Alla inlägg under september 2011

Av Sofia - 22 september 2011 20:06

Man har relationer till allt! Förutom i hemmet, till nära och kära så har vi ett ställe där vi befinner oss största delen av dagen. Det kallas arbetet! För det första har man en relation även till sitt jobb. Vissar hatar, vissa älskar, vissa (de flesta) hatar och älskar - fast inte samma dag. Min relation till jobbet är nästan aldrig hata....inte där jag är nu. Jag älskar! Men ibland inträffar saker så man gillar lite mindre. Även på jobbet har vi relationer. Till både kollegor och t.ex datasystem.


Idag har vi haft uppgradering av vårt fastighetssystem. Kunde inte jobba just i det programmet under hela förmiddagen. Efter lunchen loggade jag in och WOW och jösses - det såg ju inte ALLS ut som innan. Massor med nyheter och det var en enorm förändring. Ungefär som när man gick från DOS-miljö till Windows med mus som verktyg (om ni lite äldre som läser, fattar ;). Innan musens tid jobbade jag i ett ordbehandlingsprorgram med enbart kortkommando. Japp, så gammal är jag ;) Jag känner att det kommer att ta tid innan jag får upp hastigheten med att flytta ut och in folk men det ska bli spännande. Gränssnittet är mycket enklare och tydligare!!!


Å så har vi relationer till våra kollegor. Vissa gillar vi mycket, vissa gillar vi mindre. En sak har jag lärt mig under åren. Man ska inte fästa sig för mycket vid dem. Det kan bli jobbigt. Det har jag fått känna på. Helt plötsligt rycks man bort från en massa kompisar som man dagligen träffar....både när man slutar ofrivilligt eller frivilligt. I morgon jobbar en av mina närmsta kollegor sin sista dag. Han ska bjuda på smörgåstårta vilket naturligtvis ska bli gott men jag hade hellre ätit knäckebröd om han stannat. När man känner att man funkar med en person och man driver uppgifter och projekt framåt, lärt sig att jobba ihop. Sådant är livet - tiderna förändras och det gäller att hitta en bra lösning i det som väntar. Det känns ändå som "små" sorger och de måste bearbetas!!


Ha en go kväll!!!!

ANNONS
Av Sofia - 21 september 2011 21:28

Åkte till Eksjö på lunchen idag. Till det nya fina polishuset som tydligen håller på att rosta... Läste i tidningen för ett tag sen att det är nåt vajsing med luften och att typ gemen de använder, rostar. Splirrans ny fastighet....skumt? Hur som helst - mitt ärende dit idag har inget med fastigheten som sådan att göra (inte brott heller för den delen ;). Jag skaffade mig ett nytt pass, eller rättare sagt beställde - får hämta det i Nässjö nästa torsdag. Mitt gamla gäller till 2013 men eftersom jag bytte (la till Storme) när vi gifte oss för två år sedan kan jag såklart inte fara ut i världen med det gamla. Två kort, pekfingeravtryck och så en namnteckning....allt var klart på 5 minuter. 400 kr fattigare o så hem till Nässjö igen. Smidigt!! 


Ulf jobbar natt så nu sitter jag här ensam framför en TV som visar inget. Hockey följer jag via webbens resultatsida. Heja Frölunda!!! Ja, jag är lite velig betr. vilket lag jag hejar på. Hemma är det ju BARA indianer som hoar men mitt hjärta är ju HV med tanke på VAR VI BOR!!! Men iår känns det liksom lättare att heja just på Frölunda...om ni fattar vad jag menar. Medgångssupporter - inte jag inte!!


Stella sover, övriga inte. Jag tänker gå till sängs nu...och hämta energi från John Blund till ytterligare en låååång och tuff dag på jobbet. Det är mycket nu. Det är utmaning nu. Med god sömn och mycket vilja går ALLT!!


Kram på er!


PS. Stoooooooooooooor grattiskram till dig Monica, käresta svägerska!!!

ANNONS
Av Sofia - 20 september 2011 20:50

Då Davids farmor och farfar befann sig på en go bussresa till Italien när vi hade vår David-fest i fredags fick de komma idag. Det är ju trevligt att sprida ut firandet lite, nu fick ju David nya presenter - i form av sedlar. Otroligt populärt! Vi käkade tårta från Thimons och bullar från Pågen - gott, gott och smidigt! Så fantastiskt trevligt att andra faktiskt lever på att vi ska handla gosaker de gjort. Johanna hade lovat att göra cup-cakes men av någon anledning passade inte detta in i hennes tidsschema.


Å så regnar det igen. Det går inte EN DAG utan att väta kommer från ovan. Dessutom kändes luften lite kylig och rå idag. Från sandaler och sommarskor till stövlar... Brukar hoppas över steget därimellan eftersom jag aldrig tycker några skor blir riktigt bra..... Å så händerna...måste man verkligen ta fram vantar redan.. Skulle vilja vänta minst en månad. 


Ikväll en kväll tillsammans med min man - trevligt. Vem somnar först i soffan. Förmodligen undertecknad då dagen startade kl. 06.50...och sedan gick i full rulle. Näpp det blev inte jag... Stella har somnat här bredvid mig trots att idolerna gapar ikapp...


Ha en go kväll!!! 


  Elin, David, god blåbärstårta och farmor   Stella, Elin, David, farmor Mai och farfar Åke   Jag, pappa o Jois   En tannalös kärring...

Av Sofia - 19 september 2011 20:38

Suttit med Stella en halvtimme och läst läsläxan.. Tor ser Lump. "Hej Lump", sa Tor etc. etc. Många barn kan läsa redan när de börja ettan, en del ännu tidigare. Det kan inte Stella. Jag har en känsla av att de lär henne det i skolan. Det känns som att hon är i trygga händer, om man så säger. Det är sannerligen inte lätt som förälder att lära ut läsning när man har nada (noll, noll, noll poäng) pedagokik. Tro inte att jag sitter o skäller på henne för sååå dum är jag inte. MEN jag vet verkligen inte hur jag ska förklara det där med att ljuda när "fot" blir "äffote" i hennes mun - fattar ni.. Dessutom när hon inte har lärt sig alla bokstäver - inte så lätt att läsa "igår" och "var" om man inte är säker på "å" och "v". Hon är hur som helst supertaggad och tycker det är jätteskoj - en sån tur...


Jag har ont i huvudet och är trött så jag nästan kräks. En mastig dag på jobbet och efter fyllde jag på i kylskåpet. Funderade på...när jag åkte hem...hur många liter mjölk man egentligen drar hem per vecka. Undra om 20 räcker? Sedan hade turen fallit på oss att tvätta fotbollsställ efter matchen igår. En sån tur att Ulf grejade bort en liten strumpa i pumpen igår....(maskinen la av och tömde inte vattnet). Sen lite kvällsmat på det och energin flödade VERKLIGEN INTE!!


Har hamnat i soffan. Jag och Stella kollar Idol och hur jyrun sågar varenda grupp som sjunger upp.... Stackars människor! De vaskar nog fram några guldkorn i år oxå. På vägen dit ska de ju få till bra (?) TV. Jösses vad jag har gnällt nu..på allt...men ibland måste det väl oxå ut...


Godnatt!!!


Ps. Nu fick en grupp JA!!!! av jyrun...

Av Sofia - 18 september 2011 15:29

Sommar igår - idag höst! Jag och Stella härdade ut en halvlek av Davids fotbollsmatch på Skogsvallen idag.    Cyklade hem och kunde konstatera att det behövs vantar REDAN. Segern gick till Nässjö med 6-1. Skönt! Inte många matcher kvar nu. Efter middagen blir det nu bandyträningspremiär för David i nya plåtburken....eller jag menar nya bandyhallen Sapa Arena. David har längtat att få ta på sig skridskorna igen. 


Tittar ut genom fönstret nu och det vräker ned regn som om himlen vore öppen. Då känns det XTRA bra att vi hittade en suveränt billig resa till Egypten i november. Får nästan nypa mig i armen och tänka "är det verkligen sant?". Barnen har pratat om drömt om att få göra om resan vi gjorde hösten 09. Särskilt kul för David som förra Hurghada-vistelsen låg mestadels på sjukhus. Blev nog bara 1 eller 2 baddagar för honom. Så ledigheterna för alla barnen är fixade och jag måste fixa mig ett nytt pass. Hösten blir så oändligt mycket lättare att uthärda med en kommande resa.  Det heter att  man inte blir lycklig av pengar men vissa saker gör i varje fall mig lycklig ÄVEN att det är hutlöst möe pengar. Tilläggas kan att just på höstlovet var exakt samma resa MER ÄN dubbelt så dyr. All inclusive en vecka, ett enormt pool-område och bra snorkling och allt förhoppningsvis utan magsjuka.  

        


Ulf åker till sin post kl. 17.00 för att jobba helnatt till kl. 06.00 Nu har vi haft en härligt social helg och nu väntar en jobbvecka igen. I morgon är skola/fritids stängt och alla barn är hemma. Hoppas de låter Ulf sova en stund när han kommer hem på morgonen.....


Ha en fin fortsatt söndag!!

Av Sofia - 17 september 2011 17:58

Underbara underbara höstdag! Septembersolen har vräkt ned över oss idag och det ÄR en humörhöjare. Jag gick en lång runda efter frukosten och när jag nästan var hemma tog jag ytterligare en xtrasväng vilket resulterade i.....plötslig trötthet. Helt slut! Förmodligen för att jag inte hade nåt vatten med mig..det var ju verkligen sommarvärme. Sista två km kändes som jag gick i segt klister...


Väl hemma strärkte vi upp oss med gårdagens rester och vi satt ute på altanen. Därefter blev det en tupplur som växte till en 2½ h djup sömn. Frågan man ställer sig när man vaknar "Är det samma dag eller har jag sovit till söndag morgon". Tack o lov fortfarande lördag. Om en timme ska vi vara hos grannen - två hus till höger. Föräldrarna till Davids och Stellas bästisar Vincent och Danniella. Ska bli jättetrevligt och så pigg som jag känner mig nu kan jag vara uppe hela natten. Tänk att Ulfs skiftarbete skulle smitta även på mig.... Sånt kallar jag lojalitet!


Så förutom lite sammandrabbningar med tvättmaskinen har jag INTE utnyttjat dagen till varken trädgårdsarbete eller fix. Har gått igenom barnens informationspapper och kollat över vad de har för läxor. Inte illa det....


Ha en go lördagkväll!


Ps. Tack alla snälla för häftiga och fina födelsedagskort till David!! Såååå glad han blir över dem!

Av Sofia - 16 september 2011 23:43

För 10 år sen så här dax... kl. 23.12 då var jag trebarnsmor o hade nyss fått en liten gosse. Nu blev det helt plötsligt "blått" överallt och jag vet att jag var mycket lycklig. Inte för att jag inte hade gillat triss i tjejer men visst var lite omväxling när en pojke dök upp i familjen och gjorde den lite mer jämställd.....


Nyss har våra gäster farit hem och det har varit en mycket trevlig kväll. Djungelkyckling (tack Anna Lindgren för superreceptet). Jättegott tyckte ALLA!!! Så smidigt!! Nu är han firad, vår son. Presentkort och pengar gjorde honom mycket glad. Stella fick sig oxå en firardos (hade ju ingen fest för henne)  - jättefin "pälsväst" och presentkort på Kapp-Ahl. "Nu kan jag köpa kläder, mamma" sa hon så käckt.


Nu sitter vi o pustar ut efter veckan som varit och efter disken som torkats. Vill ju prata lite med mannen oxå - det har inte blivit så much av det denna veckan. Det blir sköööönt att gå till sängs nu. Lördag i morgon... Tröttig nu!! Zzzzzzzzzzzz...


Gonatt!!!!


David fyller 10 år! Tessi är intresserad av Dumletårtan!!!    

Morgontårta!!! Grattis grattis!!!! 

  Mormor och morfar kommer!!!   Mormor, morfar och Monica   Bror Anders, jag och Ulf   Barn- och ungdomsbordet!!! Stella, David, Jois, Lukas, Lukas, Anton och Elin  


Mycket mycket smarrig tårta som mormor gjort!!!   Dax att blåsa....

Av Sofia - 15 september 2011 20:48

Idag har jag och Elin namnsdag. Efter min mormor är vi döpta och eftersom hon skrev underbart fina dikter signerar jag alltid mina egna alster med just Sigrid. Ådran att vilja skriva måste ju komma från henne. En person jag tyvärr tyvärr aldrig fick träffa men genom min mamma saknar jag henne ändå. Tror hon var en mycket behaglig och förståndig kvinna.


Idag när jag gick till jobbet (c a 7.00) kom Ulf hem från sin jobbnatt. Fenomenet "mötas i dörren" har vi verkligen känt på denna veckan. Så även i kväll. Tur att Facebook och mobiler finns så vi kan ha någon vettig (?) form av kontakt. I dag och i morgon är han helt ledig. Tänk så lägligt att Davids 10-årsfest äger rum just i morgon. Handlingen är fixad och handlingslappen med allt som skulle köpas messade jag till Ulf - digital form är ju super ;) Städningen.......jag skrev inget nu...... Jag får dra ett tag ikväll och fixa maten när jag kommer hem i morgon. Det är fullt tryck på jobbet för tillfället så jag får nog sitta mina timmar....är jag rädd. Å andra sidan är det lite roligt att ha festen just den dagen han fyller! 10 år - helt otroligt! Lille David som inte är så liten längre!


Tog en nypa frisk luft för en stund sen... Löpningen måste ju underhållas nån gång under veckan. Hoppas på en bättre och längre runda i helgen! Man möter inte lika många människor i Nässjö med omnejd som på Djurgården....


Ha en fin torsdagkväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se