Alla inlägg under februari 2014

Av Sofia - 20 februari 2014 19:15

Regionkonferens Centerpartiet. Jag är förmånligt inbjuden och jag ser fram emot morgondagen. Vi som är lite "nya" ska lära oss mer och få inblick i det politiska arbetet. Ja tack - mottages tacksamt! Jag är mycket "grön" i sammanhanget och i morgon och på lördag ska jag bli ännu....grönare...faktiskt. Det passar väl inte in med nån annan färg här. Alltså är jag ledig från jobbet vilket inte alls passar min jobbkalender men jag ska försöka förtränga det och bara insupa information och lära känna nya likasinnade människor. Samtidigt som jag tycker det ska bli otroligt spännande så är jag såklart lite nervös...jag har berört ämnet förr - blyg i sociala sammanhang. I morgon blir det till att öva!!! Platsen för evenemanget är Vrigstad värdshus så det är inte så fasligt långt att åka. 


Å jag hämtade världens gladaste pojk på Åkersskolan idag. Han hade haft en toppendag i slalombacken i Sävsjö (friluftsdag med skolan). Jag var onekligen orolig för att han inte skulle fixa att åka...helt som nybörjare...men aj, vad fel jag hade. Han hade minsann kunnat svänga och stanna "snyggt"...till och med göra lite hopp... Inte kanske den första timmen men han hade många vana klasskompisar som ville lära. Han sa "när man kan åka skridskor och stanna snabbt, då har man det i sig". Ha, ha - det lät verkligen planterat i munnen, precis som om han hört det av nån annan. Å det är säkert sant. Det stämmer väl kanske inte in på alla människor. Själv kan jag bara åka skridskor med taggar (på hockeyrör blir jag som som Bambi) men däremot kan jag faktiskt åka hyfsat utför...förr i varje fall. Det är 15 år sedan jag åkte sist. I åre april 1999.


Ha en go kväll!!!


ANNONS
Av Sofia - 19 februari 2014 18:36

Professor Balthazar.... Ibland känner jag mig lite som han. Man grunnar och funderar och vankar fram o tillbaka (i tanken)....å sååååå kommer man på en lösning.... Man ska inte ta med sig jobb hem men ibland (oftast) ligger nåt o gror i huvudet. Särskilt nattetid. Nu ett tag, har andra tankar tagit över men man kan faktiskt inte möblera ett kommande vardagsrum mer än i fem olika alternativ så när man snurrat runt det som får plats eller inte får plats då tar jobbet överhanden. Å i natt - plötsligt händer det!!! Jag löste ett rapportproblem som medför att jag nästa år kan producera och ta fram nyckeltalen snabbare, mer effektivt och framförallt säkrare siffror, dvs man kan lita på att det är rätt. Har väl lovat att inte gnälla mer på vårt ekonomisystem men alltså...det VAR enklare i Aditro men när jag nu väl kan göra dessa "relationer" (=mallar) i Agresso kommer det att gå mycket lättare nästa år. Bra där!!


Å Stella kom idag hem överlycklig. Snön i spåren i Lövhult hade bjudit henne på det hon ville. Lånade skidor och några km hann hon knata. David däremot var mindre nöjd. Han har varit i Bodafors på fotbollsturnering. Åkersskolan 6:e klass har tidigare gått vidare från Nässjö och fick idag möta B-fors, Landsbro och Tranås. Hade ju varit skönt att vinna över åtminstone Landsbro eftersom de torskade mot dem i förra årets semifinal i ICA-femman (bandy). I morgon bär det av till Sävsjö för hans del - friluftsdag IGEN! Skrev jag att jag tyckte det var mycket av den varan.....om inte så skrev jag det nu. Å andra sidan är det ju väldans trevligt att barnen får testa sånt de aldrig har gjort. Fick genast lite dåligt samvete där....


Nu ska Stella och jag till Skogsvallen. U14 har match mot Tranås. Heja heja NIF!


Ha en go kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 18 februari 2014 18:26

Vill börja med att tacka. Tacka för värmande ord som jag fick igår betr. min blogg. "Rent spontant tycker jag det är intressant med bloggar som beskriver olika saker som sker och är på gång i den kommun där man själv bor. Dessutom betraktelsesätt när det gäller relationer och existentiella så kallade livsåskådningsfrågor är också intressanta ämnesområden. Man kan lära mycket av andra. Bench Marking är en vokabulär som fått stor spridning. (Att lära sig av andra)."  Ovan ord som får mig att skriva vidare och det blir faktiskt ännu roligare. Tycker själv det är otroligt givande att råka på någon annans blogg, eller en krönika där man får andra infallsvinklar och lite nya synsätt. Om jag någon gång kan ge någon annan samma feeling - det känns gott!

 

Å så hände det idag som inte får hända. Särskilt när man helt utan problem med varken ork eller motivation kan springa över milen.... B-bot!!!! 500 kr i havet, varsågod alla Nässjös skattebetalare - det var så lite så. Bjuder på det om än lite motvilligt. 6 meter från korsning. Å dessutom satt P-vakten hos min kollega sedan och såg så glad ut... Hrm.... Jag som skrivit att det BARA tar 4,5 minuter från Simhallen promenera.... Ja, ja...det var den enda jag kommer få - så nu vet ni det.

 

Dagens roligaste kommentar står min son för. Kommer hem från jobbet och går som vanligt en hälsningsrunda bland barnen på övre plan. Där står David iförd utförsåkningsutrustning (provar inför torsdagens friluftsdag). Han frågar efter en stund: - Vad är offpist och kan man åka det i Sävsjö....? Ha, ha - nej typ inte.... Det märks att vi inte semestrat bland fjäll, snö och backar...

 

Ha en go kväll!!!

 

 

Aj, aj, aj... Min chef som inte då inte fått endast EN P-bot hade mycket roligt åt denna slip.....

Av Sofia - 17 februari 2014 18:10

Guldregn i Sotji. Igår. Igen. Stafett herrar. Ytterligare en underbar seger för Sverige. Tyvärr såg jag inte denna bragd då jag befann mig på A6 med mina barn. Men jag såg nyheten via Facebook och även TV-skärmarna på Mc Donalds. Jag är så stolt att vara svensk och så glad för Sveriges skull och vill absolut inte vara gladare bara för att Norge försvinner i ett sillaspann… Nej, inte…


Man ska ju vara glad för att det går bra för Nässjö och inte vara skadeglad när Vetlanda torskar...…eller? Ja, denna idrott – den väcker många känslor. Glädje – både ren och skade-, lycka, besvikelse, hat… Vissa är frustrerade över allt fokus på OS och vissa älskar. Jag som tillhör den senare skaran kan tycka att man kan få bli lite bomarderad med olika sporter när det bara sker vart fjärde år. Å definitivt när det går så bra som i år. Det är ju magiskt!!! Sverige presterar och presterar!! I sammanhanget måste jag återberätta en mycket fyndig kommentar från en underbar unge. Tindra, en liten vetgirig 6-åring sa till sin pappa P-A: ”…och du säger att OS är vart fjärde år å så är det det varje dag…” Helt underbart och framförallt sant. Tack Susanne för att du delade med dig!! Visst – det är mycket OS men återigen – jag fetgillar! Det jag gillar allra mest är att svenskarna topppresterar när det verkligen gäller. Härligt härligt!!  


Efter några otroligt blåsiga och regniga dygn sprack solen fram på himlen vid lunchtid idag. Det ger mig verkligen ytterligare energi nu när vintern sjunger på sista versen (ja, jag vet att snön kan ligga april ut samt minusgrader). Solen och tankar på vår hjälper mot allt! Faktiskt!! Stella ska åka skidor i Lövhult på onsdag… Mmmm, undra hur spåren ser ut? David ska åka utför (för första gången i sitt liv) i Sävsjö på torsdag. Förhoppningsvis är det vitt även där eftersom han ser fram emot detta hur mycket som helst. Jag är dock lite rädd för att han blir lite besviken om han inte kan susa nedför backen som våra OS-stjärnor. Visserligen lär sig barn fort men en heldag är inte mycket tid…. Huvudsaken är att han kommer hem hel utan brott….


Ha en fortsatt fin måndagskväll!!!

Av Sofia - 16 februari 2014 10:14

Finns de? De lyckliga skilsmässorna? Om detta tvistar de lärde. Å de som inte är så lärda...de som upplever, vad anser vi? Nej, jag vill nog påstå att det inte finns några lyckliga skilsmässor. Bara mer eller mindre olyckliga och ibland tyvärr ofrånkomliga. I bland kommer man till en punkt då man inser att det inte fungerar. I det läget tror jag ingen blir lycklig av att låta saker och ting rulla på, varken för barnen, mannen eller kvinnan. Att kämpa in i döden, trots att vi faktiskt lovat detta,  är inte alltid det bästa.


Så nu är vi då här och har tagit beslutet att gå skilda vägar. Jag ligger ovanpå min säng i mitt älskade vackra vitmålade hus på Renstigen och ser tillbaka på åren som har passerat. Ljusa och många många fina minnen finns. Inga bortkastade år utan just bara ljusa minnen. Å de finns kvar!!


Barnen  - de som vi älskar mest i hela världen - där har vi ett enormt ansvar. Att vara vuxen och ha satt barn till världen innebär skyldigheter även om du inte längre fungerar ihop med barnens moder eller fader. Du ser till att samarbetet finns, att inte baktala eller vara dum. Då gör vi barnen minst skada. Man har ju hört andra fall under åren där så inte har varit fallet och det finns bara en riktigt stor förlorare  - barnen! De älskar sina föräldrar över allt annat och ska aldrig utsättas för att behöva  välja eller ta parti. Vi, jag och Ulf finns kvar - båda - lika mycket men inte samtidigt. 


Å vad tycker alla andra? Det kan man faktiskt strunta i. De som vill stödja gör det, de som inte vill behöver inte göra det. Det är upp till vännerna och övriga att accepterar. Anledningar och orsaker behöver faktiskt ingen utomstående älta. Det finns nog aldrig några självklara beslut men när man väl är överens då tror man ju åtminstone det är det mest riktiga. 


Tack mina vänner och nära för att ni finns!

Av Sofia - 15 februari 2014 15:26

Vilken dag! Sportsligt sett härligt och vissa insatser helt otroligt!!!! Damkronorna som gick till kvartsfinal i hockey då de spöade Finland. NIF's damlag gjorde likadant - alltså gick till SM-kvartsfinal när de segrade över Västerstrand. Härligt härligt. Å det skönaste är väl ändå GULDET som damskidlandslaget knep på förmiddagen. Jag vågade knappt titta när Kalla började köra och i mina ögon är det omöjligt att göra det hon gjorde....ligga efter så många sekunder men köra in och köra in och köra in. Men för Kalla tycks inte något vara omöjligt. Hon bara gör! Å naturligtvis de andra tre flickorna oxå men det är ändå Kallas sista sträcka som avgör. Man ryser, får gåshus och sen kommer de...glädjetårarna... Helt magiskt! Stort grattis!


Idag var det bokhyllan i vardagsrummets tur att få sig en omgång. Kan onekligen konstatera att böckerna i den inte varit bortplockade på flera år. Visade Elin disktrasan och hon tappade nästan aptiten där hon satt o käkade frukost. Å andra sidan har jag varit helt ovetande om att dammet har legat där bakom så varför hetsa upp sig...?

Å fler frågor - när jag inte har kollat i de 15 kokböckerna som står och tar plats....kanske det är dax att rensa undan lite. Fanns en tid då jag samlade på kokböcker....gör inte det längre...och tänker aldrig någonsin ta upp den hobbyn igen.


Har gjort en vegetarisk lasagne till kvällens Mello. Har bytt lasagneplattor till aubergine-skivor så det är verkligen veggo veggo... Johanna nämnde att hon och Robin skulle komma hem till kvällen. Å det ska bli mer grönt framöver - det har jag lovat mig själv. Utforska fler gröna recept och lära mig göra god vegetarisk mat lite oftare. Kanske jag skulle skaffa en bra kokbok....Har lite plats i hyllan... ;)


Ha en fin kväll!!!


 

Det finns pizzarester utifall att.....

Av Sofia - 14 februari 2014 18:32

Dagen startade med att Stella ringde på. Härligt att få ytterligare en dag med henne...bonus! Å jag var ledig. I varje fall från kommunalt jobb. Däremot har jag sysselsatt mig duktigt hela dagen. Började med att rensa i Stellas rum tillsammans med henne. Hon behöver inte ha 28 st Brats-dockor. Det räcker med 8.... De barbie-dockorna som har så tovigt hår att inte ens kammen går igenom...de gick bort (även att inte Stella hade riktigt samma åsikt som jag). Duplot (mycket Duplo) ska läggas undan till barnbarn om vi får några såna. Ingen här leker längre med just denna typ av LEGO-bitar. 


Därefter var det dax för Catwalk. Stella provade samtliga plagg för att se vad som ska sparas och slängas. Någon gång om året måste man göra en gallring och särskilt när man fortfarande växer.... Hon provade medan jag cyklade - förenade verkligen nytta med nöje. Efter snöskottning och städning festade vi loss på vanlijhjärtan till OS-hockymatchen (mycket goda inköpta på Willys). Match nr 2 slutade med go seger även om det där målet kom i sista minuten. Heja heja Sverige!


Å nu är huset fullt av barn och inte så många av våra egna. David har idag varit på Bio med två kompisar - LEGO-filmen - och de fortsätter med övernattning här inklusive pizza-ätning. Ulf är ute på AW, Stella sover över hos en kompis, Johanna äter Alla-hjärtans-middag ute med sin Robin så Elin och jag får mysa i soffan dagen till ära.


Ha en fortsatt skön kväll!!


   

 

Elin sminkade och fixade till Stella i håret...

Av Sofia - 13 februari 2014 20:23

Vinterns kyla tycks ha stannat...


När livet tar ett hårt tag

i min hand

är ensam inte stark

inte här men i ett annat land 


Vågar skrattet någonsin klinga igen,

i mitt inre rum?

Därinne har vinterns kyla stannat

Orden är slut och jag är stum


Att döma någon annan

Att döma mig

Är alltid lättare när

bitterheten smular sönder dig


Någonstans finns värmen

och att se och våga, föder hopp

Först då kan värmen ge

nytt liv i varje blomsterknopp


Sigrid feb 2014

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se