Alla inlägg under augusti 2018

Av Sofia - 19 augusti 2018 17:24

Kväll med släkten för att fira Stella i förskott. Förlängde bordet och dukade långbord i vardagsrummet för vi blev glädjande nog fler än vad jag trodde. Båda kusinerna Anton o Simon kom med och det uppskattades verkligen av oss o våra ungdomar. Henry gjorde en snabbvisit innan han for vidare och Johanna och Oliver satt med oss mellan förfest och fest-fest. Två av deras kompisar hade inflyttningsfest - lyckat att det passade att äta här.

Å ja!!! Jag fick en bild på samtliga mina kidz. Alltid lika roligt att ha dem alla samlade på ett kort då och då.

Idag har jag sprungit. En rejäl runda efter sommarens kortare rundor i allt för hett väder. Det var varmt idag oxå men väldigt skönt. Å det blev såklart Spexhult tur och retur o lite till. Gott när orken är med o kroppen känns lätt.

Hann med en sväng till Mio oxå. Där är det väldigt roligt att gå omkring och titta. Guld att ha en sån härlig affär i vår stad. Härligt oxå när just DEN mattan jag ville ha var prissänkt med 70 procent. Check! Ännu bättre när MAX Står färdigt bredvid MIO. Det var i varje fall Stellas åsikt.

Ha en go kväll!

Långbord

Jonas o jag

Johanna och Oliver

Mor och far

Anders o Lotta

Anton och Simon - ja, de är bröder

David och födelsedagsbarnet Stella

Henry

ALLA mina fina

Suveränt god tårta gjord av mormor

Av Sofia - 18 augusti 2018 18:16

Vi firar Stella i helgen. 14 år nästa lördag den 25 augusti. Igår med familjen och idag med närmsta släkten. Tyvärr var det bara mor och far, min bror Anders och Lotta som kommer (Pelle och Monica var upptagna på annat håll) och glädjande är att både sönerna Anton och Simon kommer. De är mest ute och far och upptäcker världen så att de kan komma samtidigt och komma med överhuvudtaget känns ju som en jättebonus.


Nu sitter vi soffan och är färdiga. Har förberett allt för kvällen. Gott! Har till och med hunnit att ta en tupplur tidigare i eftermiddags. Så skönt. Å behövligt. Vi har trajat Spexhult tur och retur och delat ut Center-broschyrer + Vallbohaga och alla små vägar därikring. Det tog på krafterna. Varmare väder än jag trodde så jag var felklädd med andra ord. Vi tittade såklart lite extra när vi gick förbi Karpvägen 27. Vi längtar tills vi får kliva in genom dörren och känna att vi är hemma. Det känns redan som att vi är hemma när vi är i området - go känsla!


Tog tag i min svarta älskling en stund idag. Det har inte blivit mycket gitarrspelande i sommar - alla dessa lediga dagar som flög iväg - det fanns ingen plats för sång- och spelstunder. Tyvärr. Men ackorden sitter och jag älskar att spela låt på låt. Det är ren och skär lycka - att skapa ljud med strupe och fingrar. Vilken gåva! Sedan hur det låter är ju en annan sak. Jonas som ligger i soffan - han klagar hursomhelst inte.


Ha en fortsatt fin kväll! Det ska vi ha med nära och kära!


Strövtåg i hembygden - en favorit

Av Sofia - 17 augusti 2018 18:34

En tidig morgonpromenad i augustivärme gav mig energi för hela dagen. Full rulle på jobbet och på marknaden. På lunchrasten drog jag på mig den gröna tröjan och kampanjade en stund på höstmarknaden på torget. Pratade med folk, bjöd på kaffe och delade ut ballonger. Det kändes som att det var färre stånd i år men det var gott om folk. Det är otroligt roligt när främmande människor kommer fram till mig och tackar mig för fina insändare i tidningen. En herre påtalade särskilt den som publicerades i veckan där jag skrev om mitt ogillande av smygrasism. Alltså – såna här kommentarer lever jag på hela dagen. Det värmer ända in i hjärteroten (om det finns någon sådan?).


Veckan som har gått extremt fort har också varit mer än fullspäckad. Är man fritidspolitiker i valtider ska det nog vara så. Möte, kampanj, valsedel- och broschyrpackning på luncher, utdelning broschyer på kvällar. Väldigt roligt samtidigt som jag är sovtrött vid kl. 21.00 Min plan var att lyssna på partiledardebatter och dueller på TV på kvällarna men den planen har milt sagt spruckit. Igår var jag på ett ljusparty hos min svägerska i Norra Sandsjö. Det var det första för mig (och kanske det enda). Fina och bra ljus men väldigt dyra. Det doftade starkt av alla dofter. Köpte hursomhelst två ljus för 507 kr (!!!!) Tillägg – valde den mildaste doften jag kunde hitta. Sedan blev det gofika och det satt som en smäck. Frallorna och äppelkakan som mitt syskonbarn Kristin hade bakat var jättegott! Om hade köpte för över 500 kr var man med i en utlottning av mer ljus. Jag vann! så det doftade söta jordgubbar i hela bilen när vi åkte hem. Tack Monica för att du bjöd in mig. Det var en upplevelse.


Ikväll firar vi Stella som fyller 14 år nästa lördag. Fint väder, grilla nåt gott och Johanna och Oliver kommer hem en stund. Go fredag med andra ord!


 

Centerpartiet för Sverige FRAMÅT!

Av Sofia - 15 augusti 2018 20:31

En dag med fullt ös, sol och lunch på caférangen. Jo, jag hade med mig matlåda men den kan jag äta i morgon. Bra! Eftermiddagen innebar statussamtal betr. Henrys sista år på Brinells gymnasium. Det var positivt även om det är hårt jobb som gäller fram till juni 2019. Jag ber en stilla bön att allt går bra nu. Den där ständiga oron att det inte ska gå kan förmörka de ljusaste dagarna. Sedan fick jag sätta mig ned och bli fin i håret igen. Efter 7 månaders utväxt av råttfärg blev det åter slingor i guld. Kapa lite på längden var också nödvändigt. Jag trivs såååå i långt hår men att klippa bort slitna toppar är ju inget fel. Så skönt! Tack fina Maria och tack för en trevlig pratstund.


Idag är det Stellas namnsdag. Min egen stjärna som namnet betyder. Stella är inte så aktiv på sociala medier men snapchat använder hon flitigt och via detta forum håller vi kontakten när hon inte är hos mig. Alla dessa ”go-natt-meddelande” är goa att läsa och värmer hjärtat. Saknar dig och älskar dig!



Lys upp min himmel i natt

Min egen stjärna, min Stella!
Du fanns inom bara mig
länge, länge

Du var min
Jag valde att ge dig liv
Ett självklart beslut
Men vad jag inte visste
var hur svårt det skulle bli
att dela dig med någon annan

För jag måste just dela
med mig av dig för att
du ska älska mig!

Du, lilla stjärna
Jag vill att du ska lysa
hos mig av din egen kraft och vilja

Nu är jag helt ensam
Lys upp min himmel
Med ditt milda sken
Så jag kan sova utan dig i natt!

Sigrid 2005


   

Jag och Stella i Malmö - den heta sommaren 2018

Av Sofia - 14 augusti 2018 19:56

Det märks att det börjar närma sig valet. De gröna uppdragen duggar tätt. Vi spurtar inför valdagen. Efter gårdagens inspirationskväll i Norra Sandsjö bygdegård med både kända och mindre kända politiker var stämningen på topp. Diskussioner och intressanta frågor togs upp och jag gick därifrån med en go känsla i magen. Man känner en stor samhörighet med andra centerpartister när man träffas gemensamt för en sak. Sverige ska framåt! Frågan är vem av alla partier som kommer längst? Grön tillväxt och gröna idéer får mig och tro att det är Centerpartiet som går låååångt.


Höstens val blir ett värderingsval. Vilken väg väljer du? Låter du blåsas omkull i den hårda vinden som viner runt knuten eller vågar du stå upp för medmänsklighet. För den springande punkten är att våga bemöta de som redan har bestämt sig, de som är så missnöjda så de väljer vitsippepartiet. Hade själv ett samtal idag där jag förstod att bl.a nattens bilbränder var orsaken till personens i fråga, bitterhet. Nej, det är verkligen inte okej att bränna bilar, aldrig någonsin. Om bilförstörelse eller andra dumheter sedan beror på tristess eller att visa sin fientlighet gentemot samhället spelar mindre roll. Man bränner inte bilar! Punkt! På just den punkten var vi i varje fall överens i samtalet.


Gårdagskvällen avslutades med att systrarna Marielle och Madeleine Almquist från Myresjö pratade om sin pod - politikpratarna. Två unga, drivna tjejer som för något år sedan ville engagera sig politiskt men visste inte i vilket parti. De låste in sig i källaren och läste samt pluggade på om samtliga alternativ. Valet föll på Centerpartiet – såklart! De boostade oss alla och spred en härlig och glad stämning. Avslutningsvis bad de oss alla att prata på en enkel nivå till folk vilket är ett råd som verkligen är värt att repetera. Enkelt och rakt! När jag kom hem var det lögn att somna. Uppe i varv efter dagens intryck är det så svårt att varva ned tankarna. Å vetskapen om att man ska stå på stationen och kampanja kl. 06.00 påföljande morgon gör ju att John Blund inte riktigt tar sitt uppdrag på allvar.


I morse delade vi ut goodiebags till alla som skulle till och från tåg på Nässjö station. Rikskampanj för Centern på Sveriges alla stationer. Kassarna gick åt som smör i solsken. Info (reselektyr), muffin, festis så långt laget räckte fick alla som ville med sig och nästan alla jag mötte tog en kasse. Sedan är det ganska roligt att betrakta människors uppsyn när man går fram och säger ”god morgon” och sträcker fram en gåva. Vissa ser mest besvärade ut – typ ”är-du-en-sån-där-som-ska-sälja-på-mig-ett-mobil-abonnemang-blicken”. Andra ser enbart glada ut – och tackade så hjärtligt för påsen. Andra reflektioner - om det är några stycken som kommer i flock och den förste tackar nej, då tackar i 9 fall av 10 också nej och vice versa.


Packade valbroschyrer på lunchen och i kväll blir det nog ett utdelningsrace i närområdet där vi bor. I kväll när jag lägger mig på kudden kommer jag nog fundera på hur papperskorgarna på tågen har sett ut under dagen i vårt avlånga land. Stort tack i efterhand alla städpersonal på tågen.


Avslutade kvällen med att dela ut en grön broschyr i vårt närområde. Jag måste säga att min sambo är en fantastisk support i mitt politiska uppdrag. Det är ju så mkt roligare att gå omkring och vara två. Kan ändå inte komma ifrån känslan att jag känner mig lite halvt oobekväm när jag lägger grejer i andras brevlådor. Varje gång det står "Ej reklam" på lådorna kör jag mantrat i huvudet. Detta är samhällsinformation - inte reklam. Detta är samhällsinformation - inte reklam. Detta är SAMHÄLSSINFORMATION - INTE REKLAM.


Ha en fortsatt fin kväll!  

Frukost


 

Syster och bror (Fick frågan om vi börjat jobba på Konsum.... ha, ha, ja det skulle jag i så fall inte heller skämmas över)


 

Härligt morgonpigga människor

Av Sofia - 12 augusti 2018 19:06

Ligger under filten i soffan efter en varm dusch. Att stå ute ganska still i några timmar blev till slut lite kyligt. Iförd centerjacka var uppdraget att stå vid valaffisch a la Annie Lööf o dela ut ballonger till barnen o broschyrer till de som ville o eventuellt prata grön politik. Delade i varje fall ut några ballonger o var tillgänglig för snack. Jag är inte den sortens människa som bara går fram till människor o börjar prata. Pratar gärna om någon frågar dock.

Att vara i Kerstin och Håkan Ahlstedts trädgården är snudd på overkligt. De öppnar sin trädgård för alla vid olika tillfällen. Idag var det i samarbete med Centern. Så otroligt vackert och välskött. Blommor, persikor, lila tomater och hur mycket som helst annat tjusigt. Vilket engagemang!!! Hela tiden framtida planer, nya projekt och små byggnader. Här kan man hyra rum för bröllopsnatten och andra fester och event. Häftigt!!

Vi köpte perenn lavendel för framtida bo - ska bli en fröjd att få plantera det framöver! Gott fika och korv med bröd fanns till försäljning och både deras barn och barnbarn var goda hjälpredor.

Igår åt vi kräftor från Sandsjön vid Sandsjön. Trevligt, mysigt och otroligt gott. Min äldste kusin tillika dräng på mina bröders gård var oxå bjuden. Alltid lika roligt att träffa Magnus och Ingegerd.

Nu laddar vi med mat o vila inför en ny vecka. Efter en mycket hektisk vecka med jobbstart, valspurtsupptakt och husköp blir det många uppgifter i min illgröna centerjacka. Alltså - den är inte vacker på en fläck men det finns en fördel - man syns!!

Framåt för Sverige!!

Kräftskiva i Norra Sandsjö hos bror Anders o Lotta

Min äldste kusin o jag

Två kusinebarn var hemma. Lukas o Anton

Grönt uppdrag på grön trädgård i gröna jackor

Jonas framför mängder med tomater

Ahhh så fint

Cooooolt!!!

Mycket folk på besök

Av Sofia - 11 augusti 2018 17:18

Servicenivån kan verkligen vara olika mellan företag. Kan milt sagt säga att hade kommunens servicenivå varit så dålig som de företagen som varit inblandade i vår fiberinstallation hade det varit ständiga skriverier i tidningar och protester. Hade två samtal igår som var vitt skilda. Ett samtal var under all kritik och ett var toppen. Beträffande det första hoppas jag verkligen att någon lyssnar på det mellan mig och Telia (de spelas som bekant in i utbildningssyfte) för det hade varit ett praktexempel på hur det inte ska gå till. Jag försöker inte ens förklara - men resultatet var att jag helt sonika fick beställa om de tjänster vi enligt skriftligt avtal beställde oktober 2017 och till ett sämre pris. "Vi har inte det priset nu" svarade andra änden och jag bad att få tala med hennes chef/ansvarig för att reda i saken närmre. "Det går inte" svarade andra änden. "Vi gör inte så". Bredbandet skulle heller inte fungera förrän på måndag. Märkligt i cybertider att det ska ta så lång tid när fibern faktiskt är klar (som installationskillen sa i torsdags).


Jag bara testade och kolla om Wi-Fi fungerade för några timmar sedan och JAAAAAAA det funkade. Även TV hoppade igång med nya identifieringskoder och kontrollkoder. Lyckan är total och obeskrivlig! Nu är man med i matchen igen, skönt och dessutom går det snabbt. Jag märker skillnad jämfört med tidigare. Check på fiber med andra ord. ÄNTLIGEN!


Det andra samtalet då. Ringde och kollade med Länsförsäkringar huruvida vi ska göra med försäkring på nya huset, vilka alternativ som finns. Vilket proffs i andra änden. Skulle återkomma om bästa pris och bad nästan om ursäkt om han inte skulle hinna under dagen. Ingen panik, svarade jag. Vi tillträder inte än. Redan i går kväll kom mejlet med bästa pris. Fantastiskt bra jobbat.


Idag har vi promenerat, inte helt oväntat ut till Solbacka i Spexhult. Bara namnet. Solbacka - så vackert. Lika vackert som huset som bara ligger där och väntar tills vi kommer. Har en helt overkligt skön känsa i kroppen när vi tittar ut över sjön. Den är på något sett "vår" nu. Lite i varje fall. Så mäktigt!


Å i kväll blir det kräftskiva hos mina bröder i Norra Sandsjö. En kväll hos dem tillsammans med mor och far och lite annat trevligt folk - det går inte av för hackor. Lyxigt!!! TV kan vi kolla på nån annan kväll. Just nu är det bara så roligt att zappa runt bland kananlerna och fippla med den nya fjärrkontrollen. Kollade in min mest tittade You-Tube video via TV'n. Längesen jag kollade men över fem tusen lyssningar. Så kul! Min favoritpsalm av alla. Inspelad 2013. Texten är så fin om man tror på det viset som jag gör.


Ha en fortsatt fin kväll


Det finns en väg till himmelen

Av Sofia - 9 augusti 2018 18:29

Vilken dag! Den här 9 augusti går till historien på många sätt!!! Arg som ett bi och gladast i hela världen.

Morgonen startade perfekt. Löpning i svalt väder men det var ändå klibbigt. Konstigt att gårdagskvällens åska inte fräschade till det mer.

Gick iväg till jobbet och så ringde fiberinstallatören. Han hade fått ett återbud och ville komma idag istället för på måndag. Svarade att det gick bra OM han var klar till kl 14.00 Då var det annat på schemat som prio högre än ett! Det skulle han klara.

Det fattades kablar o han fick åka till Ahlsells o handla, tiden började bli knapp. Han blev inte färdig innan vi skulle åka så jag lejde David för att få den slutliga instruktionen hur TV o annat fungerar. David mesar när vi sitter upptagna - VI HAR INGET BREDBAND ELLER? Helt ställd var jag - vi skulle få fiber installerat och montage skulle ingå plus igångsättning. Ringde supporten 10 min för sent (de stängde kl 16.30) iiiiiii-landsproblem men jag blir så trött. Får ringa i morgon. Wi-Fi fungerar inte. Besvikelsen var total från samtliga boende på denna fastighet.

Å vad var det som var prio 1 för oss? Vad var viktigare än att vara hemma o kontrollera fibern till punkt Ö. Vi skrev på för ett hus! Sedan förra veckan har hjärtat varit utanpå kroppen. Budgivning på något som man vill ha är det jobbigaste man kan va med om, särskilt om det finns en ekomisk gräns.... DET huset ville vi ha! Med DET läget. Med DET skicket! VI har tittat på så många hus o så nu - så perfekt. På älsklingsplatsen i rätt kommun - NÄSSJÖ! Så glad!

Å nej vi flyttar inte, bara varannan vecka! Tills vidare....

Skål!

Vi firar, uthungrade med en korv

Å vi firar med dryck som i förhållande med korven kostar mer. Länge sparad flaska

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards