Alla inlägg under november 2019

Av Sofia - 9 november 2019 18:57

Idag har flyttat. Flyttat tavlor o foton och en mängd med kläder. Jag har haft hälften av min utrustning på var ställe och det är en obeskrivlig känsla att få samtliga plagg i samma garderob.....skor oxå för den delen. Å jag har en del tycker Jonas. Det är sant. Kan inte säga nåt annat. Hittar jag ett par sköna o snygga skor så köper jag. Kanske ibland utan att verkligen behöva dem. Är väl inte ensam om det kanske..

Vi har varit på tippen o slängt ett lass. Kom dit strax innan ett (när det stänger) men vi hann tippa av allt före sluttiden. Skön känsla att åka därifrån med tom bil.

Vi har spikat upp foton så nu är våra barn med oss hela tiden bildligt sett. Känns bra. Å jag fick till en vägg med min älskade moster Majkens fina tavlor. De vill jag gärna ha uppe. Å canvastavlorna som jag gjorde för några år sedan av Henrys foton.

Å promenad i underbart väder har vi hunnit med. Det var som rena mjölken ute men skön luft.

Nu är det kväll o brasa o älggryta. Så trött. Det tog på krafterna att flytta Henrys skrivbord som nu Stella ska få ?låna?.

Go kväll!

Vackra skog

Mjölk ute

Moster Majkens tavlor

Av Sofia - 8 november 2019 18:33

Ooops å så var det fredag igen. Det går fort. Hela livet går fort. Alldeles för fort. Tror aldrig att en höst har passerat så snabbt som i år. Någonsin. Det kan ha att göra med att man har fått andra uppgifter och det har varit fullt fokus på arbete eller rättare sagt är fullt fokus på arbete. Å nu ska jag vara ledig i två dagar. Absolut inte lägligt jobbmässigt - det har jag insett i min nya tjänst - det kommer aldrig att vara lägligt. Det är dock en utmaning för mig - att ta lite ledig - och försöka att tänka bort jobbet. Det blir lite värre när man kommer tillbaka men det får man ta. Det onda med det goda. Jag kan ju bara önska att jag blir befriad från jobbdrömmar dessa dagar. Många nätter har jag drömt om budgetarbete och hur jag ska lösa denna puck. En kollega sa: Man får stycka elefanten i små bitar för att äta den. Denna höst har det känts som om man har ätit en hel djurpark.


På onsdag är det jobbdag igen och då är det planeringsdag för ledningsgruppen TSF. Jag har bjudit dem hem till Solbacka och det ska bli kul. Vi brukar nyttja någon lokal i vår koncern, typ Pigalle men nu blir det ju ännu billigare, ha, ha. I detta kärva ekonomiska läge är det många bäckar små som gäller. Å jag tänker bjuda på både fika, lunch och fika så det kommer inte att belasta kommunens kassa ett smack. T o m en ostkaka får det bli till eftermiddagen. Hade en i frysen mycket lägligt. Minns att jag bjöd min avdelning på ostkaka när jag fyllde 40. Till sommaren får man väl göra en repris.


Brasa fredagskvällen till ära. Varmt och gott och helgfeeling. Stella är på väg till oss på moppe. Kan inte riktigt slappna av förrän jag ser mopedlysen utanför. Mozzarellamackor till kvällsmat och så lite idol på det. Om jag nu lyckas hålla mig vaken.


Ha en fortsatt fin kväll.


 

Dammsugaren Ludde rengör och jdet kanske blir bubbel.....

Av Sofia - 6 november 2019 18:58

I dag var det dax för Stella att skriva upp för moped. En väldigt nervös tjej hämtade jag på min lunch och jag blev bombarderad av frågor när vi åkte mot Eksjö. Det sista jag sa till henne var - ta det lugnt, läs frågorna noga.

Jag passade på att gå en promenad under tiden i isvindar. Det dröjde inte länge förrän Stella ringde. Hon hade gömt passet så hon kunde legitimera sig. Jag fick springa tillbaka och intyga att hon var hon. Det gick bra. Jag hann tillbaka en minut innan det började.

När hon kom ut var det en MYCKET glad tjej som mötte mig. Yes! Hon fixade det. Tillbaka till jobbet för att jobba lite extra så Jonas fick hämta Stella o hjälmen till Solbacka så hon kunde åka en sväng. Hon måste ju vädret till trots få åka lite innan vi ställer av den för vintern.

Brasa, lax o bara vara. Så glad för Stellas skull men hjärtat sitter lite utanför nu, när ytterligare ett barn ska ut i den hårda trafiken.

Ha en fin kväll!

Glad moppetjej

Av Sofia - 5 november 2019 20:46

Vi har precis ätit. Mac and Cheese. Åt det första gången på finrestaurang i Toronto för tre år sedan. Så himmelskt gott. I senaste buffé fanns receptet på dito och igår testade jag att göra denna rätt med riktig parmesan som det ska va. Det var enkelt. Det var gott - riktigt gott. Bara sallad till. Idag åt vi resterna. Ändå nu framför mästerkocken blir man nästan hungrig igen. De gör så mycket gott o häftigt. Allt ser så enkelt ut - och det är inte Mac and Cheese som ligger på tallriken även om jag absolut ska göra detta flera gånger till.

Dagen har bestått av möten. Från morgon till kväll med samtliga avd.chefer för att leverera en prognos för Tekniska nämnden när det gäller resultatet
för 2019. Det är faktiskt spännande att se - vad det landar på och det ska bli ännu roligare att se om prognosen stämmer i slutet av året. Två månader kvar av året och det kan hända mycket, mycket än.

Plocka ned tavlor efter jobbet. Oj vad det är mycket kvar att tömma i huset i stan. Handling på det. Rosa sidenband är bra att ha i lager. Å mängder med marschaller. Rolig handling!

Ha en fortsatt go kväll!

Go frukost på Vipan och fiffig äggkopp - bra att ha en ring till hands. Gäller att inte glömma den på bordet. Men den är ju namnad...

Av Sofia - 3 november 2019 17:11

Igår spelade David med sitt P19-lag i Vänersborg. Grunnade en del på dagen och hoppades att det skulle gå bättre än förra söndagens match mot Villa i Stinsen Arena. Satt o kollade matchen live via mobilen och det var jämnt och spännande. Det känns så gott när NIF gör mål och/eller texten ?MV räddar - David Storme?. Det gjorde det ett antal ggr. Hans far meddelade att han tagit inte mindre än fyra straffar. Helt sanslöst bra. Det stora målet och den hårda bollen. Ofattbart att vågar stå framför. Grattis NIF till segern. 4-6 vann de med o hemresan var nog betydligt roligare än om det varit tvärtom.

Gårdagskvällen var myskväll med besök från Göteborg. Projekt sänghämtning och för oss sängbyte är avklarat. Nu är det tomt i vårt sovrum i stan och Miccan o Johan tog hand om den vi köpte för detta huset för ett år sedan. Lilla Elise har blivit drygt två månader o jösses vad hon hade ändrat sig. Kunde locka fram några leende när jag larvade mig med henne vilket är så kul. Älgstek o potatisgratäng till middag. Mums.

Startade tidigt i morse. Gick till jobbet kl åtta o kämpade på med siffrorna för uppföljning oktober ett bra tag. Nu kanske jag hinner allt jag ska i morgon. Det är inte roligt att gå iväg en söndag. Inte på en fläck. Jonas kom o mötte mig och vi vandrade åter till Solbacka för att äta goda rester.

Lite svabbning av golv o tvätta sängkläder och nu är det brasa och bara vara.

Fridens!

Gårdagens förmiddagstur

Från skogen och ugnen

Av Sofia - 1 november 2019 18:56

I dag är det 1 november och vi har flyttat. Officiellt sett. Har ändrat adressen och det kändes lite speciellt att gå in på Skatteverkets hemsida o se sin nya folkbokföringsadress. Go känsla! Jag la även en liten peng på eftersändning. Det kan det vara värt eftersom jag har ganska stor erfarenhet av flyttar och att ett o annat brev missas. Mycket går automatiskt men inte allt.

1 november. Arbetsdag före röd dag. Kommunanställda har ?rätt? att gå hem kl 13. Jodå det var väldigt tomt i korridoren i eftermiddags och ironiskt nog låg den förste i månaden just idag. De stänger månaden kl lunch o då är det mkt som ska stökas undan innan man kan börja med uppföljning oktober. En mugg Proviva blåbärssoppa i magen o sen gick det riktigt bra. Känner mig enormt stolt att jag nu tycker vissa knepiga moment är betydligt enklare än jag tyckte första gången. Det går framåt i kombination med att ju mer man kommer in i jobbet frambringar känslan att det finns massor mer att ta tag i. Lite som excel. Ju mer man lär sig desto mer förstår man hur mkt mer det finns att lära.

Fredagkväll. Sitter framför brasan och vår Ludde punkt 2 har just memorerat sitt första pass. Hoppas denne lille apparat fungerar bättte än sin föregångare. Nu ska jag inte ägna jobbet en tanke till. Ska mysläsa Damernas värld o njuta av brasans värme o en mugg glögg. Årets upplaga var HELT i min smak.

Go fredagskväll på er!!

Fredag!!!!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards