Alla inlägg under februari 2013

Av Sofia - 10 februari 2013 18:50

Det blev ytterligare en bandymatch för David denna helg... Den andre målvakten blev sjuk o då kallades David in. En sån där "hjärtat-i-halsgropen-match" där U13-killarna inte fick till sina pass o det blev många "röda" skott på David i målet. Två straffar vilka han tog...... Hua!!! Mkt skönt med vinst mot röda Jönköping efter ett sånt spel.

Vi hade tänkt att göra denna dagen till en familjeutflykt men det blev bara jag, Ulf o David. IKEA fick oss som middagsgäster o vårt hem fick ny pastaslev, diskborste, servetter....

Därefter blev det A6. Lite folk att stångas med så min man överlevde... Även Biltema fick sig några kronor. Torkarblad och olja till bilen... Jag glömde dagens bästa. BB crème från Bodyshop. Lika viktigt för kvinnan som oljan för bilen....tror jag!!!

Söndagskväll och stolta o trötta bandyföräldrar!!

Ha en fortsatt fin kväll därute!!

ANNONS
Av Sofia - 9 februari 2013 17:36

Nej, jag har verkligen ingen koll i år! Det är som luften pyst ur ballongen efter förra årets svenska jordsskredsseger... Efter Loreen är det liksom svårt att matcha.. Å när t.o.m Stella kommer hem efter sin dans o säger att hon ogillar förra lördagens "Gosa, gosa..." Det säger ju lite om nivån - hon är 8 år kan tilläggas..

Jag lyssnade med ett halvt öra förra lördagen - vi hade gäster - å kunde konstatera att David Lindgren hade exakt samma låt som förra året?? Han, den där vit/rosa japanen gillar jag! Gillar låten och tycker han är lite cool!!

Tänker titta i varje fall! Vet knappt vilja som tävlar ikväll men det är hur som helst underhållning!!

Annars kan jag summera denna vecka som... SVART!! En av de värsta jag varit med om!! Att en mördare fortfarande går lös är otäckt. Ingenting kan få Alf tillbaka men det vore bättre - för anhöriga o vänner om allt klaras upp!!!

Å nu ska min dotter på nån fest med en "vän"... Ut på dessa vägar...snö o elände... Jag kräks av oro - men jag anar att det kommer bli såhär framöver...

Ha en fin kväll o va rädda om varandra!!! På riktigt!!! Kram!!

ANNONS
Av Sofia - 7 februari 2013 19:11

Om allt skulle ta slut

i detta nu...vad vore meningen då?

Om allt här efter blir svart som jord

Vad finns det då att förstå?


Min innersta önskan och tro

är att vi hamnar någon annan stans

Kanske som stjärnor på himlen

eller som blommor i en krans


Det KAN inte bara ta slut

för de som rycks bort från oss

Någonstans runtomkring finns ni

som gnistor likt tomtebloss


Genom minnen och tankar

fortsätter livet

Lev idag! Lev nu!

Ta aldrig någonsin något för givet!


      

Av Sofia - 6 februari 2013 19:29

Sömnlös natt och ytterligare en dag med sorg och saknad. Varför?????Tomhetskänsla och overklighet!! Sååå trött och jag bestämde mig för att vara hemma från jobbet!

I dag anstränger jag mig och gläds över att min sons klass 5A på Åkersskolan vann bandyomgången i ICA-cupen! Hela klassen, lärare samt Ulf "coachen" Storme åkte till Vänersborg tidigt idag på morgonen.. I kylskåpet fanns matsäck för hela laget...tror jag... Vinst mot Kungälv, förlust mot Lidköping, vinst mot Vänersborg. Underbart!!! Ny spelomgång väntar nu och vinner de den.....hägrar final på Friends Arena i Stockholm samma dag som SM-finalen i bandy!!! Hårt motstånd väntar på vägen dit men chansen finns och vi hoppas så klart!!!!

Mamma o pappa har varit på besök idag och "funnits" här. Skönt! Tack <3 Nu väntar kvällen..natten...o förhoppningsvis sömn trots allt mörker!!

Av Sofia - 5 februari 2013 17:04

Man kunde ju önskat att söndagens fruktansvärda händelse i Nässjö bara var en ond dröm. Att man hade fått vakna upp idag och dragit en suck av lättnad… Men icke. Om möjligt känns det ännu tyngre idag. Som en vän och f.d kollega till Alf skrev igår betr. mitt blogginlägg ”Det gör ont”. Å så är det. Det gör verkligen ont.


När nyhetens overklighet och ofattbarhet övergår i faktum drabbar känslorna mig ännu hårdare. Borde nog gått hem från jobbet idag. Jag mår inte bra! Är inte som jag brukar vara. Det är bara och inse – det här kommer ta tid att bearbeta. Har fortfarande en massa mejl kvar som Alf och jag skrev till varandra. Det är både smärtsamt och på sätt och vis nyttigt att läsa. T.ex hittade jag ett uppmuntrande grattis när jag i höstas äntligen vann fighten mot Skatteverket och vi fick tillbaka retroaktivt nästan 300 000 kr i fastighetsskatt.


”Grattis till ett gott arbete Sofia!

Kul att höra, det krävs en som du för att få resultat. 

Hade varit trevligt att varit på plats för att dela glädjen med dig.
Hoppas du får uppskattning från omgivningen.

Vi hörs ha det bra!

/Alf ”Jag blir glad av att läsa det.....o ja, tårarna kommer....precis hela tiden. Det här händer i en tid där det inte finns mycket kvar att töja på när det gäller mina känslomässiga och mentala gummiband. Det resulterar i att man känner sig så skör. Det sägs att man går stärkt ur prövningar men ibland är jag riktigt osäker…. Det här hade jag verkligen verkligen velat vara utan!!!!


 

Jag och Alf på Incits Användarträff i Stockolm hösten 2010.


  Tågresan upp! Annette, Alf, Cissi och Pelle

Av Sofia - 4 februari 2013 17:07

 ”Jag ringer dig…” Det var de sista orden han sa och därtill ett vanligt stort leende när han lämnade mitt rum och Vipan i ett ärende i torsdags. Men han kommer inte att ringa mig några fler gånger. Han finns inte hos oss mer. En av de tyngsta dagarna jag varit med om. Att för det första, någon blir mördad i vår stad Nässjö - ett otäckt mord äger rum och sedan får man dessutom veta att man känner personen och den mycket svårt skadade frun…. Ofattbart! Overkligt! Såg inga nyheter igår kväll utan informationen nådde mig först tidigt i dag på morgonen. När det gick upp för mig att personen som är mördad är en f.d kollega och god vän – den fysiska reaktionen är omedelbar förnekelse. Det KAN inte vara sant! Det FÅR inte vara sant!


Under två års tid satt han i rummet bredvid mig och vi stångades med arbetsuppgifter och löste problem på Tekniska Serviceförvaltningens fastighetsavdelning. Kan inte med ord beskriva vad jag känner. Förlamande känslor av sorg och otäckhet! Å så en stor saknad! Trots att han slutade för över ett år sedan hade vi fortfarande mycket kontakt och han var ofta ett bollplank när jag ville prata o älta. Som hjälp tillbaka blev det problemlösning i Word-frågor…. Å det är många minnen av honom idag. Det var en person som gjorde avvtryck. Förutom allt positivt har jag både varit irriterad och lessen p.g.a honom. När jag ville får saker gjort snabbt kontrade han med ”vi låter det snurra ett varv”…o ibland hade han rätt…ibland var jag för ivrig… Å lessen…när han sa att han plötsligt skulle sluta…f.d. brandman – han hade ju nåt förmånlig pensionsavtal….såklart…. Men han fanns där om jag stod utan svar i olika frågor – det var bara att ringa… Jag delade inte alltid hans åsikter men jag beundrade honom som människa – han stod för vad han sa och han sa vad han tyckte oberoende om personen var över honom eller under…..


Han var en pigg och ung pensionär, han och hans hade precis sålt sin butik och han berättade om hur nöjd han var med livet. Första julen på evigheter han slapp köra blomsterkvastar. Det är så ofattbart orättvist! Kan helt enkelt inte förstå. Mina varmaste tankar går till hans anhöriga och jag hoppas verkligen polisen finner både gärningsman och svar på frågan varför…om det finns ett svar… Jag vill inte spekulera här… det finns så många teorier. I dagens nu är det bara så vansinnigt tungt!!


Vila i frid!


Av Sofia - 3 februari 2013 19:25

 

En ljuvlig bukett lila tuplaner från fam Roos.

  

Skrev om vårtecken igår...sol, blå himmel o fågerlkvitter. Ovan finns ett annat. Tulpaner i alla dess former. Den här buketten fick vi av våra gäster igår och var alldeles speciellt vacker. Den varianten med "småflikiga" kanter på bladen...så fina. Pryder nu bordet ett bra tag! Påminner om gårdagskvällens mycket trevliga timmar och som sagt..våren som ligger framför oss!


Dagen har annars mest bestått av promenader och vintersporten Bandy. Träsländapromenad, middag och sedan iväg till Sapa Arena. Innan matchen börjar blir det alltid en timme av "dötid" och vad gör man (jag) lämpligast då...promenerar förstås. Området kring kvardammen är vackert!


Matchstart. NIF's U13-killar födda 00 (inkl. några 01) mötte Skirö flick. Flickorna får ju vara några år äldre och någon fyllde dagen till ära 15 år enligt killeni speakerbåset. Å de var stora...å duktiga. De rådde dock inte på grabbarna även om de fick NIF att trampa på ordentligt. Mycket bra spel att titta på och jag är nervös konstant hela tiden. Hopplösa jag. Lider sååå med David när han släpper in de rackars bollarna. Matchen slutade 9-4 till NIF och en rolig vinst i bagaget. En riktigt härlig eftermiddag fick mor och son - kul att göra något "bara" med honom nån gång. Efteråt blev det som utlovat McDonald's. Gott efter några kyliga timmar i Sapa Arena. Thank God! för frigolitsitsar (eller vad det nu är för nåt material) de värmer faktiskt!!


Hem till en av mina bästa vänner! Varm dusch!! Åhhh vad gjorde jag utan dig. Vad vore jag utan dig.


Ha en fortsatt fin söndagskväll!!!


 

Häromdagen jämförde jag Vetlanda stadshus med Nässjös. Här är Sapa Arena.....Trm...trm...trm..trm...

 

Matchen är i full gång

 

David målvakt

 

Näpp, det är inte blåbärssylt i mungipan. En hård armbåge i lek på skolan ger denna mkt starka färg. Ungefär lika lila som tuplanerna... Av Sofia - 2 februari 2013 17:17

Första vårdagen! Eller? Väl optimistiskt tycker nog en del men jag är inte kräsen....i detta fallet. Sol och fågelkvitter - två kriterier är uppfyllda. Tempen var 4 minus när jag vandrade min promenad men graderna...ja, ja..det blir ju allt bättre. En sån vackert härlig dag! Trädtopparna är frostbeklädda och solen ler... Det är en gåva att få uppleva denna tid. När vinterns grepp sakta!!!! men säkert släpper taget och våren smyger sig på. Jo lite naiv är jag nog...men som sagt var smyger sig på.. När jag kom åter till huset ville jag knappt gå in och DEN känslan...då är det allt lite vår för mig....


En mycket god semla och kaffe väntade på mig när jag kom hem. Det var gott kan jag säga. Sedan var det dax att fixa mat för kvällen. Några vänner på besök och lite fix är det ju. Riktigt roligt idag. Kände mig inte stressad av något och det var kul att stå vid spisen. Hoppas det blir gott oxå. Såsen var riktigt smaskig i varje fall. 


I eftermiddags tog jag fram Yoga-mattan. Det var längesen...kände jag.. Inte för att jag i vanliga fall är speciellt ovig men visst - upprätthåller man inte de där "omöjliga ställningar" (som Stella sa när hon fick syn på mig) så försvinner ju helt klart töjbarheten lite.. Jag fick en sån fin Yoga-bok med Malin Berghagen av min bästa Susanne i julklapp så nu är det dax att återuppta momenten.


Ha en niiiiiice kväll alla! Det ska jag ha! Kramen


 

Om man bortser från skyltarna ;) så är det ju vackert!!!

 

Lovely!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se