Direktlänk till inlägg 16 februari 2017

Bluffen - Manuel Knight.....

Av Sofia - 16 februari 2017 20:11

I dagens ex av Smålandstidningen kunde man läsa om Manuel Knight. ”Bluffen” som utger sig för att vara både det ena och det andra, utbildad psykolog, krigsfånge och världsmästare i karate. Han är inget av detta, dock föreläsare som byggt ett starkt varumärke kring sin person. Han är en föreläsare som åker land och rike runt och i november 2013 besökte han Nässjö kommun. I några timmar föreläste han om bl.a förändring och människors inställningar till denna och tanken var att entusiasmera anställda inom vår kommun. Det lyckades han sannerligen med. De flesta tyckte han var en karasmatisk person inkl mig själv och han spetsade till saker och ting….lite väl mycket såhär med facit hand. Jag vill dock poängtera att mycket av det han sa (förutom ljuget) var bra och fick mig att tänka till. Dock känns det knepigt nu att jag hade den känslan då. Man misstänker ju inte att personen framme på scen står och ljuger - eller? Jag tror gott om folk i största allmänhet och tror ingen ska vilja göra något ont, mig ont eller i det här fallet fara med osanningar. 


I morse när jag läste tidningen minns jag att intrycket av denna föreläsning fick mig att skriva ett blogginlägg om det. Två år senare fick jag en kommentar på detta inlägg och jag kände mig ganska så grundlurad. Jag visste väl inte riktigt vad jag skulle tro…en olustig känsla…kan det verkligen vara sant att han inte är sann? Det har efterforskats en hel del i hans bakgrund och historia och i dagens tidning stod en del fakta. Vi diskuterade det i morse vid fikat på jobbet och som någon sa.. ”Han blir ju inte en sämre talare för det”… Det var precis så jag svarade på kommentaren för några år sedan….men nu känns det ännu värre…. Även om han sa mycket bra saker - hur ska man få förtroende för någon som faktiskt ljuger om ditten och datten?

 

Nedan – mitt blogginlägg från 5 nov 2013

Idag har jag tillsammans med c a 400 kollegor i Nässjö kommun varit på en riktigt riktigt bra föreläsning. Ett projekt inom Nässjö kommun att göra kommunen till en attraktivare arbetsplats ”Jobba här!” Det är andra gången som den karismatiske föreläsaren Manuel Knight inspirerar oss han har fyllt Pigalles flera gånger om denna veckan.

  

Han kommer från slummen (ghetto) i Atlanta, Georgia, har varit elitsoldat i den amerikanska armén ca 10 år och även krigsfånge i krigets Irak. Idag är han förutom 3-barnsfar och boende i Göteborg framgångrik organisationskonsult och hans livsresa har förstått gett honom helt otroliga erfarenheter. Han föreläser om hur viktigt det är med lagarbete och effektivt ledarskap. Som utbildad psykolog har han såklart knas på mänskligt beteende och våra drivkrafter. "Ledarskap, laganda, kommunikation och kulturella förändringar - kort sagt allt som har att göra med företagets prestation och identitet" står det på hans hemsida. 

 

Mycket av det han sa kan även översättas till familjen som kan likas vid ett "företag" och han drog otroligt roliga paralleller. Det blev många skratt under eftermiddagens timmar och han drev både med sig själv och sin svärmor… "Manuel Knight är en föreläsare av världsklass. Med ett stort och varmt hjärta och äkta engagemang visar han vägen till verklig förändring, förbättring och framgång för människor och organisationer." Juryns motivering till Stora Talarpriset 2011. Han har även sommarpratat i P1's "Sommar", sommaren 2008. Det ska jag absolut försöka hitta på webben.

 

Jag tog med mig en hel del nyttiga tankar till min egen arbetsplats vilket med all säkerhet var meningen. Att jobba i en grupp med människor du faktiskt inte har valt kan ibland vara en utmaning. Däremot är jag inte särskilt positiv till vissa av hans samarbetsövningar idag - att samtala med en främmande människa jag aldrig tidigare träffat och diskutera huruvida jag är typen "win/win" eller "win/lose" = om jag resonerar mig fram till en lösning där båda parter till slut får lite vinning...eller om jag är den dominanta personen som ska ha rätt och vinst. Jag är väl helt enkelt för blyg..... En härlig dag och man får tacka arbetsgivaren att sånt här ordnas!!!

 

Ha en god kväll!!!


Kommentaren jag fick två år senare……17 okt 2015

The Groundhogs

Manuel Knight är tyvärr en enda stor bedragare. Han är inte psykolog han har heller aldrig varit Special Forces. Han har inte heller varit karatevärldsmästare som han påstår i andra sammanhang. Han har aldrig varit krigsfånge.

Allt är lögn. Kontrollera med Socialstyrelsen så ser du att han ljuger om en skyddad yrkestitel, Psykolog. I USA är olagligt att ute sig för att varit krigsfånge, Special Forces om man inte har varit och tjänar man pengar på lögnerna ses det som en försvårande omständighet.

Vi kommer med tiden visa världen undan för undan vilken bedragare med skattemedel han är men också alla storföretag han blåst.


Besök vår blogg http://manuelknight.blogspot.com/

http://manuelknight.blogspot.se


Mitt svar - 18 oktober 2015 08:07

Tråkigt om det du skriver är sant. Riktigt tråkigt. Det gör honom inte till en sämre talare på något sätt men att ljuga om sin bakgrund på det sätter är osmakligt.

 

På Groundhogs blogg står idag:

Breaking news! Nu börjar Manuel Knights luftslott och han sjläv pysa ihop till en liten hög. Ett antal Smålandstidningar publicerade idag en artikel av Madeleine Fransson och där hon drar ner brallorna på bedragaren Manuel Knight. Nu börjar allt fler se att kejsaren är naken. Snyggt jobbat, Madeleine Fransson.


Det känns bra att upptäcka att det inom den svenska pressen finns journalister ”som tar ansvar och som granskar och rapporterar”, något som Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, förra året bestämt hävdade. Vi är glada om vi har haft fel, må sen vara att en svala inte gör nån sommar, men nu är det tre stycken som skrivit om bluffaren Manuel Knight: Oskar Sonn Lindell, Denny Calvo och Madeleine Fransson.


Det där tar en stund att bit för bit gå igenom, men vi kan direkt säga att Manuel Knight och hans lukrativa bedrägeriverksamhet inte är utsatt för nån stalker. Han och hans verksamhet är utsatt för granskning. Groundhogs stalkar inte. Groundhogs bedriver konsumentupplysning. Vi gör det som reguljärmedia borde ha gjort för länge sen och vilket också framgår av artikeln i Magasinet Filter. Den svenska journalistkåren har varit närmast kataton. Bra att vi nu skönjer ett uppvaknande och kanske till och med ett tillfrisknande. Det vore i så fall inte en dag för tidigt!


Fotnot: Den person som utpekas som "stalker" har ingen kontroll över denna blogg och har aldrig publicerat ett enda inlägg. Ingen av Groundhogs eller nån av våra, av oss kända, uppgiftslämnare har ringt Manuel Knight eller hans stab eller hans familj. Det som Manuel Knight och Camilla Heed påstår är alltså bara lögn. Som vanligt.

 
 
Groundhogs

Groundhogs

17 februari 2017 08:57

Tack för en jättebra artikel Sofia! Vi har på vår blogg länkat till ditt inlägg.

Hälsningar Groundhogs

http://manuelknight.blogspot.se

Sofia

17 februari 2017 19:10

Stort o varmt tack!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - Onsdag 27 mars 19:24

Medborgarbudget - en värdefull demokratisk process. Ut på tur! Förmiddagen ägnades åt att besöka resultatet av medborgarbudget i våra kransorter. En demokratisk process där folket får rösta och bestämma vad som blir verklighet av pengarna. Så värdefu...

Av Sofia - Tisdag 26 mars 18:58

Igår kväll var det gruppmöte för vårt parti, Centerpartiet. Bra diskussioner och gott fika - tack Tommy, engagerade medlemmar och god stämning. Vad kan man mer önska tänker jag. Det är mycket som händer och det stundar ett EU-val eller EP-val som det...

Av Sofia - Lördag 23 mars 16:38

I går morse fick jag bevittna hur den sista elstolpen fick fot, eller hjul. Luftledningarna är nu borttagna här i vårt område och en traktor for iväg med den. Äntligen blev vi av med vår fula ledning som förstör våra utsiktskort. Det är verkligen ett...

Av Sofia - Fredag 22 mars 19:07

Samarbete och samverkan är ett ord som har genomsyrat arbetet i kommunen sedan jag tillträdde för cirka ett år sedan. Det har verkligen gjort oss alla mycket mer medvetna om fördelarna att samverka både när det gäller det på politiska planet och i ve...

Av Sofia - Onsdag 20 mars 20:43


Skön tystnad smeker mitt öra Endast vinden hörs och läker mina vintersår Snövit matta lurar mitt öga Jag ser vinter men känner vår Kylan biter i min kind och håller isen envist kvar Från klockan sex till sex ser jag sjö och horisont Marstid...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards