Alla inlägg den 12 augusti 2011

Av Sofia - 12 augusti 2011 17:59

Jag är jättesugen på kräftor! Har varit det ett tag....undra om man automatiskt vill ha kräftor när kalendern visar augusti (för oss kräftälskare då förstås)??? I början på veckan hade jag faktiskt planer på att åka till stans skaldjursställe och inhandla några! Det har varit dåligt med kräftskivor iår och lördagens skiva hos min bror missade vi eftersom vi tillbringade den på Trekanten cup...där bjöds mest grill och kroppkakor.... Annat var det förr. Minnet av traditionsenlig kräftskiva på mitt första jobb framåt höstkanten gör sig påmint. Varje år var det dax när alla var tillbaka från semestern. Det var näst intill alltid fri tillgång på de röda godingarna, många i personalstyrkan som fiskade från eget vatten. Det var många visor och mycket kräftskal på tallrikarna, det varierade förstås oxå... Framåt småtimmarna kunde fortfarande några sitta och pilla i skrothögen medan andra studsade omkring på gräset under partytältet i den fuktiga nattluften!


Å den tiden på RH Stolen får mig att skänka grundaren en extra tanke som nyligen gick bort. Det var min förste arbetsgivare. Han var en fenomenal ledare och entreprenör. Hans företag (livsverk) växte med raketfart (å växer än) även om det numera ägs av en stor koncern. Han var en klok och ödmjuk man som uppskattade sin personal till 110% och fick personerna att  växa. Jag har lärt mig många kloka saker av honom och jag tänker extra på hans söner med familjer!


Ps. Vi blev bjudna på kräftskiva på lördag....hos grannar/goda vänner...ska bli sååååå gott!!! Blir nog inget discostuds på gräsmatta men väl god mat om jag känner värdparet rätt....och kräftor förstås!!!


Ha en fin kväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards