Alla inlägg under maj 2013

Av Sofia - 21 maj 2013 20:13

Ett ämne som fascinerar mig. Väder! Vi här i Sverige är hyfsat förskonade men visst - vi har haft vår beskärda del. Gudrun och Per, stormar som ödelade och förstörde byggnader, skog och vissa människors liv. Sedan har vi ju alla åskoväder som inte är så jättesnälla...


Idag på morgonen gick jag från hemmet strax efter sju och solen sken. Härlig luft och hyfsat varmt. Med vintern i starkt minne njuter jag verkligen av sekund då jag inte behöver frysa. Att slippa bylsa på sig lager på lager + vantar. När jag nådde min arbetsplats - fastigheten Vipan, drygt 45 minuter senare slog dimman till. Som ett lock över hela stan belägrade den sig och adjö sol - vi ses kanske snart igen... Det började blåsa och jag hade väl inte mer än kommit in genom dörren förrän regnet föll. Ett häftigt väderfenomen men även det ganska snällt.


Jag är tacksam att vi bor där vi bor med tanke på dagens tromb i Oklahoma, USA. Fy för att behöva vara rädd för sånt. 3 km brett ödelade den allt i sin väg. Tack-o-lov sänktes antalet döda men 24 st är ju 24 för många. Såg några videoklipp och bilder från Aftonbladet och man kan verkligen inte förstå vilken kraft det finns i dessa luftvirvlar. Det har ju förekommit i vårt land oxå men inte alls i den storleken.


By the way....vi (min man) håller på att måla vårt hus. Han har anpassat sitt schema för att kunna måla extra mycket denna veckan. Det går jättebra..... NOT!!! Men vårt uteförråd är tämligen tomt, vår tvättstuga har fått mer space och Bodatippen har fått nya lass.... Vädret har makt!!!


Ha en fortsatt fin kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 20 maj 2013 21:00

Var rätt nöjd med min arbetsdag trots att inget blev som det var tänkt. Sjukt folk kastade om planeringen och det blev andra möten än de som var tänkta. Det är rätt tvära kast mellan uppdrag och arbetsuppgifter och det gäller att svänga om fort och lätt i hjärnans rondell. Summerar dagen och jag känner att det är väldigt trevligt att träffa nya människor!!!


Massor med regn har fallit idag och herr Åska och fru Blixt har oxå hälsat på. Inte så nära här i Nässjö men lite lagom mysgit så man nästan får tända en extra lampa på sitt kontorsrum. När vi väl blev lediga började solen skina och den förmodade löparturen blev av. Lite kvavt men gott. Det är som att springa omkring i en parfymfabrik nu - olika goa dofter överallt. Får liksom inte nog......


Å grattis Tre Kronor. "Vi" vann Hockey-VM    Sverige är bäst i världen på hockey. Var så trött så jag skulle gå och lägga mig strax före tredje period. Som om det gick... Så spännade att jag knappt vågade titta för den skull. Bara en sur fundering och tanke. Ett gruff från en svensk spelare när det var knappt 20 sekunder kvar och Sverige ledde med 5-1. Så extremt onödigt. Hade det inte varit mer provocerande med en stor bamserkam? Om man nu ska provocera...för det är ju även ett mentalt spel....


Ha en fortsatt go och ljummen kväll!!!!ANNONS
Av Sofia - 19 maj 2013 19:06

Jag hade tänkt att skriva rubriken "Vad var det jag sa?" men det är väl dumt att vara för kaxig. Jag hade ju inte rätt i allt när det gäller min tippade nordiska prispall i Eurovision. Danmark vann vilket inte var en högoddsare på något sätt. Norge hamnade precis utanför pallen med en 4:e plats. Det var bara vårt eget kära land - Sverige som hamnade mycket lägre ned än vad jag trodde. Nej, någon nordisk prispall blev det inte men nära... Faktum är att jag gillade både 2:an Azerbajdzjan (lätt att stava = not) och framförallt 3:an Ukraina med underbara "Gravity". Vilken pipa hon hade, Zlata! Å låtens uppbyggnad - det var som att gå uppför en stege. Den stegrades hela tiden uppåt.... Underbar - har lyssnat på den många många gånger idag. Danmark var dock en rättvis vinnare av guldet! Får nästan samma känsla av "Only teardrops" som Loreens "Euphoria" och det säger ju inte så lite. Å så den där underbara flöjten i början. Det var magiska toner!! Tänk att ha nerver att spela dessa för denna gigantiskt stora skara människor!


Å där har jag färdigställt mit schlager-referat. Riktigt bra arrangerat av Malmö med Petra Mede i spetsen. Härligt attd e gav underbara Sara Dawn Finer ett skönt solo och inte Carola i vanlig ordning. Hon var ju iofs oxå med men inte så länge... 


Å så hoppas vi på hockeyguld för Sverige framåt kvällskvisten. Hockey-VM!!! Sverige har ju minst sagt tagit några kliv framåt allt eftersom turneringen har pågått. Gott! Ett guld skulle ju sitta fint! Silver är ju bra det oxå men i en final känns det ju liksom inte som om det räknades....på något märkligt sätt.... Konstigt....för tvåa i världen är ju ändå inte dåligt...  


Ha en fortsatt fin kväll!!!Av Sofia - 18 maj 2013 18:01

Idag har jag känt en sån där go känsla av stolthet. Jag och mamma sjöng på caféet på Frälsningsarmén i Nässjö och programmet som mamma i vanlig ordning hade ansvaret för och satt ihop var tänkvärt. En tanke bakom då det är idag är Pingstafton. Det är alltid mycket trevligt att få sjunga i hop med mor och idag när hon själv sjöng en sång kände jag - wow vilken röst hon fortfarande har! Hon tar toner som får håret på huden att sig och det riktigt ilar till i magen. Å hon är faktiskt 74 år. 


För att vara Pingstafton och vackert väder var det ändå mer folk än vad jag trodde. En oerhört tacksam publik. Man känner när man får kontakt med de som lyssnar och "that is some kind of awesome". Å jag får ju själv ibland bita mig i tungan och tänka bort texten för att inte bli tagen av stunden. Jag får leva med det....


Å så är jag stolt över mig själv idag. Att ge sig ut i 25-gradig värme är kanske dumdristigt men vi kan kalla det ett försök. Keps på huvudet, mycket vatten med mig och faktum var att det gick riktigt riktigt bra. Jag "lekte" med tanken att jag sprang i Göteborg men nöjde mig med 13 km. Götaälvsbron fick vara backen upp från rondellen åt Bodaforshållet.. Ja, den stigningen är väl blygsam jämfört med brorarna i Gbg men ändå. De sista två kilometrarna fick jag ett skönt regn över mig.... Det var behövligt!!!


Å nu är jag stolt för att jag orkade ställa till med grill-och schlagerparty till kvällen. Grannarna kommer om en stund så ha en fin kväll alla!! Å heja heja heja Robin i kväll. Du är grym me din låt "You"!!!


Varma sommarkramar!!

Av Sofia - 17 maj 2013 19:36

.....eller snodda.... Igårkväll fick jag en otroligt fin blombukett av Stella. Jag misstänkte direkt att hon och hennes kompis varit i någon trädgård men hon förnekad bestämt. Jag frågade VAR de plockat blommorna och hon svarade väldigt snabbt "i skogen". Jag ställde en följdfråga: Fanns det någon trädgård nära denna skog? "Mmmmm" svarade hon. Jag sa inget mer. Finns det mot förmodan några ilskna grannar i närområdet så varsågod och kom o kolla på en mycket vacker bukett här på Renstigen 11. 


Idag har jag haft en riktigt lyxdag. Slutade tidigare på jobbet för att besöka min bästa vän Susanne som jobbar i Vetlanda. Vi lunchade ihop på Östanå Värdshus och åt en otroligt god fisksoppa. Tjejprat i 25-gradig värme och sol med sjöutsikt - kan det bli bättre? Knappast!! Detta måste ske oftare, händer alldeles för sällan. Jag shoppade loss lite i Vetlanda oxå. Köpte mig en poncho som jag sneglat på länge. Faktum är att jag känner mig lite som en förrädare när jag köper grejer på HM i Vetlanda när vi har HM i Nässjö.... Men Nässjö's HM får sin beskärda del av mig oxå - jag looooovar   


Å så laddar jag lite för morgondagen. Mor och jag sjunger på Frälsningsarméns lördagscafé kl. 11.00 i morron för den som vill höra lite andlig spis. Det ÄR ju faktiskt pingstafton. Den heligaste av helger på kyrkoårdet!


Ha en fin fredagskväll!!!


 

Stella och nyplockade blommor...vilda..odlade...that is the question!!? ;)Av Sofia - 16 maj 2013 18:48

Har nyss varit och handlat. Willys - en räddare  i nöden. En bra affär som ger lite inspiration till en fantasilös kvinna sådär på torsdagskvällen. Vardagshandling kan vara riktigt trevligt när "grill" står på programmet och man inte ska fylla upp ett alldeles tomt kylskåp. Att dra hem 10 liter mjölk och 7 liter yoghurt behövdes inte idag. Idag t.o.m smakade jag av erbjudandet - någon god köttbit, pepparsås och potatisgratäng. Allt gick ned i vagnen  - mums! Sen finns det ett orosmoment i närheten. Min ädlsta dotter. Hon ska liksom lägga ned ALLT hon blir sugen på och ser.... Det är inte lätt att hänga med med scanningsmanicken. Man biter sig i tungan och hoppas att det inte blir delavstämning och man har missat nåt. Skulle dö av pinsamhet. 


Å ikväll är det semi i Eurovision igen. Norska bidraget ska knipa en plats till lördagens final. I tisdags såg jag Danmark. Har dessutom hört den massor av gånger förut. Jag tippar årets prispall i nordiska färger. Danmark = guld, Norge = silver och Sverige = brons. Eller kasta om dem... Jag har INTE hört alla låtar och borde väl inte uttala mig alls men vi och våra grannländer är starka i år - mycket starka.... Dessutom, en stor eloge till danska Emmelie när hon sjöng sin "Teardrops". Ett leende gör ju att man smälter. Måste ALLA se så satans ledsna ut? Just a question!


Ha en forsatt underbar torsdagskväll!!!

Av Sofia - 15 maj 2013 17:50

Dagen är döpt till Sofia. Ett namn som kan bäras av en liten bebis, en som är 90 år, drottningar och i allra högsta grad av en helt vanlig kvinna i 42-årsåldern. Å jag gillar mitt namn! Har alltid gjort! Klok och vis är betydelsen – kan väl verkligen diskuteras….. Eftersom jag tycker om det har alla tre flickorna i familjen fått bära namnet.


Så grattis!!!


Johanna Louise Sofia

Elin Sigrid Sofia

Stella Gunilla Sofia


Å det största grattis får jag själv eftersom det är mitt tilltalsnamn.


Sigrid Gunilla Sofia


Grattis även till alla ni andra 89 488 st som bär namnet Sofia i Sverige. I Jönköping finns det 3 026 st Sofior varav 242 i Nässjö kommun. Tänk va tårta det käkas idag….eller möjligtvis skrapas det trisslotter… Jag har fått många gratulationer och eftersom jag själv är sån namnsdagsnörd blir jag ju sååååååå glad!!!!! Jag vann 30 kronor på mina trisslotter och de andra flickorna blev inte heller överdrivet rika men det är ju ändå lite spänning!

 

Ha en fortsatt fin onsdagskväll!!!


Av Sofia - 14 maj 2013 19:17

Det är säkert alldeles för varmt på lördag….å trångt…mycket folk…..risken att snubbla…jag hade säkert fått kramp i magen av sportdrycken jag hade druckit…och mina fina löparpjux hade blivit kladdiga av sörjan vid vattenhålen.... Vad ÄR en bal på slottet????


Förmodligen hade det varit helt underbart att springa Göteborgsvarvet på lördag. Så vältränad som jag är nu har jag nog inte varit någon gång. Även att det kan ”ta emot” i regn och vind och uppför finns grundorken där på ett helt fantastiskt sätt och framförallt motivationen och löparglädjen. Lägg till kontinuiteten så blir det helt enkelt perfekt! Jag behöver inget lopp för att komma ut på rundorna men attans va kul det hade varit att kuta denna fina stads och välarrangerade halvmara nu…. Gå i mål och få medaljen runt halsen… Men jag är inte anmäld och det kan jag inte skylla någon för - utom mig själv.


Däremot är ALLA ni varmt välkomna till Frälsningsarméns café på lördag förmiddag. Kl. 11.00 står mamma och jag för underhållningen och kaffe med tilltugg finns till försäljning hela förmiddagen. Alltid lika roligt att få komma dit och de gånger vi varit där har publiken varit både stor och så härligt tacksam!! Pingstafton dagen till ära! Det blir en bra lördag!


Ha en fortsatt fin tisdagskväll och ni som ska springa på lördag (jag känner några stycken) - Vila nu de sista dagarna, ladda med bra mat och njut av äventyret!


Ha en fortsatt härlig tisdag!!!Första året jag sprang - 2009


 

En go känsla!!!!

   

   


  

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se