Alla inlägg under september 2015

Av Sofia - 22 september 2015 19:18

Nu är det höst. Mycket höst. Jag planterade ljung igår och jag gläds åt resultatet. Vackert och billigt. 4 för 99 kr på Interflora Fresh. Jag behöll murgrönan som fått vara med sedan penséerna byttes mot sommarblommor. Snålt eller ekonomiskt – en knivig fråga....


När vindarna blir kallare och regnet känns ännu blötare är det gott att titta på sin nyss nedladdade ”rese-app”. Inga ord behövs….bara smaka på namnet och se bilden på första anhalten. Orlando, Florida….. Jag får fjärilar i magen bara vid tanken. Från Orlando bär det av med båt, modell större, ut på Karibiska havet, några stopp på såna där öar man bara ser på bilder och drömmer om…sånt som inte händer mig..... Båten lägger till vid hamnar i Haiti, Jamaica, Grand Cayman (nån engelsk ögrupp), Mexico och så vidare tillbaka till Orlando. Å ja!!! vi valde till utsides balkong så inte klaustrofobin någongång ska infinna sig. Skulle det förmodligen kännas trångt i hytten så är båten mer än rymlig och det kommer inte saknas aktiviteter. Det är härligt att se fram emot och det hjälper mot kommande kyla…... När Sverige visar sin kanske träliga sida (vädermässigt) åker vi…7 november…


Det är mycket snack om regeringens budgetförslag som släpptes i går. Intressant att höra debatten igår mellan finansministern Magdalena Andersson och moderaternas ekonomiske talesman käbbla. Spontant känner jag att förslagen är ett hot mot jobben och framförallt ett hot mot landsbygden. T.o.m oberoende expertis är enade om att budgeten inte ger fler jobb, tvärtom färre. Att nagga i ROT och RUT ökar dessutom chansen för svartjobb. Positivt är att det satsas på utbildning – och ja, pengarna måste ju tas någonstans. Ökat pris på drivmedel…. Susanne min vän i Sandrydet – där ut i skogen, en bit bort från Sandsjöfors…. Du kanske kan be att Länstrafiken gör en avstickare förbi ert hus så du kan åka kommunalt?.... Å jag kanske kan börja ta tunnelbanan till Landsbro i fortsättningen. Å jag hoppas verkligen att regeringen bjuder på tåg och logi så jag också kan nyttja alla gratis inträde till våra muséum…. Stockholm tycks tro att vi alla bor där! Tjoho!


Efter en mycket lyckad arbetsdag (jag känner mig riktigt duktig) är det en AWESOME kväll!!!!! 


 

Ljungfint!!

 

 


Utifrån höstrusket ser det mysigt ut...därinne...


  


  

Drömrutt...


ANNONS
Av Sofia - 21 september 2015 18:17

....idag är det min fina svägerska Monicas 50-årsdag!! Hipp, hipp, hipp hurra på din egen DAG. Tiden har då inte gjort nån större inverkan och åverkan på dig så var glad! Kropp och look som häften av din ålder. Alltid med ett leende på läpparna och klokheter från munnen! KRAM!!!

      


Jag känner mig förvånansvärt fräsch i kroppen idag trots att jag sprang så långt igår… Däremot var jag trött som bara den igår kväll och kände mig ”sovtrött” redan kl. 20.00 La mig tidigt tidigt. När jag väl låg där i sängen – kan man somna då? Nähä – det tog väl fram till elva innan de blå for igen och sedan vaknade jag säkert fem gånger i natt…ligger och funderar och hittar man ingen lösning på just DET problemet tanken far igenom så ligger man en stund till och snurrar.... Somnar till slut om och då kommer katten och trampar med sina klor på min arm o så blir man väckt igen…


Har påbörjat projekt klistra-in-kort efter sommaren och man drömmer sig alltid tillbaka lite i tiden när man tittar på bilderna. Till Stockholm, Höglandsleden, Kalmar, Falkenberg, sommarens härliga fester….. Nu är vi i mitten/slutet av september. Tiden går i raketfart. Alldeles alldeles för fort… På lunchen var jag o handlade fin ljung och det är nu dags att byta ut vattendränkta petunior till höstens prakt.


Ha en fin afton


Varsågod - lite minnen från sommaren!!!!


 

Trozig's smala gränd i Gamla stan

 

Porten till Djurgården

 

Allsångsselfie


 

Höglandsleden

 

Jonas härliga 50-årsfest!!!

 

Kalmar slott och jag i kvällssol

 

Jag och Jonas 


 

På väg i bilen till Skrea strand

 

Godaste glassen - från Lejonet och Björnen

   

Stella och Tindra

 

Barnen/ungdomarna på väg till stranden! Varmt och sol

 

Mina fina föräldrar på pappas 80-årskalas

 

Mina bröder och jag läser dikt på kalaset

ANNONS
Av Sofia - 20 september 2015 17:15

17 tänkta km blev 22 varav 18 sprungna.... Ja, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Skulle slå till med en långrunda idag och tänkte springa Torsa Stenar - Bäckaby - förbi Bodatippen och hem. Sprang denna runda en gång i våras - lång och fin, ca 17 km. När jag så idag kom till Torsa stenar tog jag ett kort på detta mäktiga bygge. Är alltid så fascinerad över gamla stenar, lagda i mönster som betyder väldigt mycket - för de som en gång la (slet) dit dem. Där någonstans blev det uppenbarligen fel, jättefel. Jag sprang rakt fram och tog inte åt höger där det klart och tydligt står Bäckaby. Såg/tänkte helt enkelt inte på skylten. Den lyste med ilskna bokstäver på vägen tillbaka.....


Jag sprang vidare och var nöjd och glad - ork i kroppen, pigg i benen och magen krånglade inte!! Började inte ana oråd förrän jag helt plötsligt kom ut på en asfalterad väg och jag såg skylten "Holma 2 km". Det kändes absolut inte rätt och tog då upp min iPhone för att kolla var jag var. Helt åt fanders fel.... Jag kalkylerade rätt snabbt att det skulle bli längre hem om jag tog åt det hållet där vägen mot Nässjö ligger än om jag valde samma väg tillbaka. Samma väg tillbaka betydde alltså 11 km TILL. Hade inget att välja på direkt så jag vände. En kille i tonåren kom på cykel i samma veva och han undrade var Nässjö låg... Ja, du sa jag, jag är oxå vilse. Han fick se min GPS och han tyckte det var långt från Bodafors till Nässjö.... Jag hoppades jag inte lurade upp honom till Holma utan han valde vägen ut mot Nässjö.


Jag orkade 18 km, sen sa mina ben stopp. Även min telefon la av och batteriet var tomt. Fick gå de sista 4 km hem utan musik men i härlig sol. Sista biten fick jag sällskap av min kompis Marie - tack för samtalet! Nej, där vid 18 km går nog min löpargräns (har ju funderat på marathon flyktigt någon gång)... Å andra sidan är det inte så hemskt längesen som 14 km var en utopi. Man ska aldrig säga aldrig!!!


Tack även till mor och far som bjöd på frukost och elva-kaffe i morse. Tur att jag laddade så bra med energi så jag orkade springa så långt!!! Kul när man utmanar sig själv - i detta fallet lite ofrivilligt....


 

Torsa stenar

Av Sofia - 19 september 2015 18:15

Det bästa i livet är gratis - det har blivit lite av ett signum för mig... MEN det är riktigt riktigt roligt att handla ibland oxå. Förstöra pengar heter det ju. Men är det så att man får bra grejer för slantarna så är det väl inte att förstöra pengarna? De försvinner ju onekligen men man får ju något bra för dem. Vetlanda är en riktig riktig bra stad att handla i. Förlåt Nässjö - jag har lite dåligt samvete att inte affärerna där fick mina slantar idag men jag "bor" ju faktiskt i denna kommunen oxå då och då och man ska gynna stället man bor och verkar i.


Har aldrig varit på Växtkraft och jag blev glatt överraskad av denna blomsteraffär. De hade precis allt!!! Både växter, blommor och framförallt alla sorters krukor man kan önska sig.... En sväng till Karlssons och bara namnet är ju fint... :) Vi förflyttade oss in till stan, tog en fika på Cecil, besökte Fröken Funkis - en butik FULL med design. Jag sa till Jonas: "Har du idétorka betr. mina födelsedagspresenter etc, gå in här och bara välj nåt". Allt är typ lika fint men med priser därefter. Investerade i en väska på Väskan och kan ÄNTLIGEN slänga min skitväska från Desigual. Köpt i Malmö förra hösten, har gått sönder precis överallt. Nu har jag en snygg och praktisk väska som jag kan använda läääääänge.... Köpte ett par jeans på Vero Moda (där Jonas dotter Miccan jobbar). Exakt ett par såna jag redan har men en annan tvätt. Snygga och sköna som tights.


Eftermiddagen erbjöd en svamprunda i skogarna runt Landsbro. Vackert väder, skogens lugn och sköna vyer. Gratis och kostade inte ett öre. Några svampar fick vi oxå i kassen. Inte så mycket men det räcker till en god sås ikväll! Sen att Jonas nästan alltid ska ta en genväg och vi hamnar på ett svårframkomligt kalhygge inkl. äckliga älgflugor (det bortser jag ifrån nu.....)


Ha en go kväll!!!


 

På tur i Landsbro med omnejd

 

Jonas i septembersolen som fortfarande värmer...

 

Smidig väg...eller inte...

   

Hjälmåkra - en mycket hög punkt i Landsbro (Lannaskede - Myresjö kyrka i bakgrunden)

 

Fina väskan

 

Röda rosor till vården

Av Sofia - 18 september 2015 19:17

Fredag kväll! Landat! Sitter framför en brasa, ett glas rött o gott sällskap. Så trött, i både kropp och själ. Att sitta här o tänka tillbaks på veckan som gått - bara det tar musten ur mig. Dessutom en riktigt tuff arbetsvecka. Hårt tryck och hårt tempo. Tiden går då onekligen fort o man hinner inte fundera särskilt mycket på livets övriga problem.

Är in i själen tacksam att Davids olycka fick ett förhållandevis lyckkigt slut. Idag har han dock haft mer ont i såret och vi åkte till hans farmor och farfar för hämta kryckor (bra-att-ha-grejer).

Chefen har slutat och redan idag har jag fått flera frågor som jag hade velat bolla just med honom. Ja ja - jag vet hur det var när Alf Karlsson plötsligt gick i tidig pension och sedan helt plötsligt rycktes bort från oss. Så många gånger jag har velat ringa honom de senaste åren för att älta och prata problemlösning. Men såhär är det nu. Man får hitta nya vägar. Hitta nya lösningar. Å själv har jag ju fått erfarenhet och kunskaper genom åren. Sitter med i ett projekt tillsammans med socialförvaltningen - sänka kostnader för den förvaltningens fastigheter. Kände verkligen att jag kan massor och vet mycket!! Man tror ju bara att....nämen JAG kan väl inget.... Inte vet väl jag hur det ska va... Jo f-n jag vet en hel del när man väl sitter ned o snackar runt!!

Ha en fin kväll!

Helt ok utsikt!!!

Av Sofia - 17 september 2015 17:25

Jag fick igår uppdraget att köpa en blomma och det var med visst vemod jag genomförde det. Jag gillar i och för sig att handla blommor – särskilt att köpa en stor fin blomma för mycket pengar när jag inte själv behöver bekosta hela kalaset. Avskedsblomma till chefen som slutar, står på inköpslistan. Idag är sista dagen han är här. Märklig känsla när man jobbat ihop i sex år…. Förutom bra samarbete rent arbetsmässigt och andra roligheter betr. korridorssnack och fikaraster kommer det att gapa lite tomt här på byggavdelningen…..och ordet gapa kan i detta sammanhang också stå för ljud… Han har låtit mycket ibland….mycket röst och hög röst.


Sedan har det ju alltid inneburit en viss spänning och höjdpunkt varje gång han öppnade sin lunchlåda…. Utan att gå in på detaljer så kan man väl säga (skriva) såhär: Det har inte varit så mycket stuvade makaroner och falukorv där inte…. Inget fel på stuvade makaroner och falukorv men beträffande det sistnämnda går det fetbort i mitt liv. När hans lådor öppnades kunde man skönja råddjursadeln, ryggbiffen, den egenrökta laxen eller vad det nu kunde vara och man fick oftast också världens utläggning, kryddat med stor entusiasm, om hur allt hade tillagats…….. I fortsättningen får jag väl glo ned på min egen Kelda-soppa och två kokta ägg (vilket han har ironiserat både en och två gånger). Avslutningsfikat med hela Tekniska Serviceförvaltningen samt andra förvaltningar och bolag skedde i eftermiddags och många var där och överlämna gåvor och ord. Ett kapitel är slut och ett nytt ska börja läsas. Både för honom och för oss. Sådant är livet! Han blev glad över både blomma och den starka "favoritdrycken" vi köpt!


Ja, o David mår bra. Lite stel i kroppen och såret och stygnen ömmar såklart. Han ville till skolan idag (blev skjutsad och åkte INTE cykel….) Norråsaskolan hade ju 100-årsdag så lärarna var utklädda och till lunch fick de smörgåspaket, helt enligt för 100 år sedan. David ville inte missa detta! Gårdagen blev en märklig dag/kväll. Jag har drömt otäckt i natt och David har varit inblandad….diffust om olyckor… Kanske man bearbetar händelser i drömmarnas land….? Med facit i hand gick allt mycket bra och slutet på gårdagskvällen blev mycket trevlig. David var sugen på både grillade hamburgare och Princesstårta när han kom hem från Eksjö – omplåstrad och nysydd.


Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll. Jag njuter av ett välstädat hem. De två äldsta tog var sin våning på min uppmaning. Riktigt bra genomfört!!!


  

Fredrik Lindgren, byggchef på Nässjö kommun under 9 år. Går vidare som regionchef på ett byggföretag modell större.


  

Kortet till bossen som slutar.

  

En mysig stund efter en kaotisk eftermiddag

  

David och hans önskade Princesstårta - äntligen!

Av Sofia - 16 september 2015 17:28

…idag är det Davids födelsedag. 14 år!!!! Fjortis. Helt otroligt! Stort grattis lille man – du börjar bli stor nu. För 14 år sedan fick jag en kille efter dina två storasystrar. Du har vuxit upp till en fantastisk varm och go individ. Hjälpsam, snäll och full av empati! Det är du som sätter in mjölkpaket som ”nån annan” tagit fram, det är du som plockar ur diskmaskinen trots att modern inte uttryckligen ber dig, det är du som klipper gräs och rensar ogräs utan suck. Du ”ser” saker och gör dem. Igår satt du och rabblade kemi-läxan på ditt rum när jag kom hem från jobbet. Sedan fixade du ditt mellanmål för att orka träna kvällsbandy. När man går i skolan är bandyträningar kl. 21-22.20 inte speciellt optimalt och du har mirakulöst köpt mitt och din pappas NEJ till denna idiot-tid. Eftersom Norråsaskolan denna vecka har tema-vecka bad du om att få träna en av dessa tillfälliga passen (innan de riktiga tiderna drar igång) och du var taggad till tusen. Å tacksam!


Idag väckte vi dig kl. halv sju med morgonglass och kuvert. Inga paket. Tråkigt men det var pengar du ville ha. Det finns mycket lockande köp för en kille i din ålder. Till eftermiddagen hade du beställt Princesstårta och vi skulle fira med gofika. Men ödet ville något annat just på din födelsedag. I eftermiddags körde du ikull på din cykel och fick styret i magen. "Ett stort hål och det blöder mycket" sa din kompis.... Minns inte så mycket av min bilfärd till cykelbanan vid Simhallen och du såg pigg ut och pratade, hade inte ont. När jag fick se såret kom paniken. Ambulans eller Vårdcentral.... Valde det senare och du blev blekare och blekare i ansiktet när du satt i bilen. Jag fick inte fram ett ljud vid luckan utan bara grät och pekade på dig.. Då gick det fort. Säkert 7 man tog hand om dig, puls, EKG och dropp - allt på en gång. Du återfick färgen och såg så underbart nöjd ut där på britsen. Alla grattade dig - det är ju din födelsedag!! Allt såg bra ut men såret måste ses av en kirurg i Eksjö och två ambulansmän tog hand om dig och jag kunde åka hem till de andra barnen. 


I skrivande stund har din pappa mött upp i Eksjö och jag vet att du är vid gott mod och i mycket goda händer!! Det är något med 16 september. När David fyllde 8 eller 9 år trillade Stella ned från trappen till hopptornet i simhallen och fick hjärnskakning. Den kvällen blev inte heller som vi tänkt....


Livet kommer så skrämmande nära ibland..... Som om det krampaktigt säger till oss: Här är jag och var rädd mig!!


 

Lite trött i morse!! Inte så konstigt när man spelar bandy sent sent.....

 

David 14 år
Av Sofia - 15 september 2015 17:25

Idag är det 15 september – i vår folkmun även kallad ”Sigrida’dan”. Jag har den äran att heta detta vackra namn, så även min mor samt Elin i min egen barnaskara har fått detta namnet. Min mormor hette så. Hon rycktes bort från alla alldeles för tidigt och trots att jag aldrig har träffat henne känner jag ett starkt band till henne. Mamma har berättat mycket om henne och genom detta både känner jag henne och saknar henne på något förunderligt sätt. Hon älskade att läsa böcker och kunde uttrycka sig väl i skrift och skrev bl.a vackra dikter.


Jag vet att hon ser mig från sin himmel och jag undrar ibland hon tänker om mitt liv. Du gick igenom svårigheter – för stora att ens tänka. Du förlorade ett litet barn i sjukdom, du blev änka vid 45 års ålder och förlorade honom som försörjde familjen. Istället fick dina söner 15 och 13 år ta över den sysslan sköta gården samtidigt som de gick färdigt skolan. Mamma och mammas systrar fick oxå hänga i hårt. Vilka tider?..... Nu kan man inte ens föreställa sig detsamma med sina tonåringar men då fanns det inte så mycket att välja på.


Idag bjöd jag Elin på lunch på Coco-Thai. Vardagsfira vårt tredjenamn! Jag är glad att jag fick heta just Sigrid. Jag döpte en gång i tiden min blogg till just SigridSofia för skrivandet var/är vårt gemensamma intresse. Dessutom är ju du min mormor. Inte var – du är!

  

Mormor Sigrid som flicka


 

Sigrid Gunilla - 76 år


  

Sigrid Gunilla Sofia (45 år)

  

Elin Sigrid Sofia (som flicka)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se