Alla inlägg under maj 2021

Av Sofia - 9 maj 2021 19:25

Vardagsrummet är åter ett vardagsrum (och inte en odlingsoas). Nu är växthuset fyllt av gurka, tomat, chili och lite annat lite kul, bland annat en orientalisk melon. Har städat ur växthuset, flyttat in alla plantor, planterat om en del. Fick åka till Granngården för att fylla på med några stora krukor. Å så köpte vi täckbark som sägs hålla kvar fukten i krukorna lite bättre när solen gassar. Att solen gör just det känns extremt avlägset med tanke fram till nioende maj i år men faktum är att graderna har stigit hela dagen. Började i vinterjacka o 4 grader o småregn. Avslutade dagen i kortbrallor på löparturen i 12 grader.

Så skönt att få ut alla plantor från huset och fylla upp växthuset. Inflyttningen firades som sagt med en löpartur i underbart väder. Så gott!

Å snart blir det grill. David har precis avnjutit en helg på spa i Stenungsund med sin flickvän och på hemvägen grattade de Johanna.

Efter helgen som gått i blixtens hastighet har jag fått ny energi till en ny arbetsvecka men den är kort. Endast tre dagar. Jag ska jobba som bara den för att kunna vara ledig på fredag. Hoppas jag lyckas.

God kväll!!!

Dags att flyta ut allt

Sämre kan man ha det!!

Av Sofia - 8 maj 2021 18:44

En sån härlig dag! Mamma o pappa kom kl 9, hade med sig några lådor ved. Det har gått åt rejält under kalla maj. Vi åkte tillsammans efter frukost till Borås. Så underbart att få åka i samma bil allihop. Bara det. Sånt man inte längre (i pandemi-tider) tar helt för givet. Mina föräldrar var förbluffade över allt som hänt kring Södergårdens industriområde och blivande Södra vägen. De har inte varit åt Nässjö på evigheter.

När vi kom fram blev det sång och hurrarop för Johanna och paketöppning. Hon blev överlycklig för den råmjölkspannkaka hon fick av mor och far. Hon hade önskat sig det av Torset. De andra presenterna var oxå till stor glädje. Idag fick hon kortet till hoppet i det blå. I mon får hon beviset. Synd att inte alla kunde fira henne på samma dag men det är väl dumt att vara för många plus att farmor o farfar inte är färdigvaccinerade.

De godaste tårtorna och kaffe njöt vi av. Så mysigt att träffas ett par timmar. Njöt varenda sekund.

På hemvägen åt vi på Rasta - jättemysigt och gott och vi var nästan ensamma, vilket var skönt!

Tusen tack Johanna och Oliver för att vi fick komma!!!

25-åringen med blommor o blader o pannkaka

En sån vacker bukett hittade jag på Nilssons i Nässjö.

Av Sofia - 7 maj 2021 19:16

......idag är det Johannas födelsedag! 7 maj. Ett kvarts sekel. Tänk att 25 år kan gå så snabbt. Å andra sidan har massor hänt på åren och kort får mig att minnas bättre. Gjorde ett collage av kort från då och nu och det blir en fin tavla, full med kärlek. Vissa kort är tagna av mormor i Torset. Jag älskar det kortet där Johanna, 3 år, står i sin guldkjol. Farmor sydde den och jag vill minnas att Johanna mer eller mindre bodde i den där kjolen under två års tid. Hon slet ut ett ex så hon fick dessutom en ny.

25 år är en jämn födelsedag om än väldigt ojämn. Hörligt att höra din röst idag och i morgon får vi äntligen träffa dig IRL. Å mormor och morfar hänger på. Otroligt kul!

Annars har dagen varit inte så upplyftande. Möte hela dan och jag får en stark känsla av otillräcklighget i visa sammanhang och konstellationer. Man sliter som ett djur med precis allt men ändå är inte nåt riktigt riktigt bra. Denna veckan hade jag velat ha utökad med ytterligare tre dagar för att hinna med allt men som ni vet fungerar det inte så.

Fredag - frid - brasa! På måndag kommer värmen.
Stooooor grattiskram älskade Johanna! Jag har gjort fina barn hur som helst - jag är stolt!!

Grattis till dig min förstfödda!

Av Sofia - 6 maj 2021 19:47

I dag för 25 år sedan var sista kvällen jag var omamma. I morgon skulle du födas Johanna och jag var onekligen trött på att vänta på dig. Du ville stanna kvar inuti mig en vecka över tiden o som förstagångsföderska var dessa dagar efter första maj oändligt långa. I dag för 25 år sedan gick jag 18 hål på Nässjös golfbana (ej spelande, bara sällskap) och det satte väl fart på kroppen kanske. Jag minns att min dåvarande svärfar sa: Nästa gång vi ses har du ingen mage kvar! Å han fick ju rätt.

25 år är lång tid och ändå FATTAR jag inte vart åren tagit vägen? Så snabbt en generation växer upp. Med blixtens hastighet är de små bebisarna vuxna och har sina egna liv. Men i hjärtat finns de för alltid. Å man håller alltid deras hand på nåt sätt. På lördag får vi gratta dig och så extra kul att två färdigvaccinerade morföräldrar kan delta i firandet. De har längtat efter dig. Jag längtar ständigt.

Efter en alldeles för lång dag har vi slagit oss till ro framför brasan. Vädret är som för 25 år sedan. Snö i luften. Kallt som på vintern.

Ha en fortsatt fin kväll!!

Av Sofia - 4 maj 2021 20:02

Uttrycket kom från en intervju med Erik Karlsson när han gjorde en riktigt bra insats med många mål i en hockeymatch med hajarna från San José för några veckor sedan. Han fick frågan medan han åt ett äpple - huruvida det var hans bästa match. ?Not even close?. Å det där blev en grej och även en tröja vilken fadern absolut ville beställa via nätet. Å efter diverse svordomar när Jonas fick tullavgift från posten, kom den idag - äntligen - och summa summarum var det nog inte den billigaste tischan han har köpt.. Men mycket snygg får jag medge.

Efter en lång arbetsdag där jag faktiskt frusit blev det en go bastu. Det behövdes. Vädret kommenterar jag inte. Så tråkigt. Men regn behövs - dock behövde det ju inte vara såååå kallt. Vår odlingar av diverse bara längtar ut till växthuset men ännu är det för tidigt. Idag fick Jonas skrapa bilrutan innan avfärd till jobbet.... 4 maj - hallå. Nu ska det vara lövsprickning och ljummet ju....

Godnatt!!!

Det svämmar över

Av Sofia - 2 maj 2021 17:07

Efter en trevlig lördagskväll med snurrgrillad kyckling och mycket prat sov vi gott. Vaknade till spegelblank sjö och vackert väder. Till o med så det var varmt i min vinterjacka idag. Den man nu bott i ca 7 månader... Alltid roligt när vädret är bra när man har besök. Vi gick till playa del Solbacka och la i båten. Den lilla lilla roddturen från ena bryggan till båtbryggan gjorde farfar, Johan och Elise. Det tyckte hon var kul. Sedan kom även kusinerna och hälsade på då föräldrarna skulle fiska på annat håll, i annan sjö. Det finns mycket att sysselsätta de små med. Rutschkana, grävmaskin, hink och spade. Även lunchen intog vi vid badplatsen - grillad korv vid den fina eldstaden. Så gott! Å mysigt!

När Molly o William hämtades fick vi en nyfångad gös (på 2,2 kg) som tack för barnvakten. Den kommer att sitta fint till kvällens middag. Godaste fisken!

En full-rulle-helg är till ända och i morgon startar ny arbetsvecka. Uppföljning tertial 1, efter april. Jag önskar mig mest av allt några timmar till på kommande dygn hela veckan.

Go kväll alla!!

Stilla sjö en vacker majdag

Det gäller att hålla i sig

Ivrig tjej

Grillmästaren

Av Sofia - 1 maj 2021 17:01

Idag har vi promenerat en riktig långgrunda. 16 km för att vara exakt. Jag fick ett tips, ett hett sådant, att man kunde provgå nya vägen, Södra vägen. Det där begreppet jag ser varje månad i vår exploateringsredovisning och följer upp nogsamt. Ytterligare en del av stadens ringled är snart klar. Maffigt! Häftigt! Å så bra för Nässjö stad. Den skulle ju varit klar för flera år sedan - i mitt tycke - men andra behov har fått större prio.

Vi gick grusvägen upp till Isåsavägen och det var sedan rätt spännande att gå den nya slingan. Å vi dokumenterade väl. Förutom vägen och bron planeras det för ett helt nytt bostadsområde - Södra Handskeryd. Många nya villor får plats där. Att vara en del av utbyggnaden av vår stads infrastruktur - jag känner mig previligerad.

En korv på Preem och sen traska hem över Vallbohaga. Många steg och jag var rätt trött sen.

Nu väntar vi finbesök - av Miccan, Johan och Elise från Stenungsund. En kyckling ska få rotera på grillen.

Ha en fin kväll alla!!

Nya kvarter och plats för nya villor

Bron över södra stambanan

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards