Alla inlägg under april 2019

Av Sofia - 20 april 2019 18:27

Gårdagskvälken i Frissebo var magisk. Ett vackert nybyggt hus, ett gäng härliga människor och en varm kväll vid sjön samt UNDERBAR mat - kan knappast bli bättre! Vi satt ute till kl 21.00 o bara myste! Tack Mats o Nettan för en härlig och lång fredag!

Startade denna fantastiska dag med påskfrukost. Ägg, sill och lax. Helt underbart. En spegelblank sjö mättade våra ögon medan maten på faten lugnade magen. Vilken dag - man tror inte det är sant. Vi bar fram de altanmöbler vi köpte sent i höstas på utförsäljning och premiärsatt och låg. Hur sköna som helst. Vi kände nog båda två att vi kunde suttit kvar eller legat kvar resten av dan. Tog oss i kragen o sprang en mil i värmen. Gott!

Sedan iväg till Landsbro på tvåårskalas. Williams fyller i morgon och kalas idag. Lika vackert väder i år som hans första födelsedag, satt ute hela tiden. Han fick fina presenter och sandlåda o studsmatta var redan på plats. Han sken upp när han öppnade paketet med den innebandyklubba vi hade med oss. Såklart blev det spel i trädgården.

Nu sitter vi åter på vår uteplats. Sjön ligger nedanför och när blicken når vattnet njuter själen. Snart tänder vi grillen och njuter ännu mer samt balanserar upp dagens sockerchock i form av födelsedagsfika.

Njut av kvällen

Fina Frissebo

Kusiner - Jonas o Mats

What a place

Nettan o Mats - värdpar (Undra vad Mats beskriver - storleken på senast fångade fisk?)

På plats i den goa soffan

Här mår man bra

Ljuvliga sjö

Ljuvliga gem

Nån fyller år - 2 år

Farfar o William

Tårtkalas

William öppnar paket

De lirar - frågan är om det är bandy eller hockey

Gott i solen - jag o Jonas mamma Birgit

Av Sofia - 18 april 2019 18:31

Två minus när jag travade iväg till jobbet och 16 grader och varm sol från klarblå när jag gick hem. Lite skillnad!

Däremellan hann jag med många ?att-göra-saker? och jag kunde förnimma känslan av påskledigheten. En bra kombination - att känna check på uppgifter och ha kommande lediga dagar.

Lunchade på Thimons med en kär gammal vän. Vi var gymnasieklasskompisar och tyvärr träffas vi alldeles för sällan. Linköping är 50 min bort så det är inget direkt avstånd. Den dryga lunchtimmen gick alldeles för fort. Vi pratade om allt mellan himmel och jord men vi krafsade bara lite på ytan. Gick igenom jobb, nära och kära o samtalsämnena var allt från Engelsks skolan, irländska potatissvälten och mammografi. Vi bestämde en ny träff - i sommar - i Solbacka. Å då är vår gemensamma vän Susanne ivited såklart (idag kunde hon ibte närvara).

Hem o springa en runda. Första turen i linne. Så varmt var det. Det är alltid nåt speciellt med linnepremiär!

Go kväll!

Goa pjux att kuta i

Av Sofia - 17 april 2019 19:53

I kväll är det nog inte våren som tröttar mig utan en 12-timmarsdag på jobbet. När jag stämplade ut halv sju tog jag en extra promenad runt Handskerydssjön men i vinterjackan blev det jobbigt varmt. Tilläggas kan att det var minus en i morse - därav vinterjacka.

Tankarna far runt som ping-pong-bollar i skallen och jag ser ingen ände på allt som ska göras. En kommande resa på dryga veckan gör ju inte saken bättre men nån gång ska man ta ut semesterdagar. Å nån gång emellanåt ska msn vara ledig.

Längtar så tills vi åker iväg. I morse blev det åter en förlust för San José så hoppet om att få se hockey börjar sina, om det nu inte händer mirakel i de kommande matcherna.

I morgon är det skärtorsdagen och jag ska luncha med en kär gammal vän från gymnasiet. Så kul! Välkommen en sväng till Nässjö, Camilla.

Stella kommer hem från sin resa i Tyskland och det blir påsk på allvar!!

Ha en fortsatt go kväll! (Eller gonatt)

Av Sofia - 16 april 2019 21:07

Sitter framför TV?n med Jonas o David. Semifinal SHL Djurgården o Färjestad. Bryr oss inte särskilt vem som vinner - inget lag vi håller på. Intressant dock vem som kommer möta Frölunda i finalspel. Frölunda slår vilket lag det än blir, är mina favoritpojkars synpunkt när jag ställer frågan. Otroligt kul att indianerna är i slutspelsfinal.

Från indianer till hajar. Tidigt i morgon ser vi nästa match mellan San José o Vegas. Nu gäller det verkligen att hajarna vinner. Viktigt viktigt (om vi ska få se nån hockey nästa vecka). Tanken är häftig. Nästa vecka åker vi till Kalifornien. Nu har vi fått biljetterna så nu tror jag verkligen på det.

Bokade nyss tåg från Nässjö till Köpenhamns flygplats. När vi betalt stod det ?tack för att du väljer ett miljövänligt alternativ?. Jo det stämmer ju förvisso. Den där resan i luften är inte grön....inte alls. Jag dövar mitt samvete med att det inte går tåg över Atlanten. Dessutom har jag låtit bilen stå såååå många ggr i flera år. Gått o travat - fram o tillbaka från jobbet. Å jag är inte så ädel så jag avstår denna Over there resa, nu när den väl ska bli av!!

Godnatt!

Av Sofia - 14 april 2019 18:46

Summerar helgen som varit mycket bra. Tippbesök och kall men solig promenad igår. Vattning av blommor i soliga Solbacka. Penséerna är inte så ?klöka? än men de kommer. De är lite blyga när kylan är hård. Vi drack en go smoothie intill södersidan. Värme!

Idag skjutsade jag Stella till bussen för konfaresa (kl 05:00). En förväntansfull och glad tjej lämnade jag där. Allt är bra enligt färskt SMS.
Vi sprang sedan en rejäl runda i kraftig blåst - två rundor denna vecka - gott. Ihop med 5 km sim under veckan är jag nöjd över veckans aktiviter. Att hinna med mer i mitt liv går knappt...om jag ens hinner det...

Har också fått intressanta uppgifter om mitt ursprung. Min bror Pelle har fått ett oförtröttligt intresse av släktforskning och har hittat uppgifter att en av våra förfäder är Peder Jonsson Duker. Kom från Polen till Sverige på 1600-talet och levde och verkade på gården Runneryd, som lantmätare. Detta är inte verifierat till 100% men flera trådar och uppgifter tyder på det. Hans gravsten finns vid Nässjö gamla kyrka. Det är lite häftigt - att tänka på generationerna bakåt. Jag visste att vi härstammade från folket Vallonerna men detta var väldigt spännande att veta. Å naturligtvis drar tanken en annan parallell. Invandrare från när och fjärran - de hamnar ofta i Runneryd. Kul att man har sina rötter i Polen och Nässjö. Å jag är säkert inte ensam om att vara släkt med honom, ha ha - det var några generationer sen.

Ha en fortsatt go kväll!!!

Smoothiepaus

Gudomligt

Fika idag!!!

Påskpyntat och klart

Jonas i vitsippebacken på tomten!

Gravsten Peder Jonsson Duker vid Nässjö gamla kyrka

Av Sofia - 13 april 2019 19:22

Startade dagen med hockey halv fem. Andra matchen i NHL?s utspelsrunda 1 - San José mot Vegas. I morse fick det lag vi håller, stryk. 5-2. Inte kul! En väldigt underhållande match dock. 6 mål i första perran. Alltså hajarna låg under med 0-3 och vände tillbaka till 3-3. Sedan fick San José ett mål bortdömt (ja faktiskt). Nu är nästa match på måndag morgon och Viaplay funkar. Bra där!!!

Gick sedan en promenad i förmiddags runt Träslända o passade på att göra några ärende. Såg ett Nässjö fullt med påskpynt. Små ägg i träden på Rådhusgatan, färgglada remsor i björkris på torget, istapparna i de stora träden på torget är utbytta till hönor och ägg. Å så den häftiga påskkärringen i rondellen vid Lidl. Fint o vårlikt. Rår inte för tanken som snuddar vid varför egentligen vi firar påsk.... Men inte vore det så nice att se en avbildad Jesus på korset hängande nånstans i ett träd. Då får vi gå till kyrkan. Å det blir det säkert nästa helg. Med Stella som är konfirmand.

I morgon är det inte hockey tidigt tidigt. Då ska jag skjutsa Stella till bussen för vidare färd till Tyskland. Konfirmationsresa.

Johanna och Oliver var hemma en kort sväng o hälsade på. Alldeles alldeles för kort tid. Saknar henne o dem redan innan de åker. De har många järn i elden! Nu blir det annan eld - grill! Gottttttt!

Ha en fortsatt fin kväll!!

Av Sofia - 11 april 2019 18:55

Vi har planerat ett tag - att besöka Kalifornien. Slutmål San José och få uppleva slutspelsrunda nr 2 i NHL. Sedan har vi tvekat, kanske bättre att åka tidigare o se runda nr 1 (om de åker ut). Vi chansar dock på runda två och åker i slutet av april. Motståndet Las Vegas (som de möter i första svängen) har de haft lite svårt för - av nån anledning.

I natt (tidig morgon) mötte de Las Vegas i första matchen. Å hajarna vann! Härligt! Erik är tillbaka på isen och han gjorde en toppenmatch. Sååå härligt!!! Vi startade dagen tiiiidigt vid kvart i fem o drack starkt kaffe. Nu är vi en seger närmare att få uppleva slutspelsmatcher. Om det nu är så att de åker ur finns det en hel del att titta på. En dröm är att få se Golden Gate IRL. Å besöka Napa Valley o titta på alla vinodlingar och smaka... En stor bonus blir att träffa Erik o Melinda såklart. Nu håller vi tummarna för fler vinster.

Det var det roliga idag. BU-nämnd hela förmiddagen och mycket fokus i diskussionerna på besparingar och neddragningar. Så tråkigt!!! Att vara politiker nu, är ingen dans på rosor lm man uttrycker det milt.

Kväll och lite grill, soligt och kallt. Gudomligt härligt!!!

Inatt (i morse) blev det vinst. 5-2 till San José Sharks. Funderar på vad de gör reklam på bilden. Är det makaroner o köttbullar i glassvåffla? Det är ju USA så förmodligen...

Av Sofia - 10 april 2019 19:07

Nysopade småstensfria gator
och vita prickar där jag går
kalla luriga flingor
ropar ”vänta ett tag vår”

Aprilväder är skojväder
och nu ser vi våren backa
Nu går jag och fryser i min vårkappa
Nyss sa jag adjö till min vinterjacka

Vi styr aldrig vädrets makter
Kung Bore gör som han vill
Blåsipporna som nyfiket tittar upp
får vänta på värmen lite till

Framför kvällens brasa
längtar jag till solstolsstund och kaffe i morgonsol
Tänker bort underställ och vinterskor
känner värmen från fars ved som han högg i fjol

Att våren aldrig är given kanske är lite poängen
Att årstidernas växlingar kastar tanken från skidspåren till sommarängen

Tids nog är det dax för bara fötter i sandaler och tunnaste sommarkjol
Då längtar vi säkert till öppen brasa och
önskar lägre grader och färre strålar av sol

10 April 2019

De får vänta på värmen

Påskägg med nylandad snö

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards