Senaste inläggen

Av Sofia - Söndag 11 april 14:30

Det kallas väl aprilväder av en anledning men årets uppvisning har varit utöver det vanliga. 11 april och det känns som en januaridag. Allt är vitt och luften grå, ser inte ens sjön idag. Deprimerande. Vi får se hur länge det varar. Nyss hemkomna som två snögubbar från en promenad till stan t/r inklusive en fika på Espresso house. Det piggade upp i varje fall.

Annat var det igår. Vår i luften om än lite blåsigt men solen värmde gott. Min jobbarkompis Cecilia kom med ett mycket trevligt initiativ att vi skulle ut och gå tillsammans med våra respektive. Startade från Solbacka kl 10 med varsin fika i ryggsäcken. Vi stövlade iväg mot Torsa stenar. Lite historia och kultur är alltid trevligt. Vi fortsatte på åsen i skogen och tog oss till det fina vindskyddet på andra sidan sjön. Där blev det fika. Vår tanke var att gå tillbaka samma väg men Claes undrade om vi inte kunde gå runt sjön åt andra hållet istället. Så blev det och rundan blev mycket längre. Över stock och sten och många hopp över diken. Bra träning och riktgt härligt.

Efteråt grillade vi korv på vår altan och det smakade riktigt bra. Vi uppmärksammade oxå Gin o Tonicdagen, en dag för sent men det gick alldeles utmärkt även det. Sedan gick timmarna fort och vi blev liksom sittandes och bara pratade - om allt. En riktigt trevlig lördag då inga andra projekt i kalender pockade på uppmärksamheten. Cissi pratade iofs om både städ o tvätt där hemma men vi var tre som övertalade henne att det gick precis lika bra en söndag!

Tack Cissi och Claes för en superskön lördag tillsammans!!

Ha en fortsatt fin söndag i snön!

11 april - ytterligare kommentarer överflödiga

Gårdagens härliga runda

Gofika

Lite klurigt här och var

Fåren i Räfsnäs

Av Sofia - Fredag 9 april 18:03

Igår morgon var sjön spegelblank. Solen var generös och jag fotade utsikten vid min arbetsplats. Så vackert att vila ögonen på. Men vackerheten höll inte i sig så länge. Dagens morgonvy var tvärtom, grå, ruskig och regnig. Fotade och kontrasterna är stora. Det kallas aprilväder. Våra nyplanterade penséer fryser nog mest hela tiden men av erfarenhet kommer de växa till sig, med tiden.

Plantorna inomhus växer desto mer. Gurka, tomat och chili. Så häftigt att se dem. Om en månad är det nog dax att flytta ut dem i växthuset. Den känslan är go.

Idag var det min tur att leda Kahoot! på fredagsfikat. Riktigt kul att göra frågor om än lite knepigt. Det ska inte vara för lätt och inte för svårt och lite blandat. Jag kanske var lite väl lokal i mina frågor. Vad heter sjön vid Runstenen i Norra Sandsjö? Hur många km är det runt Spexhultasjön om man går den runt? Kul var det i varje fall.

Fredagkväll. Snart pizza. Stella ska preniärlufta moppen. David ska iväg till kompisar. Det blir masked singer på TV för oss.

Ha en fortsatt go kväll!

Vacker morgon

Ruskig morgon

Plantor på tillväxt

Av Sofia - Onsdag 7 april 19:03

En idiotresa nyss genomförd. När vi köpte grillen på Elgiganten förra veckan köpte vi i vår snålheten inte originalskyddet till vår Webergrill. Det var lite saftigt med 1300 kr för det så vi blev rekommenderade ett annat som skulle passa för 500 kr.

När vi hade monterat ihop pjäsen var skyddet alldeles för litet. Antingen hade säljaren inte tänkt på att sidoborden var fasta eller så läste han fel på måtten. Men efter några SMS fram o tillbaka fick vi erbjudandet att köpa originalöverdraget för halva priset - för besväret. Vi nappade och då blev det en resa till. Å den resan är gjord. Det nya skyddet - passar så fint och är så billigt, ha ha, bortsett från den extra resan då.

Är trött så jag kan likt en häst säkert somna ståendes. Efter en lång och intensiv arbetsdag och jag har nog inte fyllt på riktigt med energi som jag borde. När man har möten som avlöser varandra är det svårt att serva dig själv på ett bra sätt. Därför ska det nu bli extra gott med mat. Lax som är kvar sedan påsken o nåt ägg till det.

Om vi orkar blir det ett avsnitt av Jägarna, säsong två - om inte John Blund hinner före.

Ha en fortsatt fin kväll!

Av Sofia - Måndag 5 april 18:08

Hua vilket träligt väder. Snö, hagel och isvindar. Lite sol förvisso mellan byarna men kallt, kallt. Vi startade morgonen med ett avsnitt av Jägarna. Fenomenale Rolf Lassgård - en av mina favoriter. I övrigt rätt hemska scener men spännande.

Efter frukost tog vi en kort promenad och ja, jag hade åter vinterkappa på. Frisk luft är alltid skönt men dagens friska luft var väl skön.... Kom på att det var flaggdag men när vi hissat den slog det mig att det inte alls var påskdagen utan annan dag påsk. Men får man finbesök kan man absolut flagga.

Å så kom de få äntligen. Våra föräldrar på påskmat. Plus Jonas syster Helena. En lammstek som fått gå i Sousviden i drygt sju timmar. Det blev gott och mört. Potatisgratäng till det. Mums. En påsktårta till kaffet. Mätt!

Mysiga timmar som gick fort. Vi fick fina blommor och några lådor ved. Behövligt i vintertid.

Nu är påsken 2021 till ända. Det gick fort och den var härlig men i kallaste laget. Nu är datorn och skärmarna åter på plats vid bordsändan inför ny arbetsvecka.

I tron om det var påskdagen...

Påskmiddag

Av Sofia - Söndag 4 april 18:19

Mot en ny sjö. Vi har tänkt tanken ett tag men det har inte riktigt blivit av. Att på något sätt ta sig från Solbacka där vi bor till Bodafors längs med Storesjön. Å allt går med lite vilja, ha ha. Jag var nog bara arg två gånger idag. Jag har väl för att uttrycka det milt lite mer respekt för sankmark och slukhål än vad min man har. Dock gick det över förväntan. 15 km blev turen och det var en fantastisk runda om än lite kall. Min äkta hälft kalkylerade med lä hela rundan med tanke på dagens vind. Det blev inte mycket lä och eftersom jag inte tog min vinterjacka fick jag skylla mig själv. Stundom var det varm sol och riktigt skönt. Goda påskmackor med lax och ägg gjorde turen. Å vi gick se tågen gå på vattnet - så häftigt att åka på den där sträckan - nu fick vi se det på håll.

Vi åkte ut med min bil till Vareviksbadet i morse, handlade det som fattades på Rostedts Livs, hem o packa ryggsäcken.

Härliga timmar. Det var mot slutet, vid Uddeberg som orken tröt lite. Extremt kuperad terräng och man vill inte gärna gå på privata tomter. Det blev lite upp och ned där innan vi såg en Honda Yazz parkerad vid den fina badplatsen. Visade Jonas var jag jobbat en gång i tiden. En liten rödmålad lada som var ett av alla skjul som tillhörde RH-Stolen innan flytten gick till Nässjö 1992.

Nu är vi rätt möra. Har förberett middag för våra fina föräldrar plus Jonas syster i morgon och nu väntar en varm bastu för trötta kroppar.

Ha en fortsatt fin påskdagskväll!

Första fikat - inte ens kommit till Sjömilsås

Östra Hult - så fint

Andra fikapausen

Tjusig natur

Framme vid Vareviksbadet

Härligt men kallt

Av Sofia - Lördag 3 april 19:31

Vilket påskväder. Strålande sol. Men vinterkallt. Efter en riktig äggig frukost med Smålands dagblad som trevligt sällskap blev det löpartur. Svårt att klä sig. Underställ eller inte? Bestämde mig för en underställströja men ingen mössa. Perfekt ända till Grimstorp - sol och inte mycket vind. När jag sedan tog grusvägen under stambanan mot Sjömilsås - världens motvind och dessutom jättetalang. Hua! Men jag tog mig hem men det var en kall kropp som sprang de sista kilometerna.

Efter en varm dusch satte vi oss i växthuset och där var det ordentligt med värme. Fantastiskt skönt. Vi fick t.o.m öppna dörren så vi fick in lite svala vindar. Solen värmer enormt.

Premiärgrill på nya grillen. Jo, den fungerade utmärkt och köttet blev jättegott. Grillen blir en trogen vän under lång tid.

Vi tog en kvällspromenad nu i solen. Otroligt vacker kväll men jag var glad att jag tog vinterjackan. Kalla vindar.

Glad påsk och ha en fortsatt fin påskafton.

Premiärgrill på nya grillen

Av Sofia - Fredag 2 april 19:52

Rubriken sammanfattar dagen väl. Startade dagen med frukost med kärt besök. Kusin Eva-Lena och hennes dotter Isabel var på resa mot Lund där yngsta dottern Maja bor och jag visste att hon skulle besöka mor o far. Då bjöd vi in dem på en titt och eftersom det passade i tiden med frukost fick det bli ägg, kaffe o macka.

Så otroligt kul att ha dem här. En riktigt mysig stund. Å mitt i allt glömde jag att fota. Hur kunde jag glömma att föreviga detta? Det får bli en bild när vi senast sågs - på hennes syster Mias femtioårsfest i Sollefteå för snart tre år sedan. Sommaren 2018.

Sedan blev det A6 o h jag var orolig för mycket folk men det visade sig vara precis tvärtom. Hur lugnt som helst. Vi köpte äntligen den där grillen vi behöver. Den gamla har utan överdrift gjort sitt. Kan lägga av mitt under en grillning o DET är inte kul.

Å så hem o montera. För man får ju aldrig nåt klart. Men jämfört med växthusmontering och dess instruktionsbok var detta projekt en sann dröm. Hur enkelt som helst och faktiskt riktigt roligt.

I morgon blir det premiärgrillning på ny grill. Spännande. Med tanke på investering ska den hålla många många många år.

Ha en fortsatt fin lång fredag. Lång och lång - den har gått med blixtens hastighet.

Jag och mina fina kusiner Eva-Lena o Mia på Mias fest för mångts år sedan.

Färdig och klar för att tas i bruk

Av Sofia - Torsdag 1 april 19:33

När jag var liten vet jag att vi hade ett ställe i skogen där det växte mängder av blåsippor. Som ett blått hav. Man fick inte plocka - de var fridlysta. Dock vet jag inte hur väl det överrensstämmer med verkligheten. Man får hursomhelst inte gräva upp och förflytta. Som alltid tycker jag ju blommor är vackrare på plats än hemma i vaser men visst plockade man. Marken mellan kyrkan hemma i Norra Sandsjö är varje vår precis vit av vitsippor och en och en o annan bukett har man ju dragit hem som barn.

Nu har vi blåsippor på den egna tomten. Det är varje år en häftig känsla och uppenbarelse då de visar sig. Men de får stå kvar, de är så enormt vackra i sin fulla men blygsamma prakt. Färgen är helt fantastisk. Såg dem idag och kunde naturligtvis inte låta bli att föreviga dem.

Stängde ned datorn vid kl 17.00 Påsken kunde inte komma sämre kalendermässigt sett. Skärtorsdagen den förste april och den ekonomiska uppföljningen mars kan börja. Sen går det bort hela fyra dagar som är röda. Kan inte fortsätta förrän den 6 april... och nämdsmötet ligger ju där det ligger. Men vet ni., ibland blir det så och jag ska INTE starta upp datorn under påsken för att kämpa vidare med uppföljningen. Faktum är att eftermiddagen hade ett flow utan dess like så jag ligger ändå bra till. En jättego känsla.

Ha en häääääärlig påsk alla!!!

Vackert så det gör ont.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se