Alla inlägg den 29 juni 2021

Av Sofia - 29 juni 2021 16:32

Nu börjar de - sommarpratarna. Välkomnar alla som vill höra öppnar sina hjärtan, berättar om sina liv och olika livsöden. Älskar signaturen till dessa program - bara det är sommar för mig. Tårarna kommer förmodligen rinna som vanligt när jag lyssnar och folk som möter mig på promenaden kommer att undra? Igår lyssnade jag på Niklas Strömstedt där temat var 7 dagar som betytt extra mycket under hans liv. Bl a den dagen då hans fru berättade att hon var förälskad i en kvinna, hans giftemål med Jenny Ett mycket bra program och ett stycke text gjorde så tårarna kom.

?Barnen ? vad har dom fått gå igenom på vägen hit, dom som inte haft några val utan bara tvingats köpa de känslomässiga labyrinter som deras föräldrar skapat. De har först sett passioner som blossat upp och stulit all syre och kraft och ur dem har det sen kanske utvecklats längre relationer som irrat omkring och till slut inte klarat balansakten. En pappa som mått kasst, som tappat bort inte bara sig själv utan också karta och kompass och som ofta hamnat mitt emellan stolarna och fegt vänt sig åt alla håll och försöka se till så samtliga blev nöjda. Naturligtvis med följden att ingen alls blev nöjd. Dom har sett hur rädslan att bli lämnad och bortvald vunnit över lojaliteten med dom man älskar allra mest. Kanske för att man där i stormen får för sig att den kärleken, alltså barnens, redan är fixad och evig. Tänker på hur många gånger under de där buckliga åren som tankarna och koncentrationen var på helt andra ställen än där de borde varit. Oron när kärlekens missväxt drabbade tilliten och självkänslan och ältandet blev till heltidsjobb. Blicken i fjärran, oåtkomlig och frånvarande, dum och döv. Gick de oskadda ur det här, barnen!?

Värt att lyssna på!!

Ikväll är det fotboll. Åttondelsfinal och jag VILL så gärna att Sverige vinner. Det är jag inte ensam om. Kan garantera att Niklas Strömstedt tittar på kvällens match.

Heja Sverige!!!

[Bild]

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards