Alla inlägg under maj 2021

Av Sofia - 20 maj 2021 19:53

Nä, rubriken handlar inte om teamsmöte eller liknande. Det handlar om vår semestertripp till Norrland, Björkliden i juli. Jag hade sett fram emot en lång men mysig tågfärd till de nordligaste breddgraderna - att efter bytet i Stockholm kvartera in sig i en sovkupé på tåg, få somna till tågljud och vakna utvilad när vi anländer.

Nu blir det inte så. På en fläck. Förra veckan kollade jag SJ och då fanns inte sommarens platser tillgängliga. I går gjorde vi ett nytt försök o då var de släppta och redan slutsålda. Okänt fel meddelades o idag när jag kontaktade kundtjänst fick jag information att det bara fanns sittplatser kvar. Förvisso 3 000 kr billigare att sitta än att ligga så jag bokade snabbt som attan. Man kan ju sova sittandes oxå. Det funkar ju i TV-soffan....

Skönt att det är bokat hursomhelst. Vi kunde flugit och vi kunde kört bil men båda alternativen känns mindre lockande ändå. Tänk att få sömnlös kika ut på HELA Sverige. Å det måste ju vara tämligen ljust uppåt landet vid denna tidpunkt. Det blir nog bra. Vi kanske får ta det lite lugnt med vandringen första dagen på plats. Helt enkelt sova ut!!

Nämnd tekniska idag. Uppföljning tertial 1 och dessutom första förslaget till budget 2022. Det gick bra att redovisa detta men som alltid en anspänning. Nu är jag trött.

Ha en fortsatt go kväll!

Av Sofia - 19 maj 2021 18:23

Igår hade jag ståpäls. Tusse sjöng och rösten höll. Vilken show. Låten är så bra och han gör det så bra. Så ung och går igenom rutan som en blixt. Var aldrig nervös att han inte skulle ta sig till final men....man vet aldrig vad andra länder har att bjuda på. Å var det någon låt som möjligen tog en plats i mitt hjärta så var det Norges bidrag. Gudomligt bra låt och röst. Lyssnade på den ett antal gånger när jag gick lunchrundan idag. Fallen angel. Den blir farlig. Annars tror jag ärligt att vi har chansen att ta hem segern i år.

Har bundit upp gurkorna i växthuset - det exploderar här inne i värmen. I år är vi noga med lite gödning - missade den detaljen förra året. Jonas har fixat en vattentunna på 200 liter att ha i trädgården så nu går vattningen lite snabbare. Gott!

Dagens väder har varit fantastiskt. Å när man är ute och går får man känslan av att man befinner sig i en saga. Körsbärsblommor och alla träd i skir grönska. Obeskrivligt vackert. Å alla dofter. Det går lite för fort bara - enda nackdelen. Vi befinner oss i andra halvan av maj - redan.

Å grattis Nässjö basket - de gröna. Vilken fantastisk insats. Nu är jag inget inbitet basketfan som kollar matcher och så MEN jag är oerhört stolt över vårt lag och gläds verkligen med säsongens framgångar. Nästa säsong blir spännande.

God kväll!!!

Av Sofia - 18 maj 2021 18:24

Igår fick vi en present med posten. En fröpåse med gulbeta. Från Skånska Byggvaror med ett följebrev att vi inspirerar dem... De skulle uppskatta bilder från växthuset (som vi beställde o monterade förra året) plus lite taggningar @skanskabyggvaror #skanskabyggvaror. Såklart att jag nappade på det.

Växthuset har, förutom en pärs beträffande monteringen med katastrof instruktionsbeskrivning, bara skänkt glädje. Mysighetsfaktorn är total både när det gäller att odla och koppla av här inne. Många måltider har intagits och förra sommar när vädret inte gav oss supervärme satt vi här i ett varmt litet hus och frös inte något.

Sitter här nu. Läser ifatt Damernas värld och dråpligt nog ser jag hur man SKA vara klädd i ett växthus. Att jag inte tänkt på det... En grön skinnklänning från Ganni för drygt fyra lusentappar. Ja jösses. Den skulle iofs matcha min gröna vattenkanna men jag tror jag hoppar det inköpet. Tittar på min klädsel för dagen. Ett par år gamla mysbrallor o en urtvättad tischa. Ja det duger i Solbacka. Hemmajobbandes och så ska det förbi till och med 15 sep enligt nya rekommendationer.

Ha en fin kväll!

Anskrämligt ful för 4 195 kr i mitt tycke

Många sköna stunder!

Av Sofia - 16 maj 2021 14:54

Igår hade jag namnsdag. 15 maj är det Sofia. Tack mor o far för namnet som jag alltid tyckt om. Grattade både Johanna o Stella som också är namnade efter mig. Inte för att det är så mycket och fira men jag blir ändå väldigt glad när nära o kära kommer ihåg och skänker mig en tanke.

Hade hursomhelst en fantastisk namnsdag. Vi gick till stan o tog en god fika på Espresso House. Traskade hem i regnet o fixade till kvällen.

Socialt utsvulten som man är hade vi bjudit våra goda vänner Sus o P-A från Sandrydet o Mats o Nettan från Frissebo samt Jonas syster Helena. Så kul att träffas och roligt att bjuda ihop vänner som vi inte brukar träffa tillsammans.

Vi grillade, åt och drack o pratade. En ostkaka från mamma blev mycket uppskattad. Det blev en hellyckad lördag. En riktigt bra Sofia-dag!

Ha en fortsatt skön söndag!!

Gårdagens gofika

Glada goda vänner

Mysig kväll

Av Sofia - 14 maj 2021 19:19

Idag hade vi bokat in. Jag skulle med mor o far för att åka till stan o införskaffa nya mobiler. De skulle äntligen byta bort sina iPhone fyror till nyare varianter. Så de kan ha mobilt bank-ID, swish o lite annat smått o gott som de inte kan med de befintliga. De är för gamla och i mammas fall för full. Dessutom uppdateras de inte längre....

En timme tog det på Elon Ljud & bild i Nässjö. Å vi är väl halvvägs... Två nya mobiler till bra pris är beställda. Men sen saknas det lite lösenord till Apple-ID och pappas pin-kod till hans nuvarande abonnemang. Det är inte enkelt med alla lösenord man måste hålla koll på. Men snart så..är vi nog i mål.

Efteråt grillade vi hos oss. Kyckling och klyftpotatis. Jag är ledig från jobbet idag men efter en förmiddagslöpartur i kvav värme och efterföljande mobilprojekt är jag helt slut. En underbar dag men ändå rejält trött.

Ett välkomnade regn som får ned pollennivåerna var till glädje.

Ha en fortsatt go fredagskväll!

Dagen började här - frukost i växthuset

Mums

Av Sofia - 13 maj 2021 18:15

Vilken dag vi fick eller har (den är ju inte slut än). Dessutom är vi lediga. Underbart. Det känns som bonus för de hade väl inte lovat så fint väder. Uppe med tuppen och tog premiärturen med båten och fiska. Första metardagen och det har vi gjort lite till en tradition. Det har oxå varit extremt vackert väder i flera år när Kristi himmelsfärd infallit. Vi gick iland på lilla ön Kullön som ligger precis mittemot där vi bor. En liten kulle mitt i sjön. En liten brygga att stiga iland vid. Grillplats o små bänkar högst upp att sitta på. Hur fint som helst. Äggmackor o kaffe - så gott.

Två gäddor på kroken men de fick återvända till vattnet. Jag hade oxå ett gigantiskt napp men den släppte precis innan jag skulle lyfta i firren.

Hem o så i pallkragarna. Dill, persilja, morot o squash. Längtar till skörd. Planterade om chili-plantorna till större krukor för växthuset. Rensade ogräs - värmen tar. Ska dock inte klaga en enda gång på värmen någonsin......

Sitter på altanen o njuter av värmen o solen. Grill till kvällen med barnen. Njuter av precis allt. Ja, vilken dag han fick återigen att färdas till himlen och återförenas med sin fader.

Ha en fortsatt go kväll!!

Härlig kvällspromenad igår

Å solnedgången

Fiske på G

Jonasfick upp två gäddor

Fika på Kullön

Solhäng på altanen

Av Sofia - 11 maj 2021 19:29

Hur gott var inte det? Igår satt vi UTOMHUS och åt. För första gången. Klockan åtta!!!! Frös inte. Kändes obeskrivligt skönt. Som man har längtat. Å man kunde igår ana lite lite grönt på vissa träd. Idag har alla träd en nyans av grönt. Ljuvligt. Men jag lider med alla som har problem med pollen. Nu börjar en tuff tid för dem inkl min son David som har känningar av gräs. Inte kul. Medikament behövs ständigt.

Inatt låg jag vaken ett par timmar. Jo, det var lite varmt men framåt fyra började fåglarna kvittra så det var riktigt mysigt. Rätt var det var hörde jag den. Göken!!! Hur häftigt var inte det? Förra året hörde vi den vid premiärfisketuren vid Kristi himmelsfärd och då var några veckor senare.

Idag kom mor och far på 11-kaffe eller min lunch om man ska vara mer korrekt. Medhavd gofika som de köpt på stan när andra ärende utfördes. Så mysigt!!

Nu är snart växthusstunden över o det är dags att göra kvällsmat.

Ha en fortsatt härlig kväll!!

Härlig kväll!

Härlig dag!!!

Av Sofia - 10 maj 2021 18:12

Å så kom värmen. Som jag har längtat. Man blir nästan chockad över temperaturen när man i flera månader varit en isbjörn i idé. Näe, nu överdrev jag. Jag levt och myst - var sak har sin tid o årstiderna i vårt land gör ju att man uppskattar....bla bla bla. Ja, förvisso - det stämmer MEN jag är mer fan av sol o värme än snö och kyla. Så känner jag. Punkt!

Nu sitter vi i växthuset och njuter. Njuter av värmen, av att växthuset är proppat med grönt, att fåglarna kvittrar, att vi hör Lomen ute på sjön nånstans, att körsbärsträdet - det rosa japanska på tomten har på EN dag exploderat. I morgon kan det vara över så gott är kort.

Å jag kan slappna av trots en hysterisk dag. Dokument till uppföljning april och budget 2022 ska vara klara samtidigt och frampå eftermiddagen är hjärnan förvirrad och det gäller att hålla isär alla tabletter, dokument och texter. Men jag har hyfsad koll - å hyfsad koll är riktigt bra för att förklara det hela som kan sammanfattas som ett virrvarr.

H en fortsatt go kväll!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards