Alla inlägg den 29 juni 2024

Av Sofia - Lördag 29 juni 18:48

Tänkt i flera år! Sagt och gjort igår. Precis som vädret visade försvann regnet och åskan rätt snabbt i går eftermiddag och klockan halv sju for vi iväg med båten. Packat sovsäckar, korv med bröd, dryck, kokta ägg till frukosten och en full termos kaffe. Å ytterligare en liten bra detalj. En smidig myggmaskin som Jonas fick i födelsedagspresent av sina barn för några år sedan. Aldrig använd men igår skulle den testas. En uppladdning räcker 12 timmar och man byter filter var fjärde timme. Nåt med den mackapären skulle myggen inte gilla.

Så gott att åka ut med båten, mysigt att slå läger vid vindskyddet, göra sig lite hemmastadd, tända elden och bara sitta och njuta av naturen helt inpå. Korven från Stensåkra var superb. Inte ett mygg så långt ögat eller örat kunde nå. Förvisso gillar inte de små rackarna eld så vi kunde inte vara säkra på om vår myggmaskin fungerade.

När vi skulle lägga oss var det förvånansvärt komfortabelt. Tre liggunderlag var - vindskyddet har utrustning. Somnade rätt snabbt. Vaken ett par gånger och tog kort varje gång. Ljuvliga bilder. Allt från solnedgång till soluppgång. En - rykande sjö - klockan halv sex. Å inte ett mygg. Helt otroligt. Kl halv åtta började de dock komma och då var maskinen urladdad. Med andra ord fungerade den.

Frukosten bestod av korvbröd med kokt ägg och kaviar plus kaffe. Glömde osten jag gjort iordning hemma. Tyvärr. Men vi klarade oss bra utan den.

En Swish till bonden som äger marken som tack för besöket och till underhåll av denna fina plats. Hemåt med båten i rätt kalla vindar.

Ett mysigt litet äventyr som vi kommer att göra om.

Iväg på äventyr

Helt ok sömn

Frukost

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards