Alla inlägg under augusti 2015

Av Sofia - 4 augusti 2015 17:47

Tisdagar kan vara lite gråa.... Lite sådär tröga i början av en vecka... Inte idag!!!! Inte denna veckan!!! Tokigt mycket sol! Tokigt mycket värme!! Som tur var fläktade det rejält så glada i hågen gick vi till stranden. Som en packåsna - mina generellt sett långa armar blir ytterligare en bit när badkasse och fikakorgar och stol ska med..

När vi kom ned på stranden var det inte bara "fläkt"... Det blåste hårt... Vi blev fullständigt blästrade i sanden och inte en gnutta sol kunde tränga igenom till huden. Ett fint lager sand hade lagt sig som en hinna över den smått solkrämskladdiga huden. Vi stod t.ex upp och fikade. Sitta ned i sandstormen gick inte. Men en stark kopp kaffe o två små bullar Funs (fyllda med vaniljkräm) satt som en smäck! Möjligen är det morgonlöparturerna som gör mig extremt hungrig och sugen på mat eller så är det bara faktum = semester!!!

I eftermiddags gick vi till ett glascafé som ligger en bit bort på stranden. Glass från Lejonet och Björnen. Glass som är så god så hälften vore nog. Jag är egentligen ingen glassfantast och de glassar jag konsumerar per år är få (måste ha kaffe till). En kula saffran/honung + en Espresso var sååå gott!

Till kvällen blir det grillad färsk laxkotlett...från fina fiskbilen vid ICA - jag lär bli mätt!!

Ha en fortsatt fin o varm tisdag!!!

Glass från Lejonet och Björnen

Mums

Jodå vi har papper - jag har köpt tre nya block/böcker men måla på hud är populärt och Elin gör det BRA!!!

Grilltime och solen är mildare...

Av Sofia - 3 augusti 2015 16:00

.....för vissa. Det är ett minne blott när ALLA barn i familjen följde med till sanden, badade, lekte, njöt av solen, fikade tillsammans. Idag gick jag, David o Stella ned till stranden - Elin och Johanna sov vidare. När vi varit på plats en halvtimme tröttnade bröderna Pettersson samt David och de gick hem. Istället kom Johanna ned och ville lapa sol. Livet förändras! Sedan fikade vi. Undertecknad hade glömt kylklampar så chokladkexen låg i en snygg sörja. Frågan är ju hur smart det är att ta med just chokladkex i solen.....men Stella ville ju smaka dessa nya....

Ja vi har alltså SOOOOOOL här på Skrea strand. Alltså det här gula och varma som i sällsynta fall kan förekomma i vårt land, speciellt under månaderna juni, juli och augusti. Nu raljerar jag. Det HAR faktiskt inte varit så dåligt väder som alla vill påstå. Det har förekommit hyfsade dagar om än inte just strandväder. Ur träningssynpunkt har det varit perfekt. 13--15 grader ; ) Har kutat ett antal ggr i regn men då är det extra syrerikt. Men jag är superglad att vi hade tur nu denna sista semestervecka och att solen hittade tillbaka!!!

Morgonen började med att elen försvann i vår stuga. Inget kaffe och inga kokta ägg... Panik eller i-landsproblem. Har man kylen full med grillmat o annat och har pröjsat dyrt för en vecka så... Vi analyserade felet till spisen som löste ut jordfelsbrytaren o elektrikern skulle komma under dagen... Resultatet blev en kokplatta som ställs ovanpå befintlig spis. Precis som förra året....

Ha en fortsatt fin måndag!!

Tindra och Stella njuter

Johanna njuter

Jag njuter och skyddar skallen

Morgonens promenadutsikt - ljuvligt

Av Sofia - 2 augusti 2015 13:08

Här kysser himlen havet

Här möter himmel hav
som en hemlig kärleksaffär
Kanske bara jag som ser
trots att morgonen har många ögon här

Vinden busar med mitt hår
och stegen är fulla av kraft och lätta
När skogen byts mot vidderna
blir känslan så enkel att återberätta

Vyer som är oändliga
Dofter av hav, tång och salt
Jag saknar dig, du fattas nu
men du finns inom mig och överallt

****************************

En frisk och härlig morgonrunda fick starta dagen och det bästa i livet är gratis.... Ja, inte riktigt - stugan får jag ju pröjsa för och lite mer runtomkring en sån här semestervecka men det är det värt. Att vistas här vid havet och dess obegripligt vackra omgivningarna fyller på batterierna inför hösten.

Hela förmiddagen har vi lapat sol och njutit. ....Det blir en lunch i skuggan....och sen ska jag hämta Johanna i Halmstad (hoppas jag hittar till hennes destination). Nu blir vi snart full stuga. Dock får en säng bara nyttjas av småfolk som väger under 30 kg o det gör ingen av oss.... Allt löser sig! Hamburgare blir kvällens grill och mer trevligt umgänge!!!

Ha en fortsatt fin söndag!!

Grimsholmen...

Gott blev det....

Av Sofia - 1 augusti 2015 16:49

Check! På plats efter cirka tre timmar i bilen och visst är det komiskt. Den finaste dagen på min semester vaknar man upptill klarblå himmel...och ska sitta i BILEN ett bra tag.... Sitter nu utanför stugan på Skrea strand. Bilen är urpackad och handlingen av färskvaror är gjord. ICA Skrea strand - måste vara en av Sveriges i särklass dyraste ICA-affärer....men jag hade ju en storköpsrabatt på 5% så ju mer jag handlar desto mer tjänar jag ju.... ; ) Å på tal om dyrt... Vi tog en "lunch" vid Statoil Skeppshult o barnen fick välja var sin dricka. De tog 38!!!!!! kr för en halvliter BonAqua. Till o med David ryggade - tonåringar är ju inte speciellt prismedvetna (om morsan betalar). Vi delade två drickor på fyra kan jag säga...

En vecka med barnen här vi havet och i morgon blir vi fulltaliga. Ska hämta Johanna i Halmstad - sedan blir stugan full. Den är full redan nu kan jag meddela så den blir mer full ..... Jag och min vän Susanne bor precis bredvid varann (som förra året). En skön vecka väntar (som förra året) och i år verkar vi ju prickat bästa vädret. David och Susannes äldste son Alexander är puts väck (precis som förra året) och har hittat sina kompisar...här på campingen. Grillkväll väntar - två kvinnor kan och vi kommer lyckas (precis som förra året).
Är vi vanemänniskor? Skulle tro det.. En gång Skrea - alltid Skrea!

Ha en go lördag alla!!!

Alla i bilen! Stellas selfiestick kommer bli användbar!!

38 kr..... Ocker!!!

På plats!!!

Tindra o Elin på altanen

Ser bra ut!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards