Senaste inläggen

Av Sofia - Tisdag 20 aug 20:13

Dagen har varit lång. Om jag koncentrerar mig på de positiva bitarna vill jag framhålla kvällen. En runda i skogen gav kraft och vi hittade svamp. Skog och skog - den tätortsnära varianten. Den som Tekniska röjer och håller fin är jag tvungen att tillägga. Vi hittade mycket svamp - jajemen - och mitt gamla favoritställe gav den mesta skörden. Så nära ett gångstråk där jag år efter år bara går dit o hämtar och fyller en halv systemkasse. Häftigt att ingen ser dem. Eller så betittas de av ej svamlande människor. Så kan det vara.

Vi körde mängder av kassar och kläder till återvinningen vilket alltid är en befrielse. Check för denna gång. Positiva delar av dagen.

Mindre positiva delar av dagen är när nivån på diskussionen är för hög så man känner sig trög. Eller så är jag bara hjärntrött. Det har varit så mycket att sätta sig in i på senaste tiden så vissa saker är tunga. Jag har jobbat med lön och semesterskulder för många år sedan. Jag fattar de grundläggande principerna men när det börjar handla om hur vi ska periodisera semesterdagserdättningen samt att de som är experter inte är överens - då blir det jobbigt. Har liksom ingen uppfattning!

Berg är till för stt bestigas och jisses vad jag klättrar varje dag!!

God kväll!

ANNONS
Av Sofia - Söndag 18 aug 20:56

Ihållande regn hela morgonen. Underbart att bara ligga kvar i sängen och titta på ett avsnitt av The Crown. Go långfrukost på det. Utan kidz. De sov. Det var väl slitsamt för dem igår att spela kort efter grillmiddagen, ha ha... Väldigg trevligt att faktiskt göra nåt tillsammans med dem förutom att äta tillsammans.

Regnet avtog och vi tog en svamprunda. Nej, vi skulle egentligen inte gå i skogen då det var så blött men vi hittade svamp ändå. På rätt otroliga ställe utmed vägen. Vi testade oxå att plocka med oss taggsvamp då exemplaren var så fina. Googlade för säkerhets skull så det verkligen var blek taggsvamp och vi var 100% säkra.

Förutom en gofika med grannarna och vännerna Tina o Henke blev det städning och påbörja rensning Ulriksdalsgatan. Mäklaren kommer på tisdag kväll och intrycket av huset måste vara bra. En blivande 18-åring hade några kompisar hemma i fredags och min åsikt om välstädat efter fest stämmer inte riktigt överens med hans (inte hans kompisar heller för den delen för man får väl hoppas att de hjälps åt med städning när de får vistas i ett helt hus utan vuxna en hel kväll o natt.)

Gick igenom mina kläder. Jag har så svårt att göra mig av med plagg. Ska jag verkligen fimpa mina minnen - studentdräkten, de paljettprydda klänningar och rosa fodralen som jag köpte inför konserter med Höglandskåren. Med artister som Magnus Carlsson, Fredrik Kempe, Blossom Tainton och Jan Johansen var vi doatjejer klädda i glitter och glamour och det är lite svårt att bara hiva iväg. Ca fem år var vi ett team och det var en suveränt rolig tid. Jag minns ett par glittriga skor med skyhöga klackar - det gjorde så ont i fötterna så jag bara kunde ha dem i ett nummer... Inte ens dem hade jag hjärta att slänga - de packades ned i sparalådan idag. Rätt var det är blir man bjuden på maskerad o man kan behöva klä ut sig.

Nu har vi ätit taggsvamp på macka. Måste tillstå att den var minst lika god som kantarell. Skogen - here we come!!

Go kväll

Kortkväll

Dags för promenad

Hade inte med oss svamppåse - Sharks-kepsar funkar det oxå.

Behöll dem

Glitter och glamour från en svunnen tid

ANNONS
Av Sofia - Fredag 16 aug 16:53

Tog ledigt idag. Helt befängt då jag borde varit på plats men eftersom vi har ett flexsystem där timmarna inte får växa allt för mkt måste jag ju nån gång ta ut dem. Passa på när det inte är viktiga möten. Jag har dessutom jobbat mina 40 h denna veckan, redan efter torsdagen.

Sovmorgon. Mmmm. Har varit dödens trött varje morgon denna vecka när larmet tjuter men idag när Jonas åkte kl 06 var det svårt att somna om. Så typiskt. Saknar honom bredvid o så kommer tankarna på allt jag har framför mig - allt jag måste greppa och ha koll på. Till slut sov jag några timmar till. Frukost och sen löpning. Sprang till Rävsnäs och vände. Trevlig runda. Lite varmt och kvavt dock.

Började tvätta fönster och när jag var nästan klar kom mina föräldrar på fikabesök. Alltid lika mysigt. De hade med sig god kycklingmacka o vetekrans. Det är lyx på hög nivå. Satt ute i underbart väder.

Tvättade fönsterna klart och nu väntar jag på Jonas som tog med Stella på väg hem från jobbet.

Ikväll blir det inte grill. Det blir tacos. Längesen. Hösten är med andra ord här!

Ha en go fredagskväll!!

Mys med fina föräldrar

Det börjar bli höst men idag kan man sitta ute.

Av Sofia - Torsdag 15 aug 22:25

Jag vet dilemmat. Ekonomer kanske tänker konstigt men för oss är positiva resultat minus. Intänkter i minus. Möjligen förvillande för vanligt folk men för mig som jobbar med det - helt naturligt. I detta sammanhang blir det lite rörigt när positiva siffror ska presenteras utan minus i alla möjliga rapporter som ska presenteras för våra politiker. Det blir lite kortslutning i hjärnan när man ska vända på det...och bara ibland.

Idag hade vi budgetöverlämning för 2020 i stadshuset. Ekonomichef o kommunalråd fick lyssna på vår förvaltnings nuvarande situation och kommande behov. Att alla behöver och vill ha mer pengar är givet. Anledningarna till detta är många. Att det ekonomiska läget i kommunen inte riktigt tillåter det är också mycket givet. Med andra ord en svår ekvation att lösa. Då vore det bra om det hade varit tvärtom. Om minus var plus. Då hade Nässjö kommun gått plus dryga 60 miljoner förra året. Det är dock inget att skoja om. Läget är allvarligt.

Under förmiddagens presentation satt jag tyst och lärde mig hur det går till. Lyssnade på vår förvaltningschef och våra avdelningschefer och hur de berättade om sina verksamheter. Jag är så glad och stolt över att jobba på Tekniska. Mina duktiga kollegor. Vilket jobb de gör, vi alla gör. Service åt allt och alla.

God natt! Alla siffror från veckan som gått. Gå och lägg er och sov!!!!

Av Sofia - Tisdag 13 aug 20:00

Ny vecka. Dagarna går fortare än fort. Idag när Jonas släppte av mig vid Vipan kl. 06.30 kändes det långt till dagens slut men sedan - vips så är arbetsdagen slut. Motivationen för att ta en löpartur efter jobbet var väl inte den största men när man väl snörat på sig dojorna och bästa Spotify-listan i lurarna - ja, sedan går det bara av farten.

Den börja komma nu - höstluften. Den höga, klara, lite krispiga varianten. Den bästa. Ibland under vår och sommar får jag känslan av att inte ?få luft? när jag anstränger mig men nu framåt hösten blir det tvärtom. Varje lite lungblåsa fylls med syre - otroligt uppskattat i mitt fall. Jag slapp regn - börjar det regna under turen gör det inte så mycket - däremot tar det lite emot att ge sig ut om det regnar vid start. Det är inte farligt att bli blöt.

Under lunchpromenaden igår blev jag mer än blöt. Kunde vrida ur varenda klädesplagg. Jag skulle gå runt Träslända men såg väldigt mörka moln och hörde åska på långt håll. Vek av mot Ledet och tänkte jag går bara via lasarettet och hem. Regnet kom plötsligt och hårt. Jag tog skydd under entrén till folktandvården en stund men det var redan för sent. Jag hade tack-och-lov ett par cykelbyxor på jobbet som ombyte till eftermiddagspasset. Å enligt vad jag sett och läst är detta plagg högsta mode nu så hela eftermiddagen gick jag om kring och var jättemodern. Skjorta och kofta plus cykelbyxor. Ja vet dock inte om det var en så snygg outfit.

Till kvällen blir det säkerligen ett avsnitt av ?The Crown?. En serie på Netflix som handlar om när Queen Elisabeth tillträdde tronen i England i början på 50-talet. Kan varmt rekommendera denna serie. Älskar dessa serier när man får historiska kunskaper på köpet blandat med relationer och intriger. Vackra miljöer och bra skådespelare. Härom avsnittet avgick Churchill, 80 år gammal. Innan dess handlade det om den starka dimman som drabbade London dec 1952. Hade jag inte en aning om och att så många människor dog. Kanske det nämndes i skolan nån gång men jag var väl inte riktigt vaken. En sak har jag dock lärt mig i mitt liv. Man lär så länge man lever. Det är aldrig för sent. Inte när det gäller något.

Vilket liv de hade de kungliga. Att t.ex neka sin syster att få gifta sig med en frånskild man. Det gick ju inte för sig. Det var ett hot mot kronan och kyrkan. Tur att man inte ärvt nån princesskrona. Livet kan vara knepigt ändå, menar jag. Utan krona!

Ha en fortsatt fin kväll!

Bra serie

Av Sofia - Söndag 11 aug 16:36

Gårdagskvällen hos min bror Anders och Lotta i Norra Sandsjö var precis så trevlig som alltid. Det är en helt underbar känsla att få sitta där på deras fina altan, blicka ut mot mitt barndomshem och över trakten där jag växte upp. Att vid bordet ha en pigg mor och far och mina älskade bröder med fruar samt min äldste kusin och hans Ingegerd. Han hjälper och har alltid hjälpt till så mycket på gården och betraktas numera som en familjemedlem. Minns fortfarande när jag var liten. Varje lördag kom han till gården och fixade med maskinerna och hans dotter Sofia och jag lekte jämt. Lill-Sofia och jag, Stor-Sofia. Vid bordet fanns oxå kusin Kristin o hennes Erik.

God paella fick vi som Anders ?snodde? ihop i en jättelik panna på grillen. Så gudomligt gott! Å efter det blev det kräftor. Mums!

En löpartur blev det efter dagens frukost. Mestadels i regn. Skönt men väldigt skönt när man är hemma. Vi är nu hemkomna från ett besök i Hattsjöhult, Grön trädgård. Centern stod för fikat idag. Köpte lite goda grönsaker och pratade med folk.

Snart är det dax för att inta lite kräftor till, från vår sjö. Ska bli så gott! En paj med västerbottenost står i ugnen och kantarell som tillbehör. Söndagen och helg snart slut. Laddar för en fullspäckad arbetsvecka. Hoppas min ork och energi räcker.

Ha en fortsatt go söndag!

Härlig kväll

Mycket god paella

En av kvällens snapsvisor. Ursprung - texten är gjord av har en kompis till Anders o Lotta. Det året gjorde han tydligen klassikern...

Efterrätt

Av Sofia - Lördag 10 aug 17:38

Gårdagskvällen var vindstilla och varm. Vi satt utomhus länge. Tog en sen kvällspromenad och vi kan konstatera att det fortfarande är mycket liv i Spexhults alla stugor. Kräfttider vilket säkert bidrar till mycket aktivitet. Vi fick fiska i onsdags med en av grannarna som har tillåtelse att lägga i burar. Reglerna för kräftfisket generellt sett i denna sjö är något luddiga. Ingen vet riktigt hur det är och läser man de gamla papprerna blir man tydligen inte klokare. Vi fick i varje fall 10 st ätdugliga kräftor vilket precis räcker lagom till två personer. Den goda smaken, inga mängder.

Morgonen var blöt. Ösregn. Vi ekiperade oss därefter och begav oss till svampskogen. Lagom till vi började plocka eller rättare sagt hämtade - då upphörde regnet. Pratade om all årets svamp på jobbet och en kollega sa: -Nej, jag svampar inte. Bra uttryck. Vissa älskar inte det gula guldet. Men vi svampar. Idag blev det omelett med stekta godingar. Det blev en påse till snälle kräftgrannen och en del att förvälla och frysa. Vi går ut fler gånger.

Nu går bilen till Norra Sandsjö. Kräftskiva hos min bror med min andre bror o mor o far o nog min äldste kusin. Otroligt trevligt och GOTT!! Godkväll!!

Vi svampar

Gult guld

Av Sofia - Fredag 9 aug 18:05

Vaknade till precis och känner att lite energi kom tillbaka. En kvarts tupplur räckte. Efter en något märklig vecka, långa dagar och stora beslut är den till ända. Det första vi gjorde när vi kom till soliga Solbacka idag var att doppa oss i sjön. Sagolikt skönt. Sen satte jag mig i solen och somnade bums. Höstens eftermiddagssol är det bästa som finns men det finns nåt vemodigt i strålarna, i känslan. Sommaren är inte slut men snart.

Huvudet är helt sönderbombat med information, mallar och siffror. Har lärt mig mycket under veckan men i vissa stunder pendlar tankarna mellan hopp och förtvivlan. Kommer jag att reda ut detta? I och med att jag snart är förvaltningsekonom för tekniska serviceförvaltningen har jag efter stor beslutsångest avsagt mig mina politiska uppdrag. Ett svek mot väljarna kanske men å andra sidan ör det väl bra att hålla ihop som människa. Jag har bokat upp min kalender med möte i mitt nya jobb och mycket krockar med BU?s sammankomster. Det går inte. Dubbla känslor. Tråkigt men oxå lättnad.

Idag är det 1 år sedan vi skrev på papper för vårt hus i Spexhult. Lite dråpligt att det just idag blev ett samtal till mäklaren. Vi säljer radhuset i stan. Nu har det mognat hos Stella. Nu är vi redo. Det kan nog vara mkt lämpligt att inte stöka med dubbla boende då arbetet kommer kräva en så stor del. Så ni som är sugna på ett perfekt planerat, stort radhus på bästa läget i stan - lugnt men ändå nära centrum, station o Skogsvallen - håll utkik på Hemnet framöver.

Ha en fin kväll!

Sensommarsol - vemodig känsla men ljuvligt skön

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se