Alla inlägg under mars 2019

Av Sofia - 7 mars 2019 17:39

Så kom den äntligen i tidnignen. Den artikel jag har väntat på. Nej, jag gick inte till tidningen. Tidningen kontaktade mig och ville skriva om ämnet. Det är jag tacksam för. Har jag inte uträttat något annat bra under min tid som BU-politiker har jag i varje fall stått upp för detta. Kommer inte att få några extraröster, i varje fall inte från föräldrar som inte håller med mig om faktum. Jag vet att många förskolepedagoger och folk i allmänhet tycker som jag och nu har jag sagt vad jag tycker, både i KF och i media ? sociala och pappersvägen.

Dagen startade med BU nämnd. Så jag missade masssipantårta som kollega hade med sig o bjöd på. Det är ju fössta tossdan i mass. Nu börjar min eländiga hosta ge sig och jag klarade mig igenom BU-mötet utan att få någon attack. Glad att jag började jobba halv sju så kunde detta klaras ut tidigare på morgonen innan mötet startade.

Regn när jag gick till jobbet och regn när jag lämnade jobbet. Jonas gick och mötte mig. Bandyn är slut för David ? i varje fall med P18. Känns lite vemodigt men det är väldigt skönt att ha honom lite mer hemma på kvällarna.

Torsdag kväll. I går somnade jag innan jag fick veta vem som åkte ut i Mästerkocken. Det är tidigt och jag var helt slut. Vi får väl se till kvällen om det blir samma visa. Att jobba fullt och att inte var helt hundra i kroppen suger energi ? det blir inte så mycket över till annat. Tänker positivt och nu när jag har haft en rejäl förkylning eller influensa eller vad det var borde jag var immun för lång tid framöver. Dessutom har vi vår runt knuten. Det blir bara bättre!!

Av Sofia - 6 mars 2019 19:36

Gjorde en efterlängtad bebistitt igår. En liten tös i Landsbro har sett världens ljus och William har blivit storebror. Jonas har blivit farfar igen och jag har fått ytterligare ett bonusbarnbarn. En liten trollunge. Jisses, så söt. Kolsvart hår och den rikligaste hårmängd jag någonsin sett på en liten bebis. Nästan så luggen redan hade växt ned till ögonen. Så liten och näpen trots att hon ändå vägde 4,5 kg. Precis som undertecknad en gång i tiden när det begav sig. Å även jag hade mycket och svart hår men inte riktigt på det sättet.

Prinsessan fick några paket med lite bra att ha grejor, några bodies, byxor, strumpor och en gosig liten kanin, mjuk som bara den. Å genusregler och unisextider till trots ? det är kul att köpa lite i den rosa färgskalan. Jodå, William fick också en paket. Att få ett syskon är sannerligen en omställning och har man blivit storebror, knappt två år gammal då behöver man en bok med grävskopor och dumprar som dessutom kan låta. Ångrar att jag inte tog ett kort på flickebarnet i Pelles famn då Jonas och Jonas mamma Birgit satt bredvid. Fyra generationer. Det kommer fler tillfällen.

Dagen har gått fort, så fort. Startade i minus och slutar i plus. Nu är vi inne i mars månad men det är aprilväder. Mössan är fortfarande mycket skön att ha på huvudet när jag går till och från jobbet. Så skönt att traska hemåt när det fortfarande är ljust ute. Vi hinner komma en bra bit inpå kvällen innan det är dags för mörker. Så skönt. Har precis varit på nya affären på Almenäsområdet ? JÄRNIA och inhandlat en skottkärra. Snart är det dags att räfsa upp alla pinnar som placerat sig på gräsmattan ute i Solbacka.

Annars är det inte mycket på agendan i kväll. Lite dusch, lite kvällsmat, lite TV. I morgon är det BU nämnd hela förmiddagen och eftermiddagen ska ägnas åt lokalpolicy Tekniska Serivceförvaltningen. Äntligen ska vi jobba vidare med detta dokument som jag påbörjade för ett halvår sedan. Viktigt att ha lite regler och rutiner för hur saker och ting går till och ännu viktigare att de finns på pränt.

Ha en go kväll!!!

Av Sofia - 5 mars 2019 17:02

Det var riktigt roligt. Eller inte. Att man som ny bilägare till en mindre bil med mindre utsläpp ska får mer än tre gånger så hög fordonsskatt. Det var jag inte beredd på. Var hemma en snabbis på lunchen igår och öppnade brevet från Transportstyrelsen. Betalade i slutet av januari in 880 kr för Honda Civic för ett år framåt (som jag den 28 feb skulle återlämna till bilfirman). Gick och kalkylerade att jag snart får en ny skatt att betala ? för den nya mindre bilen. Borde rimligtvis var lägre tänkte jag.

Det kom visst nån ny lag juli 2018 att det är mycket högre skatt på nya bilar. Min lilla Jazz släpper ut mer än den borde jämfört med hybrider etc. så därför kostar den nu över 2500 kr i skatt. Det är bara att tugga i sig och betala. Jag tackar de strategiska politiker som tagit detta beslut. Denna tråkiga nyhet och förändring har gått mig helt om intet. I mitt fall tänker jag extremt mycket på att låta bilen stå och går mesta möjliga. Jag har egentligen en bil bara för dels frihetskänslan samt att kunna skjutsa barnen till tandläkaren typ samt övningskörning förstås. En transportbil som tar mig från punkt A till B men jag vet att med ännu mer planering skulle vi klara oss med bara en bil eftersom jag oftast använder kroppen för att förflytta mig. Det känns som ett straff. Så orättvist. Som min mkt intelligente sambo sa: Man borde betala i förhållande till hur mkt man använder bilen och då skulle jag verkligen inte ligga i topp. Det skulle verkligen sporra människor att inte ta bilen de gånger det är ?onödigt?.

Nog om detta. Startade dagen med morgonsimning - såååå skönt. Har känt mig pigg och fräsch hela dagen. Nästan all hosta är borta och jag ser ljust på framtiden och våren. Snart är den här och dagens blask ? bra för sjö och vattendrag.

Nu är vi på väg till Landsbro. Vi ska gratulera att en ny liten människa har sett världens ljus. En flicka. William har blivit storebror och Jonas har blivit farfar för andra gången. Den 21:e föddes William och det var den förste. Den 22:e föddes lillasyster och det var den andra. Iofs inte i samma månad men datumen kommer man lätt ihåg. Semmeldagen till ära gjorde Jonas igår en semmelkladdkaka som vi har med oss. Det ska vara smidigt för föräldrar när det gäller bebistittar. Såklart! Jag blev bjuden på en semla idag. Av Saluhalf. Men jag fick köpa en halloumisallad först - för 110 riksdaler. Gott!!

Ha en fortsatt fin kväll!

Mycket god semla

Av Sofia - 3 mars 2019 11:35

En sån härlig lördag vi hade igår. Hälsade på Johanna o hennes Oliver i deras nya lägenhet i Borås. Mamma o pappa följde oxå med o vi följdes åt i trafiken. GPS i telefonen men dessa avfarter..... Vi hamnade mitt i centrum o pappa efter, men efter att ha trixat oss igenom gångfartsområde etc kom vi på banan igen.

En sån fin lägenhet o mysigt inredd. Det är nåt visst med nytt. Nytt o nytt. De bor i Borås gamla slakthus men totalt nyrenoverat och ombyggt. Det är nåt visst med Johanna oxå. I härlig Ernst-anda har hon tillsammans med Oliver fixat en sån häftig lampa. Oliver är elektriker kan tilläggas.

Gofika o mysig samvaro o på plats var även Olivers pappa som var premiär stt träffa. Vi kollade hela tremilen i VM för damer och fick än en gång bevittna en makalös insats av junioren Frida Karlsson. Nu satt vi många släktingar och hejade fram henne. Hon körde snabbt o fort, stort o fint o tog ett brons till Sverige. Stoooort grattis fantastiska Frida!

Sedan blev det en snabb sväng till en secondhand- affär enligt Stellas önskemål. Den låg i Knalleland o vi både såg och kände doften från den stora branden tidigare i veckan.

Vi avslutade vår trip med middag på Rasta o landade i Solbacka innan det var dax för Mello andra chansen. Nu är finalplatserna klara o nästa lördag håller jag på Hanna o Liamoo. Den låten berör mig på ett djupare plan även om många andra är jättebra.

Nu sitter vi o kollar på Vasaloppet o väntar på en intervju med Jonas farbror Börje Karlsson som kör sitt 60:e lopp. Respekt. All lycka till Börje! Å ta det lugnt!

Ha en fortsatt fin söndag!!

Av detta.....

...blir detta!!!

Mysfika

Än en gång detta VM - en makalös insats av Frida Karlsson. Brons på tremilen i VM

Av Sofia - 2 mars 2019 09:45

På väg mot Borås. Stella, David o vi i en bil. I bilen bakom - momo o mofa. Nu ska vi hålla sällskap hela vägen o ta oss till punkt B. Johanna är nu Boråsbo på riktigt o vi ska inflyttningsfika och titta på deras nya gemensamma lägenhet. Så mysigt! Inflyttningspresenten står stadigt på golvet mellan mina ben o jag hoppas det finns någon plats och att det passar.

Jag kunde mått bättre. Denna förkylning var en lång och segdragen pärs. Smittorisken är nog inte så stor då det har pågått så länge. Vi hade planer på att anmäla oss till Vasaloppet i år. Vilken tur att det inte blev så. Inte nån av oss hade kunnat åka. Det går fler tåg.

Sedan är det ju tremilen på skidor idag oxå. På något sätt måste vi ha på det i bakgrunden. Klart vi måste titta hur det går för Frida. Nu är vi en stor skara släktingar som kan heja fram henne i spåret. Lycka till fantastiska Frida från oss alla!!

Ha en fin dag!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards