Senaste inläggen

Av Sofia - Tisdag 6 aug 20:27

Så var två arbetsdagar gjorda den första arbetsveckan. Långa dagar och mängder med jobb har blivit gjort. Känns otroligt skönt att vara igång. Har delvis under dagarna suttit med min företrädare och varit ?elev? och mellan varven försökt att hinna med allt som trillat in under sommaren. Å så kommer hösten att se ut. Att fokusera på nytt och samtidigt ha koll på det som måste göras i den tjänst jag lämnar. Hjärnan får onekligen bra träning att vara ombytlig.

Det är en stor omställning även för kroppen att gå från rörlig semestertid till att sitta på en stol mest hela dagarna. Nu rådde jag väl iofs bot på det. Gick till jobbet, gick t/r hem på lunchen, gick hem från jobbet?.men ändå. Det är skillnad. I går kväll efter arbetets slut, när man helst av allt ville lägga sig i soffan och ta det lugnt, var det dags för årsmöte föreningen Solbacka. Plats - ljuvliga Soludden där jag aldrig varit. Ligger vid sjöns södra ände och kvällens väder gjorde namnen där vi bor rättvis - Sol!!! Väldigt trevligt att träffa grannar som vi både sett och inte sett, få ett ansikte på namn och prata lite. Det var mycket diskussioner om våra vägar och dess underhåll.

Dagen har inte bjudit på någon sol utan mest väta. Tog min nya regnkappa till jobbet och kan konstatera att det var ett mycket bra inköp. Lunch med Stella och David på Coco Thai förgyllde dagen. Det gäller att passa på när de är lediga från skolan.

Grillad hamburgare i magen och nu Allsång på Skansen. Philip Jalmelid (från Så som i himlen) och Miriam Bryant på scen. Kan inte bli så mycket bättre.

ANNONS
Av Sofia - Söndag 4 aug 21:46

Söndagar brukar vara placerade före måndagar, alla veckor. Idag är det en speciell söndag. Sista före jobbstart. Har sällan känt mig så fundersam och ångestfylld som just denna gång. En ny jobbroll jag ska axla och lära utan att helt kunna lämna mitt nuvarande. Det finns ännu ingen att överlämna till. Delvis men inte fullt o helt - jag hoppas att kommande veckor gestaltar sig med ett par tydliga svar och lösningar. Att, som jag, vilja ha kontroll på precis allt och nu inte ha kontroll på en enda grej - känns som att promenera i vetebrödsdeg. Har jag iofs aldrig gjort men jag kan föreställa mig...

Å så är det politiken. Vill inte abdikera och avsäga mig uppdraget men till hösten kommer det att bli fullständigt omöjligt att rodda detta. Att hinna med. Som att lägga pussel och ha flera bitar över. De får helt enkelt inte plats. I min nya jobbroll ska jag delta på tekniskas nämnd och denna sammanfaller på samma dag som BU?s nämnd. Lös den ekvationen om man måste få handlingar o siffror färdiga samma dag. Det kan brådska ibland, av erfarenhet.

Idag har jag/vi gjort allt för att skingra tankarna. Sprungit, fikat med grannen nere vid skön, vattnat blommor, putsat kakel, packat ihop grejer, gjort middag, städat U-gatan... Jonas har klippt allt gräs vid Solbacka o inne i stan. Trötta? Ja!!!

Godnatt

ANNONS
Av Sofia - Lördag 3 aug 19:53

Semesterns sista lördagskväll. Efter lite muller och några droppar regn sitter vi på favoritplatsen i behaglig temperatur och kikar ut över stilla sjö. Nyss var vi o badade, förvånansvärt varmt, faktiskt. Igår fegade vi dock ur - vi genomförde inte Spexhultaloppet - simma rakt över sjön och tillbaka. Vi var laddade men kl kvart över fem föll ett ymnigt regn och lusten att simma försvann. Vi tog ett varmt bad i tunnan istället. Fem stycken hurtiga personer simmade igår sa säkra källor idag.

Igår åt vi nog semesterns godaste - pasta med mycket kantarell. Himmelskt gott! Man vill gärna ut i skogen igen. Nu väntar jobb runt hörnet och det är mycket annat som ska hinnas med på den tid som kallas fritid.

På kvällsrundan igår såg vi oxå en sån vacker regnbåge och nu vet vi med säkerhet - skatten finns på Sörängsberget ovanför vårt hus. Bågen slutade där. Det är bara stt börja gräva (eller spränga).

Till kvällen har jag några hjärtan hemma. Stella o David med sin Julia. Underbart när barnen är här. Alltid!! Sista grillen här på ett tag.

Ha en fortsatt go kväll!

Jättegott!

Här syns tydligt var skatten finns....

Två hjärtan som hjärtar varann (å sina mobiler :)

Av Sofia - Fredag 2 aug 16:52

Ljuvliga morgon. Lång sovmorgon efter en jobbig natt. Jag drömmer och drömmer och drömmer och jag misslyckas med allt jag tar mig för. I natt var det såsen till en stek... Mycket handlar om jobbet. Att jag inte lyckas, att jag inte hinner. Kl 02 låg jag vaken och var lite orolig för min son. Han är i Danmark med tre andra luar och som den ångestfyllda moder jag är funderar jag på allt som kan hända. Kan inte heller messa stup i kvarten - vad skulle jag kunna göra härifrån. Jag bad honom skriva lite då och då o meddela att allt är ok. I går kl 09 (innan de åkte) kom ett mess: Godmorgon! Allt bra med er? Ha, ha!! Enligt senare info vet jag att de har och har haft det bra!

Idag blev det cyckelrunda mot Lunnestorp och på vägen dit - svampkoll. Gav resultat. Jag trodde vi hittade 2 kg men väl hemma visade vågen 900 gram. Helt ok och det blir pasta med det gula guldet som sås.

Vi tog en fika i Topperyd. Så mysigt ställe. Fina grejer sålde de och gott hembakt fika gav oss energi att cykla tillbaka hem.

Nu har vi rensat all svamp och laddar för Spexhultaloppet. Igår när vi skulle fiska mötte vi ett par grannar som anordnat detta med kort varsel. De som vill simmar rakt över sjön o tillbaka. (C a 1000 m t/r). Med följebåt. Den gemensamma bastun är uppvärmd efteråt för de som vill. Jag vet inte i skrivande stund hur många boende som är informerade om evenemanget men det låter hursomhelst mycket trevligt. Förutsättningarna är perfekta - nästan spegelblank sjö. Dock har jag stor respekt för 20-gradigt vatten, så länge. Att simma 2000 m i bassäng gör jag gärna. Men i sjö är det annorlunda o jag är larvigt rädd för stenar o grund. I morgon får ni läsa om vi gick till startplatsen. Det är väldigt skönt att ligga här i soffan o invänta kantarellpastan!

Ha en fin kväll!

Fika i Topperyd

Kantareller till pastan

Av Sofia - Torsdag 1 aug 18:36

 


Ja, vi hade väl inte blivit så feta om vi varit tvingade att leva på enbart det som i dag naturen gav oss men som lite tillbehör till vår middag blir det pricken över i:et.

På vår morgonrunda som blev efter några okända skogsstigar 11 km hittade Jonas ett antal stora kantareller. Hade hoppats på fler men var glad för det lilla. Stekta till den väntande torskryggen är det så gott.

Efter en lunch bestående av smoothie på banan, hallon, blåbär (icke eget plockat) gjorde vi iordning både kast-och metspö. En liten runda på den ljuvliga sjön blev 3,5 h och fångsten blev en stor abborre (lönt att äta), en liten dito (den får kräftorna) samt en styck mört. Många fler napp men de SLÄPPER ju. Momenten sätta mask på kroken tillhör inte min favoritsyssla men man får gilla läget om man ska fiska.

Jag hade en gigantiskt abborre på kroken men precis innan uppdragning båt, försvann den åter ned i det mörka vattnet. Meta mört är svårt. De äter helst av masken o de man får i spannet är lätträknade. Tiden går vansinnigt snabbt ute på sjön och nu är det åter kväll.

Tur att vi tog upp torskrygg. Är så hungrig. Semestersysslor när de är om bäst. Promenad, fiske och äta gott samt njuta av allt det fantastiska runt omkring oss.


Å STOOOORT GRATTIS MIN ÄLSKADE BROR PÅ DIN FÖDELSEDAG OCH NAMNSDAG! PELLE!! Hoppas du haft en superhärlig dag!


Go kväll!En smak till oss båda

På sjön

Av Sofia - Onsdag 31 juli 18:39

Solig morgon, skön morgon! Efter en bra natts sömn pga svalare väder tog vi frukosten i solen på vår baksida. Helt otroligt lyxigt. Å gott!

Testade mina nyinköpta löpardojor och som alltid känns benen som fjädrar få. Vilken skön känsla. De kommer att hänga i ett bra tag och många mil från nu. Bytte från Addidas till Nike - Just do it!

Mor och far kom på fika. Mysig eftermiddag på altanen och det var precis lagom varmt. Har passat på stt kolla jobbmejl o fakturor oxå - det var ett gäng då det är sista dagen i denna månaden. Jobbstarten närmar sig och jag förundras över hur snabbt semestern har gått. Minns första semesterdagen - då kändes de kommande fyra veckorna som en evighet.

Nu letar Jonas mask. Vi ska meta mört.

Ha en fortsatt fin kväll!!

Jonas byter min fiskelina med en egen uppfinning!

Mysig stund med mor och far!

Av Sofia - Tisdag 30 juli 20:44

Efter en minst sagt jobbig natt med många timmars vaken eller vaktande...vaknade vi hyfsat utvilade. Åska! Jag har appen Blixtvakt och får täta upplysningar om hur nära eller långt borta blixtrarna är. Jag räknar ändå, som man gjorde förr och det stämmer ganska bra. Har ändå en känsla av att alla åskväder nuförtiden är lurigare. Blixt 9 km nordväst om din position och sedan är den helt plötsligt 1 km bort eller rätt över.

När jag hade legat vaken en timme o varit rädd väckte jag Jonas. Vi satte oss i vardagsrummet och tittade på skådespelet för det är ju det. Naturens krafter är otroliga och tänk om man kunde spara energin i blixten och ta vara på den. Det är nog fler än jag som grunnat. När temperaturen går från 28 till mindre än hälften - så klart att det blir en urladdning,

Efter frukost trotsade vi regnet - jag fick premiäranvända min nya regnjacka - mycket nöjd med köpet.

Eftermiddagen spenderade vi i Eksjö och jag blev bjuden på min försenade födelsedagspresent - en middag. Sunrise. Hade sett fram emot buffén men vi kom efter lunchen och före middagsbarianten. Mätta blev vi dock och jättegott var det.

Fiskebutiken var nedlagd (oxå en anledning att vi åkte till denna stad) och det var ju lite surt. Billiga metspö inhandlades på ÖB. Några nya drag blev det alltså inte.

Ha en fortsatt go kväll!!

Det finns inga dåliga väder...

Lekte lite...

Grattis till mig

Gott

Av Sofia - Måndag 29 juli 18:30

Idag har vi verkligen haft hemester. Från morgon till nu har vi spenderat timmarna i Solbacka med omnejd. Denna mycket heta dag har utnyttjats på absolut bästa sätt.

Gick upp kl 06.15, packade frukost och fiskegrejor. Tog båten ut på nästan spegelblank sjö och fick jobba lite för att komma fram. Motorn krånglade så det blev rodd. Vi njöt av morgonen och frukost ute på böljan och försökte få napp i tre timmar. Abborrarna var väl trötta idag och inte på hugget. Trots återfärd utan fångst - ljuvlig stund. En sån där stund man stoppar ned i minnesburken och plockar fram när höstrusk och snöfall kommer.

Hem å BADA. Så gott i vattnet. Simmade ett bra tag, att man skulle få uppleva en sådan vattentemperatur även i år. När man helst inte vill gå upp.

Vi tog cyklarna på småvägar till Grimstorp och hade med oss mycket vatten. Att träna på hjul är det bästa alternativet när tempen ligger på 27 grader. Å simma förstås. Badade igen o tog med oss fika. Flera av alla trevliga grannar hade samlats vid den gemensamma badplatsen. Väldigt trevligt!

Nu sitter vi och väntar på att grillen ska bli klar. Nu är vi hungriga, värsta hettan har lagt sig. Det gäller att njuta - kanske sen sista varma dagen på mycket länge.

Hela dagen har varit lite fira. Exakt ett år sedan vi gick och tittade på detta hus som var till salu. Lika varm dag då som idag. En stark vill-ha-känsla infann sig. Kärlek vid första ögonkastet och efter några spännande turer och lite (mycket) tur blev det vårt! Grattis oss!!

Morgonfiske o frukost

För ett år sedan var vi kollade på detta! Nu är det vårt!

Bad!!!

Sköööön dag

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se