Alla inlägg under augusti 2018

Av Sofia - 8 augusti 2018 21:08

Efter en svettig o sömnlös natt (suck) startade jag morgonen med promenad. Tog vägen över stationen idag och fick kaffe av socialdemokrater som valkampanjade. Fel mugg (för mig) men gott kaffe får jag ju lov att säga. Vi kan skoja med varann o konstaterade att de kan dricka ur gröna muggar o vi gröna ur röda muggar.

Annars har det varit en het, varm men sammanfattningsvis mycket bra dag. Det är varmt överallt, även inomhus. Vi människor har tydligen olika gränser för hur varmt vi tycker det är. Ja, det är varmare än normalt men det är inte 30 grader i våra lokaler. Jag dricker extra vatten hela tiden o tänker inte så mkt på det.

Jag kommer snart sakna värmen när höstrusket väl kommer. För det kommer.
Jag hoppas att jag kan påminna mig om hur det var att springa för några veckor sedan. Mer än varmt o huvudet nästan bultade. Då är det skönt att dra ned löparmössan och väl klädd ge sig ut i halv storm. Det går ju bra att skriva hur som helst - det kan kännas tungt då oxå, ha ha.

En trevlig lunch hade jag oxå. David o Stella cyklade ned till stan o vinst på Coco Thai. Så gott och mysigt!

God kväll! I natt vill jag sova bra! Nu öser regnet ned o jag hoppas det fortgår hela natten - utan allt för mycket åska!!

Varmt o hett på Coco Thais innergård

Av Sofia - 7 augusti 2018 19:00

Jobbstart och allt vad det innebär. Plus lite till. Igår efter jobbet var jag helt slut. Plus lite till. Somnade i soffan till Lotta på Liseberg. Nånstans när hon sjöng Lena Philipssons ?Kärleken är evig? med sin nasala stämma gick ögonen ihop. Jodå, jag gillar Lotta ? snacka om frisk fläkt och att få igång publiken - dock kan jag bara inte med sångröster i näsan. John Lundvik var riktigt bra. Hans röst är mumma. Tomas Ledin är också still going strong.

Halvtomma korridorer börjar bli fulla och mejlen kommer i strid ström och telefonen börjar ljuda. På något sätt känns det som om man inte hade varit ledig alls, det flyter på och i år har jag (ännu) inte glömt något lösenord. Att man har med sig datorn hem är väl kanske en förklaring. Det är dock en bra lösning för mig. Gillar inte att släppa jobbet helt i fyra veckor. Bättre att städa av lite då och då. Sätta flagg på de mejl som ska åtgärdas och slänga det av icke vikt. Det passar mig men passar inte alla.

Det är oxå mycket trevligt att återse kollegor. Fikastunderna, lunch med gott prat. Så värdefullt.

Förutom jobb har även politiken dragit igång. Beredning med majoriteten för barn- och utbildningsnämnden igår. Idag budgetöverläggning med kommunledningen. Är ju inte van att sitta så still nu efter semestern så det kliade lite i benen då och då. Dock är det väldigt bra möten och mycket intressant. När jag är med i dessa sammanhang känner jag en otrolig stolthet. Det är otroligt stort ansvar som jag har fått.

Dessa möten är dessutom extra viktiga i valtider. Allt ställs lite på sin spets nu. Man vet ju inte alls hur det ser ut efter den 9:e september. Med skräckblandad förtjusning ser jag fram emot valdagen. Valarbetet har också dragit igång. Till helgen blir det Grön Trädgård, både i Rödja och i Hattsjöhult. Varmt välkomna till dessa evenemang. Fina, härliga och gröna trädgårdar visas av gästfria vänliga värdar.

Ikväll blir det grill av egenjagad älg (hamburgare). Riktig middag. Igår orkade vi bara steka några ägg och ta fram yoghurtförpackningen.

Ha en fortsatt go kväll!

Av Sofia - 5 augusti 2018 16:03

Söndag före jobbstart. Sista lediga dagen av semestern. Det har funnits år där denna dag helt har gått i vemodets tecken. Inte i år. Känns hur bra som helst. Dessa fyra veckor har varit kanon, från början till slut Och med den känslan i kroppen känns det som att batterierna är fulladdade. En go känsla. Sedan är det saker jag kommer att sakna. Att kunna ligga på morgonen utan påslaget alarm, kunna dra sig en stund till. Alla dess underbara frukostar - varje dag vi har varit hemma har vi kunnat sitta ute. Dessa härligt långa promenader utan tidspress. Motion o rörelse är som bekant inget jag till vardags prioriterar bort men allt ska hinnas med i vardagen på ett annat sätt.

Har messat med Henry som har haft en suveränt bra helg i Stockholm. Pride-dagar i regnbågens alla färger. Härligt!!

Idag sprang/gick jag Spexhult tur/retur. Stegen dras oftast ditåt. Inte allt för varmt idag - så skönt. Har bjudit hit mor och far på lite mat ikväll så nu kan jag snart inte sitta o vila i solstolen längre. Det är dock väldigt skönt. Njuter av blommorna framför mig. Trots torkan i år har vi lyckats hålla liv i dem länge.

Å taaaaaack fina fam Pettersson i Sandrydet för en härlig gårdagskväll. God mat i ett underbart uterum och bästa vänner vid bordet! Kan inte bli så mycket bättre!

Ha en fortsatt fin söndag!

Tjusigt!!

Av Sofia - 4 augusti 2018 15:23

Semestern håller på att ta slut. Fyra veckor har passerat och det känns som att jag har varit ledig länge. Vi har gjort så mycket roligt, besökt så många fina platser och upplevt hur mycket som helst. Helt utan stress dessutom vilket väl är meningen med fri och ledig tid. Vädret har gjort att skuggan har varit mest åtråvärd. Nu ligger jag i hängmatta på altanen i skuggan. Så skönt!

De senaste tre dagarna har varit sociala. I torsdags cyklade vi ut till vänner i Prostorp eller Frissebo som de själva kallar det. Tomten ligger precis intill Södra Vixen så ett bad blev det direkt. Tapas att spisa - obeskrivligt gott från början till slut. Satt ute till sent och avslutade att titta på stjärnorna medan vi njöt av bubbelvatten (utvärtes). Lyx! Första kvällen då nästippen var kall men det är ju bara skönt när man badar varmt.

Igår var grannarna Tina, Henke, Havanna o Dannis här. Mysigt att få till en styck grillkväll hemma hos oss under semestern. Har inte varit så enkelt eftersom vi varit borta så mycket.

Ikväll ska vi träffa Sandrydet. Förhoppningsvis få se lite bilder från deras härliga USA-resa och umgås. Träffa vänner på semestern är värdefullt.

Ha en fortsatt fin lördag!

Jonas på altanen i Frissebo

Världens bästa kockar - Mats och Nettan

Ett sånt fint place

Tonfiskssushi och mangosalsa

Jonas förundras över all mat - så gott

Dessa magiska solnedgångar

Gårdagskväll hos oss med detta härliga gäng

Av Sofia - 3 augusti 2018 17:07

För någon dag sedan läste jag nyheterna på telefonen. Blev mycket glad över Hallpressens initiativ att skänka intäkterna från SD-annonsering. Starta en fond för integration. Fin tanke och suveränt gest. Love it!

Passligt att artikeln om SD?s stora valaffisch på Nässjös bästa reklamplats var med i samma lokala tidning. Jag har själv haft funderingar om att just detta parti har knipit den bästa platsen - trapporna i stationshuset. Synd att inte något annat parti eller mitt eget - centerpartiet - kunde köpt den platsen eller hunnit före. Henry kom hem förra veckan o berättade att han blivit fotad och intervjuad i sammanhanget. Blev så stolt över mitt regnbågsbarn. Så modigt och klokt sagt. Affischen blev nedriven och så får man inte göra men det är ändå ett tecken på friskhet. Dock, var femte person jag möter röstar på SD. Ett missnöjesparti. Var femte är missnöjd. Bara för att man är missnöjd kan man väl inte lägga sin röst på ett parti som har en ideologi som inte platsar i något civiliserat samhälle. Klartext - ett parti som har sina rötter i nazismen.

Jag har ändå en viss förståelse att det har blivit som det har blivit. Vi andra - övriga partier har inte pratat tillräckligt om de utmaningar som finns. För de finns. Diskussionen måste dock vara ärlig. Jag är trött på fikarumsdiskussioner där alla invandrare dras över en kam. Trött på att folk tror på felaktiga påståenden. Trött på att höra att invandrare bara kommer hit och ställer till med oreda. Att de inte vill jobba och bara vill ha bidrag. Har så många goda exempel på hur nysvenskar vill, kan och lyckas bra.

Enligt BRÅ - brottsförebyggande rådet är brottsstatistiken i stort sett oförändrad på en 20-års period. Däremot är anmälningsbenägenhet större. Naturligtvis ska vi anmäla brott och dessutom ska de redas upp.

Vi måste ha kunskap om kulturkrockarna för att kunna integrera och undvika smällarna. Jag har lyssnat på så många experter som har pratat om hederskultur och hedersvåld vilket är ett stort problem och jag kommer aldrig kunna acceptera att jämlikheten i vårt land stannar av eller går bakåt. Att bara hitta flickorna som utsätts är ett jättejobb men att komma tillrätta med problemet är värre. I sin rädsla för att bli kallad för rasist kommer det sällan några konstruktiva förslag från partier utan vitsippa som symbol och SD i sin tur tycker bara att vi inte ska hjälpa människor som flyr. Genom detta löser vi enligt dem alla världsproblem.

När du precis har tagit körkort har du en prövotid på två år. Om du under denna tid gör dig skyldig till trafikbrott får du göra om förarprovet. Tänk dig att du flyr från ett land och du får hjälp och en ny chans i ett nytt land. Då är det självklart att du respekterar ditt nya lands lagar och t.ex inte gifter bort din minderåriga dotter mot hennes vilja. Väl drastiskt kanske att utvisa familjen men någon hård konsekvens borde det bli.


Vårt välfärdssystem är inte heller skapat för familjer med 7-8 barn. För att inte urholka systemet helt kanske man skulle införa ett flerbarnsavdrag vid x antal barn. Har hört någon diskussion om detta men det går trögt.

En sak är säker. Vi behöver invandring för att klara arbetsförsörjningen. Vi behöver människor som respekterar våra lagar och regler. Att anpassa sig tar tid, för en del längre tid än andra. Vi måste ha förståelse för det likväl som att människor som kommer hit måste inse hur långt vi har kommit i vårt land och för Sverige framåt! Inte bakåt! Å alla ni som är så missnöjda - se det positiva att människor vill komma till Sverige!

Henry

Av Sofia - 1 augusti 2018 13:22

...idag är det min fine brors födelsedag. Stort grattis älskade bror Pelle på din dag som både är födesledag och namnsdag! Dubbelgrattis!


Både Jonas och jag älskar att ta sig fram genom att sätta ena foten framför den andra men de gånger vi tar cykeln säger vi alltid att vi borde cykla mer. Så otroligt skönt och smidigt. Vi har många gånger i sommar tagit cykeln och handlat istället för bilen. Kassarna på styret.  Har till och med pratat om, att någon gång genomföra och uppleva en cykelsemester. Denna sommars väder gör ju verkligen att tanken är mer lockande. Att komma fort(are) till olika platser, tälta och vara ute i naturen - vad vore mer underbart. Är vädret blötare lockar det dock mindre.. Packningen bestående av plagg som behöver strykas får minimeras och sminknecessären får stanna hemma. I och för sig - denna sommar har jag använt make up typ aldrig. Känns som att det flyter bort i värmen och jag har insett vikten av ytterligare en tidsvinst.

Under de fyra semesterveckor som snart har passerat har vi besökt många städer. Något som jag verkligen har funderat på och lagt märke till är hur olika städer har byggt upp sin tillgänglighet beträffande cykelframkomlighet. Man kan konstatera att Malmö och framförallt Köpenhamn har kommit betydligt längre än t ex Göteborg. Malmöborna och våra danska grannar är helt klart ett cyklande folk. I  dessa städer cyklar man med större säkerhet. Har sett otroligt många olika varianter av cyklar dessutom. Cyklar med cykelkärror där småbarn snällt hänger med i trafiken. Tänk vad det måste underlätta för föräldrar som väljer bort bil i storstäder. För att inte tala om hur smidigt det är att åka och handla - lasta kärran full, även med tunga grejor.

Ett annat alternativ till bil är trehjulig elscooter - perfekt med ett stabilt fordon med rymliga cykelkorgar. Även de som är till åren komna eller har sämre balanssinne - måste vara en helt perfekt lösning. Kanske vore något att satsa på till komma de cykelsemester - nu vill jag ju ha träningen (stabila trehjulingar finns öven utan el) men denna sommar kanske el i värmen hade varit bra!

Jag tror att förutsättningarna för att cykla mer och ställa bilen ökar om GC-vägar blir bättre och säkrare. Cykelns fördelar är enorma - både när det gäller miljö, kostnad och träning. Står snart inför ett val om jag ska förnya mitt privatleasing av bil…..funderingarna på miljövänliga och billigare alternativ fortsätter.

Ha en fortsatt go onsdag!


 

Den ljuse lintotten är bror Pelle 6 år. På bilden även bror Anders och jag. Kort taget 1970.


 

Istället för bil....  

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards