Alla inlägg under januari 2019

Av Sofia - 20 januari 2019 16:01

En helt vanlig semla är ovanligt gott då och då.
Premiär idag - den första för i år. Ljuvligt med en kopp kaffe till. Särskilt gott efter en riktigt lång vinterpromenad.

Gick till Solbacka o kollade till huset, skottade lite snö. Mycket folk var ute på sjön. Barn som spelade hockey, folk som åkte skridskor, skidor o spark. Vi var så sugna på att vara där men det får bli en annan helg (när vi har mer tid) och vi får hoppas att det då är lika fint väder som idag. Väldigt olustigt att läsa senare idag, på Höglandsnytt, att en man gått genom isen just på Spexhultasjön. Utgången på den incidenten slutade lyckligt - en annan person hade dragit upp mannen. Vi har köpt isdubbar Isdubbar o jag tänker hålla mig runt kanterna - helt klart.

David o hans P18 är i Västerås o idag skulle han inte stå. Idag var det andremålvaktens tur. Matchen vanns av Nässjö med 10 mål mot 1 så det var nog inte särskilt mycket att göra.

Ska snart ge mig ut i kylan igen. Möte med ledamöter i BU-nämnden och vi ska diskutera ärende till kommande veckas utskott.

Ha en fortsatt skön söndag!

Ovanligt gott med en vanlig semla

Av Sofia - 19 januari 2019 16:30

Tog en eftermiddagslur idag. Gått oss trötta. När man rör på sig fryser man inte. Mellanlandade på Circle K o fikade. Gratis är gott. Hade tydligen köpt fem kaffe så de bjöd på en idag. Generöst. Ned till förrådet o leta fram hockeyhandskar till David (som skulle spela med puck o klubba med kompisar på Runnerydssjön) samt cyklop o snorkel som nån annan skulle ha. Det såg antagligen ganska roligt ut när vi kom o gick genom stan med dessa attiraljer. Frågan är vem som var mest udda. Jonas med stora handskar på eller jag med cyklop. (Jag hade det inte på mig dock.)

Det såg väldigt härligt ut när David o hans kompisar åkte på isen. Winter Classic Game. Inte dåligt att det går av stapeln i Nässjö, ha ha... De höll på i flera timmar. Trots att de lägger så mkt tid på Stinsen arena hittar de på fysisk aktivitet och umgås.

Efter en mkt god potatissoppa slocknade jag i soffan. Så skönt att slumra en stund. Lite piggare ikväll när vi ska till Landsbro o träffa Jonas barn. Mys hela dan!

Ha en fortsatt go kväll!!!

Härliga ungdomar

Han lånade ut sina hockehandskar. Det såg ut som om han hade velat va med....

Av Sofia - 18 januari 2019 19:13

En härlig fredag håller på att ta slut. Det har varit en fantastisk bra dag även om det jag hade tänkt att göra klart inte blev riktigt klart. Det var annat som blev gjort. Jag är sån och jag arbetar så. Har några mål - både långsiktiga o de på kort sikt o mängder med färgglada post-it-lappar däremellan för att inte glömma. Skriver upp mkt i min digitala kalender oxå men de där neonrosa lapparna kan jag inte - vill jag inte skiljas ifrån.

Startade dagen med första förvaltningsinformationen för året i Stadshuset. Nye chefen presenterade sig för hela församlingen o sedan gick avd.cheferna igenom vad som är på gång inför 2019 o vad som hänt 2918. Åh jag är så stolt att jobba på Tekniska Serviceförvaltningen. Service åt allt o alla. Så grymt mkt som vi hunnit åstadkomma på ett år och vilken viktig funktion vi är. Skryt eller klapp på axeln eller båda!

Å stolt var jag när jag läste dagens ex av Smålands Dagblad. Ett stort reportage om mitt kusinebarn Frida Karlsson (Sollefteå) som laddar för JVM i längdskidor. Följer sin mor Mia Karlsson från Sävsjö i ?spåret? o för ett tag sen kom hon trea i ett lopp efter Ebba o Kalla. Ja jösses vilken spännande säsong att se fram emot. All lycka till från oss i Nässjö till dig! Vi håller våra tummar!

Snart kommer Jois o Oliver o David. Stella är här. Pizza i ugnen. Jag har överlevt denna veckan. Bra där!

Go kväll!!

Härliga glada Frida - lycka till!

Av Sofia - 17 januari 2019 18:19

Trodde förra veckan att ?det blir inte värre än såhär? men det kunde det definitivt bli. Ända in i kaklet ska man och just det begreppet känns ouppnåeligt när vattnet ibland är som sirap att simma i. Långa arbetsdagar hela veckan men idag anar jag ljuset i tunneln. Mängder av arbetsuppgifter är gjorda. Lugnt, effektivt och metodiskt ? bara gör ? då kommer man till slut i hamn. Moment för moment som ska betas av och förhoppningsvis blir det rätt ? det mesta. Idag har jag tom tagit mina fikapauser i tid o varit social. En ack så viktig bit i arbetet.

Har känt av stressen i magen och det är väl inte särskilt bra. Det som har räddat mig är timmen på lunchen runt Träslända. Trots isvindar o halka har jag tagit mig den stunden o det är befriande för själ, hjärta o kropp.

Idag har vi haft hela nämnden på introduktion. Nya ledamöter som ska bli insatta i vad tekniska är och gör. Beundrar dessa människor som engagerar sig. Låter kanske lite förmätet då jag själv är fritidspolitiker fast i en annan nämnd. Men man kan gott ge sig en klapp på axeln för det. Vi behövs - allihopa! Det tar mycket tid, både på jobbet o på fritiden. Ibland får man (måste man) sätta en gräns. Kan inte ställa upp på precis allting.

Handling ICA en torsdagskväll - yippie. Check inför barnens återkomst i morgon. Kylen är laddad med basvarorna o lite till. Jonas envisa förkylning har ännu inte drabbat mig. Ödmjukt tacksam.

Ha en fortsatt fin kväll!

Såhär fint var INTE vädret idag men promenaden är ändå magiskt skön.

Av Sofia - 15 januari 2019 21:04

Nu längtar jag till våren. Intensivt och hett. Märkte det särskilt i morse när jag halkade omkring på Nässjös gator. Hade planerat att jobba över till cirkus sju och kände för att inleda dagen med steg. Jag gick inte från Solbacka. Valde att åka med Jonas och gå i gatlampornas sken.

Då och där längtade jag efter ljuset som iofs är på väg tillbaka men det går sakta. Längtar till tidigare mornar med fågelsång och att slippa bylta på sig mössa, vantar och lång täckjacka. Fick till slut upp värmen men det tog ett tag då hastigheten begränsas av att inte vilja slinta. Broddarna hade jag ju inte med mig såklart. Fick uppleva en otroligt vacker soluppgång och några stjärnor som lyste. Var tvungen att ta lite kort, så klart.

Vintern har knappt börjat men det kliar varje gång jag nu ser tulpaner i affärerna. Vill ha! En av de härligaste blommorna jag vet. Kanske för att de påminner om just vår och kommande värme. Jag försöker att njuta av nuet och jag har längtat hela dagen efter att få sätta mig framför brasan i Solbacka.

Men det blev faktiskt inte nån bastu - det blev ytterligare 60 grader plus. En bastu. Så fantastiskt skönt. Min halvkrasslige sambo mådde väl av det. Jag har klarat mig från bacillerna.....hittills....

Halva januari har passerat men än är det långt kvar av vintern. Det går för fort (även att man på nåt konstigt sätt vill det). Ja, det är märkligt. Så många gånger man vill stanna tiden...hur lång skulle inte vintern vara då. När det ändå ska vara kallt kan det få komma lite bra snö så vi kan åka skidor på sjön. Det borde väl funka med pannlampa ? bara isen är hållbar nog.

Ha en fortsatt fin kväll!

Nässjö

Mer Nässjö

Av Sofia - 13 januari 2019 17:27

Soooooooovmorgon. Frukost vid sprakande brasa. Man förstår nog inte hur bra man har det. Det är sannerligen lättare att uthärda nordens vintermånader med tillgång till en kamin.

Dagens uppgift. Att som förälder till bandykillar i P18 sköta kringuppgifterna vid dagens A-lagsmatch vid Stinsen Arena. Vi skulle grilla korv o sälja i pausen.

Å min älskade sambo tillika hockeypappa Jonas hjälper gladeligen till. En stor eloge eftersom han genom åren lagt otaliga timmar vid sidan av rinken för sina egna barn. Man kan tycka att han liksom har gjort sitt. Kärlek! Dessutom var han idag lite hängig o förkyld men utan gnäll traskade vi både till och från grillplatsen.

Mer folk än väntat - cirkus 400 pers o 50 av dem ville gärna ha en grillad. Det blev ingen över till oss tyvärr. Fick köpa kokt inne i hallen vilket satt som en smäck innan vi skulle promenera hem till Solbacka.

Bandyresultatet blev seger Nässjö IF. 6-3 och förlust för Ljusdal. Heja NIF. Tusen tack för hjälpen David vid korvutlämningen.

Nu har vi iofs gått oss lite varma men det gör inte ont med en bastu. Ha en fortsatt go söndagskväll!!

Redo för hungrigt bandyfolk

Hockeypappa ställer upp

Den skylten kanske skulle bytas ut...

Av Sofia - 12 januari 2019 16:26

Mycket trevlig o go kväll! Mycket trevliga och goa vänner! Frissebo kom på besök till Lallybroch igår - ja, Mats o Nettan har oxå börjat titta på serien om Jamie o Claire så nu vet åtminstone de vad vi menar med just Lallybroch. Jonas har gjort en fenomenalt god rostbiff på kalv o den smalt verkligen i munnen. Vi åt, spelade Mexican Train o pratade till vi faktiskt inte orkade mer. Det var ju ändå fredag och framåt kvällskvisten är man ju inte sitt allra piggaste. Vi bjöd på en skatt från frysen till kaffet. Den vinst som jag kammade hem i tomtegissartävlingen på juldan. Mors egen ostkaka - ljuvlig!

Eftersom de hade med sig hunden Olga kunde de sova över o nyttjade vår gäststuga. De fick frukost innan de lämnade oss - för denna gång. Nästa gång vi ses blir det i Frissebo för nu är deras fleråriga projekt kommit till statusen att de flyttat in i sitt nya fina hus vid Norra Vixens strand.

Vi har promenerat o så tänkte jag att jag skulle lugna hjärtat med att börja förbereda vissa viktiga jobbmoment till måndag (så den kommande veckan inte blir lika hysterisk som den föregående). Då kan jag inte logga in i vårt ekonomisystem - har aldrig sett den typen av felmeddelande o att förstå detta dataspråk - lönlöst. Ny känner jag smått panik inför kommande arbetsvecka.

Tror vi tar ett bad o ställer om till ledigt.

Ha en go kväll!

Jag, Jonas, Mats o Nettan

Mums

Av Sofia - 11 januari 2019 18:12

.....idag är det Henrys födelsedag. 000111 fyller 19 år o det som sagt väldigt enkelt att hålla reda på hur gammal han är. Alltid! För alla!

Igår firade vi honom med tacos o tårta o momo o mofa kom o hälsade på. På önskelistan stod en Monstera o det fixade jag. Vacker växt o väldigt lättskött.

19 år - det är ju så man minns hur det var. Härlig ålder o skrämmande nära vuxenlivet - på riktigt. Så underbart att saker o ting är som det är just nu i Henrys fall. Student till sommaren.

Efter en hysterisk vecka med idiotlånga dagar sitter vi nu framför brasan o väntar på goa vänner. Att bara köra upp på uppfarten kl 17.00 idag bar en befrielse. Ledigt i två dagar från siffror, avstämningar, snurrande fakturor o krånglande datorsystem.

Ha en fin kväll!!

19 år fyller Henry idag o David kom med på ett hörn

Tacomys

Paketöppning

Fin blomma intill fin Henry

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards