Alla inlägg under juni 2024

Av Sofia - Måndag 10 juni 17:18

Så glad jag blev igår och så glad jag är idag. Att Centerpartiet fick behålla sina två mandat och de två duktiga och drivna parlamentarikerna Emma och Abir får fortsätta att jobba på, i Bryssel. Jobba för freden, friheten och klimatet i ytterligare fem år. Om man jämför med förra valet 2019 gjorde vi ett sämre val. Men jämför man med - snacket - som har varit, fyra-procentspärren och annat så gjorde vi ett mycket bra val. Det var en fin bonus på min födelsedag. Hade även önskat mig ett högt valdeltagande men det blev sämre än 2019. Drygt 50 procent i Sverige och i Nässjö- en bit över 46 procent.

Den lokala tidningen ringde och ville höra min reflektion över valet. Det fick de.

Gott att valet nu är över. Det har varit en tuff tid. Försökt att kampanja så mycket jag hunnit men ständigt dåligt samvete för att inte ha kampanjat mer, gjort ytterligare lite till och bättre.

Idag har jag varit på Vipan hela dagen och det har varit en del valsnack. Fler med mig har glatt sig åt att ett visst parti backade och att de övriga partierna inte åkte ur EU helt. Trollen har inte spruckit men blivit färre.

Härlig bild på ett härligt gäng!

Av Sofia - Söndag 9 juni 19:29

Idag är det min födelsedag. Å det har varit en helt underbar dag. Trots att det nog inte på mina 54 levnadsår har varit såhär dåligt väder den 9 juni. Tog till och med på mig min vinterjacka för promenad, lika många grader som datum. Hus! Vi gick Vallbohaga-rundan och prickade bara en skur. Sedan sol och hård blåst.

Planterade två perenner som jag fick av fine bror Pelle och hans fru Monica igår. Härligt! För övrigt en härlig kväll igår med nära och kära. Grillad mat. Å rabarber-bål som vi fick dricka inomhus. Bål ska man ha när man kan vara ute, helt klart.

Fick så mycket fint och tack igen alla. Fyller ju så ojämnt man kan. Men det är alltid roligt med paket. Löjligt roligt.

David och Matilda kom idag på lite rester. Eller rättare sagt pizza med rester. De grattade igår Julia som tog examen och festen var några hus bort så det var nära. De fick förmånen att underhållas av Nässjös superband Amazon vilket vi också fick ta del av, ha ha. Å Johanna ringde förut. Idag kändes det ovanligt långt till Borås. Saknad!

Nu är det snart valvaka och som en extra bonuspresent önskar jag mig högt valdeltagande och många röster för Centerpartiets lista. Heja EU och kraften som finns om vi jobbar tillsammans för rätt saker.

Ha en fortsatt fin kväll!!

Gott gäng

Mina favorittårtor hade Stella bakat

Fina blommor av mor och far som far plockat

Mycket JAG i den korgen. Tack Henry o Alexandra

Från David o Matilda- så fin

Av Sofia - Lördag 8 juni 17:44

Härlig lördag med frukost, tidning, promenad och fix inför kvällen. Egentligen är det inte nån födelsedagsfest men eftersom jag fyller i morgon får de som kommer såklart gratta! Ville ha mina bröder med fruar, mor och far och mina barn här när Solbacka är extra vackert. Nu blev det ju kallare och regn, tyvärr men naturen behöver det!!!

Var ute på Stensholmns trädgård oxå och jag köpte mig en födelsedagsblomma. En Hortensia som min make snällt planterade när vi kom hem. Det kommer bli så fint istället för den Lavendeln som jag nog har klippt lite för hårt, åt dog.

Å nu laddar vi för fest. Vi eldar dagen till ära, ha ha!! Underbart att ha nära och kära här. Tyvärr saknas det några - svårt att samla alla ett datum.

Ha en fin lördagskväll!!

Räddade dem från regnet

Snart 54 år

Så mycket jag!!

Av Sofia - Torsdag 6 juni 18:21

Sveriges nationaldag! Hurra för vårt land! Grattis till Sverige och grattis till oss som har förmånen att leva, bo och verka här. Det är alltid lika härligt att se flaggan i vinden. Vår gulblåa fana.

Efter frukost gick Jonas och jag in till stan. Kokade två kannor kaffe på vår partilokal och mötte upp de som hjälpte till att kampanja i valspurten dagen till ära. Så kul att vi blev några stycken. Tältet försvann som sagt igår, det blåste iväg i ovädret och gick inte att laga. Idag fick vi stå på torget under bar himmel. Trots nationaldag och röd dag var det torgdag och mycket folk på stan. Härligt! En och annan regnskur och då försvinner lite liv. Därefter sol och då ökar åter pulsen. Bra samtal och mycket kaffe gick det åt. Kul!!

Efteråt delade jag och Jonas på en underbart god pizza på De Rada. Italienska pizzor på Esplanaden. Hur gott som helst. Sedan orkade vi gå hem. Tur med regnskurarna och vi blev inte blöta.

Väl hemma fick både dammsugaren och svabben jobba. Gott med rent hus. Nu inväntar vi nationaldagsfirande från huvudstaden på TV. Lite trött, ja!

Grattis Sverige!!!

Valspurt på torget

Sällsynt god energi

Vi flaggar för Sverige

Av Sofia - Onsdag 5 juni 20:06

Såhär i valspurten blev onekligen rätt paffa idag. Vädrets makter visade sig och det gemensamma tält vi partier har ihop, blåste bort. Regn och hård blåst gjorde sitt. Strax innan lunchen, mitt i möte hände detta och min kommunalrådskollega Kent KD hjälpte bl a till för att fixa till eländet. Men tältet gick inte att rädda. Flera av järnrören hade gått sönder. En otrolig tur att ingen människa träffades eller nån parkerad bil. En lokal reporter tog bilder, på bl a två klappstolar och podie a la Centerpartiet. Ann-Cathrin Gunnar från vårt parti hade vidtalats och hon gav en skön kommentar, ha ha.

Så i morgon får jag och mina gröna vänner kampanja utan tält. Det ska inte enligt väderprognosen inte regna så det ska nog gå bra.

En bra arbetsdag är till ända. Planeringsdialoger med tekniska och kultur- och fritid. Behoven är likt andra nämnder stora och jag känner sorg i hjärtat att kommunen inte har mer pengar.

En vacker kväll! Men kallare!

Av Sofia - Tisdag 4 juni 18:35

I torsdags, förra veckan, stod jag i talarstolen och framförde nedan inlägg. Skickade också in detta som insändare i vår lokala tidning. Den kom på tidnnngs-webben idag. Det har verkligen strömmat in mejl o mess o glada tillrop. Det stärker än mer min uppfattning.

Torsdagen den 30 maj klubbades ny detaljplan del av Hultet 1:1 igenom. För mig finns det inga tveksamheter. Samverkan Nässjö är eniga. En ny detaljplan för Hultet 1:1 är nya möjligheter för Nässjö kommun. Etableringar på Sörängsområdet innebär fler arbetstillfällen, handelskraft till Nässjö från andra kommuner och utvecklingsmöjligheter för hela vår kommun!

Den handelsutredning som gjordes inför detaljplanearbetet visade på att utflödet av handel i Nässjö är relativt stort. Dagligvaruhandeln tar vara på ca 80% av köpkraften och sällanköpshandeln tar vara på 70%. Dagligvaruhandeln omsätter c a 700 miljoner kronor och köpkraften är 900 miljoner. Invånarna i vår kommun åker alltså utanför kommungränsen och handlar för ungefär 200 miljoner! Alltså - teoretiskt sett finns det ett stort etableringsutrymme. Vår närhet till Jönköping är något positivt men är också något som vi förlorar på, när det gäller att handla. Kan vi göra något för att stärka vårt handelsindex och locka till oss de människor som åker till Jönköping måste detta ses som något bra.

Förutom att denna detaljplan är väl demokratiskt processad genom samråd och granskning har det genomförts en mängd möten, diskussioner och samtal med representanter för handeln i Nässjö. Å vi har lyssnat! Detaljplanen har fört med sig en mängd tidningsartiklar och vissa har tyckt mer än andra. Förändringar kan innebära rädsla i allmänhet och förändringar i detaljplaner kan innebära rädsla i synnerhet. Ibland måste man våga förändra, våga för att vinna. Annars kanske etableringar hamnar i någon annan kommun. Dessutom, genom avtal kan vi styra vad vi vill, genom t ex lokalyta, egna entréer och viten om inte detta följs. Vi vill inte att Sörängen ska bli ett nytt Asecs.

Det finns inget automatiskt samband med att ny detaljplan per automatik skulle döda centrum. Tvärtom! Hotet mot centrumutveckling är snarare minskad befolkning och arbetslöshet. Ock så länge vi satsar på stadskärnan kommer Nässjö city att må bra. Vi har satsat på stadskärnan, vi satsar på stadskärnan och kommer att satsa på stadskärnan.

Privata krafter och Nässjös kommunala bostadsbolag Linden har försett Nässjö stad med många nya attraktiva bostäder och har förändrat stadsbilden på ett positivt sätt. Resultatet är riktigt snyggt! I detta nu pågår attraktivitetshöjande ombyggnad för Postgatan och ny entré till Nässjö vid Brogatan/Storgatan för att nämna några exempel. Nya bänkar, mer belysning, fler gångfartsområden och bättre cykel- och gångvägar är andra åtgärder som har förbättrat city under de senaste åren. Stadskärnevisonen 4.0 antagen i kommunfullmäktige innebär fler kommande åtgärder och förbättringar i vår stad. Evenemang som Street-festival och Out-door lockar många personer till vår härliga stad. Satsningar som utökat kontaktcenter PKC och butiken Normal ökar flödet av människor. Vårt sätt att handla har förändrats de senaste åren. E-handeln är troligen en större fiende mot centrum än Sörängen. Både du och jag får ställa oss frågan ? kan vi gynna Nässjö? Försöka handla lokalt så mycket det bara går. Att enbart Sörängsområdet ska få skulden för vissa tomma skyltfönster i city är verkligen att ta i.

Ny detaljplan Hultet 1:1 och destination Sörängen kommer att öka antal arbetstillfällen och förhoppningsvis minska arbetslösheten. Ny detaljplan kommer att locka till sig kunder utifrån. Det strategiska läget kommer att bidra till ökat flöde av människor som stannar till vilket ska ses som positivt! Att värna om etableringar i Nässjö, att vara positiva till de som vill satsa och ser potentialen i vår stad borde vara en självklarhet.

Av Sofia - Måndag 3 juni 19:12

Så många gånger jag publicerat den. Dikten som beskriver hur juni känns, hur juni är. Så väl i sitt uttryck, precis som denna månaden är. Min favoritmånad dessutom, kanske för att jag fyller då. Kanske för att början av juni visar naturen sin fulla kraft, så mycket den orkar. År efter år.

Nu på söndag är det MIN dag och samtidigt - i år - en hyllning till Europa. Aldrig mer krig, hette det. Idag har jag varit tillsammans med Jonas och Stella på vårt stadsbibliotek och förtidsröstat. Röstat på Centerpartiet. Röstat för freden, för friheten och för klimatet!


Juninatten

Nu går solen knappast ner
Bländar bara av sitt sken
Skymningsbård blir gryningstimme
Varken tidig eller sen

Insjön håller kvällen ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de har mörknat
speglar morgonssolens lågor

Juninatt blir aldrig av
liknar mest en daggig dag
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav

Harry Martinsson

Förtidsröstat! En handling och hyllning av demokratin

Av Sofia - Söndag 2 juni 19:36

Tryckande värme men ändå har vi fått mycket gjort under dagen. Vi tog en promenad efter frukost för att lappa lådor med Centerpartiets broschyrer inför EU-val. Hann med hela Spexhult och Vallbohaga innan de tog slut. Är väl lite sent ute, många har nog redan förtidsröstat. Har alltid samma klump i magen när jag lägger i lågor med - ej reklam - och tänker tyst. Det här är samhällsinformation.

Hem och rensa land och grusgång. Städa av sista pollendammet. Det tog på krafterna. Jonas klippte häcken. Vi måste ju kunna se vem som går förbi, det är viktigt, ha ha. Gick och badade. Helt underbart.

Sedan kom ovädret. Åska och åtminstone lite regn. Åskan var ganska nära men inte över. Är så rädd och gillar verkligen inte när det mullrar. Det var en rejäl urladdning. Sedan kom solen tillbaka och nu är det friskare och så gott här i soffan.

Vilken vecka. Den startade i Prag, full rulle på jobbet med bl a kommunfullmäktige i torsdags kväll, begravning och dessutom mycket EU-valskampanj. Nu hörs göken och veckan är snart till ända. Vackert ute så det gör ont.

Ha en fortsatt go kväll!!

Lappa lådor i värmen

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards