Alla inlägg under maj 2019

Av Sofia - Tisdag 21 maj 20:04

Sitter på altanen o blickar ut över Spexhultasjön och innan ögonen når det glittriga vattnet sveper jag över den välskötta trädgården. Välskött för stunden. Det är ju så med denna syssla. När man är färdig i ena änden är det bara att börja om. Eternity!

Medan Jonas klippte gräset, drog jag maskrosor och annat icke önskvärt i grusgången. Började mecka med det enda landet vi har och upptäckte till min stora glädje att de lavendelplantor vi satte i höstas har klarat sig. När jag ryckte ogräs bredvid doftade det så gott av lavendel.

Nästa projekt var att rengöra havererad frys. Jämfört med lavendel var det här inga trevliga dofter. Bläääääh som William sa förra lördagen. Dagens inköpta ättikssprit fick göra sista jobbet när grovstädningen var klar.

Det var rätt skönt med en dusch efteråt. Dessutom med en riklig och riktig stråle. Vi har haft lite trubbel med just trycket i duschen. Om man har höjt graderna har det blivit marginellt bättre men då blir det i gengäld för varmt att duscha. Å ngt liknande med toan - det fyller inte på sig i den takt man önskar. När vi är fler än två blir det problem. Jag har haft ont i magen för det här - konfirmation o framförallt student med mycket spring. Tveksamhet inför rörmokarsamtal. Stavas KOSTNAD. Nu var vi tvungna att kontakta bästa firman.

Problemet löstes på dryga timmen och snabbt dessutom. Trevlig kille som kom hit igår o konstaterade att det var mängder med småsten o grus i röret till kallvatten in, både i dusch o toa. Nu spolar vi i repris i ren glädje. Är så lättad o så glad för detta. Tack Bravida!!! Värt pengen. Nu kan vi ha festligheter utan ångest eller att behöva be gästerna använda närliggande skog....

Grill snart i tom mage. Duktiga har vi varit! Gott!!!

Lycka över trädgården

ANNONS
Av Sofia - Söndag 19 maj 13:40

Gårdagens Eurovision blev en nagelbitare. Å då menar jag omröstningen. Att mala igenom alla bidrag är ganska segt. Vissa låtar - kanonbra - vissa inte värda en pinne. Trodde såklart att John Lundvik skulle vinna. Otroligt bra låt och proffsigt framträdande men vi fick inte valuta för att vi satt uppe till ?the bitter end? framåt tvåtiden. Så snopet och just bittert när folket hade sagt sitt. Suck. Hade förberett ett Instainlägg med en svensk flagga. Gick fett bort. Dock var inte besvikelsen så stor som förra året då Nederländerna i år hade en väldigt bra låt (till skillnad från förra året).

Å så var giganternas gigant där - Queen of Pop. Min första riktigt stora idol - Madonna (med undantag av Carola då). Visst - hon är fantastisk med tanke på ålder o så men tanken slår mig. Knappt en ton sjöng hon riktigt rent.

Vi har haft besök av Göteborg i helgen. Vädret utlovade regn men tvärtom har det varit fantastiskt skönt. Igår tog vi premiärturen på sjön med Mickan och Johan. Tog med fika o gjorde stopp vid det fina vindskyddet mitt över sjön. Mysigt. Johan fick en gädda (som dock fick leva vidare). Jag förlorade ett drag till sjön. Kan inte riktigt förklara hur det gick till. Dragare ett tag och vevade in - då var det bara lina - utan drag.

Vi grillade karré senare på kvällen o även Pelle m fam kom. En härlig kväll och den blev jättesen. Utan svensk vinst!

Ha en fortsatt fin söndag!

Premiärtur på Spexhultasjön

Fika

Gädda på kroken

Grillkväll

Söndagspromenad

En promenad till Sörängsberget i Solbacka

ANNONS
Av Sofia - Fredag 17 maj 19:27

Varje fredag är lite att komma i mål. Yes! Jag gjorde det igen. Jag klarade ut veckans alla arbetsuppgifter. Ständiga besparingskrav och fler arbetsuppgifter utan fler resurser. Att leva i den verkligheten är en utmaning. Dock dock dock älskar jag detta jobb. Alla utmaningar som utvecklar och stimulerar. Hjärncellerna får jobba hela tiden och det är ju bra. Man vet att man lever. Jag har liksom vant mig att jobba från 06.30 till 17.00 eller o i vissa fall 16.30 då Jonas hämtar upp.

Vissa dagar hinner man o orkar hur mycket som helst. Igår var en sån dag. Började med hockey kl 03.00 Jag bestämde mig för att inte titta (även om jag vill). Måste få nattsömnen med tanke på hur livet ser ut. Annorlunda om det börjar fem. Kunde inte somna om då ljuset från datorskärmen väckte mig. Missade därmed en riktigt spännande match o Eriks två mål varav ett avgörande. I förlängning! Riktigt roligt och så kul att hajarna vann.

Tog en löparrunda runt Träslända. Skönt, kallt o soligt! Go energi före jobbet. Efter jobbet rensade jag vår del av betingen vi har på Ulriksdalsgatan. Häcksnutten vid bilen, häckarna vid huset, klippte plätten på baksidan (10 kvm) och eliminerade ogräset i plattorna på framsidan. Trött som bara den efteråt. Jonas var minst lika duktig. Målade garaget och försökta lösa vattenmysteriet i Solbacka. Dåligt tryck i dusch o toa. Fann dock inget fel. Pågående projekt mao.

Ikväll har vi inte gjort ett smack mer än att bada tunna i nytt fräscht vatten. Så enormt skönt. Har haft tunnan i sikte hela dan och vi kom i mål.

Go kväll!

Tomtens ek börjar växla i grönt....

....å björkarna har slagit ut sina blad (nästan) fullt ut!

Av Sofia - Onsdag 15 maj 21:13

Femtonde maj är min dag. Namnmässigt. SOFIA. Mitt namn är grekiskt och betyder vishet. Jag gillar mitt namn och har alltid gjort. Tack mor och far som gav mig det. Har fler namnsdagsbarn i familjen idag. Tjejerna. Grattis Johanna Louise Sofia och Stella Gunilla Sofia.

Känner mig inte särskilt vis ikväll. Bara enormt trött. Hektisk arbetsdag. Huggsexa om de sista kolonilotterna som överhuvudtaget går att uppbringa. Snart börjar de odla utanför staketet. Underlaget för försäkringspremierna på alla kommunens fastigheter kom och här skulle vi betala för både rivna och sålda byggnader. Kom inte i mål här heller.

Ett utskott förskola grundskola på eftermiddagen hann jag oxå med innan jag fortsatte arbetet på Vipan. När allt känns tungt och lite jobbigt måste jag ändå lovorda mina kollegor. Så viktigt att ha bra exemplar. Alla som stöttar och hjälper.

Efter jobbet gjorde vi en shoppingtur till Biltema i Vetlanda. Lite komiskt att skylten till Nässjös egna Biltema precis har kommit upp. Dock säljs det inte så mycket grejer där än... Boj till båten check. Det blev ett besök på Växtkraft oxå. Två fina amplar - hängbegonia gumma och gubbe. Nu börjar nästa projekt - att få dem att överleva.

Hem till U-gatan och göra en balja pasta och hittepåsås. Den blev god. Sparris, paprika och korv - kryddat med ramslök.

Sådärja. Sofiadagen snart till ända! Tack alla fina som grattat mig idag!

En sliten och trött Sofia framför de nya amplarna! Ser ut som jag kommer från jobbet...jobbjacka och ID-bricka

Två Sofior till - grattis

Av Sofia - Tisdag 14 maj 19:42

Sitter vid köksbordet och vilar ut en stund. Har en bunt tidningar framför mig - utsorterat från mängden reklam för ca tre veckor. De skrifter jag mot förmodan, kanske, möjligen orka läsa efter arbetsdagarna. När det finns tid. Maj har en tendens att vara fullare än vanligt. Högst i högen ligger en tidning från Apoteket (man är ju medlem).

Har precis läst ett reportage om Agneta Sjödin och hennes färd mot ett bättre inte mående. Hon var stressad, mådde dåligt och bestämde sig för att ta tag i sitt liv. Sa nej till olika saker.

Skannar mitt eget liv lite snabbt. Vad kan jag säga nej till? Jobb? Pågående uppdrag politik? Konfirmation? Student? Typ nej åt inget.

Började dagen kl 06.15 (typ som vanligt) för att hinna med allt. Kl 15.00 skulle jag vara på Stadshuset för att prata ekonomi för BU?s räkning. Gråter i hjärtat när nedläggning Grimstorp o nattis diskuteras (å alla andra åtgärder). Alla måste spara för kommunens skull o förhoppningsvis är det de saker som smärtar minst. Jag har full förståelse för att föräldrar och personal på de drabbade platserna inte tycker lika men är beläggningen inte hög så måste vi se till dessa kostnader.

Gick runt Träslända på lunchen. Den träning och frisk luft jag hinner med idag. Att gå i skogen är mitt sätt att andas. Men att inta lunch går bort. Macka vid datorn. Jag fick hjärtrusning.

Jag har precis fått kallelse till att stå i EU-tält på torget inför EU-val. Skriver faktiskt nej! Men ni alla därute - gå för guds skull o rösta. Helst på Centern förstås men om inte - välj ett bra parti där demokrati får en central plats i valet. Mycket mer än du tror styrs av lagar och regler skapade i EU. Läs på!!

Ha en fortsatt gin kväll!

Av Sofia - Måndag 13 maj 20:11

Nyss hemkommen från Torset. Besöket kom lite hastigt på så mamma hade inget hemma men ändå trollar hon fram sagolikt goda ägg- och laxmackor och ett kakfat med möra ringar och världens godaste nötkakor. Den saftiga sorten. Mamma har alltid hembakt i frysen - hon tillhör den generationen. Det fanns en tid då jag också alltid hade fikagrejor i frysen. Föräldraledigtiden. Såhär med facit i hand fattar jag inte hur jag hade orken. Hade dock inte politiken och jobbet...

I fredags kväll var jag rätt glad för att jag inte hade frysen full med bullar och kakor. Vi skulle ta upp köttfärs inför lördagens barnvaktsuppdrag. Jonas kom tillbaka tomhänt. Frysen paj och all mat förstörd. Luktade päck i hela förrådet. Yippie eller nåt sånt. Ny dyr utgift och bär och älg som gått åt skogen. Det kunde varit värre. Hade kunnat haft ett gäng av morsans ostkakor inför Stellas konfirmationskalas. Det hade jag inte.

Medan jag klippte gräs i lördags fyllde Jonas och William på badtunnan och skulle sedan knäppa på elen för att värma upp vattnet. Då förstod han att frysen inte var paj utan strömmen hade brutits iom tunntömning för några veckor sedan. Nu vet vi vad som hänger ihop. Väldigt skönt att frysen inte är paj. En rejäl rengöring behövs dock. William gläntade på fryslocket, rynkade näsan och hojtade ?blääääh?.

William passade sig noga för gräsklippningen men följde mig nyfiket i 1,5 h.

Av Sofia - Lördag 11 maj 19:18

Sov för en gångs skull bra HELA natten! Efter en ljuvlig kväll igår hos Johanna och Oliver i deras mysiga lägenhet med urgoda grillade hamburgare var vi hemma strax vid 23.00 Somnade som en stock och sov till 09.30 Behövligt!

Sen var det full rulle i princip hela dan. William, 2 år och lillasyster Molly, 2 mån skulle få vara hos oss medan mamma o pappa skulle fiska och få vara barnfria ihop. Jag vet hur himla viktigt den detaljen är när kidzen är små och tar i stort sett all tid. Det var längesen jag höll i och matade en två-månaders bebis men dagen flöt på hur bra som helst. Vi gick ut och gick i omgivningarna och Molly somnade direkt. William ville inte sitta vagn så han spranggick en typ tre km. Vackert väder och vårens prakt omkring oss. Dofter av skog och allt är så fint så jag blir tårögd.

Hem o fixa världens bästa mat till alla åldrar. Spagge och köttfärssås. William är glad i maten - så skönt bara det. Molly sov på altanen, timme efter timme. Jag hann premiärklippa allt gräs. 1,5 timme senare och 8 km på klockan. Var helt slut. Jonas underhöll William under tiden. Det blir oxå många steg...

De goa barnen blev hämtade av sina lika goa föräldrar och jag kunde trots barnvaktsuppdrag sätta check på gräsklippning, ogräsrensning, fylla badtunnan. Å då har vi ändå sjungit, byggt koja inomhus, fikat och målat.

Grill till kvällen - kyckling och klyftpotatis och go sås. Vattnet glittrar och solen skiner. Livet är ljuvligt! Trött som bara den men jag vet var kudden finns! Lite senare...

Världens finaste farfar och goa Molly två månader

Längesen jag matade en tvåmånaders bebis men det sitter i. Fortfarande...

Promenad i Solbacka

Vädret var med oss idag. Spännande med brygga och vatten.

Kojbygge

Gräsklippningskarta

Av Sofia - Fredag 10 maj 17:23

Har varit extremt trött denna veckan. Vissa stunder har jag börjat oroa mig för om jag fått narkolepsi. Stackars de som faktiskt lider av det, ständigt vara trött och somna lite när som helst. Satt vid brasan igår kväll och lutade mig inte ens i fåtöljen - somnade sittande. Kl 20 la vi oss. Å ändå tittade jag inte på sjunde och avgörande matchen mellan Sharks och Colorado i går natt. Bara tredje perran. Sååååå kul! De är vidare till semifinal och kampen går vidare för att erövra den åtråvärda Stanleycup-bucklan.

Har kommit ifatt hyfsat på jobbet men det har varit lite tungt. Känner mig efter och inte full koll så fort man är borta ett tag och är ledig. Önskar jag kunde hantera känslan bättre. Å så allt annat som ska ske...konfirmation och student. Väldigt roligt för visso men ändå.

Stängde ned tidigare idag. Sprang en runda i tvåsiffriga grader. Tom lite sol. Underbart. Allt är så vackert så det gör ont på riktigt. Tusen nyanser av skir grönska, lindblomsdoft längs vägen och jag såg röda små granskott. Löpning är extremt avkopplande. Andas in och andas ut. En dag i taget.

Nu på väg till Borås för att fira min älskade unge som fyllde 23 år i tisdags. Härligt!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se