Senaste inläggen

Av Sofia - Fredag 23 april 16:24

Jag sitter i växthuset. Fönsterluckorna är vidöppna och det betyder över 20 grader. Stängde till dörren och njuter av värmen. Nej, hitin kan inte Kung Bore komma. Han skulle bara våga. Han har under de två senaste dagarna gjort ett ovälkommet återtåg med snö, hagel, hårda vindar och låga temperaturer. Men nu känns det som vår igen även om det är kyliga vindar för dagen. Solstol i början av veckans kvällar följt av snöstorm. Aprilväder i fullaste kraft.

Fågelkvitter och trädgårdens alla tusentals knoppar vittnar hursomhelst om vår. I morgon är det bryggiläggning för vår förening här i Solbacka. DET är ett säkert vårtecken. Sedan kan vi lägga i båten. Jag längtar. Första turen för året, med eller utan (helst med) fiskespön - det är en speciell känsla.

Fredag. Du är efterlängtad. Det har varit en mastig vecka. Förutom allt som snurrar med budget 2022 o annat har mina tekniska prylar strulat. Bytte dator förra veckan o en av skärmarna ville inte vara med o leka skrivaren tjurade ihop. Om allt ska flyta på måste tekniken fungera. Men en tjatig en som jag ger sig inte. Mycket löser jag själv men inte allt. Telefonsamtalen till vår IT-avdelning har varit många. Tack till dem!

Fin helg på er!!

Inne i växthuset är det varmt!

Av Sofia - Onsdag 21 april 20:24

Alltså det är för härligt att se ett barn fylla år. Kan minnas spänningen och förväntningen som spritte i kroppen även om jag nu kanske inte minns min fyraårsdag särskilt väl. För idag var det Williams dag. Fyra år! Tiden går i raketfart. Det var ju inte längesen han föddes.

Idag mötte han oss när vi parkerade bilen. Å han blev så glad för fotbollsmål, fotboll och en liten Sverigetröja. Härligt! Vi blev glada i magen. Supergod grill och tårta efter det - o den var som en dröm. Mums för allt. Kul att gratta på rätt dag och en bonus i vardagen.

Nu kör vi hemåt från Landsbro mot Solbacka och det är fortfarande ljust. Redan torsdag i morgon. Vart tar veckorna vägen? Dagarna bara rusar fram. Efter dagens hagelskur har det nu lugnat ned sig lite men våren kom av sig!

Ha en fortsatt go kväll!!

Av Sofia - Måndag 19 april 20:10

Just nu är allt som bäst. Innan allt exploderar i värmen, innan knopparna får ont och spricker, innan allt händer. Hela naturen ligger i startgroparna för att ta sats. Nu hinner jag med. Att ta in allt som sker. Sedan, när lövsprickning och grönska kommer, då får jag oftast lite ångest så jag knappt hinner njuta. Allt går bara alldeles för fort. Det är alltid så med mina känslor på våren. Svårt att förklara.

Det finns ett hopp i nuet. I den kala våren. Innan allt händer. Naturen orkade en gång till. Från sömn o vila till spirande liv precis överallt. Från den vackra vitsippan intill bäcken till tussilagon i gruset vid vägkanten och ogräset på grusgången...

Å fåglarna. Att bara höra alla läten av alla arter som jag tyvärr inte har em aning om vad de heter. Ren lycka!

Å ljuset. Så fantastiskt att se gryningen när man går upp för att starta arbetsdagen. Önskar bara att den inte var så lång. Arbetsdagen alltså.

Stanna klockorna! Stanna tiden! Sena sena vår - ha inte för bråttom nu!

Vårt ljuvliga utsiktsberg i Solbacka! 344 möh

Av Sofia - Söndag 18 april 17:52

Nä, jag trallade inte direkt när vi städade altanen idag. Det är mycket trall att gå över. På vissa ställen är det grönt av alger men lyckligtvis inte på så stora områden. Jag kämpade med tralltvätt o diskborste och efter det vatten med YES o diskborste. Vet inte vad som var bäst. Det blev hursomhelst bättre än det var innan. Enormt skönt att städa bort vinterdammet och välkomna våren på riktigt. Idag har det varit overkligt varmt och det var premiär att efter allt jobb lägga sig ned med nästan inga kläder alls o njuta av lite sol. Frös inte ett dugg. Konstig känsla, faktiskt.

Skurade alla utemöbler - det är ett gäng o så gott när det är gjort. Bilen fick sig en vårstädning inuti oxå - mycket behövligt.

Sitter i kvällssolen med noll vind. Fantastiskt skönt. Så vackert att blicka ut över sjön. Nu är allt som bäst. Sippor på marken och allt annat ligger i startgroparna för att explodera. För det är väl det det gör nu om värmen kommer. Å andra sidan skymtade jag snösymbolen på vöderappen framåt torsdag. Hoppas det ändrar dig. Ställde in snöskyffeln idag och den ska inte fram igen, på många månader.

Ha en fortsatt go söndag!

Utefix

Utefika

Sol från klarblå

Härligt!!!!

Av Sofia - Lördag 17 april 17:41

Härlig morgon. Lördag med tidning och gofrukost. Sen blev det gångmarch i snabb takt till Willys. Köpte till några grillskivor till dagens besök o sylt till ostkakan jag tagit ur frysen.

Klockan ett kom Johanna o Oliver, Olivers lillebror o pappan på motorcyklar. Johanna körde. Övningskörde. Vet inte om jag helgillar att hon ska ta MC-kort men vill man nåt så gör man det. Å särskilt hon. Modigt! Å jag VET att du är försiktig- har mer ångest för alla runt omkring dig i trafiken. Bästa lärarna har hon hur som helst. Olivers mamma kom med bil och vi fick en sån fin godispåse. I form av plantor - riktiga proffs är de och har hur fina odlingar som helst. På ett gammalt nyrenoverat torp i Dannike utanför Borås. Godiskassen bestod av orientalisk melon, pärontomat, röda solrosor, spetspaprika och cayennepeppar chili. Det ska nu bli intressant att se om vi lyckas driva upp dessa så de bär frukt och blommor. Fick oxå lite goda råd till våra egna plantor. Tacksam för allt! Följ gärna Instakontot @mellangardenstorp för härlig inspiration!!

Vi grillade karré och det var ljuvligt skönt att plocka ned arbetsplatsen för en stund, frigöra matbordet från skärmar och dator. Mammas goda ostkaka till kaffet. Härliga timmar med trevligt folk. David kom förbi oxå och käkade. Trevligt!

Tack snälla Dannike-gänget för besöket! Å för plantorna! En riktigt härlig dag. Att utan ytterplagg faktiskt kunna vara på altanen utan att frysa. Vår kanske det kallas?

Ha en fortsatt fin lördag!

En godiskasse full med plantor

Ljuvlig dag

Av Sofia - Fredag 16 april 17:32

Äntligen! Sol från klarblå och tvåsiffrig värme. Hurra. Något som kan liknas vid vår. 16 april. Hmmm. Kall natt och penséerna ser mer än ledsna ut. I skrivande stund och efter jobbslut har det nu mulat på så nån chans för en utestund på altanen i solen blev det inte även om jag hoppades. Har suttit i teamsmöte hela dan. Pratat nya mål och utvecklingsmöjligheter med ledningsgruppen och vår nämd i tekniska serviceförvaltningen. En riktigt riktigt bra dag och det otroligt stimulerande att ha fritidspolitiker som är så engagerade. Härligt!

Å på lunchen fick jag hämta Stella då skoldagen slutade kl 10 och inga bussar går förrän kl halv tre. Sååååå dåligt! Egentligen skulle hon ha prov i samhällskunskap med ämnet ekonomi men läraren var sjuk o provet inställt. Vi pluggade ihop igår och inte helt otippat är ju detta mitt favoritområde. Både under min skoltid och nu. Jag läser läroboken med samma entusiasm som Damernas Värld, jag riktigt suger åt mig det som står, som ett svultet odjur och friskar upp minnet med sånt jag har glömt. Å att förklara för Stella när hon frågar vad vissa saker betyder - hur kul som helst. Monopolistisk konkurrens - att med skicklig marknadsföring sälja produkter och få konsumenten att känna som om hen inte kan klara sig utan det. Hennes Jordan-skor t.ex då blir det enkelt. När man har nåt att relatera till. BNP, BNI o KPI - smaskigt kul.

Nu är det fredag och efter en jobbig och arbetstung vecka går jag helgen till mötes. Har bytt dator under veckan och denna dag avslutades med strul med ekonomisystemet. Det är snudd på panik. Hoppas det rättar sig till inför måndag.

Ha en fortsatt fin fredagskväll!

Av Sofia - Onsdag 14 april 19:20

Kung Bore håller i. Som en envis liten jäv... Nog för att du håller på att knäcka mig men det är en bit kvar. Det kan inte hålla på och vara vintertemperatur och snö hur länge som helst. Eller?

Förvarnade David om hala vägar i morse. Hela morgon-TV varnade. Å jag vill nog påstå att det var blankis på vägen i skuggade område mellan Solbacka o Nässjö. Jag skulle ha möte från 8-9.30 så Stella skulle ta moppen till skolan. Solen skulle säkert tina upp vägen, trodde vi. Hon åkte iväg men ringde efter 10 min. Det var så halt vid vägkanten där hon befann sig så hon ville vända o bad mig skjutsa henne. Såklart jag gjorde. Extremt moget av henne att göra den manövern.

Å visst var det halt. Jag bytte till sommardäck igår och bilen for i sidled trots låg fart. Urk!!!

På morgonen hade vi förvaltningsinformation och DET var ett tag sedan. Nu var vi drygt 40 st som via Teams tog del av informationen. Jag drog ekonomi, bokslut 2020 och budget 2021 o 2022 samt nuläge. Alltid lika sablans nervös och jag tycker det är lite knepigt att lägga sig på rätt nivå. Hur detaljerad ska man vara och så ÄR det mycket siffror. Fick så fin kred från kollegor efteråt så jag blir alldeles alldeles varm i hjärtat. Å jag älskar mitt jobb - till o med att hålla presentationer. Börjar lite småälska det i varje fall... Det sägs att man växer med utmaningar och idag blev jag nog nån cm längre.

God kväll!!

Av Sofia - Måndag 12 april 20:02

Alltså. Det skrivs mycket om vår isolering i pandemitider, om hur det påverkar oss som jobbar hemma, om ungdomar som inte får träffa andra ungdomar i skolan. Främst högskola och universitet då. I den lokala tidningen i lördags (tror jag att det var) handlade en artikel om att studenter inte fick supa ihop typ... Ja, det var väl inte korrekt sammanfattning av hela innebörden men ändå. Den biten kanske man kan skippa när vi ska hålla svstånd o vara rädda om varandra. Men, ja jag fattar poängen. Jag kan onekligen längta efter en hederlig gammal AW med en kall öl efter fredagens arbetsslut.

Jag börjar bli less på att bära med mig jobbet när dagens pass är slut. Som i fredags. Jag satt djupt försjunken i siffror för budget 2022, klockan blev fem och jag avslutade jobbet, alltså stängde ned datorn. Men min egen dator - hjärnan stängde inte ned. Jag förflyttade mig fem meter åt vänster, till fåtöjen vid brasan men det snurrade ett bra tag i boetten innan det verkligen blev fredag.

Å nästa vecka har vi ett inbokat möte mellan 16.30-18.30??? Tiden mellan arbete och fritid flyter liksom ihop. Å jag som inte skulle ha mer flextimmar. Jag har ändå tur - som älskar mitt jobb. Det hade varit fruktansvärt om jag inte gillar det jag gör.

Vaccinet - snart är det VÅR tur!!!

Ha en fin kväll!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se