéer med intensiva insatser till nyanlända från dag ett. Det svenska språket och att bli förstådd är otroligt viktigt. I färskt minne efter en liten flickas samtal tillika hyresgäst i går. Hon pratar perfekt svenska och är bron mellan mig och sina föräldrar och jag försöker förklara för en tioåring (cirka) hur viktigt det är att hon berättar för sin mor och far att de måste meddela mig betr. tillfälligt uppehållstillstånd blir permanent eller inte, så fort som möjligt.

Annie hanterade nazisterna som störde på ett proffsigt sätt. Kan inte alls begripa att de får tillstånd att vara på allmän plats med bokbord (?) överhuvudtaget. Gick inte att hindra enligt yttrandefriheten. Har de inte förbrukat den friheten i samma stund de ansluter sig till NMR? Just a question! Regler och lagar tar ibland stryptag på samhället och bakbinder handlingskraften. De hade fått platsen granne med RFSL ungdom vilket innebar att de då avbröt sina aktiviteter. Läste i Aftonbladet att Rossana Dinamarca (V) var mycket kritisk mot att polisen gett NMR tillstånd att sätta upp bokbordet. Hon håller inte med de som hävdar att NMR har rätt att vistas i Almedalen på grund av yttrandefriheten. I stället anser hon att NMR begränsar yttrandefriheten för andra. ?- Man täpper ju igen andras yttrandefrihet. Det är ett hot mot demokratin. Min rörelsefrihet begränsas väsentligt, för jag vill inte gå runt själv.? En självklar säkerhetsrisk för HBTQ-personer. Det är bara för ynkligt. Yttrandefriheten är fantastisk men tolkningen av den då och då kan man ju med tanke på ovan klart ifrågasättas.

Sista jobbardagen. Det är en mycket speciell känsla att trycka ?ut? på stämpelklockan dagen före semester. Jag har nu jobbat i 28 år (med avbrott för 4 barn och plugg) och jag känner fortfarande en otrolig tacksamhet över att jag får vara ledig i fyra veckor med betalning. Jo, jag VET att jag tjänat in den men ändå. Det är stort! Det absolut viktigaste uppdraget denna veckan (ha, ha) var att vattna korridorens blommor då ordinarie bevattningsstyrka samt förste ersättare har semester. På mitt rum är det tomt på blommor. Får ett infall då och då och köper en orkidé. Den håller någon månad (i bästa fall två), sedan dör den. Eftersom siden och plast går fett bort får det vara tomt.

Semesterlappen är uppsatt! Dörren har stängts. Hem o vila upp mig och ladda batterierna för en kommande och förmodligen en krävande höst. Nio år på Tekniska. Aldrig har jag haft ett bättre och ett mer stimulerande arbete. Otroligt fina kollegor och arbetsuppgifter som utmanar mig (de flesta). Ja, jag har svurit på GDPR många gånger denna vår men shit vilken erfarenhet även det har varit. Att få bita i ett surt äpple som till slut visar sig smaka ganska gott. Har haft ovärderlig kontakt med andra förvaltningar och människor i samband med detta uppdrag samt lärt mig massor. Det är aldrig fel. Dessutom har jag återigen fått bevis på att envishet är en riktigt bra egenskap i många sammanhang. Check på den!

Sedan önskar jag ju igen att jag efter 48 år kunde sluta oroa mig för allt i förtid. Chefslösa till hösten - oroligt i magen och lessamt men det är också något vi bara ska ta oss igenom.

Ha en fantastiskt bra kväll!

Gott att sätta upp den på dörren.

Firade in semester med en simtur. Gudomligt!

Av Sofia - 4 juli 2018 18:48

Total glädje. Kärlek till Sverige! Kärlek till fotboll! Gemenskap! Kroppen har inte plats för alla känslor när slutsignalen har gått. Sverige vidare i VM. Het sommar - bra fotboll - påminner om 1994 när Sverige darrade av hetta och fotbollsfeber. Inte sedan dess har vi gjort så bra ifrån oss. En hyllning till laget där alla jobbar och sliter. Vad de kämpar! Så härligt!

Som vanligt var jag som en fiolsträng under dessa två timmar och när det var några minuter kvar, ville jag helst gå och vattna blommorna. Men jag tittade HELA tiden och fick bevittna segern över Schweiz. Jag stod upp sista kvarten, hade inte nerver att sitta still. Efteråt vill man bara ut. Ut och firargå. Vi gick till stan i värmen, vardagsklädda och precis som vi var. Gick till Matlyckan och anslöt oss till fler sverigesupportrar, drack thailändsk öl och alla var så glada. Idrotten är fantastisk! Värmen och gemenskapen var total.

Kollade på Allsång på Skansen vilket igår var en extra bra upplaga med Glenmark, Strömstedt och Ericsson och visst får man 94-vibbar när de sjunger gräva guld i USA. Den gången grävde de brons ? undra hur länge vår svenska resa får hålla på i detta VM. Motståndarna till på lördag blev klara några timmar senare och vi såg även den matchen. Ja, domaren var inte direkt sysslolös. De gula korten regnade likt mannar från himlen under matchen och det var såååå spännnande. Var tvungen att titta klart och se straffläggningen även om kvällen blev något sen.

Dagen på jobbet har varit svettig. En mycket god lunch på Simhallscaféet med bästa Mia. Vardagslyx. När man inte vill att tiden ska gå, vill bara fortsätta och fortsätta och fortsätta prata. Girltalk eller åtminstone kvinnoprat med tanke på vår ålder. Vi behöver det oftare konstaterade vi.

Ikväll blir det fokus på Almedalen. Centern dag i dag och Annie ska tala och bli utfrågas. Spännande och mycket intressant. Framåt Sverige i klöveranda. Det blir en TV-kväll igen. Har precis varit o simmat runt bojarna i Handskerydssjön. En badplats så nära hemmet. Vsrdaxlyx! Härlig känsla.

GRATTIS Sverige till spel i kvarten. Kunde ni ta Mexico och Schweiz - då kan allt hända.......

Go kväll

Jag fick glädjefnatt igår efter Sveriges seger. Inte konstigt!!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards