Alla inlägg under september 2011

Av Sofia - 6 september 2011 20:44

Nej, jag tycker inte heller att alla som söker till Idol och ställer sig framför juryn platsar där. Men att som Alexander Bard förnedra dem på ett otroligt lågt sätt - undra just om nån tycker detta gör programmet bättre? Kanske även Laila Bagges uttryck "Jag älskar dig" tappar sin innebörd i detta forum men Alexanders "Jag hatar dig" till dito människa är ju bara så otäckt! Hur kan man säga så till en person som just har sjungt en sångslinga på c a 2 minuter?


Dessutom är han så ful så hälften räckte... Jag VET att man inte får säga (å ännu värre skriva så) men i mina ögon är han ful för han är dum... Han gör mig upprörd så antagligen har han lyckats!! Hur nöjd och tillfreds är den mannen med sig själv. Sätta toner pratar han mycket om. Undra hur många toner han sätter med sin egen röst, alltså - in real life? Han slår an en ton på datorn och programmerar sedan vidare. Nu tycker jag att han har gjort mycket bra musik men liiiiiiite ödmjukhet skulle inte skada här...


Men det finns guldkorn. Nu har jag inte koll på namnen men hon med tandställningen i första programmet som spelade gitarr och sjöng sin egen låt. WOW!!!! vad bra! Vilket sound - vilket låt! Hoppas den släpps snarast på Spotify. Undra just om hon inte skulle hoppa över Idol och helt enkelt satsa på eget material direkt....skivbolagen lär stå på kö.


Ikväll hoppar jag över Idol. Dels för att slippa Alexander och dels för att landskamp i fotboll pågår för fullt. Ulf stack just å jobbade...natt.... Konstig känsla...


PS. Grattis till kusin Elisabeth som fyller 40 år idag. Det är inte klokt - minsta kusinen i hela skaran fyller tant! Ingen kommer tydligen undan ;)) Kram på dig!!


Ha en fin kväll framför burken!!

Av Sofia - 5 september 2011 17:10

Å så regnar det lite igen.... Jag är inte trött på hösten (åtminstone inte när vädret är så härligt i helgen som gick). Däremot är jag hösttrött. Känner mig lite som en klubbad säl... Beror kanske på att jag passade på att starta dagen tidigt då min (numera) skiftjobbande man jobbar kvällen och ombesörjde så barnen kom upp, fick frukost och kom till skolan.


Å nu efter jobbet blir det lite läxläsning med Stella och sedan föräldrarråd på Åkersskolan i några timmar. Intressanta diskussioner äger rum om diverse situationer i skolan. Det mesta fungerar mycket bra på Åkersskolan men det blir nog lite prat om att gympasalen inte räcker till, att skolan är lite för trång för alla elever, att maten antingen är si eller så.. Viktigt förstås men ibland känner man och allra helst nu - pengarna räcker ju inte till... Stora svarta hål ska fyllas med kosing som inte finns. Jag avundas ju inte direkt politikerna som får ta de kniviga besluten..


Fenomenet skiftarbetande man har sina fördelar. Hemmalagad lasagne stod på bänken när jag kom hem idag (Ulf hade fixat innan han gick hemmifrån). Å det märks att han var kock i lumpen - det finns mat för ett helt kompani (läs frysen). Lite lessamt förstås att inte ha honom hemma i soffan - är ju van vid att facebooka tillsammans med honom. Han vid sitt konto och jag vid mitt ;)))))) Jag som kvinna kan ju åtminstone samtidigt kolla TV'n och kommentera det jag ser....


God kväll!!

Av Sofia - 4 september 2011 18:10

Man ska inte måla hin på väggen men idag känns det onekligen som att jag har något i kroppen och kommer att bli sjuk. Trots intag av havtornsbär... Löparrundan på förmiddagen började så bra. Skön ny låt nedladdad till Spotify-listan "Good life" med One Rebublic startade turen, solen sken, blå himmel, rätt klädd i sensommarvären.... Efter några km började det dock ta emot och ganska rejält. Nog för att det var varmt men det jag kände berodde inte enbart  på värmen. Det händer nån gång då och då - det är inte roligt. Kraften liksom rinner ur mig. Finns inget som kan få mig "att ta sig i kragen" o löpa på i bra tempo...


Väl hemma igen fixades middag innan David skull iväg till Tranås o spela fotbollsmatch. Trodde det skulle bli bättre med mat i magen....icke. Så dagen har gått i stillsamhetens tecken. Hamnade i solstolen på altanen med en bok vilket inte är fel. Övriga barn lekte med kompisar och underhöll sig själva. Att ta tag i högen "papper från skolan" vilka bildar ett häfte som liknar en mindre forskningsrapport (sidmässigt) gjorde mig bara ännu tröttare. Utflykter, mellanmål, medhavda luncher, xtra-kläder, väder efter kläder, friidrottsdag - i veckan som kommer lär det behövas två stycken pigga projektledare för att hålla ihop allt. Hoppas med andra ord att jag inte blir liggandes...


TACK Marie och Micke för en trevlig och god kväll igår! Såååååå god mat! Säger som Ernst - smakerna gifter sig i munnen och smaklökarna dansar hambo i munnen!


Gokväll!!!

Av Sofia - 3 september 2011 16:46

Håll med om att det är en osannolik kombo!!  Så har dagen dock varit! Efter en lite nervös morgon och förmiddag som mest bestod i att smågnola och stryka tvätt åkte jag på sånguppdrag dop i Lövhults kapell. Olle Giss skulle döpas och få sitt namn och det var en mycket trevlig ceremoni. Prästen får det hela till att bli en trevlig gemytlig familjesamling och pratar så enkelt och självklart om tron och dess innebörd. "Det här med tro handlar inte så mycket om att veta allting. Vi tror att vi ska förstå allt hela tiden. Tro handlar mer om ett sätt att vara, att just tro". Olles mamma och pappa hade valt sångerna "Det gåtfulla folket" och "Sparvöga" och med tanke på att Lövhult kapell är som att sjunga i en säck (rent akustikmässigt sett) så gick det bra. Lever mig in i texten så jag nästan börjar gråta själv...och det är inte så bra eftersom man lätt tappar bort sig lite... När man sjunger om barnen - hur en värdelös sak blir en skatt, hur sängar blir till fartyg en natt och går till månen - det är ju så i barnens värld, barnen som tillhör det gåtfulla folket. Orden får en verklig innebörd när jag ser Olles storebror, drygt 2½ år hoppa lite upp och ner i kyrkbänken ;) Hela lokalen måste ju te sig som en gigantiskt lekplats, sett ur hans ögon.


Efteråt fick jag ett synnerligen generöst presentkort på Vår mat - som tack för sången! TACK ANNA och DENNIS! Hedersamt att få sjunga för er son nr. 2. Därefter ner på stan och sammanstråla med övriga familjen som stod på stora torget och kollade in talangjakt och därefter Jean Banan. Efter att en go superkille vunnit talangjakten (en blandning av Eric Saade o Michael Jackson) blev det SKAKA RUMPA på hög nivå. Han fick med sig nästan hela publiken. Man rycks med även att man är 40+ Elin och David fick autografer på armen, kepsen, planschen och CD'n....


Nu snart lite fest hos grannar i kvarteret ovanför. Härligt att få gå bort och äta annan mat än sin egen! Å prata förstås....


Ha en god kväll!!


Ps. GRATTIS mamma o pappa på er 51 brölllopsdag!!!!!! Love U

Av Sofia - 2 september 2011 19:25

Jag skriver en sådan rubrik trots att jag har varit på begravning idag. En begravning är ju inte det första man tänker på vid besrkivningen "en fantastisk dag". Men en otroligt fin begravningsgudtjänst i Skogskapellet och dessutom underbart sensommarväder gjorde faktiskt stunden fantastisk. Tårarna kom ideligen och trots att en sjuk och gammal människa får sin befriande vila känns det när man ser de anhöriga och själv tänker på alla härliga minnen. Det är ju alltid sorgligt när någon går ur tiden och framförallt när en människa har gjort så många avtryck som Rolf. Musiken till var helt underbar!! En tjej och en kille som tydligen levde på sin sång och de gjorde den absolut vackraste versionen jag någonsin hört av "Time to say goodbye" och med tanke på den sången "tillhör" Andrea Bocelli och Sarah Brightman förstår man ju vidden av dagens framställning. 


Sen kom väl några tårar förstås...av lite gammal sorg och lessenhet. Minnen om hur jag slutade min historia på RH liksom sköljer över trots år av bearbetande. Pratade med Rolf om det där nån gång - han var iofs inte längre iblandad i beslut och jag vet att han tyckte det var jobbigt.


Sen att jag satte mig på fel sida i kyrkan (släktsidan)...och tog således avsked vid kistan i lite fel ordning kanske...spela roll. Jag tror Rolf förlåter mig. Han har nog mycket viktigare saker för sig. Nu får änglarna det roligt där uppe...och dessutom får de lära sig om ergonomi!!! 


Dagen började så med övning inför morgondagens dop, för övrigt med den kantorn som spelade på dagens begravning, och det gick jättebra! Nu är ju inte Lövhults kapell utrustat med så mycket klangfull akustik men det blir nog bra ändå!!


Efter en solig dag tar vi nu kväll och framöver händer inte så mkt mer än fredagsmys i soffan och YES! Stella is back!!


Kram på er alla!!


Av Sofia - 1 september 2011 20:44

Nej, jag menar inte den eminenta sångerskan som tagit en månad som artistnamn. Jag menar ny månad igen! Första september! Pratar man runt med folk känns det lite som vi sitter i samma båt. Allas kalendrar är fullklottrade med bokningar och evenemang av alla de slag... Skulle bjuda en jobbarkompis m. familj nån gång i höst (då vi har Stella såklart) och vi hamnade på den 12 november?????!!! Lika bra att lägga in i mobilen o skriva upp på novemberkalenderbladet som är ämnat för kylskåpet. Konstigt nog är de två systemen inte synkade...vore rätt nice ; )


T.ex lördag - sjunga på dop kl. 14.00 Därefter Jean Banan show på Torget, Nässjö, sedan bortbjudna, eg. vid 17.00 men det fick vi skjuta på en timme. Allt oerhört kul och roligt men det gäller att vara pigg och framförallt bra i halsen. Det snörvlas rätt bra runtom kring mig och jag ber att de havtornsbär jag käkar varje morgon ska hjälpa mot ALLT i förebyggande syfte. Ett litet sånt bär är visst sprängfullt med C-vitaminer och antioxidanter.


Nyss har mor och far varit på fika och dessutom levererat ett antal burkar lingonsylt för kommande höst och vinter. Mumma!!! TACK kära ni!! I morgon är det fredag och förutom jobb ska jag avvika en stund för övning inför lördagens dop och sedan en begravning jag absolut vill närvara vid (infaller på min lunch iofs). På kvällen ska David på kalas - lite skjutsning.... Elin har dans - hon får cykla själv till stan om hon GÅR vid övergångsställen. Sedan är det nog fredagsmys som gäller.. Stella is BACK! Löparrunda..njae blir nog ingen tid till det..o morgon...


PS. I-landsproblem har jag nu ägnat dagens inlägg åt. Jag vet att andra har det MYCKET tuffare schema- och tidsmässigt...


Sov gott!!! 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards