Alla inlägg under oktober 2015

Av Sofia - 22 oktober 2015 17:11

….snart är det Pelles födelsedag. Idag vill jag gratulera Pelle på hans kommande 60-årsdag. Jag har en hel del Pellar att hålla reda, min bror Pelle, Jonas son Pelle och även min jobbarkompis Pelle och det är han som fyller – den 26 oktober. Idag bjöd han oss i korridoren på smörgåstårta vilket satt som en smäck kan jag säga. Jättegott!!


Har känt Pelle sedan hösten 2009 (när jag började på kommunen) och jag kan utan överdrift säga att han en av mina bästa vänner. Både som arbetskollega och privat. Förutom att vi kan samarbeta rent arbetsmässigt på ett mycket bra sätt är det en vän som ”finns” när det blåser. Han har ställt upp och hjälpt mig när jag var alena  i samband med min flytt tidigt förra året. Montera lampor, skruva upp tunga grejer och annat teknikfix som jag inte fixade själv. En o annan trevlig fika och whiskey (som är ett av hans stora intresse) har det blivit som tack för hjälpen. Många och långa samtal har vi haft och kärleksbekymmer, grejer som rör våra barn är några av de ämnen som har diskuterats. Att förstå, tycka och att bli förstådd är något som vänner är till för.


Nu ska han sälja sitt fina hus i Spexhult och jag både gillar och inte gillar. Gillar att han återvänder till Jönköping som han tydligen tycker han vill tillbaka till…men ogillar att han släpper sin pärla vid sjön. Hade jag haft tillräckligt med pengar  ”över” hade jag lagt ett bud. Inte för att jag kan bo där med 4 kidz (om jag inte ska stapla ungarna på hög). Det kommer ju dock en framtid där hushållet blir färre till antalet….. Tomten är stor och fin och det finns utrymmet att bygga till….


Stort grattis i förskott på din dag (att du är född 1955 tror varken jag eller dina andra kollegor riktigt på….det har vi diskuterat) och hoppas du får en suuuuuuperskön semester hos syrran på båten i Turkiet!


 

Födelsedagsbarnet Pelle!!!

 

Vi fick god smörgåstårta....

 

...o han fick en blomma!

ANNONS
Av Sofia - 21 oktober 2015 19:05

Igår tränade jag. Inget ovanligt i sig. Denna gången blev det dock i vatten. Längesen jag simmade och varje gång jag ligger där och far fram i vattnet frågar jag mig varför det inte blir oftare. En timme med bra tempo och man blir nästan svett. Underbart! Två banor öppna för motionssim, två för träning och två för lek och plask. Halva tiden gick det bra och resten blev det till att kryssa, simma om för att simma i den takt som passar mig. Om jag skulle ha lika mycket styrka i armarna som i benen vore jag en raket. Skulle jag sedan "lära mig" simteknik istället för att fresta nacken - ja, ni vet säkert hur kärringsim är...skulle det gå ännu fortare. 


Jonas fastnade vid asfalteringen i Grimstorp så jag tjuvstartade och han kom därmed aldrig ifatt. I ärlighetens namn hade han inte gjort det ändå. Simning är ändå en gren där lilla jag är bättre än vad han är. Än så länge kanske ska tilläggas…. Skulle vi simma stadigt två ggr i veckan skulle hans säkert vinna med tiden. I löpningen slår han mig på fingrarna efter en bra träning i sommar och höst. Det är ändå skönt (som den vinnarskalle jag är men alltid inte vill tillstå) att jag får vara snäppet bättre på något…. Efter lite relax i bubblet och ångbastun var man hyfsat mör i kroppen och det känns att hela kroppen fått jobba. Glädjande är att simhallens omklädningsurm (damerna) är iordninggjorda och igår kändes det mycket fräscht. Välstädat har det alltid varit i Nässjö simhall och nu får vi hoppas att hallen håller tills kommunen får loss pengar till en ny hall (!!?!!) 


I dag har någon elak människa hällt sirap i min dator. Jag såg aldrig när hen gjorde det men så onödigt…och jättedumt. Ekonomisystemet bara tuggar och tuggar…och för varje gång man vill ha en lite större rapport får man upp samma meddelande ”Agresso svarar inte…..” Galen minst sagt! Att vänta när man vill ha ut siffor är frustrerande. Sirap är som bekant inte så lätt att tvätta bort….men i morgon är det säkert ok igen!


Ha en fortsatt fin onsdag!


 

Brukar få lite vardagsbilder från mamma ibland...hur de har det på dagarna. Allt från pappas vedfix, deras lingonplockning till bullbak och fikastunder. Idag blev det en vacker höstbild på deras fina hus i Torset!

ANNONS
Av Sofia - 19 oktober 2015 21:18

Nyss hemkommen från studiebesök i Centerpartiets regi. Idag har vi besökt NCC's temporära kontor i samband med deras gigantiska projekt "sanera-gamla-synder" i Nässjö. En gissning? Jo, impregnerade slipers som då innehåller kreosot, arsenik o annat icke för djur, natur o människa lämpligt. Milt uttryckt!!

När vi väl hittat dit (!!!!) fick vi en otroligt intressant redogörelse för den nyss påbörjade saneringen av området däromkring. Tänk er åtta förvirrade Centerpatister åka fram-och-tillbaka i mörkret på vägarna omkring reningsverket.... Jag kunde inte annat än skratta när jag på tredje försöket enligt min brors vägbeskrivning körde fel. Nog om det. Vi kom fram till slut.

Området som ska saneras är ca 10 hektar och djupet är mellan 1--6 meter. Svårt att uppfatta men jordmassor ska renas och schaktas därifrån - cirka 6700 st lastbilar ska fyllas. Arbetet liknar det som genomfördes i Grimstorp för några år sen och det väntas vara klart i slutet av 2016.

Det känns helrätt att vi nu betalar för gamla synder och får städa upp efter gammal skit. I detta projekt är dock inte kommunen inbladad utan den stora kostnaden ligger på Trafikverket. Ja, det är ju skönt att man tar tag i sörjan och gör rätt för sig och för framtiden. Att åtminstone försöka återställa naturen i det skick vi en gång fick den, känns ju onekligen som ett rimligt krav. Ett intressant och gigantiskt jobb har de framför sig ? det är ett som är säkert.

Har precis kollat kvällens avsnitt av ?Kockarnas kamp?. Programmet innehåller mycket väl tillagade måltider och man kanske hade önskat något mer avancerat än det jag serverar mig själv. Stekt ägg o bacon är dock vardaglig lyx och i kväll blir det INGET godis. Igår sålde Brobyhallen en god påse till mig. Då och då (läs sällan) smakar det mycket bra!!! Bra för själen....

Godnatt!!

Nästan så man ser lite lycklig ut...

Godis då och då höjer humöret...

Av Sofia - 18 oktober 2015 13:46

Höstens utan tvekan vackraste dag. Vemodigt vackert. Det gör nästan lite ont att veta att snart ska denna färgpalett målas över med gråa toner och att alla vackra löv snart är borta. Det är väl så att naturen liksom vi människor också måste få vila även om jag önskar något annat. Jag bor ju i fel land om jag inte vill ha vinter och jag vill ju faktiskt bo här. Således får man ta det onda med det goda.


Det sägs att det faller ungefär lika mycket regn varje år och eftersom hösten har varit extremt regnfattig kommer det någon gång innan året 2015 är slut. Kan ju hoppas att det kan regna ifrån sig när vi snart åker bort..... Tiden går fort och nu är det "bara" 20 dagar kvar. Vi har fått så mycket information om resan så jag blir alldeles yr i mössan. Snart ska jag inte läsa en rad till utan just bara....åka. Ett riktigt äventyr ska det bli och resfebern ger sig till känna bara jag tänker tanken att dra iväg. Flygrädd har jag alltid varit och ditresan innebär 3 starter och 3 landningar...bara det gör inte saken bättre. Att det lyfter/landar massor med plan hela tiden i världen är betryggande och det nästan nästan (!) aldrig händer det något otäckt.


Igår gick första programmet av "Så mycket bättre". Denna omgång kommer bli magiskt bra - det är ett som är säkert. Lisa Nilsson, Miriam Bryant, Niklas Strömstedt, Ace of Base-Jenny, Sven-Bertil Taube ... Låtskatter så det heter duga. Igår gjorde Lisa, Miriam och Jenny fantastiska tolkningar av Niklas låtar. Om det blir en lika fantastisk omgång som när Darin var med - det tvivlar jag på - men nära den succén kan det bli.


Darin har gjort en ny svensk fantastisk skiva. "Tänk dig" är en riktig pärla.


Ha en fortsatt fin söndag


Av Sofia - 17 oktober 2015 15:22

Ibland har jag så mycket att skriva om så jag vet knappt var jag ska börja.....


Gårdagens hockeymatch i Nybro var enormt spännande. Bra spel och bra fart. Nybro Vikings vann med 5-3 över Varberg och Jonas son Pelle Karlsson gjorde ett sånt himla snyggt mål. Ett slagskott som satt fint i krysset. Matchen försenades pga av att en ambulans stod i vägen - ja, det är faktiskt sant. Två Nybro-spelare körde ihop efter matchens första minut och en av dem blev riktigt illa skadad i benet/foten och blev liggande på isen. Det såg "ont" ut. Efter en halvtimme kom ambulansen och det tog en bra stund innan de fick in spelaren i bilen. Ambulansen stod därmed "i vägen" för ismaskinen som skulle spola isen till period 2. Sent hemma i Landsbro.....


Tidigt i morse sa jag adjö åt min jägare. Han skulle jaga kalv och jag for hem och jagade endorfiner utåt Spexhult. Vindstilla oktober och 8 grader är klart godkänt som löparväder. Upp till Skogsvallen å se NIF's P16 möta Vetlanda. 3-3 stod det när jag gick efter första halvlek och NIF var grymt bra (det fattades idag några spelare för dem). VBK var starkare och vann med ett mål - jag smet lite tidigare men fick rapport av duktige målisen David.


Å så lite om dagens tidning. Vad GLAD jag blev när JAG fick en dagens ros. Den var inte med i Vetlandaposten och det berodde säkert på att min insändare "Vi tar inte ett steg tillbaka, inte ett enda" tidigare i veckan inte heller publicerades i Vetlandaposten. Frågan är varför - jag skrev ju inte direkt något enbart för Nässjö utan mer allmänt som gäller hela vårt land. Väl hemma såg jag den sedan och det är otroligt kul att någon tar sig tid att skriva in till tidningen på grund av något jag skrivit. TACK vem du nu är!


Fler "rosor" i tidningen. Förnuftet segrade. Kommunens samhällsplaneringsnämnd fick bakläxa av Länsstyrelsen betr. balkongerna i brf. Vävaren. Har bloggat om detta förr. Jag bodde i Vävaren på Centralgatan innan jag flyttade hit och det var så nära att vi skulle få nya inglasade, dubbelt så stora balkonger. Hyrorna var höjda två år i rad för själva investeringen, alla som bodde där var slutligen överrens och hade sagt ja. Då FÅR FÖRENINGEN INTE BYGGLOV pga att utgången från dessa 50-talshus ut till balkongerna inte är tillgänglighetsanpassade. Det är förövrigt inte toaletterna heller samt finns det inte en enda hiss i  dessa tre hus. Flera månader till av väntetid och mangling i instanser. Nyss kom beslutet. Nämnden på kommunen har fel tycker Länsstyrelsen. Hurra för detta! Jag bor där inte längre, men jag är engagerad i frågan och tycker mer än synd om de personer (tre lägenheter) som inte ens får gå ut på sina nuvarande balkonger då de är utdömda. Sista ordet är enl. dagens tidning inte sagt... Det kan överklagas till Kammarrätten av kommunen. Men eftersom vi ska vara rädda om skattebetalarnas pengar så gör de förhoppningsvis inte det....tid är ju som bekant pengar......och alla förvaltningar har ju snålt med personella resurser, eller? Grattis brf. Vävaren till de snart nya stora balkongerna!!


Tack till Janne Tengvall för en ytterligare en bra insändare om Nässjö idag. Läs den!! Liksom jag, Holger Jonasson ser vi och skriver positivt om Nässjö. Som Janne skriver. "Tillsammans är vi Nässjö. Tillsammans gör vi Nässjö ännu bättre". 


Var det nåt mer.... Jo just det. GRATTIS Nässjö basket som vann hemmapremiären igår. Helt otroligt kul!!! Mot starka Norrköping Dolphins - det här blir en bra säsong!! Go greens!!!


 

Inför jakt.

En mycket duktig målvak och dessutom snygg och snäll!!! David Storme

   

Tack RA för din ros!

 

Härligt att förnuftet faktiskt får råda trots att det tog lång tid....

 

Jannes insändare. Mycket bra skrivet!!

 

Jag fick dem för drygt två veckor sedan... De står fortfarande vackra.Av Sofia - 16 oktober 2015 17:54

Sitter i bil mot Nybro. Hockeymatch med Nybro Vikings. Fredagsmatch. Förväntad bra stämning. Victoriahallen är inte speciellt kall vilket underlättar. Vi fryser olika liksom. Det som någon tycker är kallt tycker någon annan är lagom. Andra blir svettiga när frusna tycker det är lagom. Å vad är lagom? På grund av ombyggnation på min egen arbetsplats har vi varit utan fungerande ventilation sedan i maj. I början kändes luften tung och vissa eftermiddagar var snudd på jobbiga. Man blev helt enkelt tröttare i skallen. När man på morgonen öppnade dörren till sitt arbetsrum luktade det unket och instängt. Nu har man vant sig.... Denna veckan har de fått igång ventilationen. Personligen märkte jag ingenting. Någon tyckte det blivit jättekallt. Ja, vi är olika.. En sak är säker. Förr i tiden när det drog lite här-och-var i husen behövdes inte skrået ventilationsgubbar! Å andra sidan hade jag inte heller haft så mycket att göra?.med tanke på att jag sitter framför en dator mest hela dagen.

Olika är det även hos mina töser. Kom hem igår efter jobbet och finner Stella på sitt rum med öppet fönster. Hon är varm, sa hon. Vänder mig om till rummet mittemot där Johanna sitter och tecknar. Hon har el-elementet på 23 grader och det bolmar varm luft ut i rummet. Då kan man som ?betalande? moder bli komplett galen. Nog för att elen numera är billig men?.det finns ju gränser. Släppa ut värmen på ena hållet och tillföra dito i andra änden..

David hade miljöläxa från skolan. David valde en punkt som jag gillade. Han skulle halvera sin dusch-tid och beskriva vad han gjorde för att åtgärda detta. ?Istället för att stå i duschen och göra nada gör jag det jag ska, tvättar håret och kroppen direkt?. Tack för det David. Målsman skulle kommentera. Jag skrev. Tacksam moder för klok pojk.

Efter en tuff vecka, både mentalt och jobbmässigt är det riktigt skönt med helg!! Ha en fortsatt fin fredag!!

Det blir helt klart ett bättre ekonommöte med morotskaka..

Av Sofia - 15 oktober 2015 19:08

Älgjakt. Vissa lag skjuter fullt första timmen. Som någon sa på jobbet: "Man hör skottet och så sitter man där med äggmackan i munnen....å så var det slut...." Andra lag ser inte ett djur på en hel vecka. Förra året skjöt Jonas tjuren i sitt lag första förmiddagen. En med sex taggar (det där med taggar är viktigt.....) Ju fler desto....bättre på något sätt...tror jag.... I år gick hela måndagen utan ett djur i sikte. Klockan blev ungefär ett i tisdags. Sedan kom bilderna från skytten som då var Jonas. Först på en tjur och sen en till. Han hade skjutit två tjurar med en kvarts mellanrum... Därmed var det fullskjutet i laget så när som på några kalvar. Den ene hade 7 taggar och den andre hade 9 taggar vilket innebär att det var en 8-taggare och en 10-taggar som fallit. Det där med taggar förstår jag bara inte....


Man kan tycka vad man vill om att jaga. För eller emot. Nu när vi förstört balansen en gång med rovdjur/älg så måste vi människor ändå hålla stammen på en viss nivå antar jag. En sak är säker beträffande Jonas - jag vet inte någon som är så förnuftig när det gäller balansen mellan djur - natur - människa. Vet ingen som njuter som han i skogen. Bara sitta och titta på allt som händer mellan gran och tall och inte skjuta för skjutandets skull. Förr hängde han i skogen ofta - nu jagar han två dagar varje älgjakt samt skjuter ett rådjur då och då för köttets skull. Å det vilda köttet är det absolut bästa jag vet. Finns inget som går upp mot en väl tillagad råddjurssadel eller älgfilé...... Vem vet - man kanske få smaka en liten bit även i år. Sedan kan man ju göra så mycket annat gott. Biffar t.ex och är Jonas skogens konung är jag enligt honom utnämnd till "biffarnas drottning". Extremt romantisk benämning eller hur? 


Kvällens löparrunda var otroligt skön. Höst men ändå relativt varmt. Idag har jag låtit Johanna tagit hand om förkyld Stella som var febrig och inte kunde gå till skolan. Tjänade in lite pengar åt staten mao. I morgon får vi se hur det blir. Förhoppningsvis är hon så pigg så hon kan gå till sin älskade skola!!


Är jättesugen på älgfilé nu, känner jag, men havregrynsgröt är inte heller så dumt....


 

Skogens konung. En som ligger på kärran och skytten som står bakom!

Av Sofia - 13 oktober 2015 19:17

Idag är det extra kallt – allt! Luften ute, luften inomhus, luften inombords…

Efter en lång dag med många möten har jag nu landat vid köksbordet. En skön löparrunda är sprungen och jag träffade varken på älgar eller jägare. Ska efter läxläsning och kvällsmat ta fram min gitarr och sätta ackord till en helt underbar låt av Darin. Så skön att spela och sjunga. ”Tänk dig” är en text som handlar om flyktingströmmen och våra attityder. Darin sjöng den på en gala på TV för några veckor sedan och låten finns med på hans nya skiva.


Jag blev förstås lite glad över att tidningen tog in min artikel under ”Ordet fritt” idag. Det värmer alltid när kollegor, vänner och andra mindre bekanta ger mig beröm att jag skriver bra och att det är intressant att läsa. Det jag tog upp var väl också mycket tacksamt att skriva om. Ingen kan ju tycka annorlunda (?) och därav heller ingen underskrift från vilket parti jag tillhör. Allt behöver inte vara politiskt även om mycket är det. Ibland måste vi alla samarbeta för att få rätsida på saker och ting. Det är i varje fall min stora förhoppning! 


  

Ordet är fritt.....(fortfarande)....

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se