Alla inlägg under juni 2016

Av Sofia - 21 juni 2016 20:43

Efter en hektisk dag är det välbehövligt och befriande att få springa. Jag hade ingen större förhoppning om att det skulle vara uppehåll MEN det fina duggregnet upphörde strax efter fem och byttes av sol. Nästan så jag längtade efter regn de första kilometrarna. Kvavig värme och kroppen kändes tung. Dock...vips...så lossnar det och det var nog lite svalare vindar som gjorde det lite lättare. Dessutom var jag framme vid Lars Winnerbäck senaste låtar i spellistan och då fick benen lite extra stuns. En ny version av "Jag har köpt en bil" samt några andra riktigt bra låtar på repeat förgyllde hela turen hem. Ökade mot slutet vilket oftast inte händer så jag var supernöjd när jag kom i mål.


Jag har varit så trött hela dagen eftersom gårdagens natt var allt annat än bra. Jag tror - utan överdrift - att ALLA Nässjös fåglar tjattrade utanför vår balkong.... Några omgångar 1010 blev det innan jag kunde somna om och jag fick inga nya rekord. Dessutom är jag nu långt ifrån det nya rekordet som Jonas har erövrat. 22 894 p.... Ooops!! Man har tid att spela när man ligger i gips.


Jonas väntar i soffan och egengjorda revbensspjäll på grillen. För andra kvällen i rad vi äter detta. Det blir ju såååå gott! Å enkelt. Nu har vi skrivit inköpslistan till Midsommarafton så nu är det bara att handla. Ser fram emot fredag. Vädret är ju lite i fokus denna dagen och olika väderrapporter har visat både regn, 28 grader och moln, åska etc...


Ha en fortsatt härlig kväll!!!


Några favoriter från senaste släppta albumet!!!

ANNONS
Av Sofia - 20 juni 2016 20:39

Igår skröt jag med att Jonas vinner hela tiden och det gör han ju. Men!!!!! Idag har JAG vunnit!! En fototävling!! Tidningen Eksjö & Co hade en tävling i förra numret om bästa träningsbilden. Jag Instagrammade en bild på den nyss avverkade sträckan Lövhult till Hulu berg på Höglandsleden där Jonas och jag fick många fina bilder. Chanserna att vinna som Nässjöbo o nada bild från Eksjö fick mig inte direkt att tro på vinst men bilden andas verkligen VÅÅÅÅÅR och explosion i grönska.

Jag minns den där dagen. 7 maj, tillika Johannas 20-årsdag. Vädret var gudomligt skönt och varmt. Jonas och jag skulle fly fältet för på Ulriksdalsgatan 6E skulle det vara fest på kvällen. Promenaden var underbar. I vitsippehav vandrade vi och den dagen slog verkligen björkarna ut!!

Så glad jag blev idag - när jag fick besked om första pris. 1000 kr i butikerna i Eksjö. Nu ska jag i ärlighetens namn erkänna att konkurrensen inte var så hård....inte så väldans många bidrag...men ändå!! En vinnare är ju alltid en vinnare!!! Frågan är bara vem som egentligen är det..? Jonas tog ju kortet!!

Nästa nummer av tidningen kommer på onsdag! Även till alla Nässjöbor så håll utkik!! En mycket trevlig tidning om vår grannkommun!!! Eksjö & Co.

Kram!!

ANNONS
Av Sofia - 19 juni 2016 15:10

En sån härlig fest!! Gårdagens 70-40-70 årsparty för nära och kära i Jönköping. Varmt o skönt o lite regn gjorde oss inget i partytältet. Underbar mat och dryck - tänk att saft kan va så gott!!! För det bästa ordet för rosé är väl saft men på vuxet vis.!

Ja, ord ja. Ord för kryddor skulle vi hitta i olika rebusar och till slut hade vårt lag "Kerstin är bäst" lyckats få ihop hela kryddsamlingen. Den sista blev "senap" för "vad vill ett ledset barn?" Klurigt o jättekul! Sedan skulle vi bygga högt av spagetti, marshmallows och tejp och dessa konstverk var fantastiska i sig. Konstruktionerna var mer eller mindre stabila om man så säger.... Ställningen efter sista grenen var lika för vårt lag o "Team Anna-Lisa" varpå Jonas o jag hamnade i duell med "stavarna" (dock inte nattduell) utan vi körde direkt. Nu var dessa stavar inte gjorda av glas utan trä med olika färger. Eftersom jag är färgblind vann Jonas - jag kan skylla på det i varje fall. Sanningen är att han vinner i allt. He's simply the best!!! Grattis Team Anna-Lisa.

Ett magnifikt gottebord gjorde susen och det var otroligt kul att få prata med släktingarna och framförallt mina kusinebarn Hanna o Lill-Sofia. Eftersom deras far i stort sett hela sitt liv har fixat med traktorerna och maskinerna på Norra Sandsjö Prästgård lekte jag med Lill-Sofia nästan varje lördag. Hanna var ju ännu lite yngre så hon fick bara vara med ibland... Vi träffades för fem år sedan då på en liknande fest och genom Facebook har vi nu mer koll på varandra vilket är så kul.

Tusen tack för en himla kul tillställning kära Magnus, Ingegerd o Hanna. Tack till även till dig Sofia - du fyllde ju inte jämnt i år men du var högst delaktig i festligheterna.

Vi sjöng allsång oxå o helt plötsligt har "Drömmen om Elin" fått en ny innebörd för mig. I natt fick jag nya rapporter från USA ich alla har det bra!!!

Fortsatt go söndag!!

Mamma läser hyllningsdikt till jubilarerna!

Magnus, Ingegerd o Hanna 70-70-40

Alla mår gott i tältet

Finaste systrarna Hanna o Sofia

Kerstin (lik min Stella o lika gammal) o Ture redogör för ställningen i tävlingen

Jag vid bordet och här kan man ana resterna av spagettibygget...

Simply the best trots kryckor

Mums!!!!!!

Av Sofia - 18 juni 2016 13:31

Vaknade till sommarregn! Välbehövligt regn. Är glad för mina bröders skull o alla andra bönder att det nu kom en rejäl rotblöta. Det behövs för kommande skördar. Att ha sovmorgon och inga måsten en lördag är en helt underbar känsla. Det enda som inte kändes bra var den polishelikopter som cirkulerade länge o väl över Nässjö - över Målen o Åkershäll. Vet inte vad det handlade om men ett är säkert. Poliser tar inte till en helikopter i första taget.... Det lär inte var vår katt Whiskey de letar efter. Vi har letat o knackat dörr utan resultat.

Planerna var att springa men det kändes inte så kul pga himlens gåvor o min fantasi i samband med polishelikopter - det finns inga gränser ska ni veta... Jag malde en bra stund på min inomhuscykel o lyssnade på Lars Winnerbäcks senaste släppta alster. Mycket bra! Som alltid! Skänkte även alla cyklister runt Vättern en tanke. Jag slapp regnet...

Såg en underbar film igår. A Royal affair med fenomenala Alicia Vikander som spelade danska drottningen Caroline i slutet av 1700-talet. Vilken tid de levde i. Hon "importerades" från England och blev bortgift med kung Kristian utan att ens att sett honom. Han försökte inte ens inte älska henne. Drottningen o den psykiskt sjuke kungens husläkare (Mads Mikkelsen) blev till slut kära och hon födde hans barn i allas tro om att det var kungens. Jag ska inte avslöja slutet för jag rekommenderar filmen varmt. Mycket härlig historia som beskriver att Danmark var ett föregångsland betr den s.k upplysningstiden.

En sista reflektion. Kungen kunde förlusta sig helt öppet på horhus utan att någon (förutom hans fru) höjde på ögonbrynet medan drottningen förvisades ut landet o skildes från sin son. Mycket har såklart hänt (i vissa länder) sedan dess men kommer vi kvinnor någonsin ifatt? Lagstiftningen betr våldtäkter är ett bevis på att vi har långt kvar till ett rättvist samhälle..

Ha en forsatt fin lördag! Har ni inget för er i regnet. Se en bra film!!

Se den!!!

Av Sofia - 17 juni 2016 16:50

Fredag!! Fotbollsfredag!! Procentuellt vore det riktigt skoj att se hur många som flexade ut tidigare i vårt land denna eftermiddag…. Så även jag. Frågan är vilket som drar mest. Jonas eller gulblått lag. Det är nog en god kombination. Min gipsbeklädde särbo (för tillfället sambo) gjorde ett besök på Smålandskräftan innan vi bänkande oss framför TV’n.


Så hur gick fotbollsmatchen mellan Sverige och Italien? Ingen vinst. Inte ett poäng. Sverige var suveräna!!! En riktigt bra prestation från vårt landslag och så det där otroligt retliga målet i 87:e minuten...... Attans vad tråkigt. MEN!!!! Sverige gjorde ändå en hedersam insats enligt mig som inte är någon expert.


Idag är det sommarfest i Nässjö. Öltält och bra band/artister samt vackert väder. Jo, det drar MEN hur kul är det att hoppa omkring på kryckor i folkhavet. Tack men nej tack. Visst - kvällen är inte slut och kryckhoppning ger armstyrka.....


Dessutom är det hyfsat gott schema den övriga helgen. I morgon är det 70-40-70 fest i Jönköping. I år fyller min äldste kusin Magnus och hans fru Ingegerd 70 år och deras dotter Hanna fyller 40. Detta vill de fira med oss och jag är mycket glad för att få delta på denna fest. Mor och far + bröder + mostrar + morbröder. Det ska bli riktigt riktigt kul!!!


Ha en fin kväll!Av Sofia - 16 juni 2016 19:06

Två dagar med späckat schema.

Gårdagen var en aktivitetsdag för vår förvaltning. Samt kväll. Vi studiebesökte saneringen av f.d impregneringen i Nässjö. Det var mitt andra besök där (Centern var där i januari) och det var mycket intressant att se hur långt de nu har kommit. Dessutom få se anläggningen i dagsljus. Imponerade hur de kunde ta emot 40 pers, dela upp oss i tre grupper och genomföra denna information. Sammanfattningsvis. Det kostar lite att betala för gamla synder! Lukten av kreosot som mötte oss förde mig tillbaka till den tid jag bodde på Mellangatan förr. När vinden låg på var doften som en tung filt över hela Målen.


Lunch på Träcentrum och därefter fler studiebesök, bl.a på Runnerydsskolan som byggs om och till vilket kommer att pågå några år till. Denna skola kommer bli så fin. Sedan var det besök på ett nytt gruppboende. Mycket fint och ändamålsenligt byggt. Sedan en tur ned till Södra Torget som vi bygger om. Fler parkeringsplatser (som behövs i stan), fler träd och bättre belysning som kommer att göra det mycket trivsamt. Det är viktigt att göra annat då och då med de man jobbar med. Det skapar VI-känsla. Dessutom värdefullt att ha "sett" våra platser med egna ögon när du är iblandad i projekt på olika nivåer.


På kvällen spelade vi bowling och förutom några X var jag ungefär lika kass som vanligt. Hela dagen var åskkvav så jag var ärligt talat skitslut. Efterföljande god grillbuffé här på Vipan smakade gudomligt. Jag blev hämtad av min snälle man i gips även om en kvällspromenad hemåt förmodligen skulle gjort mig piggare.


Idag har vi haft vår årliga sammankomst och redovisning av nyckeltal fastigheter med höglandskommunerna i Vetlanda. Alltid lika trevligt att träffa andra kollegor på Tekniska förvaltningar och utbyta erfarenheter. Man får mersmak av det. Att lära av varandra är så nyttigt – alla behöver inte sitta på sina kammare och uppfinna hjulet. Vi inledde med lunch på Vetlanda Stadshotell och där får man ALLTID lite mjukglass till efterrätt. Hur lyxigt som helst. Å gott!!!


Kväll igen och återigen har veckan gått i raketfart. Jag har fått fina bilder från mina barn i USA. Fin bro det där….röd och grann. Nästan lite overkligt att mina barn få se detta i verkligheten. Så läckert!!!


 

En imponerande anläggning - att rena det vi en gång har sabbat.


 

Golden Gate

   

Vacker bro och framförallt vacker flicka! Å hon är min!


 

Å vi som inte är USA - vad gör vi en regnig torsdag.... Fika på Espressohouse är myyyyyysigt!!!


Av Sofia - 14 juni 2016 20:53

Det sägs att man skriver bäst under lyckorus och nedstämdhet. Ibland är jag så ledsen så jag knappt kan skriva….


Skadegörelse på våra fastigheter. Klotter, misstänkta anlagda bränder, fönsterkross, materialförstöring….  Så onödigt och så enormt tråkigt. Våra pengar – alltså ”våra” pengar som kunde gå till bättre ting än att återställa det som en gång var, till ursprungligt skick.


Idiotskjutning i Orlando. Sorgen ligger som en tung filt över hela USA. Så onödigt. Regnbågsflaggan vajar i vinden och man kan bara hoppas att den fortsätter vaja på en än starkare stång. Vansinnesdåd är alltid lika fruktansvärt.


Jag är så enormt glad för att mina barn Johanna, Henry och David idag åker med sin far till USA. En fantastisk upplevelse – att få bila på västkusten och uppleva allt de ska göra. Igår när det var dags att säga adjö kändes allt bara så jobbigt. Allt som händer i vår grymma värld, alla flygplatser de ska besöka. Önskar 2,5 vecka går snabbt (för mig) och att de vore hemma igen. Varannan vecka är de inte hos mig och jag ser dem inte så ofta då men nu känns det som att de ska till månen. I skrivande stund sitter de på planet till San Fransisco och när de kommer fram är de många timmar före mig i tiden.....


En vän till familjen dog i natt. FUCK CANCER!! Så onödigt och så grymt för de anhöriga. Att bara tänka tanken får hela mig att frysa in i märgen. Jag tänker så mycket på denna familj. Ett är säkert. Himlen blir roligare nu när denna ängel lyser upp.


Katten är fortfarande borta. Kattskrälle att du på sommaren ska tycka det är så mycket roligare att vandra omkring någon annan stans. Vill att du kommer hem nu! Särskilt för barnen och speciellt för Stellas skull. Kissen är en mycket god vän när hon inte har Henry att chilla med.


Var det något mer….nej, inte för tillfället.


Dagens positiva upplevelser var en riktigt god lunch med fina vännen Lotta. Alltid lika trevligt att träffas och tyvärr går lunchtimmen i raketfart. En löparrunda tillhörde också dagens positiva. Idag kändes det verkligen som om jag laddade batterierna. 


 Ha en fin kväll och krama den/de du älskar lite extra!

Av Sofia - 13 juni 2016 18:13

Många befinner sig i ett tillstånd av fotbollsfeber just nu. Inte alla men väldigt många. Jag tillhör den skaran som har feber men kanske inte 42 grader... Lite mer 38--39. Å andra sidan är jag dödsdålig vid 38 så jo, ja - jag är tokbollsfan eller fotbollstokig... Egentligen har vi ju redan vunnit. Zlatan har gjort mängder med mål i många reportrars huvud och tidningarna har skruvat - som alltid - upp förväntningarna.

Ingen sport väcker så många känslor som fotboll (tror jag) och allt stim före detta EM är bara kul. Låtar, reklam, reportage - det är nåt visst med den där bollen. Dock njuter jag lika mycket av grannpojkarnas spel som av de gulblåa proffsen i rutan...

Det tråkiga är bråken. Ryssland o England borde sparkas ur turneringen genast. Supportrar som bråkar! Bege er till sandlådan!! Eller förresten - inte ens där platsar ni!!

Sverige spelar mot Irland just nu och ingen - absolut ingen!!! läser min blogg just nu. Men sen - när Sverige har vunnit med 7 mål kan ni väl läsa o ni som bor i Nässjö: Ta en kik om ni ser världens sötaste grafitgråa katt. Whiskey är borta för tredje dygnet o nu börjar jag bli orolig... För att inte tals om Stella o de andra kidzen...

Heja SVERIGE!!!

Whiskey! Han försvann på sin 3-åriga födelsedag - 10 juni!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se