Alla inlägg under januari 2016

Av Sofia - 23 januari 2016 14:18

I torsdags hade vi en riktigt riktigt trevlig kväll. Jag hade nöjet att vara på två härliga ställen som jag aldrig varit på. Enkelt och billigt nöje…. I varje fall det förstnämnda. Det finns ett badhus i Vetlanda (granne med gymnasiet) och dit tog Jonas med mig. Vi tränade i källaren och tillbringade sedan en bra stund i den fina relaxavdelning de hade där. Det fanns tre st bastuar (heter det så i plural…?), en ångbastu och en bubbelpool – en riktigt fin anläggning. Bastu för både män och kvinnor vilket är en stor fördel – det är så lagom kul att sitta och glo för själv i en även om det också naturligtvis är superskönt.


Det var trevligt att sitta och titta ut genom de stora fönsterna – utanför ligger Forngården och alla andra små fina timmerstugor på ett mycket vackert område. På Vetlandas hemsida finns att läsa: ”Denna park ligger längs bäckstråket inne i Vetlandas centrum. Vegetationen består främst av äldre tall och björk med pelarsalskaraktär”. Ja, varje stad har sin pärla och såsom Nässjö har sin Ingsbergssjö med intilliggande fina stadspark samt mysiga Hembygdsparken har Vetlanda sitt. Å är det lite (mycket) kallare ute kan man njuta av det fina inifrån. Gymmet var väl inte det fräschaste men svett kan man bli ändå. Några härliga timmar!


Trötta, möra och varma men ändå fulla med ny energi åkte vi till ICA Maxi där jag knappt heller aldrig ha varit. Vilken härlig affär!! Bredare sortiment än Nässjös ICA Kvantum och trots att den var stor var den lätt att hitta i. Nu var det ju ingen mega veckohandling som skulle göras utan mer…lite lax…lite grillade kycklingben…gott bröd etc. men man hade bra överblick. Näe, jag får inte en krona från ICA för att jag gör reklam för denna butik, utifall att ni undrar… Jag har full förståelse för att du åker till MAXI Sus!! Som sagt enkelt och billigt nöje…en sanning med modifikation. Maten smakade hursomhelst mycket bra.


Nu är det lördag eftermiddag. Jag inväntar min jobbarkompis Pelle som ska hjälpa mig med en strulande lyseknapp där säkringen har gått åt pepparn. Det är på Johannas rum så numera hör jag inte så mycket gnäll då de nätter hon sover hemma är näst intill obefintliga.... Hrmmmm.... Tusen Tack Pelle! Du är guld men det vet du att jag tycker. Tack för att du hämtade semlorna. Jag bjöd ju på dem + kaffe i varje fall!!!! I kväll blir det taco med barnen och Sherlock på TV'n.


Ha en fortsatt härlig lördag!!


 

Varje stad har sina pärlor... Här är ytterligare en från Nässjö. Ett vackert torg i vinterskrud!

 

En torsdagsmorgon då knallarna besöker oss. Stackare att stå i kylan men det finns lite värme....

ANNONS
Av Sofia - 22 januari 2016 20:04

Vore jag inte beroende skulle jag sälja fanskapet. BILEN! Jag behöver den. Jag har mina föräldrar 4 mil härifrån och är dessutom särbo. Det funkar dåligt om man inte har någon bil. Det går inte många bussar härifrån till varken Torset eller Landsbro. Jag bor där jag jobbar - tack-o-lov.


Det var nån söndag innan jul som jag hörde ett dovt skrapljud från bakre regionerna när jag bromsade min Honda FRV. Eftersom jag bytte både bromsskivor och bromsklossar juni 2014 så tänkte jag väl att det inte kunde vara det... Dessutom indikerade inga lampor på displayen vilket det gör om det skulle vara nåt allvarligt - eller? Idag svängde jag förbi de som kan och jo, jo - mycket riktigt. Bromsskivor och bromsklossar bak helt slut. Dessutom så slut så jag förmodligen får byta båda oken oxå. Vad det nu är? "Hade jag smörjt bromsarna hade detta aldrig hänt" sa de som kan. Mmmmm - mig veterligen sa ingen just denna information juni 2014 men jag var kanske då bara så glad att bromsarna slutade tjuta (det var ett annat ljud då) så jag lyssnade inte så bra.


Det är bara o konstatera - kan man inget om bilar ska man ingen bil ha. Det lär hamna på cirkus 7-8 lusentappar.... Pengar som jag iofs har men hade tänkt semestra för med barnen i sommar. Det suger, det suger, det suger... Jag får skylla mig själv. Jag har INTE lagt ut pengar på en sedvanlig service varje år. Kanske ska börja med det......


Nu har jag både varit ilsk och arg om vartannat och skärper till mig. Jag är frisk - i varje fall vad jag vet om. Mina nära och kära är friska. Det får liksom räcka. Det är ändå tungt. Det där extra utrymmet i plånboken får man aldrig. Man har inte ens avverkat januaris månad efter julklapparna förrän något nytt dyker upp.


Ikväll blir det pizza. Inte så dyrt för den är hemmabakad. I helgen händer inte så mycket. Jag kommer inte så långt. Jag  ska helst inte köra en meter till. Jo, tillverkstaden på måndag och byta alla trötta delar. Å andra sidan...jag kan ju ta bussen eller för den delen tåget...nånstans..... Alla slutstationer kostar ju dock oxå...


Ha en fin fredagskväll!!!


Ps. Om nån är intresserad finns det en mycket snygg Honda FRV (sex säten) till salu. Vi kan diskutera priset lite på tu man hand. Årmodell 08. Vill bara poängtera att ni får räkna med (utöver allt annt som kostar, skatt och försäkring etc.) att det blir en bromskostnad på cirkus 500 kr per månad......

ANNONS
Av Sofia - 21 januari 2016 17:09

Vem är jag? Vem är du? Egentligen? På senare tid har jag funderat mycket på vår relation till oss själva, den relation man har till sin identitet, sitt kön. Anledningen till det är att man har tonåringar som funderar på dito. Å jag funderar och tänker. Vad är rätt och vad är fel? Vad är normalt och onormalt? Finns det ens något som är fel och onormalt?


Vi fick livet som gåva! Vi lever på jorden och vi föddes antingen som pojke eller flicka. Gränserna för vad som är vad kan dock för många suddas ut till en mängd nyanser av grått – här finns inget bara svart eller vitt. ”Anledningen att vi skapades som just kvinna och man är att vi ska fortplanta oss” som en vän klokt sa till mig. ”Vad vi sedan är….har det egentligen så stor betydelse? Huvudsaken är att vi trivs med jaget och behandlar varje människa och individ vi möter med respekt och värme.” Det är så sant. Det andra spelar mindre roll.


De attribut vi använder visar vad vi är, skor, kläder och färger etc. Det är ju dock något vi människor har hittat på. Vi skapades nakna och föddes likaså. Dessutom har dessa attribut förändrats över tid. För tusentals år gick männen i....ja, vi kan kalla det långklänningar. Tjejer fick förr inte använda byxor. Långt hår betraktas för många som kvinnligt. Idag är det många killar och män som har långt hår. Jag hade själv mycket kort hår under en period och kände mig inte ett dugg mindre kvinnlig för det. Däremot trivs jag bättre i långt hår. Att få se en manlig kollega komma i kortkort eller tyll skulle nog få det flesta att tappa hakan. Förmodligen tappade de även hakorna då tjejerna började gå i långbrallor… Vissa saker har cementerats mer än andra. Det finns ju fortfarande dam- och herrcyklar. Varför? Egentligen? Skillnaderna har ju vi människor hittat på. Att se en kille i lila eller rosa skjorta är inget konstigt. Att se en pojkbebis i rosa tunika är mer ovanligt… Ett annat kaptiel är skönhetsprodukter….nu för tiden ökar antalet hyllmeter när det gäller produkter för män… Allt detta kan man förmodligen diskutera till vansinne.


Att vara tonåring handlar mycket om att hitta sig själv – söka sin identitet. Vem är jag? Vissa funderar mer än andra. Vissa funderar mycket mycket mer än andra. Idag finns det en mängd begrepp på skalan och att till slut nå en lösning och svar på alla frågor – det kanske aldrig kommer. Det jag vet är att det kan vara en smärtsam resa. Både för personen i fråga och även för att vårt samhälle är fullt av människor som dömer utan att tänka. Det är ingen som begär att man ska förstå och acceptera men man har tusen skäl att försöka!


Ha en härlig kväll alla människor. Alla ni tjejer, killar, kvinnor och män…och alla däremellan… Regnbågen finns inte bara där sol möter regn. Den finns alltid!!!Texten är stark

Av Sofia - 19 januari 2016 21:28

Mer snö?. Startade dagen med att skotta mig varm. All motion är bra motion även om ryggen känns lite mör?gör väl inte rätt ergonomiskt sett. Om man nu kan skotta ergonomiskt rätt? Känslan efteråt ? när skottningen är gjord ? är likt den efter städning. Tillfredsställelse. Sedan kan man ju helt klart diskutera hur mycket man ska skotta (som man inte är absolut tvungen till). Jag behöver faktiskt inte skotta hela min uteplats utan bara en smal gång så jag tar mig ut från dörren till infarten. Dock är det befriande att få bort det. Det ser mer?vårdat?ut.

Idag har det varit en bra dag. Oftast är mina jobbdagar bra men ibland är de bättre. Idag var en sådan dag. När saker och ting flyter och man kan beta av grej efter grej. När man börjar känna att man ligger väl till. Det är alltid bra att ligga lite före eftersom i vilken sekund som helst kan det inträffa något som slår omkull planeringen. Då är det skönt att ha tid att ta det. Så är det verkligen inte alltid men det är dit jag strävar hela tiden. Å tränar på hela tiden. Att inte känna mig stressad om jag inte kan leverera på stuberten. Det är ju få som kan det har jag märkt?. Handläggningstiderna är olika för olika saker. Det får man ha respekt för?.men väldigt många uppgifter som har med ekonomi att göra kan liksom inte vänta?.

Kylan är inte lika hård idag. Å löparlusten finns där hela tiden men i kväll blev det promenad. Hamnade på kaffe hos en gammal hockekompis (å hans fru) till Jonas. Oj vad timmarna gick! Trevlig stund!!!

Nu är det snart kudden! Natti

Av Sofia - 18 januari 2016 20:00

De poppade upp eller vänta....fel uttryckt...de smög sig fram likt små tomtenissar... För det var ju före jul man kunde skönja dem i fikens lockande diskar. Förr blev folk förfärade när de dök upp i mellandagarna. Den tidsgränsen är för länge sen utsuddad. Före jul är jag inte ens sugen men nu börjar det så smått kittla i tarmen. Å jag konsumerar max tre--fyra på en hel säsong så jag kan nog inte betecknas som en semelnörd.

Jag är dock mycket kräsen. Jag äter naturligtvis semlor från samtliga fik i stan men favoriten No. 1 är Thimons. Inget slår den. Riktigt god grädde o dessutom är den säkert äkta (vad nu oäkta grädde är?), mandelmassa som känns hemgjord och ett gott vetebröd, luftigt men utan att vara torrt.

Idag på vägen hem köpte jag två äkta semlor eller man kanske ska skriva klassiska för det finns ju större utbud än tårtsortimentet. Vanilj, lakrits, Wiener, choklad....etc... Har inte testat alla och vill nog koncentrera mig på den klassiska. I år finns det en nyhet - semoothie!!! Där känns namnet mer fyndigt än själva idén men man vet inte - flytande semla KAN ju vara gott. När jag var liten åt jag ju hetvägg - mammas egengjorda fastlagsbullar (som det hette hemma) i varm mjölk. Resultatet blir ju faktiskt detsamma!!!

Minisemlan är min favorit - lagom mycket...men idag var jag för snål. Det var ingen stor prisskillnad och jag vet någon som säkert tar den andra halvan...i morgon eller på en gång...

Det var ett kalorifyllt inlägg! De var supergoa om ni undrar... Go kväll!!

Perfekta från topp till tå!

Av Sofia - 17 januari 2016 19:25

En kylig vinterpromenad förgyllde denna kalla söndag. Promenaden gick från Landsbro till vackra gården Berg o tillbaka. Uppåt uppåt dit och nedför nedför hem. Obeskrivlig vacker vinterdag med sol och rimfrost på varje liten gren och varje litet barr. Medan jag tittar mest uppåt tittar Jonas mest nedåt och letar efter slag från älg, rådjur och hare. För varje steg och andetag jag tar längtar mitt hjärta efter vår. Mer än hälften av januari har gått. För varje dag som går för den oss närmare varmare tider även om jag en sådan här dag (faktiskt) kan njuta.

Dagen blir ju inte sämre av en porterstek på rådjur. Fick äran att äta den ihop med Jonas och hans mor. En trevlig och god stund. Efteråt blev det fika hos Birgit och montage av soffbordet hon har fått i för tidig 84-årspresent (födelsedag 1 februari).

Å Ottawa vann igår mot LA Kings. En riktigt spännande match som började dåligt - Ottawa låg under. Johannas kille Alexander håller på LA och vi hade mess-kontakt under kvällen. Det började med ledsna gubbar från mig och slutade med glada. Jag fick dito gubbar tillbaks men tvärtom. Han avslutade natten med att skicka resultattabellen och där leder LA över Ottawa....än så länge...

God kväll!!!

Vacker vit vintervärld

Av Sofia - 16 januari 2016 16:11

Så härligt! Smålandslaget för pojkar 15 år vann dagens semifinal mot Uppland i Stinsen Arena. Siffrorna 9-3 - en härlig seger!!! Stabilt spel och David i målet! Stort grattis Småland! Nu väntar final i Örebro den 12 mars. Den ska bli kul och spännande. Motståndarlaget blir antingen Västergötland eller Gävleborg. I skrivande stund ej ännu klart!

Dagen har förutom bandy inte innehållit så mycket mer än en skön sovmorgon och underbar frukost framför varm braskamin i Landsbro. Denna helgen behöver jag inte så mycket mer än fri tid och avkoppling. Efter veckan som gått är jag helt slut.

Kvällen blir god mat hos goda grannar till Jonas och förhoppningsvis lite hockey mellan Ottawa och LA Kings. Matchen visas på en human tid - start kl 22.00 Hoppas såklart på vinst!!!

God kväll!!!

Mysig och varm stund

Vinst!!!

SEGER!!!

Bästa David

Av Sofia - 15 januari 2016 17:45

Kyla!! Det är en sak. Man kan klä på sig så man inte fryser (så mycket). Men allt det andra... Allt som djävlas och inte fungerar. Morgon började med att jag inte kom ut. Ut från huset! När jag först såg nyckelhålet från insidan skrattade jag ropade till Stella: Kom o kolla! Det var ett lager snö/frost över hela låset. Tog till o med ett kort på det och log. Sedan när jag skulle vrida om tog det tvärstopp. Leendet på läpparna försvann rätt fort. Det kvittade hur jag försökte så gick det inte att låsa upp. Ut kommer man ju alltid. Fick gå altandörren ut, klättra upp på staketet (grinden går NATURLIGTVIS inte att få upp pga kyla o en mängd snö). Försökte en lång stund utifrån - lika kört. Fick öppna tvättstugedörren (som vi aldrig använder) och ha den olåst. Det känns ju inte sååå kul att lämna huset olåst direkt. Men tjuvar och banditer - om ni mot förmodan hittat till min blogg - gör er icke besvär. Elin löste det hela genom att blåsa med hårfön (fick tips från en vänlig kollega - tack Marcus) på låset när jag hade gått. Tills vidare fungerar det. Ska bli spännande att se imorgon när vi kommer hem om vi kommer in... Jag tog för säkerhets skull med mig mitt vapen i detta krig mot kylan. Hårfönen!!!!!

Sitter nu framför brasan i Landsbro och summerar veckan. Uteslutande positiva upplevelser. Många timmar på jobbet har det blivit - mycket har blivit gjort och minimalt med fel. Känns underbart. Power!!!

Invigning av vårt nya fina café. Härligt att det äntligen är klart.

Den mest tillfredsställande upplevelsen jag varit med om inträffade igår. Jag har flyttat in en man från Syrien i en lägenhet. Han kom till Sverige med sin gravida fru för åtta månader sedan. De flydde från krigets inferno staden Homs och vandrade genom Europa till Sverige. Han är civilingenjör till yrket och pratar utmärkt engelska. Jag försökte förklara att han hade förråd i källaren men hittade inte rätta ordet.... Han fyllde i och sa "källare" på svenska med bättre uttal än Silvia (förlåt drottningen). Att se hans tacksamma blick när han skrivit på kontraktet. Den känslan är obeskrivlig - nästan så en tår brände innanför. Tack Ronnie för kontakten!

Nu tar jag helg på riktigt!! Kram i kylan!

Snö/frost över hela låset.... Fult knep kung Bore

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se