Senaste inläggen

Av Sofia - Onsdag 31 mars 20:08

Igår kväll tog jag en gofika på Espressohouse medan jag väntade på att Stella skulle dansa klart. När jag sedan gick därifrån, upp mot esplanaden stannade jag till vid ett par stenbumlingarna som är placerade lite här o var i stan. Dekorerade som fina påskägg. Så vackert. I skymningen gjorde de dig väldigt bra på bild. På sidorna var träden upplysta av ljusslingor och stadshuset i bakgrunden. Hur vackert är inte vårt Nässjö. När man inte är i stan så ofta ser man staden lite med andra ögon, eller nya ögon. Stolt Nässjöbo. Vi gör så mycket bra saker och även om kommunen kanske i mångas mening inte gör allt som alla önskar gör vi väldigt mycket. Kunde inte låta bli att fota påskäggen.

Nu när våren kommer saknar jag jobbet på plats ännu mer. När man droppade vinterjackan, tog en lunch nånstans med kollegan eller kollegorna. Det ser jag fram emot när vaccinationen når oss alla. Att åtminstone ha valmöjligheten. Nu kan jag inte påstå att jag gick ut och åt speciellt ofta. Men det är kul och gott en gång ibland.

Dagen har löpt på bra. Månadens sista dag och man stirrar lite extra. Har man fått med allt denna månad? Har mina medarbetare gjort det jag tjatat om, ha ha. Fakturahäxan som jag förmodligen kallas bakom deras ryggar. Hon som tjatar i slutet av månaden att fakturor ska tas om hand. Jag kan leva med det. Ordning o reda. Lön på fredag,

En fantastisk känsla ha ett ett meningsfullt jobb och att känna sig behövd.

Ha en fortsatt fin onsdagskväll!

Vackert! Häftig vy!

Vackra Nässjö

Av Sofia - Tisdag 30 mars 19:40

Oövervinnerlig - så har jag känt mig idag. De flesta dagarna nuförtiden är bra dagar även om känslan av otillräcklighet och tidsbrist ger dem en viss dassig nyans. Men vissa dagar har ett skimmer. En riktigt bra dag där jag fått så mycket bra gjort. Ibland bland bara flyter det på. Grej efter grej - check. Saker jag tyckte var extremt krångligt förra året känns i år helt självklart. En sån härlig känsla och jag skulle gärna vilja plocka ned den (känslan alltså) i en burk. Plocka fram den då nör den dassiga nyansen blir stark. För det kommer såna dagar oxå. När allt mer eller mindre känns peck.

Oemotståndlig är fikan framför mig. Cappuccino o mandelkaka på Espresohouse. Så gott. Boostade eftermiddagen med en löparrunda - en bra sådan. Då smakar det som bekant ännu bättre efteråt. Å nåt måste jag ju hitta på medan Stella dansar på Pigalle.

Å hennes dag har nog varit riktigt bra om du frågar henne. Ett par nya skor som heter Jordan. Det riktigt lyste om henne när DHL kom o levererade. Å det klart vill hon lägga ert antal studiebidrag på såna dojor. Varsågod! Hon fick iofs ett bidrag - hennes påskägg kan man lugnt säga. Hon hade dem dock inte på sig när vi åkte. De fick inte bli smutsiga....

Ha en fortsatt fin kväll!!!

Ren och SKÄR lycka

Måste ju fixa matchande naglar till skorna

Av Sofia - Lördag 27 mars 16:58

Jag kan inte läsa böcker. Eller så är det precis det jag kan. Men inte normalt. En spännande bok kan jag inte lägga ifrån mig, sträckläser. Kan inte läsa bara två- tre kapitel, lägga undan boken o sen göra annat. Vill bara vidare in i berättelsen. Igår hade jag en sån dag. Köpte två pocket av Camilla Läckberg, hennes två senaste tror jag att det är. En bur av guld och Vingar av Silver. Lite lagom lättläst och med ett bra driv. Började läsa kl 6 när Jonas åkte till jobbet. Åt gröt kl 9. Läste två timmar till, sprang en runda och läste ut den när jag kom tillbaka - forfarande med löparkläder på. Skönt ibland att vara i en annan värld. Enkelt och billigt sätt att låtsasresa.

Idag har vi planterat våren. Hyfsat väder och det kan ju vara lite trevligt att se en färgklick i krukorna istället för vintertrött vissen ljung. Det är ändå Påsk nästa helg. Å som vanligt när jag ska handla penséer på Granngården finns det INGET kvar. Helt soprent. Klockan ett en lördag. Nu ljög jag iofs lite - det fanns tre plantor kvar.

Men Willys levererar. De sålde jättefina små plantor så hem o fixa. Det går åt lite krukor på all vår trall o alla trappor. Kunde varit mer men nånstans får man lägga ribban.

Å nu regnar det. Ett härligt vårregn som behövs men kanske inte just på de nyplanterade och nyvattnade penséerna.

Ha en fin kväll!

Plantera är våren

Ser lite ynkligt ut nu men snart så...

Ett litet bo

Av Sofia - Torsdag 25 mars 18:42

Idag har jag lekt. Som vuxen. I tre timmar har jag inrett det fina gamla dockskåpet som jag ?lånar? av mamma kan man väl säga. Alla gamla fina dockmöbler har legat nedpackade fint i sina lådor och kartonger, i typ 22 år. Inte sedan 1998 har jag haft skåpet möblerat. När barnen började bli fler och fler och det blev flytt på flytt var platsbristen nog anledningen till att det inte blev uppackat. Själva skåpet är i sig en väldigt bra förvaring vilket jag har brukat flitigt.

Jag minns när mamma en gång i början på 80-talet köpte skåpet och möblerna av min morbror Sture. Vilket jobb hon la ned. Lutade av ett flertal lager färg så dess trävita färg kom fram, tapetserade alla rum. Det var som ett litet smycke i mitt barndomshem. Jag kan ha varit 12-13 år och jag gjorde dito renovering av mitt sönderlekta Lundby, tapetserade och fick nya möbler för att göra det komplett. Detta fick dock mina barn leka med när de var små och numera finns det begravet på Bodatippen någonstans.

Tillbaks till denna klenod. Nu är det åter möblerat och det är verkligen ögongodis. Möblemang från Nolby (en stämpel under varje stol) vilket är riktigt värmländskt hantverk. Små munblåsta glas som jag med svettiga o darrande händer placerade på hyllorna i köket. Riktgt häftigt. Å så kul att ha. Vackra ting ska inte ligga i lådor - de ska visas, älskas och tittas på.

Nu är det lite ytterligare fix som ska fixas. Några små krokar i taken till hängande lampor. Några mindre små spikar till alla fina tavlor, signade ?Dock-Sven?. Två fönster ska jag fixa oxå. Nån gång. Det viktigaste är att skaffa nån typ av skydd framför så ingen kan börja leka med det. Vore kul att ha det just öppet.

Har varit i trädgården några timmar idag också, plockar pinnar och ris som vinden kallat ned, räfsat småsten från gräsmattan efter all skottning. Man blir trött av vårluft.

Ha en fortsatt fin kväll!

Ett vackert skåp i sig.

Av Sofia - Onsdag 24 mars 17:30

Startade min lediga dag med sovmorgon. Lyx. Snoozade fyra ggr efter att Jonas åkt o sen blev det gröt och kokt ägg. Härlig energi i tallriken.

Löparrunda runt Sjömilsås. Jag såg en vacker räv mitt på vägen i skogen. Händer så sällan att man ser vilt i skogen när man ute och kutar. Denna räv hade en mycket tjock o fin svans.

Sedan åkte jag till mina föräldrar. Såååå skönt att komma dit, få middag och umgås. Pappa har fått två doser vaccin, mamma har fått en och jag är frisk så med gott samvete var jag där några timmar inomhus. Fick med mig fyra plantor snödroppar att plantera i vårt land. Mamma hade hittat en massa gamla betyg och tjänstgöringsintyg som jag fick titta på. Vad duktig hon va och vilja fina betyg. Otroligt kul och spännande att se hennes alster från förr. Utbildad kartritare och jobbade i Stockholm, Ljungby och faktiskt på Nässjö kommun innan hon gifte sig. Tomtkartor och koordinater - detta var ju förr ett hantverk - idag mer effektiviserat och digitalt.

Efter en mycket god älgfile och fastlagsbulle efter det var jag mer än mätt. Mamma och pappa tog cyklarna för en tur i det fina vårvädret. Hem med ved, snödroppar och ved i bilen. Å så de fina antika dockmöblerna till dockskåpet. Längtar så att få inreda och göra klart. Men det är ett projekt för morgondagen!

Ha en fortsatt fin lellelördag!

Det gjorde inte ont - så gott.

Skrivet för hand med tusch. Perfektion.

Häftigt att se - alster från kartritnibgskurs

Mina fina föräldrar ut på cykeltur

Planterade - från Torset till Solbacka

Alltså min stass - raggsockor o tofflor : )

Av Sofia - Tisdag 23 mars 18:29

Idag klämde jag in en jobbdag mitt i den lediga veckan. Några viktiga möten jag inte ville undvara och dessutom rensade jag av mejlkorgen vilket behövdes. Fick samtidigt vara lite social med mina kollegor så det vara bara trevligt. Medan jag satt i möte kom fönsterputsaren från Höglandets Allservice och trolleri trollera kan man nu se ut genom alla våra vackra fönster. Sådant gör mig lycklig. Riktigt bra jobbat och jag kan varmt rekommendera tjänsten. Med eller utan en Kärcher - jag kan inte göra det så bra och räknar jag in min egen arbetstid är det verkligen ekonomiskt hållbart.

Annat som gör mig lycklig är tulpanbuketter. Jag har lagt ned en smärre förmögenhet på just denna vara under vårvintern och Jonas och jag har inte riktigt samma inställning på denna punkt men jag går hemma hela dagarna och njuter av blommorna. Så jag bestämmer. I lördags fick vi dessutom en sån fin bukett av bror Anders o Lotta. Så fin.

Å så gitarren. Igår spelade jag mycket. När man sjunger mycket och länge blir rösten bättre. Det är oxå lycka.

Kvällspromenaden var kylig. Trots sju grader på rätt sida nollan var snålblåsten ett faktum. Gott att värma till sig vid brasan. I morgon - ledig igen. Sovmorgon och ny härlig dag!

Ha en fortsatt go kväll!

https://share.icloud.com/photos/0jSVGDARNhotycMNvNahBDoZQ

Av Sofia - Måndag 22 mars 19:40

Alltså - rubriken är lite i-landsproblem. Men faktum kvarstår. Jag kan känna mig lite stressad när jag har en ledig dag. Jag vill göra så mycket!!! Springa, spela gitarr, sitta i växthuset och njuta, läsa den nyinköpta boken.... Jag har hunnit med nästan allt idag förutom den där boken då. Råkade köpa del två i en serie och vill ju såklart läsa första delen först.

Grötfrukost check. Löpning i fantastiskt vårväder - check. Spela gitarr - check check. Satt nog flera timmar idag och sjöng och spelade - en sån lisa för själen. Så gott! Varför gör man inte oftare det som faktiskt gör en rinktigt lycklig? En bra fråga.

Har jobbat lite oxå även om jag skulle vara helledig. Men att läsa budgetförutsättningar för 2022-2024 i en bekväm stol i solen i växthuset. Jag kan inte klaga. Skönt att läsa igenom och jag njöt varje sekund. Så varmt och gott när solen gassar på.

Vi avslutade kvällen med brasa o våfflor. Det är svart våffeldagen så vi tjuvstartade.

Å grattis pappa Kenneth på din namnsdag. Jo, precis som du sa när jag ringde hade jag faktiskt glömt bort det. När man inte är vid datorn som vanligt är det lätt att missa. Men GRATTIS GRATTIS på din namnsdag!

Ha en fortsatt go kväll!!

https://youtu.be/WEzTAHgc2TU

Av Sofia - Söndag 21 mars 18:15

Idag var en soligare dag än igår. Trots hård nordvästlig vind värmde stråkarna ordentligt och det var så skönt i lä. Tog en fika på promenaden, i en skogsglänta - kaffe, morotskaka och apelsin. Så gott det smakar utomhus. Beskådade is i vattendrag och skådespelet som pågår i Spexhultasjön. Två tredjedelar ligger öppen och isen matas åt söder. Fantastiskt skön känsla att se en sjö med vågor och ?liv? istället för en vit ishinnna.

Idag har vi pulat. Städat lite, klistrat och skrivit klart fotoalbumet till nu. Det är skönt. Hade det som en punkt på mina lediga dagar och nu är jag klar.

En bastu värmde gott och nu sitter vi framför brasan. Fortfarande ljust och klockan är över sex. Så gott!

I gårdagens tidning var vårt grannhus nedanför utsett till årets småhus. Ett helt fantastiskt fint Villa Nordic-hus. Men vi sa ju det både Jonas och jag. Det måste varit vårt hus som var föremålet. Det nybyggda stod bara lite i vägen ha, ha. Vår skorsten och flaggstång syns längst upp till höger på bild. Mannen på bilden är f.ö Jonas kusin. Stort grattis till dig Klas Fridsäll. Ingen dålig utmärkelse. Å grattis till Villa Schelin förstås. Mycket tjusigt hus och utsikten är guld.

Is o vatten krockar på sjön

Grattis!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se