Senaste inläggen

Av Sofia - Tisdag 4 maj 20:02

Uttrycket kom från en intervju med Erik Karlsson när han gjorde en riktigt bra insats med många mål i en hockeymatch med hajarna från San José för några veckor sedan. Han fick frågan medan han åt ett äpple - huruvida det var hans bästa match. ?Not even close?. Å det där blev en grej och även en tröja vilken fadern absolut ville beställa via nätet. Å efter diverse svordomar när Jonas fick tullavgift från posten, kom den idag - äntligen - och summa summarum var det nog inte den billigaste tischan han har köpt.. Men mycket snygg får jag medge.

Efter en lång arbetsdag där jag faktiskt frusit blev det en go bastu. Det behövdes. Vädret kommenterar jag inte. Så tråkigt. Men regn behövs - dock behövde det ju inte vara såååå kallt. Vår odlingar av diverse bara längtar ut till växthuset men ännu är det för tidigt. Idag fick Jonas skrapa bilrutan innan avfärd till jobbet.... 4 maj - hallå. Nu ska det vara lövsprickning och ljummet ju....

Godnatt!!!

Det svämmar över

Av Sofia - Söndag 2 maj 17:07

Efter en trevlig lördagskväll med snurrgrillad kyckling och mycket prat sov vi gott. Vaknade till spegelblank sjö och vackert väder. Till o med så det var varmt i min vinterjacka idag. Den man nu bott i ca 7 månader... Alltid roligt när vädret är bra när man har besök. Vi gick till playa del Solbacka och la i båten. Den lilla lilla roddturen från ena bryggan till båtbryggan gjorde farfar, Johan och Elise. Det tyckte hon var kul. Sedan kom även kusinerna och hälsade på då föräldrarna skulle fiska på annat håll, i annan sjö. Det finns mycket att sysselsätta de små med. Rutschkana, grävmaskin, hink och spade. Även lunchen intog vi vid badplatsen - grillad korv vid den fina eldstaden. Så gott! Å mysigt!

När Molly o William hämtades fick vi en nyfångad gös (på 2,2 kg) som tack för barnvakten. Den kommer att sitta fint till kvällens middag. Godaste fisken!

En full-rulle-helg är till ända och i morgon startar ny arbetsvecka. Uppföljning tertial 1, efter april. Jag önskar mig mest av allt några timmar till på kommande dygn hela veckan.

Go kväll alla!!

Stilla sjö en vacker majdag

Det gäller att hålla i sig

Ivrig tjej

Grillmästaren

Av Sofia - Lördag 1 maj 17:01

Idag har vi promenerat en riktig långgrunda. 16 km för att vara exakt. Jag fick ett tips, ett hett sådant, att man kunde provgå nya vägen, Södra vägen. Det där begreppet jag ser varje månad i vår exploateringsredovisning och följer upp nogsamt. Ytterligare en del av stadens ringled är snart klar. Maffigt! Häftigt! Å så bra för Nässjö stad. Den skulle ju varit klar för flera år sedan - i mitt tycke - men andra behov har fått större prio.

Vi gick grusvägen upp till Isåsavägen och det var sedan rätt spännande att gå den nya slingan. Å vi dokumenterade väl. Förutom vägen och bron planeras det för ett helt nytt bostadsområde - Södra Handskeryd. Många nya villor får plats där. Att vara en del av utbyggnaden av vår stads infrastruktur - jag känner mig previligerad.

En korv på Preem och sen traska hem över Vallbohaga. Många steg och jag var rätt trött sen.

Nu väntar vi finbesök - av Miccan, Johan och Elise från Stenungsund. En kyckling ska få rotera på grillen.

Ha en fin kväll alla!!

Nya kvarter och plats för nya villor

Bron över södra stambanan

Av Sofia - Fredag 30 april 18:51

Att blommor kan skänka sån glädje. Både ute och inne. Å det är ju de som finns ute som är de allra bästa och finaste. Gratis!!! Så vackra där de står. Idag har jag varit vid mitt favoritställe och fotat. Precis innan Spexhults gård finns ett område med mängder av vitsippor. Mot de fina trädstammarna och sjön i bakgrunden blir det en enormt vacker tavla. Till skillnad från förra året får man dock rikta kameran rätt i år. Jag vill nämligen inte ha en paddelbana med på bild. Paddel i all ära men inte på mina vitsippekort.

Plantan jag fick av mor och far för några veckor sen har blivit så fin i landet. Å pionerna jag köpte på Willys i onsdags - kunde inte låta bli. Underbara.

Efter en helt hysterisk vecka tar jag helg. Stressiga dagar och pricken över iet var ett kommunfullmäktige igår kväll från kl 18-23.... Demokrati i all ära men ibland undrar jag om man måste dryfta varenda liten stavelse och dessutom två ggr. Någon ledamot hotade med att gå ur mötet pga att vi inte höll tiden och interpellationerna fick vänta till nästa möte. Illamående av trötthet.

Valborg - frid. Det närmsta vi kommer eld är brasan i kaminen och det räcker gott o väl. Leve kungen oxå - grattis på 75-årsdagen. Glömde att flagga. Förlåt!

Ha en fin kvälll!!!

Tjusiga natur

Av Sofia - Onsdag 28 april 19:09

Lillelördag. En go vårlig onsdag. Fullt ös hela dagen. Möten som avlöser varandra och i all röra har jag ändå lite halvkoll och det får man ändå beteckna som något bra i allt som händer just nu. Men det gäller att vara på tårna hela tiden. Tyvärr får jag tjata lite för mycket på mina kollegor men har chefen bestämt ett datum är det det man har att förhålla sig till. Tesagt gäller även om jag hade vissa invändningar. Det är alltid jag som ska knyta ihop säcken och det tar ibland på krafterna. Rollen som ekonom när olika dokument ska vara klara.

I eftermiddags blev jag både yr och illamående och jag stängde ned jobbet o gick ut på en promenad. Det var nog bra.

Ikväll testar vi vårt Weber-tillbehör till grillen som vi fick på köpet när vi investerade i den nya grillen. Wow å kul och vad det doftar gott. Vet inte vad som är bäst. Ljudet av fågelkvitter eller ljuset av motorn till rotisserin när kycklingen snurrar runt. Har proppat dess magenmed purjo, fänkål. vitlök och citron sant penslar den då och då med grillkrydda och smör. Ja, ni hör ju. Det blir mumma!!

Go kväll!!

Av Sofia - Måndag 26 april 19:35

Herre Gud o Co's text för dagen är "Ibland måste man flytta på sig själv för att komma framåt". Ja jag har kommit framåt idag och jag tog mig från punkt A (Solbacka) till punkt B (tandläkarstolen). Det är en bedrift bara det.

Hela förmiddagen gick som i en dvala. Fasansfullt ont och varje gång tungan gick emot min tand kändes det som att jag skulle svimma. Skulle vara på jobbet kl nio o en nätverkstekniker från HIT fixade en inställning i min dator så båda mina skärmar fungerar hemma. Å det fungerade fint dessutom när jag kom hem. Pratatade tandläkarskräck med några kollegor och jag är inte direkt ensam. Tom samma tandläkare när vi var små var orsaken i ett av fallen...

Kl 12.30 var det dax. Ljudet av ett tandläkarborr i över en timme. Ja jag fick beröm av den mycket gullige tandläkaren och sköterskan. Jag returnerade berömmet. Att de gjort ett bra jobb och samtidigt stått ut med mig. Jag sa vid nåt tillfälle att jag tyckte det var orättvist - jag sköter mina tänder enligt konstens alla regler men ändå blir det såhär. De sa att det syntes - mina tänder var så fina men gamla lagningar håller inte för evigt. Några sprickor i tanden var orsaken och i bästa fall klarar det sig med en rotfyllning - i värsta fall drar de ut tanden. Å över min döda kropp att borra i ett implantat så skulle så vara fallet - då får ja skratta högt med ett hål i tandraden. Tack o lov är det långt bak.

Att sitta här framför brasan (när bedövningen har släppt) och äta och dricka UTAN att känna smärta. Ja, det är ju något helt normalt men jag är oändligt tacksam och problemen som jag i det vardagliga livet betecknar som problem finns inte. Nu leker livet. Helt underbart. Bara det nu håller ett tag så det räcker med rotfyllning. God help Me! Jag har små sår på mina händers ovansidor - jag rev antagligen mig själv under dagens prövning.

Ha en underbar kväll!!

Av Sofia - Söndag 25 april 18:54

Jag har förnekat det ett tag nu. Det har gjort ont i en tand. Till och från. Eftersom det har gått över har jag intalat mig, både medvetet och omedvetet att det säkert går över. Det värsta jag vet är tandläkarbesök. Jag föder hellre barn, har jag sagt många gånger. Dock har smärtan denna helg kommit i starkare dos. Svimningskänsla och kan likställas kanske som att just föda barn. I morgon ringer jag. Det har jag lovat. Mig själv, Stella, David som har sett mig denna helg. Har dessutom lovat min mamma att ta tag i detta. Jag har varit en idiot och jag erkänner det.

Jag tycker dock det är orättvist. Med min tandläkarskräck i bakhuvudet sköter jag mina tänder in absurdum. Tandtråd, borste, fluorskölj. Dock finns det gamla lagningar från tidigt 80-tal och de håller väl inte hur länge som helst. Det är såååå tråkigt dock och det är det enda som rör sig i mitt huvud.

I-landsproblem såklart men man är sig själv närmast. Att ha tandvärk är inget livshotande men väldigt tråkigt.

Ha en fortsatt fin söndagskväll! Jag hoppas på en natt med något bättre sömn än igår. Behöver liksom det när en ny arbetsvecka är på G.

Vackra vackra vårblomma och denna klarar sig nog trots isvindar och vinterväder

Av Sofia - Lördag 24 april 17:34

Efter morgonen frukost var det dax för alla som ville i vår förening att samlas vid södra badplatsen. Sista lördagen i april lägger vi i bryggorna. 10 man cirka behövdes där. Resten av gänget begav sig till norra badplatsen och dess närliggande allmänning. Där skulle vi röja buskar och sly samt samla ihop allt. Det blev en stor hög. Svettigt under vinterjackan men jackan behövdes i den enormt hårda vinden. Det blev riktigt snyggt och fint när vi alla hjälptes åt. En av grannarna bjöd på öl till de som ville ha. Otroligt snällt och gott. Så kul att prata med grannarna nu när man liksom kryper ur vinteridet.

Nu är det vår på riktigt och vi kan bada från bryggan om vi känner för det, ha ha.... 6 grader i luften i dag.

Efter lunchen planterade vi om alla våra tomatplantor. Det tog ett tag och nu är halva vardagsrummet fullt av odlingen. De bara väntar att få komma ut till växthuset. Om två-tre veckor kanske vi kan ställa ut dem.

Nu sitter vi i växthuset och njuter i värmen. Vinden viner runt knuten men här inne är det sååå varmt. Snart ska vi testa det redskap vi fick på köpet när vi köpte vår nya grill. Rotselleri... En färsk hel kyckling ska nu få snurra nån timme. Blir det bra blir det fler ggr.

Ha en fortsatt go kväll!!!

Brygga på plats

Brygga nr två snart på plats

Röj, röj, röj

Å så lite prat

Grönt rum

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se