Alla inlägg under oktober 2015

Av Sofia - 12 oktober 2015 19:05

Ja, idag är det ingen vanlig dag - det är pappas födelsedag. Å inte vilken födelsedag som helst utan den 80:e. Den 12 oktober 1935 föddes du. Tredje killen i syskonskaran, lillebror till Ingvar och Uno och du bodde dina första år i Hässelåkra. Jag åker ju numera regelbundet förbi när jag åker till Landsbro och jag tycker huset ligger så enormt vackert. Det är ju mycket vackert i Torset oxå - där du numera bor.


Jag är väldigt glad att jag fortfarande får ha dig pappa, dessutom pigg och mycket ungdomlig - både till det yttre och innre. Du ser fortfarande ut som en pojk. Jag har alltid känt din varma kärlek och du har alltid gjort ditt yttersta för min skull.


GRATTIS  GRATTIS  GRATTIS  GRATTIS!!!


 

Pappa när han håller tal på sin 80-årsfest i augusti

 

Fine far och vackra mor 

 

Pappa gör ett bejublat framträdande och sjunger "Fattig bonddräng"

  

Jag och mina bröder Anders och Pelle läser verser på festen - härliga minnenANNONS
Av Sofia - 11 oktober 2015 17:57

Nu börjar det igen. NHL-premiär och ett speciellt lag ligger mig extra varmt om hjärtat. Förstås!! Ottawa har inlett med två vinster och i natt gjorde Erik tre assist i matchen mot Toronto. Gött mos!!! Det har varit mycket snack om att han klippt av sig håret och nästan mer fokus på den detaljen i tidningarna än kommande spel… Ja, nu är det igång och många många matcher ska spelas. Att fadern ligger sömnlös och delvis jag också…man får väl helt enkelt ta det. Spänning på hög nivå och det ska bli spännande att följa ligan och var Ottawa ska hamna i år…slutspel förhoppningsvis såklart!


En strålande söndag. En härlig sovmorgon. En skön löpartur. Överraskningsfika för min far som I MORGON fyller 80 år. Vi ha kalasat för honom med stora hippa i augusti MEN såklart att vi barn och barnbarn måste fira honom i samband med den stora dagen. En Romeo och en Julia fick det bli i present (två nya havtornsbuskar). De där bären är nyttiga och fulla med vitaminer och oxidanter. Goda kakor och god tårta fick vi och det var en mycket mycket mysig stund!!


Å i morgon är det jaga-älg-premiär. Ska nog några veckor framåt inte springa så mycket inne i skogarna…utan mer på vägar där inte jägare befinner sig. Utifall att man i sin rosa löparjacka bli tagen för en älg…. För gaseller är väl inte lovliga nu va?


I skrivande stund jäser pizzadegen i köket och taco-resterna får bli fyllning. Go söndag alla!


 

Hur överraskad var han egentligen....? :)

 

Lukas, Simon och Kenneth

 

Monica, Lotta och Anders

 

Jonas och jag

 

Mor, Kristin och Lukas

 

Pelle, Monica och Lotta

 

Här sitter yngsta kusinerna. Stella, David och Elin

 

Mor min med min far 79 år och 364 dagar!!

ANNONS
Av Sofia - 10 oktober 2015 17:32

Tidig träningsmatch bandy. Stinsen arena kl. 08.00 med kaffe och macka (O'boy till Stella som ville följa med). Några pigga själar satt på läktaren när NIF's P16 mötte Jönköpings P18. Jönköpings rejäla bjässar hade lite extra kraft mot våra grabbar men jag tycker att NIF gjorde en mycket bra match ändå. Resultatet blev 7-3 till Jönköping. Gårdagens träningsmatch för Nässjö i Lidköping slutade med vinst för Nässjö 21-1.....inte riktigt det motsåndet... Sent i säng för laget så de var nog lite trötta idag. Jag frös som bara den. Har nog aldrig varit så stelfrusen om mina fötter.


När jag tinat upp höstade jag lite. Ställde in utemöblerna på vinterförvaring i förrådet och rengjorde grillen inför icke-säsong. Vissa grillar året runt men det är ju kallt att stå ute... Man kan ju iofs klä på sig. Ugnspannkaka med bacon till lunch och lite jobba hemma samt en tur med frisk luft har jag hunnit med. Man hinner mycket när klockan ringer kl. 07.00


En bra stund med gitarren blev det oxå. Gårdagens Idol slutade ju i katastrof... Nu när Magnus åkt hem kan det kvitta. Suck. Fick lite inspiration till 1D's "Story of my life" som Axel sjöng. Älskar verkligen den låten! Kunde inte låta bli att googla fram ackorden och köra den. The story of my life....berättelsen om MITT liv ska jag spara lite på. Den kommer i bokform någon gång....


Ha en go lördagskväll!

The story of my life


Av Sofia - 9 oktober 2015 18:15

Om någon är intresserad av att bo i en mycket vacker villa på bästa läget i Målen i Nässjö finns bästa tillfället just nu. Bra planlösning, stor och härlig tomt och underbar inglasad altan är bara några av alla fördelar. Nu ska mitt f.d hus säljas och det känns onekligen vemodigt även om jag nu inte bott där på väldigt länge. Här har våra barn växt upp och även om man i livet finner nya platser att trivas mycket bra på, innebär det att en epok är över. Återigen en stor men nödvändig förändring för barnen och jag kan ju lite förstå hur det känns. Jag har själv förmånen att få ”komma hem” till mitt föräldrahem då och då eftersom en av mina bröder bor där. Det är skönt även om jag säkert skulle överleva utan den lösningen.


Det är exakt 10 år sedan huset levererades i tre moduler från Smålandsvillan. En dimmig morgon den 10 oktober 2005. Jag hade tagit ledigt (bett om lov som beviljades) från en föreläsning på högskolan i Jönköping för att se när huset kom. Man ville ju vara med den aktuella dagen då det nya hemmet anlände. Elin, David och Stella gick alla på förskolan Måsen och hela avdelningen gjorde en utflykt för att se på när ett helt hus skulle lyftas på plats med stora kranar. En ödetomt i Målen blev bebodd. Renstigen 11. Det var en stor dag. Många minnen av huset passerar i blixtens hastighet. Det sista jag var med om där var Johannas student. Nästa sådan högtid anordnar jag med glädje på Ulriksdalsgatan 6E (om alla andra inblandade och berörda vill). Här finns bra med plats och jag fylla mitt nya hus med många härliga minnen.


Huset som är till salu är ett riktigt kap! Bästa mäklarfirman i stan har hand om försäljningen – stort lycka till!


Fredag kväll och barnen är åter. En skön känsla! David befinner sig på väg till Lidköping för träningsmatch med bandylaget P16 kl. 20.00 I morgon kl. 08.00 står han i målet på Stinsen Arena i nästa träningsmatch. Då ska jag ta med mig kaffe och kolla. Fredagshandlingen är gjord tillsammans med Elin och Stella. Det ÄR ett nöje, faktiskt. Idol på TV och en lugn skön kväll väntar.


Ha en fortsatt fin fredag


  

 Vackert hus vid vändplan


 

Stilig David!! Skolkorten kom idag!!!

Av Sofia - 8 oktober 2015 18:47

Jag blir så trött och heligt förbannand! Såg TV4:s ”Kalla Fakta” tidigare i veckan. Jag blev förfärad och jag HOPPAS på fler med mig. I vårt land, i Sverige 2015 finns det läkare som på uppdrag utför oskuldskontroller för att sedan utfärda ett intyg – ett bevis som kan visa att kvinnor är oskulder när de gifter sig…... De som efterfrågar det är den utsatta kvinnans släktingar. De vill försäkra sig om kvinnan de gifter bort är oskuld. Det är så man nästan kräks. Förnedrande!!! Kränkande! Att det får förekomma inom svensk vård är helt obegripligt. Att andra kulturer är miltals bakom oss beträffande jämställdhet – det vet vi. Att vi i vårt land inte till 100% kan stå upp för dessa utsatta kvinnor som vuxit upp i familjer med rutten syn på kvinnor är stor skam!


Att mödomshinnan är en myt och faktiskt inte finns, VISSTE jag faktiskt inte (skrämmande i sig – jag vet), som en läkare i programmet förklarade. Fick väl lära mig en gång i skolan för länge sedan att fanns något som hette så men att den lika gärna kunde försvinna vid en häftig idrottsrörelse eller liknande. Å andra sidan är det HELT ointressant i min värld. Varför ska kvinnan vara orörd på bröllopsnatten? Å inte mannen? Extremt spännande fråga.  I Sverige har vi kommit mycket längre, rejält mycket längre….MEN vi har inte nått kaklet, absolut inte. Jodå, på vissa plan kanske….. Vi kvinnor får köra bil, vi får jobba, vi får rösta (numera), vi får göra mycket. Vi har en bit kvar när det gäller löner jämfört med männen, antal poster i styrelser etc. Men åter till hedern….och gamla ingrodda mossiga mönster. Vi kan inte slå oss på bröstet på något sätt. Fortfarande…i vårt land…kan tjejer som har haft några killar bli kallad för både det ena och det andra. Uttryck som ”slampig”, ”lätt på foten”, ”madrass”…..har man både läst och hört om. Någon som hört dito om en kille… Här är det oftare uttryck som ”tjejtjusare, charmör, charmknutte” som dominerar…


Jag är den förste att bekräfta min vilja till att hjälpa ALLA som kommer hit till vårt land. Här handlar det dock om att på något sätt slå vakt om våra normer, vara rädda om det vi har byggt upp. Andra kulturer ska inte få ”ta över” och rasera det vi har upprättat. Inte ett steg tillbaka utan snarare några kliv framåt. Det handlar om kvinnors rätt till sina egna kroppar. I alla länder i hela världen!


Tack för ordet!!!

Av Sofia - 7 oktober 2015 19:49

Ovanstående fras i rubriken hörde jag säkert 30 ggr i morse. Magnetkameraundersökning av hjärtat på Ryhov i Jönköping. Slarvigt uttryckt säger man ofta MR-röntgen men det är ingen röntgen utan en kamera som hanterar magnetresonans och resultatet blir bra bilder i aktuell undersökt kroppsdel. Dessa kan sedan läkare/specialister bedöma och avgöra status och eventuell behandling.


Var på plats redan 07.15 så det blev en tidig morgon. Undersökningen varade cirka 45—50 min och jag skriva under på att det var riktigt skönt när det var över. Jag ska inte överdriva och skriva att jag har cellskräck men jag tycker det är extremt obehagligt att köras in i en tunnel/tub och bara ha några cm tillgodo framför näsan samt inte kunna röra sig….. Man ska ligga så still man bara kan. På instruktionsfilmen jag fick se före undersökningen såg det inte ut som att man skulle in så långt med kroppen men eftersom hjärtat sitter en bit ned från huvudet körde de in mig en rejäl bit. Vad hjälper det att sköterskan säger ”det är fritt bakom huvudet”… Jag har väl inte ögon uppe på hjässan? Hjärtat började slå hårdare och jag fick verkligen fantisera hårt och tänka som i mantra ”jag ligger hemma i sängen, jag ligger hemma i sängen” och naturligtvis blunda hårt. Alla får en larmklocka utifall man inte skulle fixa det…. Som vuxen och/eller duktig flicka vill man ju verkligen genomgå föreskriven behandling….ser ju skattekronorna som formligen rinner iväg och särskilt betr. mig själv senaste året. Dagens undersökning var FÖRHOPPNINGSVIS den sista i raddan och jag kan lägga hjärtfelsbekymmer åt sidan eller rättare slänga iväg dem ut från hjärnan….långt bort. Min Vena Cava må vara förstorad men det påverkar inget annat i kroppen! PUNKT!


Föräldramöte Stella till kvällen. Det var mitt fjärde föräldramöte i klass med siffran 5….. Åkersskolans femteklass står för Lucia i år. Alltid lika roliga att som förälder få se – det brukar verkligen vara en ljuspunkt i dubbel bemärkelse… Klassförälder - check! Har inte varit någon gång i Stellas klass och någon gång något år ska man vara det (anser jag). I sjuan bestämde vi visst att vi skulle vara för Elin i klass nio så i år blir det två uppdrag. Inte särskilt betungande för den delan. 


Kommer hem och Whiskey springer emot mig. Det märks att katten inte vill vara ute lika gärna längre. Som jag idag har känt höstvindarna in under skinnet känner han kanske detta in under pälsen. Pizzarester från gårdagens kväll och mysigt lurvigt sällskap i brist på mänskligt dito. Jonas är på hockey i Nybro och ser sonen Pelle spela. Hoppas i skrivande stund på vinst så klart.


God natt alla läsare! 


  

Lurvigt sällskap är mysigt!

  

Rosorna står lika fina, om inte finare, sedan i fredags...

Av Sofia - 6 oktober 2015 20:04

Magiskt bra! En sån ljuvlig löparrunda där orken var med mig i 16,5 km i bra tempo. Eller så var det han bredvid som förde över energi till mig. Det måste nog ha varit så...den mannen påverkar på alla plan...

Dagens pass var mot alla odds. Känt mig som en flodhäst hela dan och en hemsk värk i magen. Det finns ju en anledning att kvinnor i vissa kulturer går in i en hydda o stannar där i några dar varje månad (utan att gå in på detaljer....). Det kanske inte stämmer - det kanske bara är en myt men just idag har jag längtat efter en hydda inkl säng/filt. Ibland kan jag längta till klimakteriet trots att jag vet att det innebär andra lessama bekymmer...

Sen hände nåt när vi sprang iväg. Ut mot Gransäng och vidare mot Äsperyd. Kilometer efter kilometer bara flöt. Underbart! Hård vind omvandlade jag bara till extra syre... Backen upp mot Nässjö gamla kyrka, backen upp till golfbanan gick som en DANS vilket inte händer så ofta....

Skönt mör i kroppen. Förvandling från flodhäst till gasell med hjälp av haren Karlsson. Inte illa!!!

Av Sofia - 5 oktober 2015 18:35

Ibland blir man stolt så man spricker. Då och då för sin egen skull…då och då för barnens skull…då och då för andra näras skull… I dag är sådan dag. Idag är jag stolt över min fina skidkusin Eva-Lena Frick. Hon har utnämnts till ny VD för Vasaloppet!! Oj, oj – så häftigt. Hon lämnar sitt dito uppdrag på Vätternrundan och går alltså från hjul tillbaka till ursprunget – skidorna. Har varit stolt över henne och hennes syster Mia Karlsson sedan jag var riktigt riktigt liten. De tävlande båda för IFK Sävsjö och var med i landslaget, deltagit i OS….listan kan göras lång på sportsliga framgångar i spåren. Med åren har det blivit framgångar i många andra sammanhang och lägg därtill ett varmt och omtänksamt hjärta (o naturligtvis gäller detta även systern Mia).


Tänk att vara chef över en sådan jättelik organisation som Vasaloppet! Det är imponerande!! STOOOOORT lycka till Eva-Lena i framtiden. Vilken pärla de fick på den platsen! Du kommer att fixa detta galant!


Jag har ju då och då under åren funderat på att köra en Vätternrunda (dock stannat vid tanken)…..kanske man ska tänka Vasalopp nu då….. Med tanke på närheten till både Lövhult OCH Landsbro’s fina konstskidspår borde jag verkligen ta mig i kragen – skaffa skidor och omsätta löparbenen till skidben när årstiden bjuder. Min far var 69 år då han gjorde sitt första…. Jag har mariginal….


Dagen har gått i en rasande fart. Måndag och det har blivit några bokföringsordrar eftersom kvartal 3 ska fixas och stängas. Uppföljning, uppföljning, uppföljning. Lägg till lite blixtrande huvudvärk till det. Inte kul!!!

Hoppar ett av veckans f-möte ikväll. Tre föräldramöte på en vecka – nästan snudd på rekord. Två möte sammanföll på onsdag….. Kloning nästa….


Huvudvärk eller inte – tänker på min kusin och blir bara sååååå glad!!!


  

Här står pappa på sin härliga 80-fest i augustisolen med Marika (fru till min kusin Bo), kusin Eva-Lena och kusin Bo "Mackan" Karlsson


 

Ett av alla fina "grattis" från cybervänner när jag delade nyheten på Facebook.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se