Alla inlägg under juli 2010

Av Sofia - 12 juli 2010 21:49

Ja, Skrea campings trådlösa nätverk är ALLT annat än pålitligt. Å man kanske skulle tagit semester från bloggande och allt vad dator heter nu när man är ledig. Å andra sidan tycker jag det är så fantastiskt kul att skriva och eftersom man har tid att vänta en halvtimme på - att i bästa fall - kunna skriva ett inlägg och få det sparat har jag tålamodet (än så länge). 


Sitter i förtältet med mina tre äldsta barn. De spelar kort (försöker spela kort) och skymningen kommer smygande och därtill ytterligare svalka - minimalt med svalka. Kvavt är det fortfarande och åskan mullrar på avstånd. Gillar det INTE!! Det var en tanke jag inte hade när vi bestämde att "ensamma mamman" skulle vara kvar här nere. Hoppas det försvinner fort - har ju ingen bil att krypa in i.


Har tillbringat många timmar på stranden idag - i två omgångar och idag känns det som att badkrukan Sofia förintades. VILLE doppa mig och gjorde det med glädje. Var i vattnet minst en kvart vilket är förbluffande för att vara mig. Barnen var näst intill chockade och när jag messade Ulf att jag faktiskt njutit av att bada trodde han förmodligen att någon annan snott min mobil... Kan nästan få lite panik i värmen. Tänk om det blir varmare - kan man smälta bort?


Hoppas på ytterligare fina dagar här nere men visst - det får gärna gå ner till 20--25 grader - behöver inte ligga på 30..


Natti!!!!

ANNONS
Av Sofia - 11 juli 2010 14:01

Det är lite mot alla odds att en 6-personers familj skulle vara spontan och fullfölja en liten galen idé. Som att få för sig sent en fredagskväll att köra ner husvagnen till Falkenberg, vara där över helgen för att sedan lämna mamma + barnen själva till nästa fredag då de "rätta" campingveckorna börjar. Viss övertalning behövdes då Jois prompt skulle vara hemma med sina katter... Efter att ha packat på 2 timmar blankt (brukar annars ta 2 dar....) bar det iväg mot kusten. Denna värme kan man ju bara inte motstå och då ska det vara vid havet. Att kliva av vid Värnamos restaurang-kaos "Max, Mc och Burger King" var lika hett som att kliva av på flygplatsen i Hurghada. Småländsk värme kan vara kvav. Väl här nere är det friskare. Nagga ytterligare lite på sparkontot (läs blodpudding hela vintern) och campingens sista elplats - sen satte vi oss i sanden kl. 15.30 Underbara underbara Skrea strand - känns lite som att komma "hem".


Efter dagens tidiga morgontur mot Grimsholmen och dess naturreservat kommer lugnet.... Här är man fullkomligt avkopplad! Nu vill det bara till att jag fixar lungan och toan utan en karls hjälp. Känner nog att det finns lite annat som kan bli värre. Få tre barn att hålla sams. Idag har vi dessutom bytt plats - en större så vi fick upp förtältet. Det underlättar ju med alla grejer. Men det är hett att bygga tält - svetten rinner....


Till kvällen blir det fotbollsfinal och lite luffarschacksturnering!


Varma hälsningar från kusten!! 

ANNONS
Av Sofia - 9 juli 2010 18:09

Om man frågar stadens vårdcentral får jag nog inte högsta betyget när det gäller trevlighet idag. Men jag kan faktiskt inte hjälpa att jag blir lite sur när INGET är smidigt. Bara att ringa dit...datoriserad tfn-kö. När jag väl blir uppringd blir man hänvisad till en läkarsekreterare på ett nummer som "inte är antäffbar för tillfället". Ingen möjlighet att lämna meddelande på detta nummer. Får ringa om till VC - datoriserad tfn-kö igen och åter förtälja mitt ärende. "Såklart att vi inte faxar remissvar" till privatpersoner och DET borde jag ju med den högskolekurs i sekretess jag läst, fattat.. Jag fick i varje fall veta att svaret hade anlänt till Nässjö (vilket var en flax i sig - det tog ju över 10 dar för remissen att nå Eksjö) fick rådet att boka en tfntid - alltså ringa upp VC igen - datoriserad tfnkö igen och här får jag veta att min läkare inte ens jobbar nästa vecka så det blir svårt.... Alltså här ska man nu gå ytterligare 3 veckor och inte ha en susning om vad som är felet med foten när svaret ligger där uppe.. Summan av ovan blev att jag får ett brevsvar FÖRHOPPNINGSVIS nästa vecka....


Jag har verkligen full förståelse för rutiner, semestertider etc men det är inte smidigt. Inte alls...


Snart blir det grill, färskpotatis och svalt rosévin. Fira in semestern och dessutom ha bror och svägerska på besök för att hämta hem sin Kristin. Värmen är brutal men jag klagar inte... Forsätt så!!!! som veckan har  var. Regn på nätterna och varm o gott på dagarna!


God, god kväll!! från en som nu tar ledigt från inflyttningar/uppsägningar a' la hyror, inkassokrav, elektroniska fakturor, skapande av interna hyreskontrakt!!! Kommer ta en tid att varva ner tror jag.. I huvudet går det runt men det kommer en höst och jag ser fram emot den   


Soffipropp

Av Sofia - 8 juli 2010 19:18

Riktigt skönt är det nu. Att sätta sig på cykeln kl. kvart över sju iförd endast kjol och kortärmat och INTE frysa när fartvind uppstår. Härligt!! Hoppas nu bara vädret håller i sig....länge...åtminstone typ 3 veckor till... Har en känsla av att de kommande semesterveckorna kommer speeda iväg otroligt fort. Är fortfarande en aning förundrad över att man kan "få" semester. 25 (31 ; ) dagar MED betalning. Minns särskilt min första intjänade semester för exakt 20 år sedan. Det var en otrolig känsla! Det är inte så att jag inte fattar varför...har jobbat med lön och kan väl semesterlagen hyfsat men ändå!! En förmån!


En annan förmån är att det finns trådlöst nätverk över hela Skrea camping. Min mini-pc ska med!! Dokumentera dagarna. Eftersom jag inte kan blogga från mobilen (jag fattade aldrig vad Telenor o Nokia's servicesnubbar sa - hade nåt med sidans reklam/pop-up fönster o göra) får det bli via datorn. Å det går INTE att låta bli - inte i två hela veckor.. Däremot var det väl inte det trådlösa så pålitligt men det är ju ingen skillnad från "hemma". Otaliga är de ggr man suttit o varit klar med ett inlägg och...... "webbsidan kan inte visas". Alltid kul!


Efter jobbet blev det storhandlig! När ett jobb är klart väntar nästa med andra ord. Hade hellre velat lägga mig i den hängmattan vi inte har och forsatt läsa Marie Ljungstedts senaste...


Godkväll!

Av Sofia - 7 juli 2010 18:33

Två dagar kvar före semester!! Känns skönt att ha hela perioden framför sig. Trodde nog att dessa två veckor före semestern skulle bli något lugnare men oj!!! det blev precis tvärtom. Men det är ju samtidigt lite kul att vara "anhalten" för alla diverse frågor när ordinarie personal har farit till havet.. Om man kan hjälpa personerna sen, är ju en annan fråga. Att göra så gott man kan är "good enough"....


I skrivande stund har jag i varje fall en nyröntgad fot och ett nysvabbat golv. Min man är ute och kutar i värmen. Hur kan de - dessa löpande stollar springa när det är så varmt. Har de inget bättre för sig? Vad jagar de efter? Hm, mycket ironi och avund i ovan kommentarer... Hade ÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAT en löpartur nu men jag får snällt avvakta radiologens svar. Attans att jag inte fick se svaret idag - hade kanske kunnat uttyda själv + med lite hjälp av mitt läkarlexikon. Nu får jag vänta c a en vecka i bästa fall...


Grattis till bror Pelle o Monica för 20 årig bröllopsdag IDAG - Porslin var det!! Bra jobbat. 3 härliga ungar och en massa år. Grattis en dag i efterskott till bror Anders o Lotta - här var det 19 år, 2 barn. Å hade första datumet gällt för Ulf o mig skulle det varit 14 år igår (korallbröllop). Nu till hösten är det ETT år (papper). Vet inte riktigt hur vi räknar. 14 år minus 7 år+ 1 år??? Fira 2 datum? Tja varför inte? eller blir det bökigt. Att alla syskon gifte sig "samma" helg är ju lite lätt att komma ihiåg i varje fall..


God kväll!!


  

14 år sen.....

Av Sofia - 6 juli 2010 22:18

Å så har man gjort ett gäng tjejer riktigt lyckliga. På Bio med Elin, Johanna o Kristinkusin från Sandsjö (lånar henne ett par dar). Härlig film - t.o.m så jag tycker det är helt ok att människor förvandlas till varulvar och vampyrernas gula ögon och vita hy är nästan lite vackert. Även om jag inte är så förtjust i det där övernaturliga. Men i grunden är det ju vackert o tänkvärt - omöjlig kärlek som på nåt sätt ändå blir möjlig genom att göra ett mycket märkligt val = Att bli vampyr! Nu blev inte Bella det ikväll (heller) men det lär ju komma fler filmer. Å Johanna längtar redan till nästa släpp...


Trött och kudden väntar. Väntar gör även en röntgen i morgon för min fossing. Skönt att kanske få svar på vad som spökar därinne.. Kanske en liten vampyr som sitter där inne och suger blod.   Efter kvällens film så kan nog vad som helst hända!!


Natti, natti!!

Av Sofia - 6 juli 2010 08:00

När man går å lägger sig och kramar kudden på kvällen sägs det av visa män och kloka böcker att man ska summera dagen. För att göra något slags bokslut på dagen - då ser man kanske tydligare ett förhoppningsvis positivt resultat av de timmar man fått av vår Herre. Man kanske inte blir lyckligare av det men man blir möjligen mer medveten om vad man gjort.


Att blogga är ju ett fantastiskt sätt att dessutom få det på pränt (får väl tänka på annat när jag kramar kudden...)


Mindre bra saker

  • Röjde på Stella rum och kan sorgligt nog konstatera att småbarnsår och bebisliv "is gone"...
  • Gick ett varv med dammsugarn och det är ju för hopplöst att det kan bli så dammigt och skitigt efter två veckor... (ja, det var så länge sen sist).
  • Har förfärligt ont i foten efter dammsugsturen och gråter en skvätt för mig själv. Går inte beskriva den frustration att få förmodad stressfraktur 3 v. före semestern.

Bra saker

  • Hittade en "bortglömd" top i garderoben, finstickad, randig, halterneck - perfekt för dagen.
  • Barnen är glada. David för att han få gå till fritids o ha kul. Johanna och Elin för att de slipper gå upp och kan sova typ till tolv...
  • La upp bl.a 6 nya lokaler samt 6 nyskrivna internhyreskontrakt. Härligt!!! Härligt!!!
  • Röjde på Stellas rum och WOW så fint det blev!!
  • Snart de första nyskördade färska potatisarna på bordet samt en liten köttbit till det...mums.

Det goda vinner! Ha en fin kväll!!!


Kram

Av Sofia - 4 juli 2010 20:49


...å staden får mitt me'.... En helt underbar helg! En helt underbart VARM o HET helg! Sol och bad på Östra stranden, fikat smakar gudomligt vid havet inkl sand, god grill med grannar, lite "hård" natt i tältet (min kropp är inte anpassade för endast liggunderlag ; ) Vems är det förresten?? En fantastiskt härlig cykeltur i dag på morgonen. Gingstleden! Vackert, vackert!! Solen, vinden, havet - inte konstigt att man som alltid får lite klaustrofobi när man börjar närma sig Småland. Med KENT's senaste på stereon blir det dock mycket bättre även om vissa tonårsdamer i baksätet INTE håller med...


Det hade inte gjort ont att stanna kvar på campingen... Men som tur är kommer det snart ytterligare två härliga veckor vid kusten. Då några mil högre upp - Skrea! Nu hemma. Nya sängkläder samt en stor stryktvätt har hunnits med förutom kvällsmat. I morgon ny dag, ny vecka. En vecka kvar till 3 lediga. Min första sommarsemester på Nässjö kommun och det är exakt ett år sen jag fick åka hem från just semester i Falkenberg på jobbintervju. Kan tacka min lyckliga stjärna att jag fick jobbet! Mår bra där!   


Varsågod - lite bilder från en sköööön helg!


  

En helt ny upplevelse. Tältmontering. Förtält är enklare...


  

Nej, jag satt inte där o tittade på - jag hjälpte till oxå.


  

14-åringar som inte vill vara med på bild.


  

Kompisar käkar korv


  

Fler grillbilder..


  

Ännu fler.. 


  

Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv...


  

Kan det utan oxå (tror jag)...


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se