Alla inlägg under juni 2015

Av Sofia - 12 juni 2015 19:54

Ytterligare en magisk dag! Naturen är så vacker så det gör ont! Vykortsvyerna blir många efter en fräsch morgonpromenad! Frukosten på balkongen med Stella var mysig o god! Skolavslutning. Minns när det var jag som fick promenera till kyrkan sista dan och strunta i bussfärd till Sandsjöfors skola. Alltid (känns det som) var det fint väder. Vissa av åren fyllde jag just den dagen. Extra bonus!

Idag fyller en annan flicka år. I himlen! Hon slutade att fylla år 2012 då hon slets ifrån oss o världen alldeles alldeles för tidigt. Sara Henriz fick aldrig fylla 39 år. Min granne o barndomskamrat i många år i Norra Sandsjö. Förutom allt annat kul vi gjorde var vi fanatiska Carolafans o tillsammans med systern Anna genomförde vi våra shower för grannskapet (eller rättare sagt alla som ville lyssna) Allt annat vi gjorde - alla minnen kommer extra nära i början på juni - i syréntider. Du älskade blommor, du älskade att plocka blommor. Himlen är fint utsmyckad idag. Jag saknar dig!

Hemma efter Skolavslutning i Sporthallen. Bara Stella av mina som sjunger där iår. Fint och stämningsfullt, varmt och trångt... Eftermiddag var tänkt på stan med alla coverband. Det blev inte så. Eftermiddagen blev en härlig pratstund med en gammal vän. Två öl som soffbärarhjälp - varsågod - det är jag som ska tacka. I morgon spelar du på stan kl. 21.00 Det skulle jag vilja se.

Ha en fortsatt magiskt fin kväll!

 

 

Sara o jag i Skåne - Maglehem 1985

 

Sara sjunger "Tommy tycker om mig"

 

Jag in action 1984

ANNONS
Av Sofia - 11 juni 2015 20:06

Det har dröjt i år. Dröjt med värme, dröjt med dofter…. Jag har längtat och jag njuter…av värme och av lukterna. Vaknar på morgonen i sovrummet då fönstret stått öppet hela natten…luften är sval och fräsch. Sommarens morgonluft – finns inte så mycket som slår det!


Värmen har förvandlat naturen till en grön oas med en mängd dofter – som en gigantiskt och levande parfymfabrik. Under en dryg timmes löparrunda hinner man känna så mycket….. Doftsinnet - vilket fantastiskt sinne det är? Dofter kan framkalla och leta upp minnen……magi enligt naturens egna regler. Helt gratis!! Syréndoften bär jag med mig hela vägen…men även doft av varm tallkotte…jo, faktiskt. Så fort det blir varmt finns alltid denna speciella doft där skogen börjar, där väg blir stig, där Vallbohaga blir Spexhult.


Det var en varm runda idag. Fick pusta ut länge. Fick genom dessa km lite extra ork till annat. Städ/tvätt/sänglinnebyte... Har dessutom torkat av (sanerat) balkongen. Allt frömjöl....ska bort inför morgonens kaffestund. Har drömt om det länge men tempteraturen har inte tillåtit. I morgon är ledig dag då skolavslutning står på programmet så jag lär sitta där en extra stund. Skönt att alla barn får fint väder på sin avslutningsdag!!


Ha en fortsatt fin kväll!


   

ANNONS
Av Sofia - 10 juni 2015 19:29

Kan det vara en rekation på att student-fix-anspänning är över? Har känt mig enormt trött hela dagen. Både i hjärnan och i kroppen. Varenda cell har skrikit efter vila. Jag däckade i solstolen (i en av de nya fina röda jag fick i födelsedagspresent av Jonas och Miccan igår) när jag kom hem. Stegen till och från jobbet kändes lite som att vada i sirap och det är något jag väldigt sällan (nästan aldrig) råkar utför. Att solen och värmen har kommit gör att man kan sitta ute och inte känna en massa måsten....att vila i solen är uppgift nog...


Det var en sån härlig kväll igår. Vi satt ute ända till kl. 21.00 men alla de IKEA-filtar för 9 kr styck jag köpt kom väl till pass. Värmer mycket bättre än infravärme. Grillköttet, potatisen, såserna, ostarna och rosévinet smakade fantastiskt gott och jag fick så många fina presenter. En superfin lykta av Johanna och Alexander från butiken "Fröken Funkis" i Vetlanda. Den ska jag besöka snart.... En stor chokladkartong "Merci" från David och när jag öppnade den kläckte han: "Det var kampanj, mamma!". Ja, de är för goa! Stella levererade ett par fina necessärer vilket jag verkligen behövde och Elin hade köpt handtvål och handkräm med god doft. Min "lillasyster" Johanna Brodd knackade på under kvällen och jag fick en sådan vacker vit orkidé. Ja, hon vet vad jag gillar!!! Mor och far kom med mina födelsedagsblommor - liljekonvalj och täckte dessutom upp lite hål i min plånbok efter studentmånaden! Välbehövligt! Tusen tack alla!!! 


Snart dax för hamburgare på grillen. Har aldrig grillat hamburgare själv med egengjorda burgare - får se om de duger. Det är födelsedagsfest idag oxå. Katten fyller två vilket Agria påminde oss om dag via SMS. Stella sa: Tur att försäkringsbolaget har koll när vi uppenbarligen inte har det.... Inhandlade en cykelpump på Jem & Fix när jag var iväg. Kom hem och inser att jag ändå inte grejjar att pumpa cykeldäcken... Pinsamt att ta med mig både cykeln och pumpen till Cykodel men jag måste ju ha luft!!!!!


Ha en fin kväll!!


 

Sång för full hals!! Ja må hon leva!!!

 

Stella i den mycket sköna gungan!!!

 

Alexander, Johanna och Elin

 

David

 

Mina föräldrar, Jonas och hans dotter Micaela

 

Mor och far

 

Jois och morsan

 

Jonas - grillmästaren och jag

 

Mammas goda tårta!!!

Av Sofia - 9 juni 2015 17:20

Jag har så lätt för att gråta…. Både(!!!) när jag är ledsen och glad… Kinderna var blöta i lördags när Johanna sprang ut från Brinell för att ta ett exempel. Idag på morgonen var det dags igen. Blev väckt av mina fina ungar kl. 06.30 med frukost på sängen. Stekt ägg, fil med sirap och en kopp kaffe. De känner sin mor och vet vad hon vill ha! Dessutom SJÖNG de för mig vilket jag inte alltid får dem till när det gäller att gratta någon annan. Blir så innerligt glad och tacksam när de anstränger sig….mer än vanligt.


Hittills under dagen har det haglat in gratulationer. SMS, mejl och Facebook-hälsningar! Man blir så otroligt glad att alla dessa människor faktiskt skänker MIG en tanke. Trots att man uppnått vuxen ålder (för länge sedan) är det trevligt att känna sig lite speciell för det gör i varje fall jag när det är födelsedag! Å enligt mammas mess i dag på morgonen är jag speciell… Illvarmt var det för 45 år sedan och jag trivdes i barnvagnen i skuggan av det stora kastanjeträdet i Torset.


Har precis avnjutit en löparrunda. Är det födelsedag så är det och eftersom eftermiddagen var utan möte slajdade jag några timmar. Ikväll kommer mina närmaste hem och firar med grill! Härligt härligt!


Ha en fortsatt fin 9:e juni! Det ska jag ha!!  

Anders, Pelle fick en lillasyster 9:e juni 1970 


  

Fina ungar som gratta mig med frukost på sängen!

     

En fantastisk morgon fick jag på MIN dag! Gick till jobbet och tog varvet runt sjön.

     
Av Sofia - 8 juni 2015 19:44

Kommer ni ihåg när ni var små - hur det kändes dagen innan man fyllde år. Kanske var den dagen nästan bättre än själva födelsedagen. Dagen före..... Förväntansfull och lite spänd! Ju äldre man blir desto mer avtar den där känslan.... Ska man dessutom fylla 45.... Nej, det är inte så farligt. Åldernojan dröjer. Så länge man känner sig ung och framförallt får vara frisk är det HELT ok att fylla äldre!! Kände mig som 19 år i lördags när Johanna tog studenten. Jag undrade till och med ett tag - hon har ju snott min studentmössa.... Man är inte äldre än vad man känner sig. Å åldern är BARA en siffra som talar om hur länge du vandrat på jorden - inget annat!! Det finns sextioåringar (I know) som känns som jämngamla och det finns nittioåringar som känns som sextioåringar. Inställning och friskhet! Ibland har man tur att få leva länge utan krämpor. Ibland har man tur att få leva!!


När jag avverkat arbetsdagen inhandlade jag en studentpresent "i efterskott" till en kille. Fick en gåva till Johanna innan utsläpp på Brinell i lördags från hans familj och jag hade TOTALT glömt bort att köpa sak till denne fine kille. De lekte en del när de var små och hans föräldar och jag har umgåtts genom åren. Å så köpte jag en paket till svärsonen eller rättare sagt - förhoppningsvis blivande svärsonen. En sån fin kille - Johannas beskyddare (som jag har börjat kalla honom). Han fyller på torsdag!


Ikväll har jag småpulat, städat och dammsugit altanen - i morgon är det grillkväll pga att JAG fyller och det ska bli så trevligt!! Kanske kanske kanske kan vi sitta ute! I hope!! Pannkaksstekning är på G så ha en go kväll!!


Bjuder på ett collage från lördagens underbara student!! Har fått så många fina kommentarer på de fina studentbilderna. Jo jag tog en massa men de bästa står dottern Elin för. En mästerfotograf!! Å så en sång - Darins "Ta mig tillbaka" toppar många listor - den är så skön....


 

Syskon, familj, pojkvän, flak... En sammanfattning av en suuuuuperhärlig dag!


Min favorit!!


Av Sofia - 7 juni 2015 17:26

En dag av glädje! En dag av fest! En dag full med skratt och leenden! En dag då jag är en stoltare mamma än vanligt! Student är speciellt. Sedan min egen utspringning 1989 har jag fått tårar i ögonen många gånger. 4 kusiner till barnen har sprungit ut genom Brinells portar. Anton, Ella, Lukas och Stephannie! Igår var det extra allt då min egen äldsta dotter sprang ut från dörrarna – ut till ”friheten”. Så mycket vita tänder som Johanna har visat den sista veckan och speciellt i går har jag inte sett sammanlagt under hennes livstid….. Underbart vacker och glad var hon hela dagen!! Efter några regnstänk strax innan utrusningen kl. 13.00 började solen skina och vädret var helt perfekt! Ingen behövde frysa!!!


Studentfesten blev så härlig. Det tillkom några gäster och förgyllde Johannas dag och med facit i hand hade vi kunnat köpt både mer smörgåstårta och dryck men ingen svälter ju….. Alla verkade trivas bra på altan och uteplats och det var verkligen fullt av folk. Johanna fick så fina presenter och en stor blomsterskörd. En av dagens höjdpunkter var när dörrklockan ringde och Johannas första lärare – Gun Gustafsson – stod på trappen med ros och kuvert. Det var verkligen en fantastisk överraskning och Johanna var så rörd. Hon hade Johanna i tre år på Runneryd och sedan har vi haft lite kontakt genom åren. En glad surprise.


När det var dags för Johanna att bege sig till sina klasskompis för kvällens fortsättning begav jag mig till Norra Sandsjö. Ytterligare en fin altan med trevlig människor och jag hann hälsa på kusin Simon innan han själv åkte till Nässjö. Först då, där hos Anders och Lotta blev den spända fiolsträngen som var fäst från gässan ned till tårna lite lösare och jag kunde koppla av… En skön kväll och glad att dagen hade blivit så bra! Så glad för Johannas skull!!! Å alla andra underbart fina studenter!!! Grattis till alla er och framförallt - lycka till!!! Som min kompis Susanne skrev: ”Det lyser om dem – studenterna”!!! Å det är verkligen sant!!!


Många bilder.....


 

Minuten före kl. 13.00

 

Lite senare såg det ut såhär...

 

...å en så här glad tjej springer ut....


.  

Världens vackraste - världens gladaste!!

     

Johanna och hennes pojkvän Alexander

 

Alla syskon gratulerar! David, Johanna, Elin och Stella

 

Farmor Mai kramar om studenten

 

Stolta föräldrar över Johanna


 

En selfie så klart - måste man ju ta....

 

Lite tidigare på morgonen - hela klassen Estetiska programmet

 

Tre underbara lärare som följt dem under tre år. Frukost för klassen hos konstnären Åsa!!

 

Kanske har esteteleverna inte haft högst poäng i matte....och de vann inte tävlingen "första-klassen-springer-ut" men hade det varit en tävling i snyggast flak - DEN hade de vunnit garanterat... Superfint!!!

 

Dax för avfärd

 

Hem o förbereda inför gästerna!!!


 

Anneli, Ulf, Kerstin och Tommy

  

Altanen full med folk

   

Tre goa kompisar från Vetlanda kom och förgyllde Johannas dag

 

Morfar Kenneth och mormor Gunilla

 

Monica, Ella, Robin, Lukas, Krsitin

 

Alexander och hans mamma 


 

Johannas första lärare Gun Gustafsson kom och grattade som en mycket uppskattad överraskning!!!

 

Tre generationer - mormor, mamma, dotter


 

Å där kom morfar....

 

Å vi kunde sitta ute

 

Camilla och Micke

 

Susanne och jag sprang ut ihop från samma klass 1989. Det lär dröja innan Tindra får rusa ut :)


 

Presenter!!!!!!!!


 

I Norra Sandsjö. Kusin Simon, Lotta och min bror Anders

 

Jag och Jonas i Sandsjö

 

Ostkaka från......MAMMA såklart!! Världens godaste (även om jag inte ätit alla)

Av Sofia - 6 juni 2015 09:34

Vaknade kl 07.00 av att någon ringde på dörren. Knappt vaken öppnade jag och en älva flög in men utan vingar. Kanske drömde jag eller befann jag mig forfarande i filmen "Maleficent" (=Törnrosa) som Stella övertalade mig att vi skulle kolla på igår. Häxan som gav Törnrosa förbannelsen att falla i djup sömn var ju egentligen en god fe som blivit bestulen på sina vingar. Fin film o Stella somnade i mitten (men hon har sett den några ggr).

Tillbaks till min älva... Följde henne uppför trappan och när hon stod framför spegeln o skulle sätta i linserna (därför hon kom) tyckte jag det var det finaste jag sett. Johanna i vit studentklänning och slitna VAN's-skor. "Äsch - jag tar några som är sköna". Lite typiskt vår älva!!

Grattis Sverige! Nationaldagen! Inte många som vet varför vi firar men men... Glad o stolt att vara född här! Idag blir det inga studentbilder i bloggen men i morgon kommer det ett gäng!!! Snart dax att bege sig till Brinell o fira dem efter utspring!!! Johanna o kusin Simon!!!

Ha en underbar dag alla studenter och alla övriga inblandade!!

Whiskey o Stella morronmyser

Mamma o Stella frukostmyser - Grattis Sverige!!!

Av Sofia - 5 juni 2015 17:53

Just i dag - femte juni - föddes min farfar John 1901. Har inte jättemycket minnen av honom då jag bara var 8 år när han dog. Minns att han rökte pipa och hade ett askfat med en fågel på. Han var en hejare på hästar. Otaliga är priser och sliverskedar för hans premieringar av ardennehästar. Tidevarv komma, tidevarv försvinna, släkten följa släktens gång... Jag sjöng på en begravning idag. Jag kände inte personen och inte heller träffat honom men blev ombedd av släkten som är bekant. Det är alltid lika hedersamt att bli tillfrågad att sjunga i olika sammanhang och kanske mest av allt på just begravningar. Det känns! Det kommer väldigt nära! "Himlen är oskyldigt blå" och "Håll mitt hjärta" var önskemål vilket jag övat senaste veckan. Att sjunga i ett varmt och fullsatt Anneforskapell är en utmaning och uttrycket "sjunga i en säck" är rättvist. Det gick dock mycket bra och lättnaden efteråt är lika skön som när folk - både okända o kända tackar och ger positiva kommentarer. 

Fick panik när jag skulle öva. Hittade ett par gamla sköna sandaler som passade bra till min svarta sommarklänning (dagens sol till ära). Det var ett par år sen jag använde dem och helt plötsligt innan jag skulle gå in i kapellet TAPPADE  jag båda sulorna (låg klack i nån typ av gummi-plast-material). Materialutmattning? Märke = Vaga Bond och skon i läder... Hem efter övningen och hitta nya skor - dock inget större problem...

Är nyss hemkommen från Renstigen 11 och student-fix. Dekorationer, blågula band, blommor, ballonger, fixa extra porslin....åka handla mer blommor - lupinerna vissnar!! Allt för att Johanna ska få en fin student. Ingenting sitter utanpå när det gäller mig. Det känns....många känslor dräller över mig....Johanna som slutar skolan - mitt första barn som nu glider ut i riktiga livet med alla krav och frågetecken.....befinna mig i mitt gamla hus. Det är mycket som känns.

I morgon är det dax - hoppas på sol! Hoppas på glädje! Min första student att delarrangera....det blir förhoppningsvis tre till!!

Ha en fin kväll!!

 

 

Farfar John och farmor Hildur utanför deras första hus i Ljunganäs

 

Begravning idag

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se