Alla inlägg under augusti 2014

Av Sofia - 7 augusti 2014 15:03

Man (jag i varje fall) läser mer när det är semester. Jag blir nästan galet biten av en bok o kan inte släppa den. Har bara avverkat två denna sommar (...inte hunnit...?) o håller nu på med en Tamara McKinley som skriver nagelbitande drama som utspelar sig i Australien. Underbara böcker! Kul att oxå se Elin vara bokmal o för tillfället är det "The land of stories" skriven av Chris Colffer. Hon läser den på engelska!!!! Så bra!

Jag varvar böcker ned tidningar o man fastnar för vissa artiklar medan andra går en förbi. Läste ett sånt bra reportage av Clara Lindh Bergendorff, journalist, om samhällets genuskrig. Hur löser vi orättvisorna man/kvinna? Hon satte ord på det jag själv inte kan formulera. "Istället för ett samhälle där alla behandlas lika, uppmanar jämställdhetsdebatten till ett samhälle där alla agerar lika. Enligt mig bör livsstilsval, vilka kläder du väljer att bära, hur hårt du satsar på din karriär och vilka hushållssysslor du föredrar, vara fria val oavsett kön." 

"Vad är vitsen med att införa 50/50-fördelning av gräsklippningen o klä pojkarna i rosa brallor om vi ändå till slut inte respekterar varandras egenskaper, likheter o olikheter?"

Det finns en rad orättvisor som är helt absurda. I Egypten anser majoriteten att det är ok att slå sin fru om hon vägrar sex, i Saudiarabien är det förbjudet för kvinnor att köra bil, i samma land är det tillåtet att våldta kvinnor inom familjen, kvinnor tjänar i genomsnitt mindre än män för samma jobb, världens kvinnor äger en procent av världens egendom, kvinnor objektifiseras i media, var tredje vecka dödas en kvinna av sin partner.... Listan kan göras lång. Vissa saker visste jag inte och det är otrolig otäck information. Hur löser vi allt? 

"Jämställdhet kan inte uppnås genom att skuldbelägga, lagstifta orättvisor eller genom att smutskasta det andra könet" står det i reportaget. Båda könen behövs! Respekt, lojalitet och hänsyn - kanske vi skulle börja där....nånstans!!!

Ha en fin torsdag!!

ANNONS
Av Sofia - 6 augusti 2014 13:45

Det är så sagolikt skönt. Ligga på handduken i sanden, lagom varmt, lagom vind, höra vågornas brus mot strandkanten, plocka i sanden med fingrarna. Avkoppling - inte göra nåt - bara vara. Några timmar av att mentalt träna på att närvara. Tankarna fladdrar ju runt lite hur som....men just där o då kan jag inte göra något.... Klarar Johanna sin uppkörning...både vill o inte...att ha henne på vägarna sedan.. Skoldax - måtte det bli bra för Elin på Brinell nu när hon börjar 8:an o David i 7:an på Norråsaskolan.... Jobbstart för mig o allt vad det innebär, körövningar, valarbete, en intensiv längtan till Borogatan 10.... Alla känslor blandas med salta vindar från havet o det ordnar sig...allt ordnar sig...

Å så den goda fikan på stranden - man glömmer ju bort från år till år hur mkt sand det är på en kvadratdecimeter... V 32 och både camping o strand börjar så smått folkas av. Rätt skönt om jag får tycka. 

Ha en fortsatt fin onsdag!

Stella

Tindra

Susanne

Jag

Glasscaféet från igår

En dubbel Espresso o saffran/honungsglass - sååååå gott!!

Elin ute på långbryggan!!

ANNONS
Av Sofia - 5 augusti 2014 12:19

Svårt att ta in och förstå att ett otäckt stort område av Sverige brinner. Sitter utanför campingstugan i en brassestol och har en för tillfället bekymmerslös tillvaro. Läser Aftonbladet o Facebook, kollar bilder av eländet med en inte så snabb uppkoppling mot världen. Det måste vara en fruktansvärd mardröm för de som tvingas fly från sina hem, en mardröm som dessutom är sann. Djur och folk - vart ska de bara ta vägen? Läser att hjälp kommer utanför Sveriges gränser, plan från Frankrike o Italien ska hjälpa till att släcka. Måtte de bara få bukt med eländet och att det inte sprider sig vidare. Känns hemskt!

Min dag började precis som jag vill. Två timmars go promenad utmed vackra vägar längs havet. Å vi har det trevligt och rofyllt - producerat teckningar o gummibandsarmband, igår spelade alla flickor GENI och pojkarna raggade tjejer....eller så var det tvärtom!

Snart dax för ett besök på Peggens glasscafé nere vid stranden. Kanske kan de sista slöjmolnen försvinna så vi tar eftermiddagen i sanden.

Ha en fortsatt skön tisdag!

David diskar...

....å Elin torkar...

Elin fixade ett regnbågsarmband till mig.

Testade nya pennorna - så kul det var att teckna igen...

En till som gillar o rita...

Vackra vägar utmed kusten...

Vackert o gott utmed vägen..

Paus i brassestolen.. (från vad kan man ju undra...?)

Av Sofia - 4 augusti 2014 15:40

Haft en sömnlös o mycket lång natt. Värme, kvavhet och hetta i en sömnlös blandning....lägg till åska o blixtrar i ett kör... Det var aldrig nära men har jag väl vaknat är det inte lätt att tagga ned o somna om. Fick några timmar men vaknade ändå tidigt.

Gick ut på promenix i redan kl 07 i cirka 20 grader. Det började regna men det blev aldrig kallt. Så skönt! Nådde mitt paradis (ett av dem) Grimsholmens naturreservat efter en timme o utsikten är magnifik (glömde ta kort - sorry, går/springer dit fler ggr). Stod helt stilla några minuter o bara njuter!!! Bara jag o korna som är här denna morgon. 

Regnet har fortsatt hela dagen o vi for in till stan för att kolla runt. Pyssel inköptes - blyertspennor, block, spelet Geni bl.a Därefter körde jag fel (?) och råkade då upptäcka en annan butik - PANDURO!!! Paradis nr 2....oj, oj, oj... Nu ska här tillverkas gummibandsarmband så vi kan stå på torget o sälja. Alla flickorna i två stugor är sysselsatta!

Till kvällen blir det efter överläggning Pasta Carbonara. Den rätten vann med liten marginal över tacos. Vi avstår grill men kan tillägga att två kvinnor klarade av denna syssla helt ok igår...

Ha en go kväll!!!

Sus utanför Bålastuga nr 7

Sus, jag o Tindra på fik i Falkenberg

Stella, William o David

Två busbrudar

Gummibandsarmbandsmaskin

Flitiga tjejer på loftet

Av Sofia - 3 augusti 2014 15:39

Värdelös!!! Jag är värdelös när det gäller att ta rätt bilväg. Kass är en underdrift!! Men jag är inte värdelös på allt här i livet så jag bjuder på att vara sämst på att hitta rätt.... Avfärd från Nässjö mot Falkenberg kl 10.08 - 8 minuter efter uppsatt mål. Å det är bra jobbat med tanke på morgontider i allmänhet.

Första felet - svänga vänster i Vrigstad. Hur tänkte jag nu? Inte alls förmodligen - å andra sidan kom jag på det nästan direkt... Nästa fel - vi skulle käka på McDonalds (när vi enats om just detta hak för det finns ju Max o Burger King oxå) utanför Värnamo. Körde av vägen mot Falkenberg o missade alla restauranger.... Ja, ja - en måltid på Mc kan man ju missa - det går lika bra med korv/sallad på macken vid Skeppshult. Strax efter tog jag höger mot Varberg istället för rakt fram mot Halmstad.... Här råder det dock delade meningar om vad som är mest rätt. Närmaste vägen var kanske åt Varberg men det känns som om vi alltid har kommit genom Torup från andra hållet...

Nu är vi i alla fall här!!!!!!! Skrea strand!! Checkat in oss i våra Båla-stugor - små men praktiska. Världskrig i båda familjerna beträffade vem som ska sova uppe på loftet.

Susanne o jag har till och med varit nere vid stranden och doppat oss med barnen. Så skönt i havet. Det mullrar på avstånd och ett kort regn tog kål på värsta hettan. nu är det såååååå skönt!!! 

Snart dax för handling - ICA Skrea strand - finaste butik jag vet. Å den butiken gillar min plånbok!!

Ha en go söndagskväll!!!

Ps. Delar med mig av lite bilder på min veteranbror. Var o kollade Sisu-spelen samt Veteran-DM på Skogvallen ett par timmar igår. Nu kan Pelle lägga ytterligare några medaljer i sin låda!! Grattis duktige bror!!! Guld i kula, brons i diskus o längd.

Längdhopp!!!

På pallen

Stella, Elin, Tindra, Alexander o David

Av Sofia - 2 augusti 2014 09:41

Hela gårdagens kväll var som den underbara tavlan "Hipp hipp hurra" av konstnären Krøyer. I trädgården i Norra Sandsjö, blommor, grönska, solen, värmen, alla glada människor... SKÅÅÅÅL!!! En helt magisk kväll! Underbar på alla vis. Har aldrig varit med om att man kan sitta ute så länge under bar himmel UTAN fleece och infravärme. I varje fall var det väldigt länge sedan.

 

Suveränt god mat som alltid, rosévin - både med och utan % (lätt att ta fel.....). En rolig lek (Pelle-quiz) där de som hade minst antal rätt vann...? Min bror öppnade sina fina och mycket personliga presenter och när jag skulle läsa de verser jag skrivit var det svårt att prata utan tårar...som alltid... TACK Pelle och Monica för en underbar kväll! Härligt minne. Det enda som INTE var roligt var att jag inte hade med mig alla barnen.

 

 

Välkomstskål i trädgården!

 

Hunden Klas underhåller. Min äldste kusin Magnus (även dräng på gården) och hans Ingegerds fina hund.

 

Sara (nybliven 5-barnsmor = GRATTIS!!!!) och Ingegerd

 

Stella i ny blus med matchande läppfärg

 

Sofia och Jonas

 

Kul att få visa sitt barndomshem <3

 

Pappa, mamma och jubilaren

 


 

Fam Anders Karlsson dök upp något senare (någon måste ju mjölka korna)

 

Bror grattar bror!!

 

Lukas kickar boll...en vanlig syn

 

Altanen full med kalas

 

Å ute i trädgården satt vi länge!!!!

 

Mina verser!


 

Tavlan "Hipp hipp Hurra" - likheter med gårdagens kväll!!!

Av Sofia - 1 augusti 2014 09:25

Tiden går med en rasande fart, det vet vi alla. Det känns inte så längesen som min äldste bror Anders fyllde 50 år och nu, 3 år senare, är det dax för storebror nr mellan att fylla stort. I dag är den stora dagen och roligt är att släkten ska få fira honom just den "rätta" dagen. Dessutom firar han ju alltid dubbelt. Både födelsedag och namnsdag! Det är är Per i dag. Rätta namnet är ju iofs Per-Olof men han är ju ändå alltid Pelle.


Stolt lillasyster är jag för att ha en sådan fin broder. En härligt trevlig kille som alltid ställer upp, undrar hur det är och trots att jag slirat av vägen då och då på mitt livs banan har han aldrig någonsin visat någon fördömande attityd. Just nu är han mycket glad för att jag mår så bra!


Så dagens blogg tillägnar jag helt och hållet min bror och ska man försöka sig på en kort beskrivning och sammanfattning är det förljande ord som gäller. Smart, rolig, allmänbildad, snygg, ansvarsfull och SNÄLL!!!! Dessutom höghoppande. I morgon deltar han i Veteran-DM på Skogsvallen i diverse grenar. Därkommer jag och Stella heja på honom på förmiddagen!!! På söndag fortsätter DM i Eksjö med hans specialgren höjdhopp. 


Stort grattis bror så ses vi senare ikväll!!!!


 

Tre syskon från 1974. Anders 13 år, Pelle 10 år och jag 4 år.

 

Pelle och jag efter Höglandskårens show dec 2013

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se