Alla inlägg under augusti 2015

Av Sofia - 23 augusti 2015 19:43

Helgen som snart är gången har jag tillbringat mestadels tillbringat på Nässjö Golfbana. De tre senaste dagarna har jag genomfört kurs "Grönt kort" och idag kan jag alltså titulera mig golfare. Trodde nog aldrig det skulle inträffa...faktiskt...även om jag många många gånger har varit sugen. Jag är väl lite dum i huvudet med tanke på att golf tar tiiiiid! Jag har ju liksom inga problem med fritidssysselsättningen innan och jag lär ju inte få större problem om man uttrycker det milt. Att golf tar tid visste jag innan och jag har fått det bekräftat efter helgens kurs. Golf är svårt och det som känns lätt på rangen och vid övningsfältet känns motsatsen när man går på banan. Idag har Jonas och jag gått korthålsbanan och när vartannat slag är pilsnerbollar - då lär ju inte poängen trilla in. (Pilsnerboll - boll rätt ut i skogen snett som f-n....) Men träning ger färdighet förhoppningsvis..... När man har slagit spann efter spann och koncenterar sig läääänge så tappar man - så är det bara. Dessutom har jag förtvivlat ont i hela kroppen. Ryggen värker som jag vet inte vad. Muskler jag inte trodde fanns har gett sig till känna.


Kvällens löparrunda var underbar men ryggen kändes av hela tiden. Löparsuget vann över tveksamheten och träningsvärk är ju ite farligt.


Måste dela med mig av ett inlägg från Facebook som är aktuellt för helgen.... Skrivet av en Elisabeth Ericsson.


Hagamannen blev idag, enligt vad han påstår, misshandlad med en golfklubba.

Spontana tankar:

Han kanske bara råkade komma ivägen när någon övade på sin sving?... Olyckor händer!

Viktigt att komma ihåg att i Sverige är folk oskyldiga tills motsatsen bevisas. Dessutom kan den som svingade golfklubban var full eller inte fattade att hagamannen inte ville ha en golfklubba på huvudet!

Han sa säkert aldrig nej.

Kan ju vara en falsk anmälan också.

Vad har han för historia med golfklubbor? Har han varit nära såna förut?

Kan ha varit en frivillig lek som han tidigare lekt frivilligt?

Han ville det säkert. Han har tidigare spelat golf och gärna haft golfklubbor.

Hur var han klädd? Han kanske hade pikétröja på sig?

Är det någon jag skulle kunna tänka mig att testa rättsystemet med "men hur skulle jag veta? Han sa inte nej (eftersom han var medvetslös)" så är det denna.


Ha en fiiiiiiin kväll!!!!


Hälsningar från en 54-handikappare


 

Grönt kort check! Nu får jag spela på Nässjö golfana med fadder. Tack Jonas att du lurade in mig på detta!

ANNONS
Av Sofia - 22 augusti 2015 18:40

Såhär blir det... Ingen blogg igår... När man börjat med golf hinner man inte med nåt annat än just golf... Nädå - så illa är det inte, bara lite. Sitter nu helt utmattad o känner mig tröttare än om jag sprungit 15 km... Har avverkat 2/3 av golfkursen på Nässjö golfklubb och det ÄR extremt roligt. Fredag o lördag är avverkad och vi har gått igenom i stort sett alla slag utom bunkrarna (de kommer i morgon). Har en rejäl blåsa i handen kan jag ju tillägga. Vad bollar vi har öst ut...

Å när kursen idag var avslutad gick jag ut med Jonas på en "riktig" runda. Provslog lite... Å jag kan konstatera att det som känns bra och funkar hyfsat på rangen funkar inte särskilt bra ute på banan. Är i det läget att jag är extremt glad om jag träffar bollen. Jag "toppade" bollarna många gånger och då går de inte särskilt långt... Faktum är att det ändå är riktigt roligt och jag liksom ser fram emot eller längtar till nästa slag... En jädra tur - annars är det ju liksom inte värt besväret.. Å jag fick ihop lite poäng även om det inte var tillräckligt i mitt tycke. En träningsrunda som i sig var underbar. Sol och åter sol...kanske värmen bidrog till att jag nu är så trött!

Nu väntar grillad fisk och goda tillbehör!! I morgon kl 09.00 är jag pået igen. Om alla andra kan spela så ska väl jag för i hundan lyckas!!

Ha en fin lördag!!

Golfkurs på G

Jag tror att någon smygtittar....o smygfotar...

En blåsa som gjorde rejält ont...tills den sprack...

Fika efter nio hål... I gott väder!!!

Hett hett hett

En som kan!!!

ANNONS
Av Sofia - 20 augusti 2015 18:49

Jag känner mig privilegierad. Privilegierad att få bevittna det som händer i Nässjö just nu. Nej, jag syftar inte på utmaningen att vaska fram lokaler till förskola och grundskola. För det är en utmaning och ska inte ses som ett problem. Visst – det tar extra energi och medför arbete och naturligvis kostnader men det är i grund och botten positivt. Folk vill bo i Nässjö. Folk vill komma hit, till vår stad. Jag syftar inte på utmaningen att försöka få ordning på komponentavskrivningen – ett projekt som tar musten ur mina tankar tills det inte finns en enda tanke kvar….. Vi löser det..till slut. Dock är jag privilegierad - att jobba för saker och med saker som stimulerar!!!


Nej det jag syftar på ligger mer på ett kulturellt plan. Nässjö håller på att bli en stad som kommer att bli känd för sin gatukonst. Knappt har uppståndelsen lagt sig efter den positiva händelse att ROA målade fågeln på Rådhusgatan 29. Gillar den där fågeln och det är en bild som t.ex spridits som en löpeld på sociala medier. Nu i dagarna (denna veckan) har näste välkände konstnär målat ytterligare en husfasad på Mariagatan. Spanjoren Borondo kallas för ”gatukonstens Rembrandt” och det är stort i sig att han är i Nässjö och målar. Han har fått mängder med utmärkelser för sina fina målningar över hela världen. Jag har följt arbetet varje dag och sett motivet så sakteliga växa fram. Resultatet är så läckert och det är trevligt att vila ögonen på målningen varje gång man går förbi (eller står i kön när man ska hem från jobbet). Det är intendenten på Nässjö Konsthall, Lennart Alves som lyckats få hit Borondo och under hans besök i Nässjö var hans uppdrag att även måla en temporär målning på ett fönster på Kulturhuset. Detta fick jag bevittna idag när jag tog svängen runt sjön i det vackra vädret. Även den målningen var otroligt fin och jag och några andra stod en stund och såg på hur han jobbade. Tydligen ska en fasadmålning av kända konstnärer färdigställas varje år här i Nässjö vilket är en jättebra idé. Att pryda husfasader (som ibland kan kännas lite tomma och nakna och typ…. ”här borde ett nytt hus tagit vid”) med målningar är en fantastisk lösning. Bra jobbat!!!!


Å visst får själen sitt när man ser något vackert. Så är det bara! Att jag fick ett sånt där tråkbesked innan lunch var som bortblåst när jag gått min lunchrunda. Däckia ringde och påpekade att mina vinterdäck var slitna (har dem där på däckhotell). Två däck låg under den lagliga gränsen och två var snart där… Men vi har ett erbjudande på fyra nya inkl. montering – bara 6 200 kr. Hoppsan! Har precis fått bilen godkänd på besiktningen och det kändes som man vunnit en högvinst…. Å så detta samtal. Ja, ja – klart man måste åka säkert och jag är tacksam att Däckia kollar läget åt mig.


Ikväll blir det kräftskiva. En miniskiva. David och jag ska äta. Jag fick några godingar av Jonas (de vi vittjade i fredags) som David och jag åt upp sent på kvällen i lördags när vi kommit hem från pappas 80-års fest. Gudomligt. För några dagar sedan frågade David om vi inte kunde köpa några fler och äta…. Man blir ju rörd till tårar så kul är det att ha en ätkompis. Igår var jag både på ICA och Willys och efterlyste Smålandskräftan men icke. Gårdagen kvällsvard slutade med ostmacka…. Nu har jag köpt ett spann i butiken på Smålandskräftan och vi ska mumsa.


Ha en fin kväll!!!!


  

Målningen på Mariagatan är klar! Så läcker!!!

  

Den temporära målningen på Kulturshuset av Borondo

  

Fågeln målad av ROA

  

Vackra Ingsbergssjön i Nässjö, augustivärme - lunch - en stund av njuta

Av Sofia - 19 augusti 2015 21:14

Vilken dag...? Ibland känns det som att nio timmar är två... Å andra sidan kan ju en arbetsdag ibland kännas som en evighet som aldrig tar slut...inträffar inte ofta.... Arbetsutskott Barn- och utbildning, det första efter sommaren. Viktiga frågor diskuterades i vanlig ordning och vi har att jobba med.... Ny chef grundskola var med för första gången och det är alltid trevligt att stifta bekantskap med nya människor. Han människan dessutom gått i skola i Landsbro. spelat hockey och nu är tränare i hockey - det måste ju vara en bra människa....

En god lunch i solen bröt av dagen och det blev en minst sagt tveksam avslutning.... Vad är det för fel på en vanlig kopp kaffe? Eller så har jag inget smaksinne. En intressant fråga. Kaffe som ser ut som änglapink och smakar....inte som vanligt kaffe.... Men dyrt o fint är det!!!

Fler nya bekantskaper. En nyanställd från en annan förvaltning. Tänk att en knapp timme av diskussion kan starta så många nya tankar.... Att man blir lite blind på sitt eget sätt/sin egna förvaltning eller avdelnings sätt att jobba är en sak som är säker. Att se det från en annan vinkel och med andra ögon är spännande och nyttigt. Inte för att det alltid är förenat med en möjlighet att lösa allt fullt ut rent praktiskt men nya tankar är aldrig fel... Ett är sant - alla kommunens förvaltningar måste jobba tillsammans - inte mot varandra - för kommuninvånarnas bästa.

Ha en fortsatt fin kväll!

Att få (betala dyrt) en kopp kaffe efter lunchen på Vita Amandi är en procedur. Min kollega Pelle ser tveksam ut...men han drack ur...

Av Sofia - 18 augusti 2015 19:07

Klarblå himmel, 22 grader o strålande sol. Kom lite tidigt upp till samlingsplatsen Mio och lägger mig o vilar två minuter i baksätet. Njuter av augustivärmen. Trots att det är hett är värmen frisk. Luften är hög och börjar bli krispig. Perfekt löpartid! Ikväll dock ingen tid för det. Bandyträning för David o NIF's U16 med hyrd tid i Eksjö. Annars har vi ju hall i Nässjö...trrm...trrm..

Elin och jag tog en runda på stan under tiden David fångade/stoppade bollar. Längesen jag var i Eksjö, längesen jag fikade på Lennarts café. Mackan var ungefär lika rolig som en Skogaholmsskiva med svettig ost - alltså inte alls kul. Mysig stund med Elin hursomhelst. Stella skulle oxå varit med men hon missuppfattade tiden för avfärd o stannade hos kompisen.

Gick in i "Annkis inredning" och såg kuddfodral som var så snygga så hälften vore nog. Halva priset hade oxå varit bra. Två st för 999 kr men så var de handgjorda o stil typ Picasso. Suck!!! Vill ha!!!

Gick förbi huset som brann i Eksjö. Håret reser sig på armarna när man ser resterna som finns kvar. Så sorgligt!! Med tanke på hur tätt husen ligger är det imponerande att de fick stopp på elden ich att lågorna inte tog med sig mer...

Tittade en stund på David - grym kille det där! Många fina räddningar!! Vi avslutar kvällen med ett besök på Burger King - inte heller detta har jag besökt - inte just här i varje fall. Å andra sidan skiljer sig nig inte maten från andra dito ställen.

Ha en go kväll!

David målvakt är glad för att bandyn är igång!!!

Av Sofia - 17 augusti 2015 19:34

Så var det det där med tider och kalendern igen….. Man måste ha stenkoll på allt som ska fixas (vad nu ”sten”koll har för symbolik när det gäller att ha bra koll......) När jag åkte till jobbet idag slog det mig att jag måste kolla i min kalender (Outlook) när jag skulle besiktiga bilen. Vet att jag nån gång i maj fick en tid till hösten och att jag betalade in avgiften och ”skulle” notera i kalendern. Jag noterade i kalendern hemma på kylskåpet – en sån där i papper ni vet…. Dessa papperskalendrar är sällan synkande (nästan aldrig) med elektroniska varianter såsom Outlook och iPhones om man inte manuellt för in det… Kollade igenom varenda dag i septemper och jag hittade ingen tid. Märkligt – tänkte jag och kollade, via Bilprovnings hemsidan, upp mitt registreringsnummer.....


Det kändes som att bokstäverna nästan blinkade med rött sken ”Föreslagen tid - måndagen den 17 AUGUSTI kl. 10.20!!!!!” Alltså IDAG!!!!! O yea – snacka om tur! Tur att jag inte hade internmöte hela förmiddagen, tur att inget BU-möte ägde rum… Det finns en positiv sak med dagens fadäs – jag hann inte oroa mig speciellt mycket innan besiktning…den kom liksom lite snabbt inpå. Väl där när de grejar med bilen vågar jag ju knappt titta. Är löjligt nevös om de ska upptäcka nåt allvarligt fel med kärran. Det är en fin bil men ändå…den börjar få några år på nacken.


Att få beskedet ”det ser bra ut” är ungefär som en vinstlott. Underbart. Det var ”bara” en positionslampa som var trasig vilket jag omedelbart åkte till ER-bil och fixade. Ingen ombesiktning behövdes för det.


Att ha en bil är en enorm frihet även om man säkert skulle överleva utan….. Jag bor i samma stad där jag jobbar. Jag går ofta till jobbet men visst underlättar det att kunna handla på hemvägen och fixa annat när ändå hjulen är igång. Jodå jag har cyklat många gånger med två kassar på styret men jag föredrar att ha kassarna i bilen. Det ÄR trevligt att åka till A6 med barnen eller nån annan liten hyfsat närbelägen utflykt en helg när tiden så tillåter (inträffar iofs inte särskilt ofta). Men!!!!! Jag har en särbo och behöver (MÅSTE) åka till Landsbro och jag har mina föräldrar lika långt bort samt bröder och vissa vänner. Skulle tjäna tusenlappar varje månad på att inte ha ett fordon men det är värt kronorna. 


Ha en fin afton!


Ps. Ikväll firar vi med grillad kyckling och potatissallad att skolan börjar i morgon. Det gäller att försöka se det ljusa i varje stund...eller hur!! 


 

Av Sofia - 16 augusti 2015 14:59

En helt fantastiskt rolig och trevlig kväll. Gårdagens 80-årskalas x 2 för pappa Kenneth och moster Karin i Torsets skola var enormt lyckad. Vädret gjorde sitt till såklart!!!! Det är lättare att mingla runt i 23-gradig värme och go sol plus lite skön fläkt än regn och mulet... Maten som var beställd från Sandsjö Wärdshus var superb. Moster Karins mandelkaka till kaffet på maten var läcker. Mamms ostakaka var i vanlig ordning underbar!!! Tipstolvan var klurig, gissa "gamla" ting var ännu klurigare och jag vet då inte vad en "slaga" är men det fick jag ju lära mig i går kväll. Man bankade ur kornen från axen... Mina verser lästes och det gick galant. Alla hörde (tror jag). De skrattade på rätt ställe i varje fall. 

Tacksam och mycket glad att allt gick så bra!!!! Det enda som möjligen är negativt är klockan... Tiden går alldeles för fort och jag hann aldrig prata så mycket jag ville med alla härliga kusiner. Det kommer förhoppningsvis fler tillfällen!!!


Här kommer bilder och verser!!!

 

  

Before people....

  

Pappa och moster Karin tar emot på trappen i det fina vädret

  

Karin och kusin Anna

  

Jonas mamma Birgit, Jonas, Johanna och Alexander

  

Gäster

  

Äldsta moster Anna-Lisa 91 och festen äldste - Gustav 99 år

  

Pappa, Marika, kusin Eva-Lena och kusin Bosse

  

Kusin Anna-Lena, kusin Bodil, Jan och bror Anders

 

  

Kusin Rolf, Ann - en kusin till pappa - Ingela och pappas faster Majbritt


  

Micke, kusinebarn Felicia, kusin Elisabeth och kusin Mia

  

Mamma och Birgit

  

 

  

Läcker mat från Sandsjö Wärdshus

  

Pappa talar

  

Min plats

  

Monica och kusinebarn Oskar

  

Kusin Eva-Lena, kusinebarn Johanna och hennes kille

  

Micke, Bettan och....ja, jag kommer ju shit inte ihåg vad alla hette...

  

Moster Maggan, Bengt i Kirstegården och kusin Eva-Lena


 

  

Mer gäster

  

Fler gäster

  

Gler gäster

  

Å fler gäster

  

Det lite yngre...

  

Stella tar mat

  

Alla - ålderspann från 7 mån till 99 år

  

Älskade mor och far

  

Jag och min älskade Jonas

  

Pappa sjunger "Jag är en fattig bonddräng"

  

Bror Anders, jag och Pelle läser för pappa 

**************************************************

****** 

 

Älskade pappa, fine Kenneth


Nu ska jag berätta lite om ditt liv

Som jag, när jubilarer fyller, brukar göra

Vi ska prata högt och tydligt

Så alla och framförallt du kan höra


Av 80 år har jag bara varit med 45

Så allt kan jag ju inte veta

Men det finns mycket som andra har berättat

och man kan i mammas alla fotoalbum leta


1935 föddes du i Hässelåkra – på en gård

Och John var din pappa och Hildur var din mamma

Storebror Ingvar och Uno och efternamnet var Karlsson 

detta var på den tiden då alla i familjerna hette ”samma”


När du skulle gå till skolan i Nävelsjö by

Vände du om och stannade hemma

De vilda djuren i skogen gjorde dig rädd

och du sprang raskt tillbaka till din mamma


Det var du av dina syskon som fick det stora

intresset av bondeliv, djur och natur

Men första yrket var inte lantbrukare utan

skogshuggare och smed innan ett arrende stod på tur


Du gick på Segerstad och har sedan dess

hunnit med ett antal jubiléum och återträffarna har blivit många

Möta gamla vänner och prata minnen

Är ju verkligen något som kan ditt intresse fånga


Å genom ditt intresse för folk och historia

kan du lägga till titeln författare på ditt CV

Resultatet av ditt och mammas jobb blev

en fin och tjock bok om Torset – en riktig succé


Militären gjorde du i Jönköping, på A6

Det har du berättat med röst så glad

Du är mer intresserad av att visa oss ditt fönster där, än butikerna

Nej, att gå i affärer är inget du föredrar i en stad


Gunilla från Hägnen blev din fru 1960

Och giftemålet skedde 3 september i Vallsjö kyrka

Barnbarnet Johanna kallade som liten kyrkan för ”dingdongen”

I år blir det smaragdbröllop tillika 55 år på medaljongen


Tre barn blev era största gåvor

En född 61, en 64 och en sjuttitalist

Anders, Pelle och Sofia

Två killar och en ficka….där till sist


Resultatet av detta blev två bönder inkl.

ett halvt kommunalråd med grön färg

Jag jobbar varken med kor, bete eller grisar

men intresset för samhällsfrågor och bönders rätt sitter i allas vår märg


Från arrende i Torset

till arrende av Norra Sandsjö Prästgård

Du drev jordbruk med slit och framgång

Stor hjälp av mamma med mat, omsorg och vård


Du engagerade dig i Arlaråd

och fick ofta åka till huvudstan på möte och stämma

Minns att du kom hem med nya produkter och smaker

Och vi fick prova Yoghurt, ostar och annat gott när du åter var hemma


Du var av bönderna i närområdet alltid

först med sådd och skörd och framför allt hö

Ordning och reda bland djur och stall

Odlade jordgubbar och potatis och fixade till djuren strö


1993 föddes ditt första barnbarn Anton

sen kom Ella, Lukas, Simon, Johanna, Kristin, Elin, David, Stella

Du blev farfar och morfar - något helt nytt

9 st på 11 år – knytt efter knytt


1997 – blott 62 år trappade du ned

Beundrar dig att du kunde släppa ditt ansvar

Men att ge det åt Anders och Pelle

var såklart tryggt när man så duktiga söner har

  

Flytten till Torset blev mer jobb

Trappa ned är fel ord här

Finns nog ingen som har sån ordning på lass och år

Ved ved ved ved och lite mer ved både här och där


Fixar och fejar i trädgården

Orken verkar aldrig tryta

Sköter fastigheten med den äran

Jag säger bara som det är pappa – utan att skryta


Din kropp och framförallt hörseln

Har fått sig en och annan smäll

Hugga i skogen och vistas i andra dån utan kåpor

och kanske har även mamma givit dig en och annan decibel


När du var 69 åkte du Vasalappet för första gången

Och var engagerad och taggad som få

Alla runt omkring beundrade bedriften

Och din ork och kraft verkar bestå


Ytterligare ett moment har kommit till

Du plockar och plockar och plockar…

Sniglar har invaderat Torset på senare år

och efter några spannar du mycket bättre mår


En bruten lårbenshals för några år sedan

Strulade till det och det blev operation

Sedan blev det operation igen

O du fick en ny höftkula och allt blev bra – äntligen!


Du fyller 80 år den 12 oktober

Ställ er upp och låt oss hurra!

Ett fyrfaldigt leverne för vår Kenneth!

Han leve HURRA HURRA HURRA HURRA

Av Sofia - 15 augusti 2015 12:59

Till kvällen blir det släktfest. Pappa och min moster Karin firar sina 80 år med en gemensam fest. Detta innebär att det kommer många gäster och många av dessa är släktingar. Mostrar och morbröder samt kusiner. Kusiner från både mammas och pappas sida. Jag ser fram emot kvällen med både spänning och glädje. Min moder ser också fram emot kvällen men kanske med ytterligare mer spänning.... Vi har tur med vädret vilket underlättar. Lokalen är inte i störta laget men ALLT kommer att gå toppenbra. Det känner jag på mig. Det är festligt att vi är i Torsets skola - där pappa som pojke just gick i skolan. En samlingslokal som byalaget håller i fint skick och man kan hyra till fester och sammankomster av olika slag.


Efter en solig frukost ute med Stella tog jag mig en löpartur till Spexhult. Varmt - visst men det fläktade i ordentligt vilket gjorde turen uthärdlig. Denna stund gav mig välbehövlig energi och ork inför resten av dagen och helgen. Premiär för Loreens "I'm in it with You". Nästan, nästan lika bra som Euphoria och det säger inte lite. Ett tips - lyssna!!!


Ha en fin varm dag! Jag kommer att spendera eftermiddagen och kvällen med flertalet av de människor jag älskar absolut mest!! 


 

Dagens runda. Sverige är vackert. Nässjö med omnejd är vackert. Spexhult är vackert.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se