Alla inlägg under september 2016

Av Sofia - 22 september 2016 14:02

Gårdagens match var den bästa o mest spännande hittills. Nej, det blev inte vinst men med tanke på hur den startade kändes resultatet som en seger! De två första minuterna hade nog de flesta svenskarna hjärtat i halsgropen... Oj, oj... Många satt nog o tänkte - vad händer? Två snabba mål av Nordamerika. Sedan vände det o det blev riktigt bra hockey - så kul att se. Oavgjort o sedan förlängning. Lunkan i målet var grymt bra!! Det var bra stämning o glada miner bland både spelare o föräldrar på familjehotellet efter matchen. Härligt och häftigt o få ta del av detta! Nu är Sverige vidare o vi får hursomhelst se en match till!! På söndag kl 13.00 vår tid smäller det igen!!! Semifinal mot Europalaget!

Tidigare på dagen besökte vi Hockey Hall of Fame, ett ställe man "ska ha besökt" när man är här. Ett museum som är uppbyggt kring betydelsefulla hockeyspelare, som bidragit till hockeyns utveckling på något sätt. En mängd montrar innehåller namn på främst pensionerade spelare men jovisst - vi hittade några fina bilder på Erik oxå. Här finns Stanely Cup bucklan o det var kul att se den på nära håll (vi hoppas såklart den kommer till Landsbro någon gång). Många tröjor här inne. Mycket kul att ha varit här!! Vid utgången fanns det (såklart) en gigantisk fan- och souvenirshop där man kunde köpa olika NHL lags grejor. Allt från pennor o nyckelringar till tröjor, kepsar o klockor.

Efter matchen igår åkte vi till ett ställe för att äta. Häftigt ställe, såg ut som en industrilokal och hade otroligt god mat. Jonas o jag åt revben o korv! De bruna bönorna fick Jonas helt för sig själv - jag blev mer än mätt ändå!!

Ny dag!!! Idag ska vi gå på nåt shoppingcenter...o jag ska förhoppningsvis hitta några grejer till nära o kära. Erik tyckte att vi tjejer kunde stå för shoppingen o han o Jonas kunde inta en soffa nånstans. Jonas blev av någon anledning glad, ha ha... Snart åker vi på att köpa ytterligare en resväska. Varje dag får de anhöriga en "dagens present" från NHLPA (spelarfacket) o det är tröjor o T-shirts etc. Mycket fina saker men det tar plats.

Ha en fin dag!!!!!

Jonas utanför Hockey Hall of Fame

Inside

Laget Ottawas historia - de hette bara Senators en gång i tiden

Ottawas tröjor idag till höger, New York Rangers till vänster

Salming

Sundin

Jonas stora idol. Backen Bobby Orr

Jonas testade att stå i mål, gick riktigt bra!

Stanley Cup bucklan

Fin bild

Dax för match igen!!!

Restaurangen i går kväll

Härligt gäng

Erik, Melinda o Micaela

God mat och mycket mat. Detta var tack-o-lov till två... Man vet aldrig riktigt när maten kommer in.

Här serverades både rödvin o annat i syltburkar...

Vi satt ute o åt o hade så fin utsikt!!!

Av Sofia - 21 september 2016 14:02

Gårdagen här i Toronto var varm. Riktigt varm. De Ottawa-bor vi spenderar en hel del tid med, säger att det är ovanligt varmt här för denna årstiden - ungefär som vi hade det i Sverige någon vecka sedan. Som varmast igår 27 grader o det är hög luftfuktighet. Kanske därför min förkylning inte hår över. Hostan vill inte ge med sig. Not fun!!!

Före matchen igår testade vi en kanadensisk läckerhet eller ska man skriva "sliskighet" kanske. Friterad vetedeg (det fanns några pyllor i degen som kanske kunde föreställa fiber av något grövre modell) som täcks med diverse andra nyttigheter. Man väljer vad man vill ha, Nutella + Smarties, banan + sirap, vit rinnande choklad med daimströssel... Formen är som en bäversvans, därav namnet - Beavertails!! En specialité i Kanada. Fest för tandtrollen i truten om man så säger. Jag åt en tredjedel o det räckte. Kaffe till var hyfsat nödvändigt.

Gårdagens match! Sverige vann över ett Finland där Finland var tvungna att vinna för att gå vidare. Så otroligt skönt med seger. Om man ska vara rättvis så hade väl Sverige lite tur då och då men idrott är inte alltid rättvis så segern satt som en smäck. Det är så häftigt att vara med om detta, så overkligt! Vi sitter på så bra platser. Många andra spelarfamiljersitter omkring o jag bjuder på Hjalmarssons tröjor. "Far" o "bror" ihop med siffran 4. Coolt! I pausen såg vi legenden Börje Salming. Coolt!!

Efter matchen gick vi på ytterligare en. Kanada mot USA. Kanada körde över USA. Om jag ska vara ärlig borde jag gått hem o lagt mig istället för att sitta tre timmar till i Canada Air Centre men det var ett skådespel att se detta. Snabbare tempo o bättre hockey o just igår höll jag på Canada.

Idag blir det Hockey Hall of Fame. Spännande att se så mycket hockeyhistoria på ett o samma ställe i hockeystaden Toronto.

Idag är det sista matchen för Sverige i grundspelet. Vi håller tummarna såklart!!!!

Nu laddar vi om. Inför match nr 2.

Celina (kompis till Melinda), Melinda, Micaela, Jonas o jag

På våra tröjor står det Erik Karlsson o 65. På delar av familjen Hjalmarsson står det såhär!!

SBERIGESEGER!!!!!

Hemåt i natten. CN-tower upplyst!

Av Sofia - 20 september 2016 13:39

Igår morgon vaknade vi mitt i natten. Jetlag o hosta är inte den roligaste kombinationen. Att ligga o titta ut på denna stora stad är dock en trevlig sysselsättning även om några timmars sömn till inte hade skadat. En skön morgonpromenad med cappuccino i handen fick starta dagen. Kaffe o frukost take away kan man köpa i varje gatuhörn. Å det är nyttiga grejer som boostar igång kroppen. Jättelika muffins med vit choklad eller vad sägs om ett XL wienerbröd indränkt i lönnsirap... Nä, vi hoppade det.

I går gjorde vi CN-tower på vår to-do-list. Den som är rädd för höjder o inte gillar att åka hiss bör inte.... När vi efter alla köer var uppe var det värt varenda krona. Magnifik utsikt!!! Man ser hela Toronto o börjar begripa hur stor den här stan är. Oj, oj, oj.. Den stora Ontariosjön (en av fem stora sjöarna) ser man väl. Är ungefär som Vänern eller Vättern - havskänsla. Alla frågade efteråt om vi gått ut på glasgolvet (då man ser ända ned). Hade ingen längtan att gå ut där...alls... Efteråt köpte vi lönnsirap i speciella "tornflaskor". Kul souvenir.

Efter en lugn eftermiddag på vår fina terass, dit vi har möjlighet att gå, åt vi middag på en italiensk restaurang. Suveränt god pizza o väldigt hot. Någon tipsade om chilioljan på bordet o jag testade.. O la la - det brände från läpparna o hela vägen ned.

Idag är det matchdag. Sverige - Finland. Nervöst, kul o mycket viktigt! Matchen börjar kl 15.00 vår tid. HEJA SVERIGE! Gulblå tröja på! Efter det har Jonas o jag fått möjlighet att senare ikväll även gå på matchen Canada - USA. Det blir speciellt. En mycket häftig sammandrabbning när dessa nationer möts.

Den finaste souveniren man kan tänka sig är en matchpuck. Check!!!

Ha en härlig dag! Här blir det 27-28 grader idag. Vi förlänger sommaren!!

Morgonpromenad

553 m totalt. Dit man åker ca 350 m.

Hyfsad terass

Paparazzi... Gott att sova lite när man inte kan göra det på natten..

Detta är öl. Smakade som ölvin. Fint namn. : )

Souvenir! Typiskt produkt för detta land - lönnsirap. Typiskt flaska för denna stad - CN-tower

Häftigaste souvenir - en typisk produkt för denna resa!!!!

Av Sofia - 19 september 2016 12:10

En hel dag av nervös uppladdning fick sitt förlösande sköna avslut! Seger för Sverige i den första matchen i World Cup Hockey 2016. Mot Ryssland! Så viktigt! Så otroligt viktigt! Kan inte beskriva med ord att få vara med om denna upplevelse. Sitta i blågul tröja tillsammans med Jonas o hans dotter Micaela, insupa denna stämning, allt folk i denna kolossalt stora hockeyarena Air Canada Centre!!! Som grädde på ett redan supergott mos få uppleva vinst! Underbart! Efter matchen åt vi en gemensam middag ihop o jag vet inte om det var sammanhanget eller maten i sig men det var det absolut godaste jag ätit. När man dessutom får gratulera personligen en av de som finns med på isen o har medverkat till vinsten - awesome!!

Igår käkade vi god frukost och hängde där andra spelarfamiljer bor. Tar en kvart att gå från vår lgh och det är otroligt trevligt att få träffa andra spelares föräldrar. Ute på stan ser man massor med svenskar (tydligt på matchdag då många bär gulblått) o man hejar o slänger några ord på sitt eget språk. Annars blir det mest engelska då Eriks flickvän, bror o far är här. Kul att prata när blygheten har släppt.

Idag är tanken att vi ska åka upp i CN tower. Det 553 m höga tornet (byggd 1976 som radio- o TV-mast) som är så typiskt för Torontos stadsbild. En bra bit upp finns det en roterande restaurang och man kan även gå ut på ett golv av glas.... Min svindel avgör om jag gör just den lilla promenaden. Matchfri dag idag. Uppladdning o nervositeten inför morgondagens match mot Finland får vänta lite.

Jag njuter. Av varje sekund. Det har börjat bra! Oavsett resultat i den här turneringen är upplevelsen av allt detta obeskrivligt häftig. Jag är så tacksam.

Ha en fortsatt fin dag!!!

Nu gäller det!!

Tre svenskar, tre kanadensare! Utanför Air Canada Centre!
Micaela, Melinda, Jonas, jag, Michael, Shane

It's kind of magic being here with this man.....

Nationalsång

Seger!!!!!!!!!!

Upp i det där tornet ska vi!!!!

Solen går ned över Toronto

Segermiddag! Så gott! Köttbitarna är stooooooooora.....

Av Sofia - 18 september 2016 16:16

Somnade bland skyskrapor o vaknade tack-o lov på samma ställe. Det var ingen dröm. Nu är vi faktiskt här!! Utsikten från våra fönster är obeskrivlig. Har nog aldrig legat så högt upp ngn gång, har för den delen aldrig sett såna här skyskrapor i verkligheten heller.

I morse tog vi taxi till frukosten dit många andra spelarfamiljer oxå äter o befinner sig om man vill. Efter diverse mer eller mindre (i detta fallet mycket mindre) goda flygplansmåltider var det mer än gott att få äta. Förkylningen är bättre. Igår när vi skulle landa hade jag så ont i öronen så jag trodde de skulle gå sönder inuti. Kändes som när man var liten o hade inflammation.

Idag är det matchdag vilket innebär "bara" uppladdning. Gå o kolla lite i de närmsta omgivningarna, gå till Arenan strax intill tidigt. Hade Jonas fått bestämma hade han velat sova där men nu anländer vi dit kl 13 (två h före pucknedsläpp).

Vi håller våra tummar o hoppas det stämmer för Tre kronor idag! Tröjorna är på SÅKLART!!

Heja Sverige!!!!

View from the bedroom

Nu är vi här!!!!

Är imponerad av det man har aldrig har sett...

Stan ljuder av hockey!!!

Av Sofia - 17 september 2016 16:58

Vilken start det blev på denna resa. Kom i mycket god tid till Landwetters flygplats. När vi skulle få fram våra biljetter i de där personalminskningsapparaterna strulade ju såklart min. Att jag är döpt till Sigrid Gunilla Sofia där Sigrid då inte är mitt tilltalsnamn brukar strula men vad vi än skrev blev det error. Sen heter jag ju Holm Storme i efternamn där Holm är mellannamn o Storme efternamn. Ordningen spelade ingen roll - error error. När vi gick till incheckningsdisken med personal FANNS jag inte. Min resa från Gbg till Frankfurt fanns inte. Den från Frankfurt till Toronto fanns. Nästa disk o hjälpsam personal ringde x antal samtal så jag äntligen fick min biljett. Bokningen fanns så allt ordnade sig till slut. Dock kändes det i vissa stunder att nu blir det retur Nässjö o jobb på måndag.. Hjärtfrekvensen var lite högre än vanligt.

Räkmackan uteblev - fanns inte tid. Att lugnt gå runt o kika i butikerna gick bort men vad gör det när biljetten äntligen fanns i min hand. Allt löste sig på bästa sätt. Tur att vi kom i så god tid. Annars vet jag inte hur det hade gått....

Nu har vi landat på tysk mark, sitter i planet Air Canada o lyfter strax mot Kanada o Toronto. En bok hann jag köpa så jag ser fram emot historien om barnmorskan Cecilia Lund av Katerina Janouch. Har läst alla i serien tidigare. Nu flyger vi ikapp 6 h så vår dag blir lång.

Ha en fortsatt go lördag!!!

I bilen mot Landwetter i nya solglasögon!!!

En öl hann vi med i varje fall!!! Det är viktigt!!!

Av Sofia - 16 september 2016 22:40

....idag är det Davids födelsedag!! 15 år!! För ca två timmar sedan för 15 år sedan föddes du o helt plötsligt var jag trebarnsmor o hade fått en liten kille efter två töser. Plötsligt o plötsligt...jag hade ju väntat i drygt 9 månader (41 veckor o 4 dagar för att vara exakt). En sån underbar känsla, minns den som igår när du mötte världen. Så mycket glädje du har skänkt mig o din pappa o övrig omgivning. Tack för att du finns!

I går satt vi ute i den ljumma septemberkvällen o tittade i ditt första album o på alla fina bilder i tidiga år. Många fina minnen sveper förbi o jag känner stor glädje att jag orkade hålla på med dessa album. Nu uppskattar ni dessa något enormt!!!

Nyss fick jag ett mess av dig o det värmer hela mig. Skulle bloggat mycket tidigare men somnade till Skavlan. Efter en häftig o lång dag på jobbet där många begrep att "hon ska vara borta nu i två veckor" tycktes arbetsuppgifterna aldrig ta slut. Men, lugn - I'll be back! Packning efter det! I morgon lyfter vi!!! Mot Kanada!!!

God natt

Liten blir stor!!!

Smälter....

Av Sofia - 15 september 2016 18:24

En varm dag och den har nästan helt uteslutande inneburit jobb framför datorn (såsom dagarna brukar se ut). Jo, en underbar utesittarlunch på Caférangen med fina Mia (å halva lunchen satt vi bredvid min svägerska Lotta o sonen Simon). Helt magiskt att kunna sitta ute och äta den 15 september! Värmerekord. På 160 år har det inte varit så varmt som dagens temp. Häftigt eller skräckinjagande?med tanke på klimathotet.

Funderade i går på hur fantastiska barn är. Häromdagen fick jag som förälder hem en lapp från Stella från skolan. Dokumentet beskrev vilka kriterier det finns för att få ett A, C eller E i ämnet idrott och hälsa. Personligen tycker jag att nuvarande betygsskala är något luddig? Man ska som elev ha "viss" alternativt ?relativt god" alternativt "god" kunskap.... Dock är jag helt övertygad om att lärarna fixar uppgiften bra men jag ställde frågan direkt till Stella när jag läst igenom. ?Vet du vad och hur du ska göra för att få ett A i idrott?? Stella tittade på mig med sina klara genomblå ögon och blicken var sådär....självklar. ?Absolut?, svarade hon. Man ska delta i alla grejer, alltid göra sitt bästa, ge allt, försöka även om man inte tror man klarar av något och hjälpa sina kamrater?. Ja, för henne var det inte ett dugg luddigt. Helt självklart! Helt underbart!!

Å så har jag namnsdag idag. Sigrid! Det namn jag innerligt älskar och som kommer från min mormor. Jag döpte min blogg till SigridSofia en gång i tiden vilket är typiskt för undertecknad. Jag fick tyvärr aldrig träffa henne men jag är ganska övertygad om att hon hade skapat en blogg om hade levat i en senare tid för att just som jag, skriva av sig. Grattis även till dig mamma eftersom du också heter det. Även Henry är döpt till Sigrid på papperet och jag tror inte han nekar till att få sin namnsdagshundring?.faktiskt?

Ha en underbar kväll!

Betygskriterier - självklara

Mormor Sigrid som ung flicka

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards