Senaste inläggen

Av Sofia - Lördag 20 mars 19:42

Det var EVIGHETER sedan vi träffade mina syskon i verkligheten. Träffar ju Anders då och då på diverse teamsmöte och pratar med Pelle i telefon rätt ofta men i verkligheten - längesedan. Så vi bjöd våra syskon till oss. Vi började med förmiddagsfika vid Torsa stenar och kände historiens vingslag. Kallt men hyfsat i lä med hembakta frallor o morotskaka. Ja, lite hade jag gjort mig till i alla fall. Sedan gick vi vår fina ås i skogen. Därefter grillad korv på vår altan. Kyligt men kul. Å gott!

Vi valde inte bästa dagen denna veckan rent vädermässigt men det rår man som bekant inte över. Snålblåst och minimalt med sol. Det var mycket trevligt hursomhelst. Kul att träffas. Nu kan det bara bli bättre. Vaccinationer är på G och värmen kommer med och mer.

Hela dagen efter denna utflykt har jag varit frusen och kall. Vi har sitter en bra stund framför brasan och värmt oss. Nu blir det pizza med ansjovis- nej, barnen är inte här, ha ha. Det gäller att passa på att läka sånt vi gillar när de inte ärcpå plats.

Ha en fortsatt fin lördagskväll!

Fika blad gravar och drakröse.

Pelle o Jonas

En tur på åsen

En gigantisk rotvälta

Grillad korv på vår baksida - här kom inte snålblåsten åt oss.

Av Sofia - Fredag 19 mars 16:33

Idag har jag varit på prao. På Ingarps Trä. Platsen bredvid Jonas i trucken var inte så stor men jag satt hyfsat bekvämt på morgonpasset till frukost. Jag hade det lite på min bucket list, att nån dag när jag är ledig, följa med Jonas till jobbet och se hur han har det, vad han gör. Jo, han pratar och berättar om sina lappar han får, om virkespaket och Ekenäs torg och Vetlanda torg men det är verkligen intressant och se hur det verkligen fungerar - i verkligheten. Fattar inte riktigt hur han reder ut alla dimensioner, sorter och att han hinner med. Imponerande! Nu har jag mycket mer förståelse för hans dagar.

Det är lite läskigt när han lägger fyra paket virke på varandra och lyfter upp mot himlen. När han åker svajar det lite obehagligt men han är ju van. Det som bekymrade mig mest är att det är trångt om platsen i ?gatorna?. Att det inte blir truckkrock eller kollision med nåt annat fordon....ja, jag ska försöka att inte tänka på det.

När Jonas skulle på frukost kl halv tio åkte jag till Princess i Eksjö och njöt av dito. En räkfralla med skagenröra, så gott. Underlig och go känsla att bara sitta utan nån som helst tispress eller måsten. Satt en bra stund och bara njöt. Passade på att köpa parmaskinka och några goda ostar i den italienska delikatessbutiken. Dyrt men gott kan man sammanfatta det besöket.

Fredag! En löparrunda i iskalla vindar är avklarad. Men så skönt.

Helgen stundar. Ha en fin sådan!

Jonas i sin truck

Fyra packar på höjden

Virke överallt

Å spån

Gofrukost på Princess i Eksjö

Av Sofia - Torsdag 18 mars 18:22

Idag har jag varit ledig. Somnade om när Jonas åkte till jobbet och vaknade kl halv nio. Dagen kan inte börja mycket bättre. Å sol på det. Havregrynsgröt och ägg. Sedan startade jag upp datorn... NEJ!!!! Det gjorde jag INTE. Heja mig! Jag började baka. Morotskaka till lördagens utefika med mina syskon. Vi har inte träffats IRL sedan student och sommar så nu när vädret börjar gå åt rätt håll kan vi åtminstone umgås utomhus.

Tog en härlig promenad till Craigh na Dun eller Torsa stenar som det heter i folkmun. Vi har nu börjar titta om på säsong 1 av Outlander så man blir lite sugen att gå fram till den största stenen o testa. Testa att resa tillbaka 200 år i tiden. Men jag vill stanna här. I nutid. Det klart - det hade varit spännande att se hur det såg ut i Nässjö vid den tiden, i början på 1800-talet. För en dag typ.

Hem o baka frallor. Det sitter i - de gamla takterna o varför bakar jag inte mer kan man ju fråga sig.
Har haft bra med sällskap idag. Stella pluggar hemma o David har varit hemma från jobbet. Han gjorde sig illa på gymmet igår och fick nån sträckning i ryggen. Vi får hoppas att det går över snabbt.

Doften av hembakt förekommer inte så ofta - Stella undrade vad det var som luktade så gott när jag höll på... I dag har det doftat.

Ha en fin kväll!

Torsa stenar eller Craigh na Dun som vi kallar dem.

Jag stannar här

Första krokusen i landet

Vacker himmel. Vacker dag.

Av Sofia - Tisdag 16 mars 22:14

Droppar av vår. Snödroppar. Den kanske mest betydelsefulla blomman som finns. På våren. Å så har vi inga i vår trädgård. Har av nån outgrundlig anledning inte satt några sådana lökar, bara krokus o tulpaner. Inte så bara iofs. Till hösten ska jag plantera löjar av snödroppar lite överallt. Det är så härligt när de visar sig, skjuter upp ur jorden bland vissna löv från i fjol. Bilden är från Torset för mina älskade föräldrar har trädgården full, både här och där.

Vaccincirkus, vaccinkaos. Idag skulle mamma få sin första spruta men efter nattens helomvändning blev det inte så. Tiden avbokad och nu blir det annat vaccin på fredag. Ja, vad säger man? Nyhetsflödet gör att vi vet ALLT o lite tilll. Men det känns ändå tryggt att hon får ett vaccin som inte ger blodpropp eftersom alla får plodpropp av Astra Zeneca. Eller?

Dag med rulllen full. Full rulle. Avslutade dagen med att skjutsa Stells till dans - under tiden fördrev vi tiden med att köpa på oss ägg i Gamlarp eftersom fågelinfluensan gör att påsken är i fara. Åtminstone när det gäller ägg på bordet. En sväng på Biltema hann vi med men då tog det stopp - blodsockerfall o en påse lakritsbåtar räddade mig. Bra att det finns nödproviant när restaurangen är stängd för dagen.
Vissa äter mer när kontoret är hemma. För mig är det tvärtom. Fem meter från kylskåpet o jag glömmer bort att äta. Inte bra!

Godnatt!!!

Kontraster. Vissna löv som gjort sitt. Ny kraft och nya knoppar skjuter upp ur marken.

Av Sofia - Söndag 14 mars 19:17

Det kunde inte bli en mer rättvis utgång på Mello igår. Kände det på mig från första stund. Tusses låt, framförande och röst - en härlig kombination som andades seger. Det fanns förvisso fler bra låtar men de flesta var makaroner - nån i mängden. Jag gillade iofs gotländskans låt ?Behöver inte dig idag? och jag är glad att hon kom på en hedrande femteplats.
Å så programledarna - jisses vad bra de är. Det var en rejäl kvalitetshöjning på sysslan jämfört med delfinalerna. Måns Zelmerlöw är ett sånt proffs, och vilken röst!
Stort grattis Tusse! Det kan bli en riktigt spännande final i maj. Segervittring!

I dag blev det en fixardag. Rengjort ugnen, röjt i tvättstugan, sått fröer till kommande odlingar. Tomater, gurka och chili. Förhoppningsvis tar det sig och vi kan ställa ut i växthuset nån gång i maj. Det extra växtljuset hoppas jag gör susen.

Gick till stan på förmiddagen och tog en fika på Espressohouse. En härlig och energigivande paus. Sedan orkar man hela vägen hem.

Åter söndag kväll. Älgköttgrytan däckade mig i soffan. Idag har vi verkligen gjort skäl för maten.

Haven fortsatt god kväll!

God paus på promenaden

Nu är det sått!

Av Sofia - Lördag 13 mars 18:57

Startade denna lördag med thé, kokt ägg och knäckebröd och grekisk yoghurt. Favoritfrukost näst efter gröt. Men det äter jag så ofta i veckorna - på helgen är det roligare o pilla med lite olika ?texturer? som hon i Mästerkocksjuryn brukar säga. Läste dagens tidning där det stod att läsa om bokslutet för tekniska serviceförvaltningen. Jag tycker det är roligt att vara med i tidningen. Jag erkänner det! Å särskilt tillsammans med goda kollegor och för en bra sak skull. Positivt skrivet!

En solig, snöig, haglig runda i skogen var skön. I en fin glänta tog vi ett kort. Ett vackert stenröse där stenarna är helt mossbeklädda. Så vackert!

Har varit lite sociala idag men försiktiga. Besökt Jonas mamma som fått första vaccindosen. Sedan blev det Torset där en åtminstone en har fått första sprutan. Mamma får förhoppningsvis nästa vecka (om vaccinet inte är slut) vilket skulle vara sååå tråkigt. Fick med oss ved hem. Nu börjar den mesta eldningssäsongenbvara över men ikväll var det mycket skönt att tända en eld.

Å så Tusse - nu håller jag tummarna i kväll. Din röst är fantastiskt, fin låt är super - lite Hero-stuk på den. Må du vinna och få representera Sverige framöver.

Ha en god kväll!

Trevlig läsning

Mitt hemmakontor

Vackert!

Av Sofia - Fredag 12 mars 18:22

Ytterligare en vecka har passerat......med blixtens hastighet. Fattar inte hur fort tiden går. Snart ska jag vara ledig ganska många dagar. Jag har passart in det mellan nämnd och ny uppföljning vilket är så det fungerar. Måste pussla i kalendern om det ska passa. Har redan en gång fått kasta om då ett mycket viktigt möte kom emellan på onsdag som jag inte vill missa. Ekonomiska förutsättningar inför budget 2022. Det är rätt bra och höra om det. Man hinner inte hämta andan efter bokslut och upprättandet av innevarande års budget förrän man ska börja tänka på och starta med alla beräkningar för nästa år. Men, that's life!

Det ska bli skönt att vara ledig men jag känner mig redan stressad eftersom jobbet runt omkring inte direkt upphör för att jag råkar ha semester. Hoppas jag ändå kan finna lite tid för återhämtning och inte öppna datorn de lediga dagarna. Det är ju lite det som är grejen om jag inte missuppfattat det helt - att vara ledig när man är ledig... Även om jag är rätt kass på det.

Riktigt aprilväder idag. Regn, sol och snö. Nu värmer brasan gott o h helgkänslan har infunnit sig.

Ha en go fredagskväll!!

Av Sofia - Onsdag 10 mars 17:46

Idag hyllar jag kvinnorna! Då tänker ni - internationella kvinnodagen var ju i måndags. Jo förvisso men jag hyllar dem igår, idag och dagen efter det och dagen efter det... För kvinnor kan vi gott hylla varje dag, varje sekund och varje minut hela året runt. Alla dagar är deras. Å i den bästa av världar om allt vore jämnlikt kunde vi ju skippa dagen helt å hållet men så längre kvinnan tjänar mindre av hundralappen i genomsnitt, så länge pensionssystemet är uppbyggt på inkomstnivå och det inte är ?värt lika mycket? att vara hemma o vårda barnen, så länge hedersförtryck och hedersvåld existerar (å tusen andra orsaker) - DÅ bör vi uppmärksamma den internationella dagen.

Det har gått framåt. För 100 år sedan fick vi rösträtt. Tänk efter - det är ett ögonblick bort, tidsmässigt sett.

Jag vill hylla alla dubbelarbetande kvinnor som jobbar, planerar alla sociala aktiviteter o sköter markservicen. På den punkten har det gått åt rätt håll - idag delar man mer på uppgifterna men det förekommer en hel del snedfördelningar.

En extra hyllning och mängder av tankar ger jag de kvinnor som står mig närmast. Mamma, mina döttrar Johanna och Stella. Mamma som alltid, på gott och ont, säger vad hon tycker och jag ser ett kristallklart släktskap med hennes barnbarn Johanna. Att inte alltid gå på upptrampade stigar utan väljer egna sätt att lösa utmaningarna som ligger framför. Stella som har blivit en expert på ?good enough? och jag beundrar hennes inställning till livet.

Jag hyllar mig själv som åtminstone försöker sätta ned foten när jag känner att det blir too much på jobbet. I min iver att vilja vara perfekt o felfri kan man ibland slå knut på sig själv och gränsen att krocka med väggen är uppenbar. Jag jobbar på det hela tiden o balansgången mellan att säga nej och att betraktas som icke hjälpsam är ytterst krånglig.

Leve oss!

Älskar er och jag jobbar på att älska mig själv!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se