Senaste inläggen

Av Sofia - Söndag 6 okt 21:30

Ännu en underbar helgdag. Söndag. Sovmorgon. Frukost med vår utsikt. Solen som värmer bort nattens frost. Långpromenad via en bit på Höglandsleden runt Torsa stenar, Holma och Spjärvälling. Det sistnämnda ett mycket märkligt ortsnamn. Folk säger Spjärvälläng med betoning på äng men på skylten står det Spjärvälling. Ordnördig som man är undrar man hur det blev så.

Klistrat kort för glatta livet o har nu kommit till Henrys student. Inte illa. Minns sommaren men resan nu känns det avlägset. Ljumma vindar o sol. Tvärtom mot idag - kallt som på vintern. Klistrade oxå in när vi tog över detta hus - för cirka ett år sedan. Minns att jag var ledig en vecka i början av oktober. Snacka om temperaturskillnad - satt ute i solen i 20 graders värme. En otrolig värmebölja i början på oktober förra året.

Hämtade Stella kl 18.00 i stan. I morgon beger vi oss till Stockholm och hon och kompisen Danni ska gå på konsert. Ariana Grande. Det är Arianafeber här i kväll. Hennes musik i rummet medan vi åt middag och det fixas med hårinpackning och naglar.
Det ska bli kul att fara iväg med tjejerna. Globen i morgon blir en upplevelse för dem. Mammorna får sitta utanför nånstans och vänta. Det ska oxå bli mysigt!

Sov gott!!

Liten tös med en stor röst

ANNONS
Av Sofia - Lördag 5 okt 17:58

En sån härlig dag. Kall morgon o medan vi åt frukost kom solen. En riktigt lång snabb promenad på 15 km behövde både knopp och kropp. Rädda lite upp stegat sker denna veckan, ha ha. Underbart väder och de gula asplöven mot klarblå himmel - så vackert.

Vi tömde blomkrukor på döda blommor efter frost, tömde badtunnan och fyllde på nytt vatten. Vi förberedde för installeration automover nästa vecka - spikade ned konstgräs bakom huset där vi aldrig är. Den lille klipparen måste kunna vandra från plätt till plätt. Jonas snickrade bockar till våra kajaker och monterade o inredde garderoben. Jag fixade iordning tvättstugan o strök en hög som blivit liggande allt för länge.
Samtidigt som man hör o ser Ludde dammsuga vårt hus sååååå rent o fint.

Go och nyttig dag som avslutas med torskrygg o potatis. Så gott ska det bli!

Ha en fortsatt fin lördagskväll!

Underbar höstdag

Golfbana....eller transportsträcka gräsklippare.

ANNONS
Av Sofia - Fredag 4 okt 21:32

Jag hade tänkt att gå hem vid tre men stämplade ut 17.07 Blev sittande med siffrorna som ska stansas manuellt in i rapporter hit och dit. Å så infann sig sifferdöd ett tag - en kvart. Vände på två nuffror o det tog en stund att hitta det. När man sitter ensam kvar i korridoren o bara vill hem o vill få det allra sista att stämma. Känslan när man till slut ser det. Wow!

Mer wow när man kommer hem till Solbacka o välkomnas av sin älskling som har tänt brasan, fyllt två kristallglas med finvinet o har börjat montera ihop garderoberna vi köpte förra helgen. Så wow! Å jag fick igång Ludde - vår nye dammsugarvän. Den rör sig så fint i huset o rent blir det. I skrivande stund memorerar den kartan hur han ska gå.

Å känslan är lycka. Jonas har blivit farfar igen. Igår till en liten flicka. Harlow Rain Karlsson anlände over there och familjen mår bra. Så skönt o så häftigt. Triss i tjejer. Under året har Jonas blivit farfar, morfar och farfar till tre tjejer. Samma år. Hoppas alla fyra kusiner kan träffas ofta (William storebror till Molly föddes 2017).
Landsbro, Göteborg, San José.
Molly, Elise, Harlow Rain.

Stort grattis till till underbara föräldrar, fine farfar/morfar o grattis till mig. Bonusfarmor och bonus/mormor. Härlig känsla!

Ha en fin kväll!!

Av Sofia - Torsdag 3 okt 20:57

Hade en jättebra dag i Värnamo igår. Fick verkligen grepp om vissa saker som varit lite ett töcken och jag tänker inte berätta mer om detta. Explosteringsredovisning är knöligt och inte helt enkelt. Att försöka förklara blir bara jobbigt. Gummifabriken är ett riktigt fint ställe. Vi satt i konferensrummet Galoschen och just denna produkt tillverkades här för många år sedan.

En marathondag till ända. Hann inte med ens lunch eftersom det ena mötet drog över till ett annat. Jag har iofs själv ställt till det denna månad eftersom jag ska va ledig kommande mån-tis. Man kan tycka att man borde kunna få vara ledig ibland men just nu jobbar jag mot klockan absolut hela tiden. Varje minut är dyrbar. Idag har jag haft lite ont i magen för kommande månader som kvarstår detta år. Känner att jag har koll men hur jag än höjer mig är det inte tillräckligt. Hela tiden kommer nya grejer som man ska greppa och helst ska det vara gjort igår.

Å dagens ena möte handlade om hur illa Nässjö har behandlats i förslaget om det nya skatteutjämningsförslaget i vårt rike. Stod dessutom en artikel om detta i dagens tidning. Ytterligare en käftsmäll - Nässjö får typ ingen utdelning alls.

Dagens gnäll utfört. Torsdag kväll o en marathondag kvar tills jag kan sätta mig framför brasan o titta utöver Spexhultasjön. Har längtat efter det hela veckan. Stor längtan.

Dagens glädjeämne - gläder mig åt att Jonas har fixat att Höglandsschakt kommer nästa vecka o fixar till vår trädgård så automovern kan glida omkring på vår trädgård. Tre gräsytor ska förbindas. Automovern ska installeras nästa vecka. Har oxå Jonas fixat.

En kollega kom o frågade om jag sprang nåt nuförtiden. Svaret blev nej. Funderar på när jag skulle hinna det. Det handlar om prioriteringar säger nån. Å visst - på nätterna prioriterar jag att sova.

När jag läser mina rader ser det för bedrövligt ut. Inom mig spirar det ändå ett hopp - att det reder sig - att allt lugnar ned sig lite.

Av Sofia - Tisdag 1 okt 21:03

Första oktober är här. Kall o blåsig morgon men så vacker. Stannade till på Brogatan o kände mitt Nässjö. #ettannatsmaland
Bilden blev lite sammanfattning av tillvaron. Vackert därute men jag är ganska instängd hela dagen. Förste i månaden innebär uppföljning av föregående månad och eftersom jag imorgon blev ofrivilligt men nödvändigt uppbokad på uppdrag är det tight att få ihop siffrorna. Lägg till att jag ska vara ledig (bestämdes i dec 2028) kommande mån-tis o åka med bästa Stella, Danni o Tina till huvudstaden. Ariana Grande konsert på Globen för töserna. Mammorna får roa sig på egen hand under tiden - det blir inte svårt, ha, ha...

Gick till jobbet i gryning o hemåt i mörker och kom så långt jag kunde och ville för dagen. Känns så skönt. I morgon blir det Gummifabriken i Värnamo och utbildning exploateringsrrdovisnibg. Som förvaltningsekonom på tekniska ska man tydligen vara expert på precis allt. Värnamo ja, träffar några på dito tekniska - ska kolla hur de har det med sina cykelvägar eller kanske drivingrange... Hmmmmm...

Idag är en stor dag. ETT ÅR sedan vi tillträdde vårt paradis Solbacka. Kan framkalla känslan lätt - hur det kändes att sätta nyckeln i dörren o kliva in.

Ha en go kväll!

Morgon i Nässjö #ettannatsmaland

Första vackra kvällen i Solbacka

Den vyn har fotats några gånger...

Av Sofia - Söndag 29 sept 19:10

Det sägs att man inte kan köpa vänner för pengar men det kan man visst. Idag har vi gjort det. Vi har skaffat en ny familjemedlem och jag döpte lilla vännen till Ludde direkt. En robotdammsugare på Elgiganten. Nån nysläppt och prisvärd variant som skulle vara bra. Tanken är att maskinen ska jobba när vi inte är hemma såklart och jag ska kunna styra den via app från mobilen, vilka rum Ludde ska jobba med etc. Jonas överlät just den sysslan till mig, med mycket varm hand. En riktigt bra investering känner jag. Tänk o komma hem till väldammsugat hem en fredag. Ett moment mindre. Å den skulle klara etaget i huset och mattor under 2,5 cm ragg. Duktigt! Vi får väl se om jag kan utöka vänskapen så Ludde även tar luddet på tavelramar och fönsterbänkar....

Vi har alltså delvis tillbringat dagen på A6, lönehelg och lessamt väder (bitvis). Köpt garderober så vi får in alla våra grejor i huset och så slank det ned en ny varm mossgrön kofta till mig. Tyckte jag var värd det när den rosa dito blivit noppig o ful. Stella fick en midnattsblå mysdress. Så fin!

När vi kom hem tog vi en promenad just i det där lessamma vädret o blev dyngsura. Men vad gör det när man kan duscha varmt när man kommer hem. Pasta Carbonara till kvällen och Lars Winnerbäcks nya släpp i högtalaren. En söndagskväll kan inte bli så mycket bättre!

Ha en fortsatt fin söndag!

Av Sofia - Lördag 28 sept 21:11

Idag var dagen för bryggupptagning Solbacka. Första helgen i maj lägger vi i bryggorna, skurar bänkar samt oljar in dem o eldar ris. Sista helgen i september drar vi upp. Alltså man hjälps åt gemensamt och dra upp bryggorna vid de gemensamma badplatserna söder och norr. Vid årsmötet i augusti påtalades att det kom för få och därmed blev det lite för tungt för de som kom. Det tog skruv och idag var det ett lemmeltåg av bryggupptagare som skulle hjälpas åt.
Från unga till gamla samlades vi kl 10. Först norra badplatsen och sedan södra.

Mycket trevligt att träffa grannar och lära känna dem mer. Roligt också att berätta att vi nu snart blir permanenta boende härute. Jag kände mig mest i vägen om jag ska vara riktigt ärlig men jag plockade hursomhelst ihop lite ris o kvistar till vårens brasa.

En härlig långpromenad i en solig eftermiddag var underbart skön. Vi flyttade lite grejer från stan och tog ett tunnebad efter det. Så gott!

En kväll med kyckling på grillen (i mörker) som avslutas med lite TV framför ljusbrickan som nu åter kommit på plats i huset.

Avslutningsvis GRATTIS älskade bror Anders på din födelsedag! Alltid pigg o glad, gnäller aldrig, jobbar 24/7. Beundrar dig så! Kram från lillasyster Tullan!

Bryggupptagning

Grattis bror Anders längst till vänster

Ljusmys

Av Sofia - Fredag 27 sept 18:23

En arbetsvecka är till ända och jag tog mig i mål, denna veckan också. Lämnade Vipan men ett fåtal tappra stackare kl strax i fem och hade ändå en bra känsla. Dagen startade med förvaltningsinfo för hela tekniska i KF-salen och jag var den som skulle prata ekonomi. Jag visade en enkel ppt med siffrorna tom aug. Kommunens ekonomi är dyster men TSF går fram med ett plus för året. All anledning att vara glad.

Ja, jag kunde ju slaggat över i kommunfullmäktigesalen för vi var inte klara förrän kl 22 igår. Hade spränghuvudvärk från eftermiddagen o resten av kvällen. Då är det verkligen inte roligt när den sjätte talaren i samma ärende ska upp och nyttja micken. Demokrati i all ära men ibland gafflas det om småsaker när det verkligen finns viktigare saker att lösa.

Kvällen blir mat och idol och tid framför brasan. Jonas och Stella är i huset. David är på bandycup i Västerås LYCKA TILL!!! Mina andra juveler är på sina platser, Borås o Linköping. Alla finns ni inom mig ständigt - bara så ni vet.

Fredagsmys o stillhet. Sjön ligger där och ser fin ut. Regnet smattrar på taket. Så gott! Ha en gooo kväll alla!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se