Direktlänk till inlägg 22 februari 2024

Företagskunskap i Forserum

Av Sofia - Torsdag 22 feb 19:45

Två otroligt intressanta eftermiddagar har jag tillbringat i Forserum. Nässjö Näringsliv AB står för dessa arrangemang och ordnar till det alltid så bra. Vi kommunalråd får komma ut hos olika företag, se deras verksamhet och därtill få otroligt mycket information. Så värdefull kunskap om vår kommuns företag. Otroligt roligt dessutom att höra deras engagemang. De som visar runt pratar med sån oerhörd stolthet. Med all rätt!! Effektiviseringar, förbättringar, ta sig an utmaningen och följa konjunkturen, ta hand om sin personal och alla dessa komponenter samt att jobba för hållbarhet och miljö. Jag är sååå imponerad av alla dessa företag vi har besökt.

Så nu kan jag allt om säkerhetsklassade dörrar, uterum, sjukhussängar och olika typer av säkerhetsklassat glas. Skojar, kan inte allt men å andra sidan väldigt mycket mer än vad jag kunde förut.

Igår besökte vi Jeld-Wen - fd Sweedoor som tillverkar alla sorters dörrar. Efter det var på Expodul som specialiserat sig på uterum med flexibla lösningar.

Idag besökte vi Caretec som tillverkar olika varianter av sjukhussängar och efter det var vi på FSG - Forserum Safety Glass som gör typ ALLA typer av säkerhetsklassade glaspartier.

Så häftigt- allt vi fått se och lyssna till!! En mycket stimulerande del av mitt jobb, att få förmånen att ta del av detta.

Vi som besökte Jeld-Wen

Här på Expodul - framför ett vackert orangeri i utställningen

Kaffepaus och företagsinfo

Besök på Caretec

Här är vi på FSG

Kaffepaus behövs

Vi fick gå upp på en glasskiva som var säkerhetsklassad. Det var läskigt!

Den höll!! ;)


     

Lite kuriosa. FSG har tillverkat alla glaspartier på det stora köpcentrumet Emporia i Malmö. Visst är det coolt? Minns när vi var där i samband med semester 2018. Jag var mer facsinerad av byggnaden utanpå än innehållet, ha ha. 

 
 
Ingen bild

Ann

Torsdag 22 feb 20:12

På FSG jobbade jag i 5 år i slutet på 70-talet-början på 80-talet. Fast då hette det Stens glas.

Sofia

Fredag 23 feb 07:10

Fint företag!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - Fredag 19 april 23:16

Ja denna fredag blev inte riktigt som jag hade tänkt. Satt djupt försjunken i exceldokument när jag i morse fick ett SMS. Av Lendo. Att mitt banklån beviljats o att pengarna skulle utbetalas inom 1-3 bankdagar. Tyckte det lät väldigt skumt. Ringde nr...

Av Sofia - Torsdag 18 april 19:18


Aprilväder i min värld är BÅDE snö, hagel, regn, kyla OCH sol o värme. Inte BARA allt det första utom sol och värme. Nu är det 18 april och man har inte fått tillstymmelse till varmare vårväder. Otroligt tråkigt! Jag tittar längtansfullt ut mot vå...

Av Sofia - Onsdag 17 april 16:25

Igår var verkligen en sån där dag med många punkter i kalendern. Några möte på förmiddagen, lunch och möte igen. Sen vaccination mot Bältros på Apoteket som öppnade sin verksamhet för cirka en månad sedan. Min valda vårdcentral erbjöd inte ens detta ...

Av Sofia - Måndag 15 april 19:17


Den fruktansvärt hårda vinden, näst intill storm, är över. För denna gång. Sjön ligger nu spegelblan - nästan. Vackert! Tänker tillbaka på gårdagen och hur dumt det egentligen var att faktiskt åka till Torset. Att ge sig ut på vägarna. Så många träd ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards