Alla inlägg under maj 2014

Av Sofia - 15 maj 2014 16:02

SOFIA - mitt namn! Å jag har tyckt om det hela mitt liv. Så alla flickorna i familjen har fått Sofia i sin radda av namn. Därför har vi jättekalas idag. 4 stycken flickor som firar namnsdag. 15 maj! En tjock hög med trisslotter som ska skrapas och förmodligen få stora summor i plånboken. Det är kanske inget viktigt att fira men lite kul hur som helst. Å jag vill inte på något sät tjata om betydelsen av mitt namn....men namnet betyder "vishet".


Så grattis

Johanna Louise Sofia

Elin Sigrid Sofia

Stella Gunilla Sofia

och jag själv

Sigrid Gunilla Sofia


Som en mycket trevlig present, dagen till ära, blev jag inbjuden av mitt fack till jubiléumskonsert i Stinsen Arena den 6 sep. Artister som Sarah Dawn Finer, Martin Stenmarck, Ellen Benediktson, Mixemble, Gittans Glans m.fl Så kul! Tack Vision!!


Annars har dagen varit bra. Vi har jobbat klart budgeten för 2015 och tillsammans gått igenom sifforna så det ska vara så trovärdiga som möjligt. Budgeten är ju något som ”lever” och styr oss hela året och blir det stora förändringar måste man ta hänsyn till detta och revidera samt notera notera notera…. Man glömmer lätt.


Har slutat för dagen och ska fullfölja (förhoppningsvis) operation inköp TV-bänk vilket har visat sig vara Mission Impossible. Beställde ett fint och prisvärt alternativ via nätet med fri leverans och betalade med kort den 7 april (ett tag sedan). Leveransen skulle ske inom 10 arbetsdagar. Det gick 3-4 veckor utan att ngn bänk dök upp. Jag fick besked att de hade haft strul med sitt lager och en ordertopp i april. Det skulle dröja 2 veckor till... Efter dessa två veckor fick jag nytt besked - 3--4 veckor till i väntetid. Jag tröttnar och får nu faktiskt pengarna tillbaka. Bra där - började känna mig som ett fall för TV-programmet Plus. Idag åker jag till IKEA med barnen och inhandlar en bänk....ser ju inte TV'n när jag sitter i soffan + att jag behöver ställa boxern, modem etc. någonstans...


Ha en go torsdagskväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 14 maj 2014 19:56

Vill börja med att tacka för all god respons på mitt inlägg från gårdagen. Inlägget om hur viktig Stinsen Arena är för våra ungdomar och hur väl den sysselsätter våra barn. Glädjer mig att bli läst av så många och dessutom när ni gillar det!!


Måste berätta om hur arbetsveckan startade. Ett otroligt intressant studiebesök som jag längtat till länge. Hela vår förvaltning iklädd bygghjälmar fick ta del av bygget på Gambrinustomten strax intill vår arbetsplats Vipan. Det är så häftigt att se när man passerar utifrån, hur våning för våning färdigställs och idag fick vi beskåda inuti. Hus 2 är än så länge bara betongskal. Hus 1 börjar bli klart. Våningarna längst upp i första huset har parkett och köken skulle börja monteras i veckan. Byggledaren berättade om pusslet för alla inblandade (rörmokare, golvläggare, målare) att alla har sina tider som måste passas för att det ska flyta. Jag är så imponerad av balkongerna – stora (19 kvm) och med underbar utsikt över Ingsbergssjön (de som är placerade åt det hållet förstås). Ja, en femma längst upp skulle man ha… En balkong åt vardera hållet….


Är nyss hemkommen från informationen i Brinellskolans aula om Brinells högstadium (som är det rätta namnet). En go känsla i magen har jag när jag lämnar mötet där många föräldrar och elver hade kommit för att delta. En bra och saklig information och jag känner hur otroligt viktigt det är att just rätt information når ut till berörda föräldar och elever gällande den nya organisationen. Det har ju förekommit en del "orätt" information i olika sammahang oxå... Ett stort plus till Jan-Inge Frii och Peder Holm (nuvarande rektor och biträdande rektor på Central) som gör sitt bästa för att allt ska bli så bra som möjligt. De betonade att det handlar om en flytt av skola, inte en nedläggning vilket är helt riktigt. Klasser behålls, lärare och personal behålls och lägg till fräscha fina lokaler!! Det kommer uppstå saker på vägen med alla ombyggnationer men alla gör allt för att lösa det efter hand. Om alla verkligen vill att det ska funka så gör det givetvis det. 


Ha en fortsatt fin kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 13 maj 2014 19:52

Min son spelar bandy och han är målvakt. Han brinner för bandy. Han längtar redan till ny säsong och han tränar redan flitigt på anordnade försäsongsträningar (fys och styrka i Brinellhallen, kick’n box samt backträning i Lövhult).  Hans stora idol är Henke Lundkqvist vilket iofs är hockeymålvakt och grejen är väl att han skulle nog gärna stå i ett hockeymål också om det inte vore för brist av tid….och möjligen föräldrar som tyckte att hockey var lite dyrt att hålla på med... Han är född 01 och spelade förra säsongen i U13 och U14. I skrivande stund är jag osäker på vart han spelar till hösten. U14 och U16? Jag vet att han längtar efter att få glida ut på is nån gång i september….möjligen på köpt tid i Eksjö hockeyhall (så var det förra året) alternativt i Stinsen Arena om kommunen spolar upp…. Ovan rader handlar om min son.


Jag VET att ovan rader likaväl kunde handla om en annan son i hans lag eller i något annat lag som är yngre eller äldre.. För det är MASSOR av ungdomar som spelar bandy i Nässjö. Små killar, större killar, ännu större killar, män….små tjejer, större tjejer, ännu större tjejer, damer. Mängder av lag finns det och dessutom ledare, föräldrar och annat folk – materialare och andra funktionärer som är engagerade och ger av sin fritid för att barn och ugndomar ska få åka och fungera rent praktiskt. Det är folk från tidig eftermiddag till långt in på kvällarna och det är ont om tider. Dessutom är bandyhallen anlitad av andra lag till bl.a cuper samt att hockeyn också vill nyttja bandyhallen. Ja, ni förstår säkert vart jag vill komma…..


En smått fantastisk insändare i dagens tidning. Där stod att läsa.


   


Satte (nästan) kaffet i fel strupe när ögonen sveper över raderna. En sån go inställning med väl underbyggd fakta...eller inte... Nej, Bengt Lund ifrån Forserum (modigt att du vågade sätta ut ditt namn). Hallen är INTE byggd som nåt skrytbygge. Många som är insatta och kan byggbranschen har förklarat Stinsen Arena som ett slimmat och billigt alternativ och det beskrivs mer som ett väderskydd jämfört med många andra bandyhallar. Dessutom "känner du en som varit och tittat och då var det 10 personer som åkte…." Härligt att du själv har varit och undersökt aktiviteterna innan du skriver trams i tidningen. Ungefär som jag skulle skriva: Var förbi kommunfullmäktigesalen och det satt inte en människa där - behövs verkligen den...???


Mycket pengar förvisso har Stinsen Arena kostat men engagerar mängder med ungdomar och lär dem inte bara bandy utan lagspel, samarbete och gemenskap. Dessutom har det blivit mycket mer tid för allmänhetens åkning. Bara positivt!! Kan hallen rädda en och annan ungdom från att ränna på stan och slå sönder glasrutor, elda och hitta på bus är hallen i längden en riktigt riktigt bra investering.


Jo, man får tycka vad man vill om Stinsen Arena men min åsikt är ovan!!


Ha en fin kväll alla!!!

Av Sofia - 12 maj 2014 19:39

Mäktigt!!! Igår var jag på otroligt fin konsert i Svenska kyrkan i Nässjö. Föreningen Nordens lokalavdelning firar 70 år och i samband med det genomfördes en musikalisk upplevelse där nog hela publiken var mer än nöjd. En stund av otroligt fin musik. Körsång, psalm och solosång i en väl sammansatt kombination. Den unge mycket begåvade Pär Nilsén som förkovrar sig i operans värld stod för flera underbara solonummer och det var en fröjd att höra honom. Hans röst och närvaro gick verkligen in och det trillade ju en annan tår på kinden. Sånger som ”Till Havs” och ”Land du välsignade” som var Jussi Björlings paradnummer framförde han med bravur.


Faktum är att jag i grunden inte är så stor fan av denna typ av musik men när man hör röster som Pärs där man inte behöver vara rädd för att fönster ska spricka och tonerna bara kommer….med självklar kraft….då blir jag såld!!! Jag har tyvärr inte tagit mig tid att lyssna på Pär förut, jag har bara hört ”om” honom. Eftersom han är från Sävsjö har mamma många gånger sjungit med honom i Sävsjö kyrkokör och hon beundrar honom. Han är blott 26 år, har gått Operautbildningen på Göteborgs Universitet och har redan haft ett flertal roller i kända uppsättningar som t.ex Carmen och Läderlappen. Tor mig – ni kommer att höra hans namn i framtiden!!


Han blev ackompanjerad av Eva-Marie Nilsson som förövrigt spelat till mig och mamma många gånger – så följsamt och fint. Dessutom var ABC-kören (inklusive mamma) på plats under ledning av Ann-Britt Carlsson och med tanke på körens genomsnittliga ålder låter det fantastiskt bra. På orgeln fanns den fantastiske Mats Larsson och spelar helt magiskt. När man sitter i bänken och inte riktigt vet….är det orgel eller flöjt? Härligt!! Jag gick ut från kyrkan med ett leende, både utåt och inåt.


Denna dags eftermiddag innhöll fotbollsträning Stella, övningskörning Johanna samt handling. Passade på att bli DYBLÖT av regn och hagel medan jag tankade...o i detta elända sparkade Stella o tjejer 04 boll. Lite tvättfix, läxläsning och matlagning på detta...sen så är väl dagen helt enkelt slut!!!


Ha en fin kväll!!!


Pär Nilsén - mäktig röst, ursprung Sävsjö!!!!

Av Sofia - 11 maj 2014 11:09

En sån härligt go kväll. Johanna fyllde 18 år i onsdags och igår kväll var släkten här och firade. Maten (crèpsen) och drycken gick hem (gick ned) och det blev Ginos till efterrätt. Johanna ville inte ha nån tårta utan det blev blåbär, hallon, jordgubbar som gratineras i ugnen med vit choklad. Vaniljglass till detta - helt underbart och hur smidigt som helst. Gästerna hängde i ett bra tag men orkade inte hela Mello...och vem orkar? Jo, faktum är att jag och David satt kvar ända till slutminuten. Det var ju spännande nästan ända in i slutet. Vi kunde ju vunnit!!


När jag såg Sanna framföra sin Undo var jag så in i själen säker på att hon skulle ta hem hela rasket. Helt suveränt bra gjort! Åh vilken närvaro och kontroll. En tredjeplats är dessutom AWESOME! Härligt. Sedan fastnade jag för Nederländerna som kom tvåa. Har lyssnat mkt på den idag och det är verkligen en riktig låt. Dessutom berör den mig. Fastnade inte för flygande Fenix trots att pipan var enorm. Melodin berör mig inte ett dugg. Budskapet är dock underbart. Sen var det ju som Stella sa på morgonen: "Det kan väl inte vara riktigt skägg mamma, för tjejer kan ju inte ha skägg". Det var innan jag till slut förstått att hon var en han...eller hen...eller skitsamma. Alla får se ut preics som de vill och jag tycker inte att det är mer ovant att se Conchita än DiLeva. Han har ju oxå svart lockigt hårt, ser bra ut och alltid långklänning. 


Snart är det dax för fotbollsmatch för Stella. Skogsvallen och matchstart kl. 13.00 för NFF's flickor födda 04. Hoppas att de får ytterligare en vinst. Det kommer att vara blött på Vallen idag..... Ikväll sätter jag mig i Nässjö kyrka och lyssnar till Nordens musik. Mamma är med i kören och det ska bli härligt att få en stund av frid och ro inför en kommande arbetsvecka. 


Ha en fortsatt fin söndag!!!


  

Johanna 18 år. Har köpt sig en utsmyckning som sitter livet ut..... Mormor tyckte det var dyrt men som ekonom vill jag väl ändå påstå att det är en hyfsat billig investering med tanke på att avskrivningstiden är livslång. Slår man ut kostnaden på alla år är det ju billigt... Vid utrangering blir det dock dyrt. Arbetsskada - jag? Nej, inte farligt....

  

Johanna, Robin, bror Pelle och Lukas (snart student)

  

Mamma, pappa, Monica Kristin

  

Elin, Stella och David hugger in på maten

  

Hej hopp

  

Johanna, jag, Robin och bror Pelle

  

En god likör i goda glas...

  

Kristin, morfar Kenneth och Stella framför Mello

  

Mormor Gunilla

  

Av Sofia - 10 maj 2014 17:34

Sitter nu och inväntar gästerna till Johannas 18-årskalas. Mamma, pappa, bror Pelle, Monica och deras barn. Bror Anders och Lotta kunde tyvärr inte komma. De är "stjärnor på slottet" denna helg. Där inspelningarna till samma TV-program äger rum....häftigt i sig. På bänken står det crèpes, några veggo till Johanna och resten för oss andra. Det är bara salladen som ska skäras ihop. Har ett halvt kylskåp så det gäller att planera, planera, planera vad som är mest prioriterat att ställa där. De veckorna jag är ensam är det nemas problemas. Då klarar jag mig med ett mjölk- och filpaket, Bregott och ost (typ). När barnen kommer måste det fyllas upp till bristningsgränsen och har man dessutom många gäster - då blir det kylskåpspussel. 


En härlig lördag har vi haft. Sovmorgon. Gofrukost och sedan skjutsa David till kick'n box-träning för bandygrabbarna. Under tiden tog jag en löparrunda. Ut mot Fredriksdal och sedan en grusväg mot Bäckaby. Dessa 14 km kändes som ett Göteborgsvarv i graden ansträngning. De hade harvat vägen och lagt på nytt grus - kändes som att springa i 10 cm nysnö...om ni har känt på det nån gång. Jobbigare än vanligt och så lite kvavhet på det. 


Å efter städning och fix i köket så hann jag med en bra stund med gitarren. Det är så vansinnigt skönt att få tid över till detta. Jag är bara så sugen på att köpa en ny gitarr. En med stålsträngar. Det är så fint ljud.....en sång härligt klang. Skan nog besöka Musikvaruhuset nån dag och kolla...lite...


Snart kommer gästerna. Mat och dryck och fira Johanna och en glutt på Eurovision Song Contest blir det väl oxå. Må bästa Sanna vinna!!


Kram och hej!!


En visa jag sjungt....tusen gånger... Saknar mammas andrastämma...

Av Sofia - 9 maj 2014 20:59

Nej, jag grät inte. Jag levererade ett läte!! Detta läte fick Stella att efter en halvtimme att fråga: "Mår du bättre nu, mamma?". Som pricken över i:et efter en vecka som har varit MER än späckad råkade en mjölkpaket falla ned på köksgolvet och gå sönder.... Lägg till att det var de där paketen a' 1,5 liter.... Det är mycket mjölk. DET ÄR MYCKET MJÖLK!!! Behövde inte den händelsen just då. Behöver aldrig den händelsen. Ingen behöver den händelsen. Någonsin! Färdigjobbad. Sent för att vara fredag. Handla. Fest i morgon för Johanna för släkten. Stressad. Hinna börja fixa maten till detta ikväll.. Mjölk över hela min fina plastmatta, rinner under skåpen. Skvätte överallt!!! Usch och fy!! Rengöra, rengöra. Skarpa medel och ändå mjölklukt (sur sådan)... Shit happens! Inte gråta - bara låta!! Det gick över. 


Reflekterar över veckan. Jobbig start. Tårar och frustration. Men där på tisdagen nånstans vände det. Efter ett bra Centermöte på måndagskvällen, en go löparrunda på tisdagkvällen, en underbar födelsedag för Johanna och sedan många bra!!!! jobbdagar kändes allt mycket bättre. Ett föräldraråd på Åkersskolan i gårkväll var oxå bra och intressant. Många timmar igång men det ger mycket energi tillbaka. 


Å idag som en bra avslutning på veckan har vi kommuner på Höglandet träffats för att gå igenom resultatet av våra nyckeltal. Nässjö, Eksjö, Vetlanda och Sävsjö. Ett samarbete (för tredje året i rad) om att jämföra energiförbrukning, ytor, kostnader för underhåll och skötsel i våra fastigheter som verkligen ger mersmak. Man lär av varandra, ser olika sätt att jobba, byter erfarenheter och idéer om arbetssätt. Å de andra kommunerna ÄR imponerade av Nässjö kommuns LÅGA energiförbrukning och därmed kostnader. Lägst per kvadratmeter!! Energisparprojekt som verkligen gett resultat, både i kassan och för miljön. Bra där Nässjö!!!! Att träffa de tekniska förvaltningarna i våra grannkommuner är så bra! Trevlig eftermiddag!!


Nu återstår bara kvällsmat och finalen i Let's dance. En skön kväll med barnen. Trots mjölk på golvet så blev allt mycket bra!! 


Ha en go kväll alla!!!!


  

Nej, jag gillar inte 10-åringar med smink men Elin gillar att träna på lillasyster och visst - det blir fint!!!


Av Sofia - 8 maj 2014 17:05

Ibland när jag läser reportage, artiklar och inlägg kan jag bli så berörd så tårarna kommer. Ord som påverkar så kraftigt och jag önskar att det jag läste, lästes av alla. Tidigt i dag på morgon föll ögonen på reportaget om Alice Tegnér som tillbringade sina somrar och verkade i Villa Sola i Södra Äng, Ormaryd. I år firar man 150-jubiléum av Alice födelse och hon är berömd för att ha skrivit många kända visor, bl.a har hon tonsatt ”Gläns över sjö och strand” – en underbar julsång.


Det är sorligt att läsa om hennes liv, hennes frustration över att inte få blomma ut, få utlopp för sin kreativitet. Hon ansåg att hennes man hindrade henne både när det gällde hennes rättigheter och hennes skapande. Hon ville ha större frihet och egen tid. Hon förfogade tydligen inte heller över sina eget tjänade pengar… Det är längesen men ändå inte….. Det var andra tider och jag är djupt tacksam att kvinnor idag är mer (!) jämlika.


I går kväll när vi firade vår dotter som dagen till ära fyllde 18 år berättade Johanna att hon fått ett röstkort till EU-valet. Jag uppmanade henne att använda det varpå hon inte var särskilt intresserad. ”Det kvittar vad jag tycker, det ändrar ju inget ändå, det blir ingen förändring på dumma beslut....” sa hon. Jag förklarade att för 100 år sedan hade vi kvinnor inte lika rösträtt männen. Hade kvinnorna på den tiden sagt likadant ”det kvittar vad jag tycker – det blir ingen ändring ändå” hade vi fortfarande inte haft rösträtt….förmodligen…


Så därför – gå och rösta! Din röst är viktig. Du kanske inte tycker att EU angår dig – besluten tas så långt bort men det är precis tvärtom. Beslut som tas i EU påverkar Sverige, det påverkar din vardag, det påverkar DIG!!! Som grön och Centerpartist vill jag gärna tipsa om Centerpartiets hemsida. Där finns så många bra argument att verkligen dra sig upp från sofflocket den 25 maj. Ta med morsan också för det är ju hennes dag!!!


Ett av de bästa argumenten är att EU ska bli smalare men vassare. Miljön, klimatet, handeln, krafttag mot människohandel, fred – det är sådant vi gemensamt måste lösa i EU. Däremot beslut om snus eller socialförsäkringar – det kan vi sköta alldeles själva – i vårt Sverige – helt utan hjälp av andra länder. Centerpartiet vill att demokrati ska byggas underifrån och att beslut ska fattas av dem som berör dem. Det kallar vi för närodlad politik. Bönder ska t.ex ägna sig åt jordbruk, sköta sina djur och plöja sina åkrar – inte drunkna i  papperskrångel. Väljer vi in gröna härliga människor som vill just detta finns det ju en större chans att det blir en förändring i positiv riktning. Eller hur?

Så….”Den 25 maj är det val till Europaparlamentet. Då bestämmer DU vilken politik som ska påverka dig de kommande fem åren. Bryssel kan verka långt borta men besluten ska fattas där har stor betydelse för din vardag här i Sverige. Bästa sättet att skydda demokratin är att ta del av den och rösta på någon som kan försvara den". Vackra ord!!!


Å återigen tänker jag på Alice Tegnér. Vilka knappa rättigheter hon hade i sitt dåtida samhälle. Å tankarna går också till min Johanna. En ung kvinna som FÅR rösta men som så många andra inte tycker det är någon idé. På något sätt måste vi få dem att tänka om!! Det finns ju de som inte tycker som du. Röstar inte du får de mer att säga till om….


  

18-årsmiddag på Akropolis!!


  

Johannas fina vegetariska tallrik!!


  

Min mycket god röding....


  

Rättighet men oxå skyldighet....


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se