Alla inlägg under januari 2018

Av Sofia - 7 januari 2018 18:12

Minus 9, känns som minus 14 stod det på mobilens väderapp i morse. När vi kom ut i solen höll jag inte med, kändes bara skönt men visst - periodvis lite extra bett i vinden. Det var längesen vi såg solen o det lilla hudparti som fick del av strålarna var ansiktet. Hoppas D-vitaminerna fylldes på lite grann. Det är knappt att solen orkar stiga över trädtopparna nu i början på året men vackert är det.

Hem o faktiskt jobba några timmar. Jag känner på mig hur veckan kommer att bli så det var skönt att få lite jobb gjort. Under tiden vann NIF18 dagens match i Ljusdal. Sååå härligt. Att åka så långt bort på resa o få med sig två vinster (Uppsala igår) - så gött!

Nu är det inte mkt kvar av dagen. Lite underbart god kladdkaka som vi fick med oss från Frissebo i fredags ska jag nog plocka fram. Den var suuuuuper!!

Ha en fortsatt fin söndag!!

Träslända runt

Av Sofia - 6 januari 2018 16:46

Nu har de gått i ide, de små nissarna. Ihopplockade och nedpackade i dina lådor och får sova gott till nästa december. Inte för att vi hade speciellt mycket julpynt men det som fanns är borta. Sparade dock den nya fina ljusstaken - nyinköpt för säsongen - som får lysa ett tag till i köksfönstret. Så mysigt o dricka morgonkaffet till skenet av den. Alltid varje år, känns det lite som en befrielse att få jula av hemmet. Julslut betyder nytt år, ny tid o så småningom vår.

Å ljuset börjar så sakta komma åter. Idag gick vi under härligt vacker himmel till Spexhult o tillbaka. Var rejält trötta när vi kom hem inkl två tunga kassar mat från Willys (skulle ju bara ha några grejer). Inte så farligt kallt men man längtar efter värme. Särskilt när min bror o hans Lotta skickar bilder från semesterresa från ett soligt Teneriffa. Ser såååå skönt ut!

Städning av huset efter en god pytt-i-panna o ja, nu ser jag helt plötsligt John Blund sitta o jollra på axeln. Den vecka som gick tog mer än musten ur mig. Han får dock vänta ett tag. Stjärnorna på Slottet o därefter Hotel Sacher ska ses, ost- o skinkpaj ska fixas o ätas med Henry o Stella. David är på bandyresa i Uppsala o i skrivande stund står det 5-3 till Nässjö. I morgon är det ny match i Ljusdal o då står David i kassen.

TACK finaste Mats o Nettan för en så god o mysig kväll hos er i ert fina Frissebo i går. För er upplysning körde vi fel när vi skulle hem...på tal om att gå fel. Kom ut en bra bit utanför Eksjö men hem kom vi. Kraaam

Ha en fin kväll

Helt ok vy från min semesterfirande bror på Teneriffa

Påpälsad promenad - så skönt!!!

Av Sofia - 5 januari 2018 17:43

Jag fick höra häromdagen av en mycket vänlig kollega att jag är en supermänniska. Väldigt fint sagt! ?Hur hinner du? Heltidsjobb, fyra barn, hus, man, du tränar, du skriver o du sjunger?

Jag tog det till mitt hjärta o lovar att jag ska vara mer nöjd med vad jag faktiskt gör. Man har i allmänhet en tendens att se det man inte gör o hinner med.

Jag kan säga att efter denna hysteriska vecka där jag förvisso har hunnit MASSOR, känner jag mig inte som en supermänniska. Inte på nåt enda sätt. Om någon skulle blåsa på mig nu skulle jag förmodligen ramla omkull i en hög. Är samtidigt lite irriterad att det är samma sak varje år så här dags. Men jag har ju de arbetsuppgifter jag har o älskar det. Dock kunde ju gracerna fördelas lite mer över året. Denna veckan är hastigheten sådan att man är glad om ev fel inte blir alltför stora. Jag pådyvlade fel hyresgäst en slutstädning då detta inte gjorts. Hade jag inte varit snäll från början utan hållit på 3 mån uppsägning hade det inte hänt. Men en ursäkt plus en extra kredit o ny faktura i allt annat - gör ju varken till eller ifrån.

Fick en mugg av Stella i julklapp med texten super mom. Kanske skulle ta med den till jobbet o bli påmind om faktum. Alla föräldrar gör så gott de kan o skulle ha dito muggar.

Ha en fin 13-helg!!

Av Sofia - 4 januari 2018 20:01

Måste bara fortsätta på gårdagens inlägg - För kärlekens skull. Nu har vi ju då sett filmen av Ted Gärdestad. Å vilken film! Såååå bra. Kan varmt rekommendera den. Dels för den underbara musiken som är så speciell, dels för de fantastiska skådespelarna. Huvudrollsinnehavaren var helt enorm. Så lik Ted (det man har sett i intervjuer och TV) och han sjöng jättebra. En extra eloge till Jonas Karlsson som spelade Stikkan Andersson - så bra och oxå väldigt lik en ung Stikkan. Relationen mellan Ted och hans bror Kenneth skildrades på ett härligt sätt och det tragiska livsödet framställdes realistiskt utan att bli för mycket. Tragiskt vackert! Så oerhört synd att han valde att gå ur tiden. Han lämnade så oerhört mycket fint efter sig och det lever ju för alltid kvar - i musiken. Texterna av Kenneth har något verkligt speciellt och i kombination med melodierna blir det unikt.


Det är många som gjort covers på hans verk, så även jag. Vissa låtar är så klassiska så det går inte att låta bli dem. Jag blev också väldigt fäst vid de låtar som hans dotter Zara Zacharias gav ut 2013. Hon sjunger alster som Ted aldrig gjorde klara och spelade in. Så fina. De satte jag ackord till redan då. 


Nu ser jag ännu mer fram emot att gå på konsert till våren i Jönköping "Till minne av Ted Gärdestad" med bl.a Janne Schaffer, Pernilla Andersson m.fl


Ha en go kväll!



Sol, vind och vatten


Himlen är oskyldigt blå


Nattstad - gavs ut på skiva av dottern Zara Zacharias 2013

Av Sofia - 3 januari 2018 19:32

Från lediga dagar där sovmorgon, god mat, träning o soffhäng med nära o kära varit i fokus....till hysteriska arbetsdagar med mer än fullt ös. Jösses!!! I år var det värre än vanligt att skriva ett nytt år och januari när jobbet startade. Är otroligt tacksam för att jag kommit upp i tid på morgonen - behöver varje minut jag kan få de närmsta två veckorna för att hinna. Deadline på mycket är den 12 januari och just den dagen är en fredag o arbetsmotivationen faller likt en fura efter kl 17.00

Det är otroligt mysigt att sitta med Jonas en stund tidigt kl 06.00 o ha lite egen ?stumpanässa? vi frukostkaffet. Adventljusen måste ju brinna ut och slut.

Nu sitter vi o väntar på Ted Gärdestad. Ja inte i egen hög person men väl på film. Filmpremiär i Nässjö är alltid roligt även om det händer - för oss - lite för sällan. Jag äääälskar hans musik och det ska bli så kul att se denna film. Strax innan delade vi en pizza o jag hoppas att filmen är bra så John Blund inte överfaller.

Natti natti!!

Av Sofia - 1 januari 2018 16:00

Vi har påbörjat 2018 på ett fantastiskt sätt! En låååång sovmorgon o välbehövlig efter en sen natt eller tidig morgon beroende på hur man ser det. God frukost o en mycket blöt o blåsig runda runt stan. Frisk luft gör som bekant susen.

Gårdagens nyårsfirande var så kul o gott - en mycket trevlig fest. Knytis där tre par delar på rätterna. Men de som är värdpar har ju helt klart mer.

Timmarna gick så fort o god mat varvades med god dryck, frågesport, musikquiz o pilkastning. Spännande värre o Susanne gick segrande ur den striden följt av undertecknad, Tindra o Tina. Med andra ord blev det tjejerna som var bäst!!!

Vi gick ut i snön och firade in det nya året o tittade på fyrverkerierna. Det var dimmigt o färgerna blev lite suddiga!! Lilla Havanna fyra månader vaknade lagom till årsbrytet!

Tusen tack Tina o Henke för en superkväll!!!

Värdpar o lilla Havanna

Festfolk

Pettersson?s

Vi

Cheesecake a la lingon

....ring ut det gamla...ring in det nya...

Frågesport

Jonas kastar pil

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards