Direktlänk till inlägg 17 juli 2018

Kärt återseende o starka minnen

Av Sofia - 17 juli 2018 19:21

Ravlunda Gård tillika Farmors lycka är vårt ställe för natten. Ytterligare ett sånt där mysigt ställe i vackra omgivningar. Brösarps backar ligger en bit bort o även Kivik. Hoppar marknaden BTW.

Det har varit en dag full med intryck, upplevelser, minnen o starka känslor. Startade med befriande regn o Ale stenar. Kanske var 40 år sedan jag var där men som mamma sa: De har säkert inte flyttar på stenarna. Så vackert de ligger - helt otroligt!

Vidare mot Skillinge, tog en fika o därefter körde vi mot Kivik. Det var visst nån marknad.... Jisses vad folk! Vi körde snabbt förbi - har nog med krimskrams.

När vi ändå var så nära letade vi upp mina gamla grannar som bor här nere i Olseröd (Degeberga). Jag lekte med deras barn och framförallt deras dotter Sara 24/7 i många år. Vi hängde kan man milt uttrycka det o vi sov i ett gammalt förråd på somrarna som vi gjort om till ett Carola-hus. Ja jösses. Tursamt var Carl-Henrik o Kristina hemma o även deras dotter Anna med barn. Så oroligt kul att träffa dem efter så många år. Senast jag såg dem var för drygt 6 år sedan, på Saras begravning. Hon blev ängel alldeles alldeles för tidigt. Kände att idag var hon med! Calle visades oss graven på Maglehems kyrkogård. Kändes så skönt att se! Starka känslor!

Vi har nu ?tagit kväll? efter att ha gått oss lite trötta i Brösarps backar. Tack!!!! för soldis denna varma dag. Vi har oxå besökt Fritjof Andersons ?piratens? grav på Ravlunda kyrkogård som vi förövrigt ser från vårt bo. En sevärdhet. Se bild.

Roligast idag är Jonas kommentar när vi traskar i Brösarps backar. ?Jag skulle kunna göra en turistattraktion av Kulla-backen i Landsbro?. Varje ställe har sitt - så sant!!

Gårdagskväll

Gårdagsmat

Frukost i Tryde i morse - snudd på överdos av ekologiskt ;)

Ale stenar i uppfriskande regn

Grymma vyer - inte konstigt att ögonen sluts - man tror man drömmer

Fika i Skillinge

Kärt hälsa-på hos fd prästfamiljen i Norra Sandsjö

Annas minsting ville inte va med på storbilden.

Skönt att se Saras grav i Maglehem. Starka känslor.

Skön paus

Piratens grav

Brösarps backar

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - Fredag 19 april 23:16

Ja denna fredag blev inte riktigt som jag hade tänkt. Satt djupt försjunken i exceldokument när jag i morse fick ett SMS. Av Lendo. Att mitt banklån beviljats o att pengarna skulle utbetalas inom 1-3 bankdagar. Tyckte det lät väldigt skumt. Ringde nr...

Av Sofia - Torsdag 18 april 19:18


Aprilväder i min värld är BÅDE snö, hagel, regn, kyla OCH sol o värme. Inte BARA allt det första utom sol och värme. Nu är det 18 april och man har inte fått tillstymmelse till varmare vårväder. Otroligt tråkigt! Jag tittar längtansfullt ut mot vå...

Av Sofia - Onsdag 17 april 16:25

Igår var verkligen en sån där dag med många punkter i kalendern. Några möte på förmiddagen, lunch och möte igen. Sen vaccination mot Bältros på Apoteket som öppnade sin verksamhet för cirka en månad sedan. Min valda vårdcentral erbjöd inte ens detta ...

Av Sofia - Måndag 15 april 19:17


Den fruktansvärt hårda vinden, näst intill storm, är över. För denna gång. Sjön ligger nu spegelblan - nästan. Vackert! Tänker tillbaka på gårdagen och hur dumt det egentligen var att faktiskt åka till Torset. Att ge sig ut på vägarna. Så många träd ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards