Direktlänk till inlägg 30 november 2018

Ett träningspass i politik

Av Sofia - 30 november 2018 18:56

Gårdagen var en långdag i politik. Mitt första budgetsammanträde och jag har hört talas om dessa dagar. Start morgon och kan hålla på till 22...23.. Faktum var att jag var intställd på det värsta tidsmässigt sett men vi var klara runt 20.00 Fantastiskt intressant dag och bra träning för mig som är ny. i KF. Det var en god ton i salen mestadels hela dagen - det känns som att det ekonomiska läget är så ansträngt så verkligen alla vill kämpa för att hjäpas åt att lösa detta på ett bra sätt. Oavsett idelogi och åsikter om varandra inställning.

Förutom att jag tycker att min bror är så superduktig och vältalig i talarstolen blev jag berörd av Kim från Vänsterpartiet. Hon berättade en "saga" ur ett barns persepktiv och hur de kan uppfatta omvärlden på ett härlig sätt. "....Min mamma och pappa tycker det är jobbigt att skolgården blir mindre när skolan byggs ut men jag och mina kompisar tycker det är spännande att se byggkranen som bygger en ny skola åt oss....."


Å jag själv höll mitt jungfrutal. Inte helt frivilligt men det är lite så - att utmana sig själv och göra det man tycker allra minst om kan få människan att växa. Igår växte jag. Jag vågade. Hade en puls på 94 (kollade strax innan) men när det var gjort kändes det bra att få höra positiva kommentarer från både bror, partikamrater och av andra partier. Fick t.o.m ett skriftligt beröm. Värmer! Å frågan jag tog upp - är det nån gång jag ska framföra vad jag tycker så var det igår.

La mig med kudden med huvudvärk och vaknade med dito. Den dagen tog - ett träningspass i politik. Å fysiskt sett satt man still väldigt länge.....men som sagt - pulsen var emellanåt hög.


Ha en go fredagskväll.


Herr ordförande, ledamöter, lyssnare och tittare

Jag har suttit som ledamot för Barn- och utbildningsnämnden i majoriteten i fyra år och har fått ta del av en fantastisk verksamhet. En stor och komplex verksamhet där personal gör sitt yttersta för att barn och elever ska nå sina mål och trivas. Barn och elevantalet har ökat markant de senaste åren och resurserna har inte tilldelats i förhållande till situationen. Det har varit jobbiga beslut att fatta. 

Vi har stora utmaningar framför oss - hur ska pengarna räcka?

 

När jag läste handlingarna inför dagens möte blev jag mycket positiv och glad när jag såg raden om det nya uppdrag som BU har fått tillsammans med socialnämnden. Att de ”tillsammans med soc ska finna ett gemensamt arbetssätt kring att stärka föräldrarollen”. Vad som exakt ingår här kommer att utredas.

 

Jag önskar och hoppas ett en del av detta uppdrag kan belysa faktum att föräldralediga föräldrar lämnar sina barn på förskola när de får ett nytt syskon. Alltså man lämnar sitt barn på förskola trots att man är hemma med en ny bebis. Nu syftar jag på de syskon som lämnas som är yngre än 3 år (eftersom det är allmän förskola från 3 års ålder). Detta beteende har ökat markant de senaste åren.

 

Jag har pratat med många pedagoger och skrivit och talat mig varm om detta, det framkommer att föräldrar idag gör såhär för att de tror att de inte riktigt på egen hand klarar av att uppfostra sina barn. Dessutom – om andra gör såhär så gör jag också så. Det blir till slut en norm – så här gör man. Man ställer sig frågan - är detta rätt? Jag är medveten om att det finns barn med speciella behov – det är inte dessa jag syftar på här.

 

Att samtidigt som man har föräldrapenning uppta en plats på förskolan där kostnaden är starkt reducerad genom maxtaxa är inte ekonomiskt försvarbart. Vi har en fantastisk välfärd. Förskolan i Sverige, i Nässjö är fantastisk. Vi har byggt och byggt till förskolor som aldrig förr de senaste åren, barnantalet har ökat. Det är svårt att kompentensförsörja varje enhet. Förskolan ska i första hand vara till för de som verkligen behöver en plats. 

 

Att stärka föräldrarollen så att man känner tilltro till sig själv och trygg i sin föräldraroll och framförallt – att man vill ha sina barn hemma när man är föräldralediga är viktigt! Man utför det bästa jobb man kan ha – att uppfostra barn till trygga och självständiga individer.


 

Jag och min erfarne partikollega Per

 

Min politiska idol och tillika bror och kommunalråd

 

Fika och mat gick det åt....

 

Tack Urban!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - Söndag 10 nov 19:03

Det är mycket nu.... men det har vi själva valt, ha ha... Därför var det så extra trevligt att idag kunna åka och fira far och förena nytta med nöje eftersom vi hyrde släpa o tog med oss möbler de skulle ha från huset. Säng, säng, soffbord och farmor...

Av Sofia - Lördag 9 nov 18:57

Idag har flyttat. Flyttat tavlor o foton och en mängd med kläder. Jag har haft hälften av min utrustning på var ställe och det är en obeskrivlig känsla att få samtliga plagg i samma garderob.....skor oxå för den delen. Å jag har en del tycker Jonas. ...

Av Sofia - Fredag 8 nov 18:33


Ooops å så var det fredag igen. Det går fort. Hela livet går fort. Alldeles för fort. Tror aldrig att en höst har passerat så snabbt som i år. Någonsin. Det kan ha att göra med att man har fått andra uppgifter och det har varit fullt fokus på arbete ...

Av Sofia - Onsdag 6 nov 18:58


I dag var det dax för Stella att skriva upp för moped. En väldigt nervös tjej hämtade jag på min lunch och jag blev bombarderad av frågor när vi åkte mot Eksjö. Det sista jag sa till henne var - ta det lugnt, läs frågorna noga. Jag passade på att ...

Av Sofia - Tisdag 5 nov 20:46


Vi har precis ätit. Mac and Cheese. Åt det första gången på finrestaurang i Toronto för tre år sedan. Så himmelskt gott. I senaste buffé fanns receptet på dito och igår testade jag att göra denna rätt med riktig parmesan som det ska va. Det var enkel...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se