Alla inlägg under juni 2019

Av Sofia - 14 juni 2019 20:00

Vanligtvis är det mycket björkar omkring oss när vi sitter på altanen i Solbacka. Denna ljuvliga vindstilla kväll är det fler björkar. Uppsatta för morgondagens student. Vi sitter o tar igen oss lite. Nu har vi gjort allt vi kan göra för idag och det tog sin tid. Jag har varit ledig men eftersom Stella hade sin skolavslutning ville hon gärna äta lunch ihop och självklart gjorde vi det. På Coco Thai o Henry följde med. Fick se Stellas betyg och jag är så stolt för alla fina bokstäver.

Vi dukar för ute - det SKA bli fint väder! Det MÅSTE bli fint väder! Såklart blir det fint väder. Gräset är klippt, ballongerna är uppblåste (inte uppsatta). Borden o stolarna på plats. Jag har knutit blågula sidenband på varje vinglas. Kanske möjligen lite överkurs men en kär fd gymnasiekompis tipsade mig via Insta och det var så fint. Snodde den idén. Blommor i glas väntar på att bli utsatta. Naturligtvis blev det oranga rosor.

Nu önskar jag mig en bra natt med god sömn. I morgon är en stor dag. För några år sedan trodde jag inte jag skulle få uppleva Henrys student. Att just han springer ut genom Brinells glasdörrar i morgon - ja, det är större än det mesta. Allt går inte på räls i livet. Men allt går, på något vis ändå!

Go kväll!

Min fina stjärna

God lunch på Coco Thai

Gräset klipps

Välkomna!

Av Sofia - 10 juni 2019 22:42

Har varit på det intressantaste gruppmötet Centern någonsin. En kvinna, född i Irak - boendes och jobbandes i Nässjö, var gäst. Hon pratade om sin uppväxt och sitt liv. Hur hon som 17-åring blev bortgift, hur hon uppfostrat sina barn och samtidigt utbildat sig. Hur hon flytt till Sverige. Hon beskrev förtrycket och makten, från sin man, från slöjan.

Hon beskrev skilsmässan - den som varit omöjlig i Irak men var svår även i Sverige. Bristfällig information från samhället om kvinnors rättigheter. Men hon var stark, hon hade bestämt sig - hon skulle jobba, hon ville vara en självständig kvinna. Hon slängde slöjan och menade på (som jag instämmer till fullo med) bara är ett uttryck för förtyck. Även om muslimska kvinnor säger att de vill ha den. Har hört fler som vågar vittna om detta. Kvinnor o barn är mannens ägodelar. Slöja på. Nu är hon fullt medveten om att hon enligt muslimska ögon inte lever på rätt sätt men hon är fri och verkade lycklig. Det riktigt strålade om henne. Dessutom hade hon sedan länge ett eget bankkort - något som många invandrarkvinnor bara drömmer om, om de överhuvudtaget vet om möjligheten.

Hon pratade oxå om hur viktigt det är att kunna språket. Språket är dörröppnaren, nyckeln till allt. Idag jobbade hon med projekt som hade med det att göra.

Vi måste satsa på kvinnorna och deras rättigheter för att nå framgångar med integration. Klok kvinna! Information information information!

När jag gick från mötet o skulle ta mig hem mötte jag två kvinnor i slöja. Kontrasternas kväll.

Att skilja sig är tufft. Har man inga nära och kära runtomkring är det tuffare. På lördag firar vi student. På festen kommer Henrys båda föräldrar, nära och kära till båda. Olika är våra förutsättningar. Jag är tacksam att jag lever i Sverige. Jag har ett jobb och ett eget bankkort och är helt utan slöja.

Go kväll!

Av Sofia - 9 juni 2019 18:53

Nioende juni är min dag. Föddes i hötid, pappa fick vara med när jag föddes men var antagligen utarbetad med höskörd o för lite mat - han svimmade på toa. Oändligt tacksam att båda mina föräldrar fortfarande kan komma och gratulera mig! Det är stor lycka!

Vaknade till doften av kaffe. Det är otroligt mysigt att få kaffe på sängen. Samt lapp med info om kommande litet äventyr. Det har nåt med vandringsled att göra. Å vandrade gjorde vi efter frukost. Jag fick välja runda o då blev det 14 km istället för 8. Härligt. En regnskur på vägen men den upphörde.

Letade vetekransar på stan (har prioriterat annat än att baka själv) o Elsies var stängt (Pingstdagen), på Thimons var de slut. Det fick bli ICA. Mamma hade med sig underbar rabarberpaj till alla nära o kära som kom på eftermiddagen.

Nu skiner solen igen men blåsigt har det varit hela dan! En underbar födelsedag!
Tack alla som med tanke, ord och närvaro tänkt på mig idag. 49 år. Så ojämnt det kan bli. Kul att få bli ett år äldre. Alternativet är helt klart rejält sämre!

Go kväll!

Favoritsyssla på min födelsedag - en lång promenad i fin natur med Jonas!

Bodasjön i bakgrunden.

Min blomma från mor o far

Underbar bukett från Jois o Oliver

Rabarberplanta från Jonas

Vinbärsplanta från Jonas mor

Av Sofia - 8 juni 2019 17:07

Pingstafton startade tidigt o varmt. Vi tog åsen i ottan och när vi kom hem var vi så sugna på ett morgondopp. Så härligt att svepa in sig i morgonrocken och gå de 300 m ned till sjön. Det är lycka. Varmt i vattnet, faktiskt. Sedan fixade vi frukost till hela gänget som sovit över. De vaknade lite i omgångar så det blev en lång frukost. Gott i solen.

Otroligt varmt några timmar för att sedan blåsa upp till det utlovade regnet. Intensivt o kraftigt och det välte som vanligt ikull rosorna på stam. Har lärt mig att aldrig köpa den sorten fler gånger.

Skjutsade in ungdomar som vile till stan. Jippo i stadsparken och Stella skulle lyssna till klasskompisar som spelade i ett band. Jonas och jag satte oss på de sköna bänkarna på bryggan vid Ingsbergssjön o vilade o lyssnade. Lät riktigt bra!

Kalvlycka i Sandsjö. Försommartid är kalvtid.

Ha en fortsatt fin pingstafton. Mitt fyrtioåttonde års sista dag!

Jan hittade klöver på morgonrundan.

Det blev en vacker bukett <3

En ny liten kalv på skakiga ben. Bror Pelle skickade en bild.

Av Sofia - 6 juni 2019 21:52

Summerar dagen - vilken Sverigedag. Överallt ser man svenska flaggor, både i verkligheten och på sociala medier. Sol och himmel och blått vatten möttes vi av i morse och vi avslutar kvällen likaså. Nu hsr iofs solen gått ned men ljust är det.

Vi har firat i naturen - hela dagen. Tanken var att vi skulle lägga dagen på en del av Höglandsleden men med tanke på värmen nöjde vi oss med en kortare promenad. Det är ju så mycket annat man vill hinna med att göra. Kajak till exempel, bada o bara vara här hemma.

Mitt inne i skogen träffade vi på ett jättegäng - flesta boendes häromkring. De hade som tradition att vandra åsen och umgås o fira Sveriges dag. De hade satt upp lappar längs vägen. Uppdraget ?Ge bort en kram? var inte så svårt i mitt sällskap.

Kajak på eftermiddagen. Aningen för blåsigt. Det är dock bra träning för balansen. Jonas kanske inte har exakt samma åsikt. Allt gick dock bra. Jag kunde bärga både tofflor o snusdosa. Jonas kom i kajaken, på nytt, till slut o vi kunde paddla hemåt - i medvind. En sak är säker - Jonas har badat betydligt mer än mig i år.

Gårdagens fisketur var mycket lyckosam. Tre gäddor som vi släppte i. Två feta abborrar som vi tog med hem o stekte till som nattamat. Ja, efter att vi grillat vid vindskyddet blev timmen sen.

Nu vajar vimpeln hos grannen ned mot sjön så sakta o fint. Hans flagga har varit en glädje att se hela dagen.

Ha en fortsatt fin kväll!!

Nationaldagsfrukost

Grannens fina flagga

Promenad till stenarna

Uppdrag på vägen

Kvällen avslutas som den startade - ute

Av Sofia - 5 juni 2019 18:15

Jag har badat!!!! Femte juni och vi doppar oss för första gången. Det händer inte men det gjorde det i dag. Helt oplanerat. Vi skulle lägga i bojen till båten vid vår båtplats o nån av oss blev tvungen att gå i. Den någon blev Jonas. Blev väldigt förvånad när han doppade hela sig med kläder o allt. Jag ville inte vara sämre och gick i. Skulle nog inte kunna simma så långt för det var inte varmt.....men tempen i luften återställer kroppen rätt fort. Som en bastu hela dagen. Underbart!

5 juni. Min farfar Johns födelsedag. Född 1901. Liljekonvalj som födelsedagsblomma. Har inte så starka minnen av honom - dog när jag var 6-7 år. Minns att han rökte pipa o hade ett stelopererat ben. Var tidig med bil - ljusgul Volvo Amazon.

Ny väntar en båttur ut på böljan. Matsäck med. Det gäller att passa på medan vädret är ljuvligt skönt.

Ha en fortsatt fin kväll! Njut på!

En helt underbar morgon - femte juni 2019

Solen går upp över Solbacka - grattis farfar John i himlen

Av Sofia - 4 juni 2019 19:32

Förändring känns. Förändringar kan vara tunga. Idag var jag med om en av den tråkigaste sorten.

Att förlora en kollega är oftast inte (nästan aldrig) roligt. Att förlora en kollega som man är starkt sammansvetsad med och dessutom samarbetar mycket med, är såå jobbigt. Det är som att förlora höger arm. Jag har stort behov av mina båda armar. Man får acceptera att en människa vill gå vidare och lägga de egoistiska känslorna åtsidan. Klart jag är glad för hennes skull. Tufft för hela Tekniska Serviceförvaltningen och mig. Förlorade fotfästet i morse och tårarna bara kom. Har inte hittat fästet än. Måste skärpa till mig och bli tuffare. Kan inte ha så mycket känslor för jobbet. Ska inte låta hösten knäcka mig och ska inte ta mig ett dugg mer än det jag ska göra. Besparingar till trots - ingen ska behöva må dåligt.

Tog mig vatten över huvudet när jag kom hem oxå. Sprang på för dålig energi. Gick runt Träslända på lunchen för att få andas och få frid. Det går inte springa utan riktigt bränsle. Det vet jag ju men dagen har varit jobbig och en av de jag INTE vill ha tillbaka. En löparrunda skulle vara kanon för att rensa. Det gick bara i fem km.

Grillad hamburgare till kvällen. Det vill magen ha och jag med.

Av Sofia - 2 juni 2019 20:06

...liknar mest en daggig dag.

En gång om året skriver jag om detta fenomen. Juninatten som aldrig blir av. Harry Martinsson fångade faktum på pränt för många många år sedan. I år när Jonas och jag äger detta sköna ställe känns det väldigt aktuellt. Hela dikten.

Vinden har mojnat för kvällen. Sjön är nästan spegelblank. Hade jag inte sprungit 13 km o klippt halva gräsmattan och inte varit barnvakt åt två godingar (tillsammans med farfar Jonas) idag HADE jag kanske orkat en sväng med kajaken ikväll. Man får inse sin begränsning och vara nöjd att man sitter här o äger mark, vid sjön, utsikt, Jonas bredvid i full färd att greja med grillspett. Hungrig som en varg. Livet ä mycket - det ska man vara glad för!

Njut!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards