Alla inlägg under september 2012

Av Sofia - 20 september 2012 21:35

Känner mig gnällig i kväll så vill ni inte läsa gnäll kan ni sluta läsa nu...

Vi har 10 dagar kvar av september månad och gradantalet ligger mellan 3--4. Stel som en pinne sätter jag mig i bilen och förväntar mig nästan frost på rutan. Nähä - inget bilruteskrap vilket åtminstone är något positivt. Förra året så här dax beställde vi en resa till soliga Egypten. Minns hur skönt det var, att ha den där resan att se fram emot. Man visste att man skulle få hög värme, sol och bad för en go vecka, bryta av det svenska höstrusket... Kan av ekonomiska skäl icke så göra höst efter höst...


Om man bortser ett ögonblick från att det är mysigt att kura under filten i soffan och tända värmeljus känns det bara så GRÅTT framöver. En lång period med regn, hårda vindar, snö, kyla, halkiga vägar, isfläckar väntar och jag gillar inte. "Flytta härifrån om det är så jobbigt" tänker ni och kanske säger. Å visst - det hade jag faktiskt gärna gjort. Tyvärr finns inte möjligheten. 


All ångest handlar ju i grunden om inställning. Rätt inställning och fel inställning. Å jag kanske har fel inställning till höst och vinter. Jag ser förbi de där vackra oktoberdagarna - eventuell brittsommar - som kan vara fantastisk. Jag fastnar i regnmolnen. Jag ser förbi de vackra vinterdagarna med gnistrande snö i sol (som förvisso är extremt få och sällsynta) och ser bara mig själv stå och frysa när bilrutorna ska skrapas.. 


Klä sig rätt är ett utmärkt sätt att eliminera det värsta. Bra skor, varm jacka och frän halsduk + vantar - det kommer man långt med. Barnen har redan fått sig en omgång fingervantar.


Gokväll -å så lite härliga soliga minnen för att förgylla!!!


 

Kovik, Gotland - jag och Ulf

     

Mamma och Stella med glass... Kneippbyn

 

Botaniska trädgården, Visby

 

Barnen på Fiskaregränd i Visby

 

Tofta strand en het dag när maten äntligen kom...

 

Stella o Tindra bygger

 

Alexander och Elin på Gotlandsfärjan - en hel semester ligger framför oss!!

 


Lilla Karlsö, Gotland

 

Susanne och Tindra från sommarens mitt - midsommarafton

 

Midsommartant och midsommarflickor

 

Tjusigt!!

 

Elin, David och Stella slutar klass 5, 4 och 1

 

Trädgårdsbjörk - sommarbjörk


ANNONS
Av Sofia - 19 september 2012 20:50

Hur ofta ställer man sig inte frågan - gör jag rätt? Det sista Alf B Svensson sa till oss föräldrar till klass-2-barn på föräldrarmötet i Åkersskolan var: "Även halvbra föräldrar får finfina barn". Det känns ändå rätt bra i magen när man hör det......för visst är det så att även jag hotar, mutar och säger saker jag ångrar. Alf som jobbat i nästan 40 år som barnpsykolog i Nässjö kommun sa så många bra saker ikväll. Har förvisso hört honom förr, både föreläsa om att hålla kärleken vid liv och just om temat barnuppfostran. Ska jag vara riktigt ärlig satt jag mest o längtade hem till mina barn.... 


Kvällen till ära ägde även föräldrarmötet i Johannas klass på Brinell rum och det hade jag ju oxå velat gå på. Ulf och jag fick helt enkelt dela upp sysslan. Å jag fick äta barnens egenhändigt gjorda muffins. Gott!!! Jag satt och tänkte att kvällen hade löst sig på bästa sätt. Hemma hade Johanna fått uppdraget att fixa kvällsmat, se till så att åtminstone Stella var tandborstad och klar för natten. Belöning om 50 kr skulle utdelas om uppdraget var utfört med belåtenhet. Kan meddela att inte en krona gick från min plånbok till min äldsta dotter. Hon kom precis ut från duschen när jag kom hem 40 min senare än jag aviserat... Ingen hade varken ätit eller borstat tänderna. Hon hade glömt bort tiden och jag fick just ett sånt där utbrott man som förälder inte SKA få. Ilska, trötthet och vanmakt efter först en tuff dag på jobbet och sedan några timmar till utan att hjärncellerna får vila.


Men jag ska ändå avsluta kvällen med att säga att jag älskar Johanna för det var oerhört viktigt. Å utan skryt säger jag det ofta till barnen och de svarar "Älskar dig med!".....trots att man blir heligt förbannad ibland...


God natt!!!!

ANNONS
Av Sofia - 18 september 2012 20:47

Jobbdag. Tisdag. Mycket att göra. Kanske man ska sluta där…eller ska man brodera lite... Har i hela mitt liv varit kass på att sy men i varje fall något bättre på att brodera ut text... Slapp att se allt regn som kom på förmiddagen eftersom jag hade fullt upp med att kolla i papper och på datorskärmen. Efter lunch blev det ju ändå vädergudarna lite hyggligare, inte för att gradantalet lyfter mig mot högre höjder men det är ju ändå uppehåll. Man är tacksam för det lilla!!!


Efter jobbet skulle jag tagit en runda med löpardojjorna men jag har faktiskt ingen riktig ork – varken mentalt eller fysiskt. Kelda soppa och två kokta ägg är väl inte mycket energi att springa på…. Kunde jag väl iofs råda bot på när jag kom hem trots att klockan springer iväg. Ibland stämmer inte huvudet ihop med önskan helt enkelt. Att se huset när man kommer hem - har vi haft en tromb? Eller är det bara barn som inte lyfter ett finger eller hjäper till nada? Mentalfysisk ork - kom gärna när det suger i....

   

Å så är det fotograferingsdagar. Missar man eller glömmer bort denna lilla informationsrad i barnens veckorbrev får man veta ändå… Sent igår kom Elin på att det var just fotografering idag tisdag och hon rusade till duschen. Hur det gick i morse…vet jag inte men jag kan tänka mig att spegeltiden var mer än fördubblad. På frågan hur det hade gått – fotograferingen var inställd – sjuk fotograf. Med andra ord – hon duschade och stimmade helt i onödan ;)


Ha en fortsatt fin kväll!

Av Sofia - 17 september 2012 19:02

Idag är skolor, fritidshem och förskolor stängda i Nässjö kommun. En sån där bradag när man är hemma med kidzen. Hade tänkt att jobba eftersom Ulf rent kroppsligen är hemma. Men eftersom han jobbat natten bör han sova åtminstone fram till kl. 13.00 och då är det rätt lägligt om frun tar hand om markservicen. Dessutom sköna timmar med barnen!!! Å jag låg GÄRNA kvar i sängen i dag på morgonen och kramade Stella. Det är kvalitetstid, mystid, bratid på MYCKET hög nivå. 


Det var ett evigt regnande och ruskväder hela förmiddagen. Stella och David gjorde lite läxor, vi spelade vänd-10 och det blev även en film framför TV'n. Efter fläskpannkakan till lunch blev det en go eftermiddagsfika hos min Susanne i Sandrydet. Numera är det inte ofta det händer - att man bara sådär åker ut på en fika. Hände mer förr när man var mammaledig. Jättetrevliga timmar passerade och Tindra och Stella lekte och hade trevligt så även vi vuxna. Tindra visade Stella att hon kunde cyklade och Stella visade Tindra sina nyss tagna hål i öronen...


Alltså detta med hål!!! Hål i strumpan är negativt, hål i ett cykeldäck är väl ännu värre.... Hål i öronen är ju såååå spännande och så kul att fixa. Stella var som en spänd fiolsträng i lördags innan det var dax. Å så duktigt hon var - inte ett knyst sa hon när de togs...för faktum är ju att det känns lite...


En härlig bradag är snart till ända och i morgon är det jobb och skola!!!


 

Hål i öronen - då är man lite vuxen och väldigt fin!!!

 

Snygga alternativ till läkörhänge nuförtiden!!Av Sofia - 16 september 2012 14:45

Grattis på födelsedagen David! 11 år sen du föddes. Det var en söndag precis som idag. Fram på kvällskvisten valde du att se dagens ljus. Minns att jag tyckte lilla Elin 20 mån var gigantiskt stor när hon kom tillsammans med storasyrran Johanna och pappan på första besöket på BB. Tur att det blev en liten kille oxå mitt bland alla tjejer..... Å vilken tur att det blev just du!!!


Idag väckte vi David med sång och klockan 11 kom släkten på födelsedagskaffe. Frallor från Elsies och god gräddtårta från mormor satt fint. Pojken är rik och väldigt nöjd. Tack alla fina för paketen!!


Dagen följs av bandyträning till hans stora förtjusning och så mycket mer än det hinns nog inte med. Läxläsning inför veckan ska förhoppningsvis påbörjas innan vi säger godnatt!


 

Godmorgon och happy birthday!!

   

David 11 år

 

Mormor och morfar + Simon kommer...

 

Farfar och farmor kommer...

 

Fam Wetterholm anländer

 

Dax för tårta...å Stella är den som längtat mest...

 

11-åringen och hans moder

 

Farfar, mormor, morfar och farmor

 

Pelle, Ulf och Monica

 

Ungdomar i köket

 

Kusiner som chillar - var sin mobil i näven.... ;)


Av Sofia - 15 september 2012 10:50

Idag har vi namnsdag! 15 september. Sigrid, är ett fornnordiskt kvinnonamn ursprungligen Sigfrid som är sammansatt av orden sig, seger och frid som betyder vacker, skön. Taget från Wikipedia vilket man inte alltid (har jag hört) kan lite på men i detta fall vet jag att det är sant.


Grattis på namnsdagen fina mormor! Du befinner dig på en annan mycket finare plats än vi. Trots att jag aldrig fick träffa dig har du gett mig mycket energi och tankar. Grattis fina mamma på namnsdagen. Jadå – du ger mig ständigt mycket energi och tankar – tack för att du finns. Grattis fina Elin! Hela din person utstrålar energi och glädje. Ännu har du inte givit mig några gråa hår men eftersom du fyller 13 år om några månader så visst…det är att vänta. Å grattis till mig själv! De gråa håren som jag har skapar jag nog oftast helt själv…..


Å förutom en jättelik namnsdagsfest (?) ska Stella på barnkals hos en kille i klassen. Till kvällen ska vi äta tacos ihop men grannarna. Gott, avslappnat, kravlöst och väldigt kul!


Ha en fortsatt go dag!!!!


  

Sigrid Gunilla och Sigrid Gunilla Sofia


  

Elin Sigrid Sofia

Av Sofia - 14 september 2012 17:26

En sån där dag som man sorterar in i facket "övrigt". De övriga dagarna i livet ska helst inte bli för många. De dagarna man ligger under täcket de flesta timmarna. Sova sig frisk.... Tack-o-lov finns det inte särskilt många av dem i mitt liv. Jag var inte pigg i går - tog två alvdeon och gick till jobbet. Borde nog varit hemma o vilat. Hela övriga familjen har varit dyngförkyld så det är ju inte kostigt... Idag på morgonen kände jag mig fullständigt orkeslös. En ganska otäck känsla och jag kan inte med någon större säkerhet känna vad det är. Känner mig inte speciellt förkyld förutom huvudvärk då.. Bara att någonting är fel. Nästan så man börjar leta efter fästingbett på kroppen...


Sov hur som helst i flera timmar, drack sedan kaffe och åt min sedvanlig skål med mjölk och havregryn. Lyxigt ihop med tidningen. Läste...snurrade runt på Facebook...surfade in på jobb-mailen. Konstaterade att inget akut väntade på mig - vilket tillfredsställer min alltid oroliga hjärna. Min fine bror ringde. Han uppskattade å kommunens vägnar att jag fångat ihop nästan 300 000 kr genom att vara extra uppmärksam på Skatteverkets felaktiga beslut. Stärkte ett bekräftelsetörstande hjärta! 


Klockan efter skola kom Stella och de övriga underbara varelserna hem i sällskap med Skogsvallensnickarande fader. Stella blev glad för att jag storstädat hennes rum. Nu hittar hon ju till prylarna igen. Var o handlade på Ica för att få lite luft - eller få lite regn kanske det heter. Vilket ruskväder? Återigen kommer de där känslorna - varför föddes jag här, i detta nordiska land. Längtar bort...till varmare breddgrader....alltid!!!


Stor cyberkram till er alla!!!!


Av Sofia - 13 september 2012 20:26

Det finns mycket skräp på TV. Tror nog alla håller med mig om det. Men det finns guldkort ute i mediabruset där förnedring tydligen är viktigare än substans. Maglagningsprogram - I love it! Mästerkocken är jag galet förtjust i. Alltid lika lika fascinerad över deltagarna försök att tillfredsställa de tre som dömer - den onde, den store och den vackre... Halv åtta hos mig har alltid varit en klar favorit men faktum är att det nästan börjar bli lite uttjatat nu. De alltid rafflande kommentarerna var i varje fall ikväll bara töntiga.. Det startade en ny tävling ikväll. Kockarnas kamp. Härligt. Nu är det minsann ombytta roller. Det är stjärnkockar som tävlar mot varandra och skapar menyer och vispar maräng... Verkligen underhållande och dessutom lärorikt! 


Annars har dagen inneburit både ris och ros. Kan säga såhär - jag är innerligt tacksam över att jag inte jobbar heltid med inkasso-ärenden. Jag gillar INTE att sitta och känna mig som en elaking när hyresgästen framställer sig som ett offer. Det finns såklart alltid en anledning att man har fått en betalningspåminnelse. Det kan vara ett misstag (missat att betala in hyran), det kan beror på ditten och datten... Jamen ring då - ta en kontakt! Allt blir så mycket lättare - särskilt när man har ett inkasso-företag i hasorna. Av erfarenhet vet jag att de blir negativa av en passiv inställning.


En underbar promenad runt Träslända i septembersol gav mig en massa energi trots att stegen även tog dito. Kvällen fick avslutas med hemkörd pizza. Lata och bekväma men det förgyller minsann en vardag då och då. Nu var det längesen och då smakar det extra gott!!


Gokväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se