Alla inlägg under juli 2015

Av Sofia - 14 juli 2015 19:29

Ligger på hotellrummet, rätt trött och full av intryck. Regnet vräker ned utanför. Kan man ha mer tur med vädret? Strålande sol o behagliga 22 grader när vi ville ha gott väder. En sån härlig dag! Efter en underbar men oorganiserad frukostbuffé gick vi via Kungsträdgården till Djurgården. Tog kort lite överallt för att föreviga den vackra promenaden. Både Jonas o jag gillar Djurgården bättre än Drottninggatan o allt myller av folk. En mix av allt är ändå kul!

Efter en välbehövlig paus o fika på Rosendals trädgård kollade vi in de underbara växterna och satte sedan kurs mot Blockhusudden. Man ser väldigt mycket fint när man går och går man länge.....och ännu mer ser man massor. Ett nytt stopp med räkmacka o öl där man kan tro att räkorna var draperade med bladguld av priset att döma...fick vi ny energi.

Vi sladdade in på Skansen och tog oss till stora scenen för att höra repet av Allsången. Efter en timmes väntan medan Jeja Sundström lär sig hur hon skulle gå får jag ÄNTLIGEN höra Darin sjunga Ta mig tillbaka (hela fem ggr - det är ju rep - snacka om bonus). Hans röst är lika underbar live som på skiva. Han sjunger även sin för idag nysläppta låt Juliet - grymt bra!

Därefter tog vi en titt på Seglora kyrka som flyttades till Skansen från Västergötland år 1916. Kuriosa är att min morbror Sture gifte sig här med sin Cecilia (från Stockholm) 1954 efter att ha vunnit ngn slags tävling - "bondebröllop". Mamma sjöng som 16-åring. Häftig känsla att bara gå in där!

Efter 27 km promenad är tom jag trött. Trodde nog aldrig Jonas att jag kunde bli nöjd på promenad... Till kvällen blir det TV'n med Allsången!!!! för vi orkade verkligen inte vänta där till ordinarie sändningstid!

Ha en fortsatt fin tisdag!!

Hötorget - Jonas hör sig för om priset på kantareller och konstaterar tyst när vi gått att han har hela skogen full... Gapskratt nr 1 för dagen...

Porten till Djurgården

Ulriksdals trädgård

Mer trädgård..

Fika

Vi gick o vi gick o vi gick...

....å åt en svindyr räkmacka...

Allsången - repetitionerna

Seglora kyrka

Jenny Lind o jag

ANNONS
Av Sofia - 13 juli 2015 17:12

Underbara Stockholm. Två hela dygn i gott sällskap utan en endaste stavelse eller ljud av komponentavskrivning..... Bara njuta! Promenader, god mat och dryck, ett bra hotell med en fantastiskt god frukostbuffé - finns inget mer att begära!!!

Eftersom två dagar egentligen är på tok för lite om man vill utforska huvudstaden får man begränsa sina utflykter. Gamla stan dag ett och Djurgården dag två. Söders höjder förmiddag dag tre.... Sen har vi ju Allsången på Skansen....som i morgon har DARIN som artist. Det lockar ju förstås men att köa bort flera timmar går fetbort. Men man kan strosa på Skansen på eftermiddagen o förhoppningsvis höra genrepet.

Vädret råder vi inte över men faktum är att i morse när vi gick ned till station var det hyfsad värme o inget regn. Till o med solen bröt igenom när vi närmade oss Stockholm. Å vi har flanerat runt i Gamla stan i flera timmar. Gått i de trånga gränderna - suttit på Engelen å druckit öl/rosé i solen, kollat in var Bellman höll till med sina kompisar på Gyldene Freden. Ätit en kokosboll som var så söt så en fjärdedel hade varit nog... En god salt räkmacka!! Mums!!

Nu blir det bad i den 36-gradiga poolen på hotellets tak. Ikväll käkar vi fisk på restaurang FISK!

Ha en fin måndagkväll!

Dax att åka!!!

Jag framför maktens byggnad...

Selfie i gamla stan! Här mår vi bra!!!

Mårten Trozig's trånga gränd

Kokosbollarna såg godare ut än de var...

Slappa och zappa...

ANNONS
Av Sofia - 11 juli 2015 12:34

Carpe diem är ett uttryck som sammanfattar livets mening. Enligt mig. Enligt många kanske tämlingen uttjatat och även om jag med stora och snirkliga bokstäver på väggen alternativt med små och snirkliga bokstäver intatuerade på handleden skulle bli påmind om det varje dag, är det svårare sagt än gjort. Att fånga ögonblicket! Kanske är jag bättre på det i just vardagen. Jag kan verkligen tänka till när jag t.ex går till fikarasten kl. 09.00 på jobbet och får prata lite med trevliga kollegor på en trevlig arbetsplats. Eller när jag som idag på morgonen vaknar och katten ligger och snusar på min arm. Solen lyser in genom fönstret och sval morgonluft gör mig ännu mer utvilad. Då är det lätt att njuta - av stunden.


Nu ligger 4 veckor framför mig. Oskivna semesterblad. Å andra sidan är de inte så oskrivna. När man har växelvis liv och lite andra engagemang finns det ganska många hålltider. Inte på något sätt negativt men man kan ju inte bara sticka förutsättningslöst med bilen ned till Medelhavet och värmen i tre veckor. Varenda helg i juli och en bra bit in i augusti är redan uppbokade.


Sedan är det ju så mycket mycket man vill försöka hinna att göra! Höglandsleden igen!! Besöka Gränna, Röttle by, Kleva gruva.... Gå ut och äta, bara sådär spontant..... På måndag blir det tåg till Stockholm för två hela dagar. Vädret ser ut att bli medtag paraply så när vi tröttnar att gå i regnet får vi väl ha det skönt i poolen på hotellets tak. En filial till Selma Lagerlöfs spa finns där uppe med utsikt över hela stan. Att bara tänka på en behandling kostar väl skjortan men att doppa sig i vattnet är fritt!! Sista semesterveckan blir det Skrea strand med barnen i en hyrd stuga. Jag HOPPAS då att alla lågtryck har pyst sin kos.....


Nästa lördag, den 18:e juli, sjunger jag och min mamma Vallsjö gamla kyrka. Ska som alltid bli enormt kul! Kom alla som vill titta - det börjar kl. 18.00 Vackra sånger i en mycket vacker kyrka!


Ha en fortsatt fin lördag!!!


Vallsjö kyrka för två år sedan. Då fick jag sjunga till orgel....då elpianot kraschade en kvart innan folket skulle komma. Lite panik.....Av Sofia - 10 juli 2015 17:01

Slår upp mina blå och klockan visar 07.00 Jomen visst - när man är ledig är man ju inte speciellt trött.... Ligger och riktigt anstränger mig och faktiskt, det gick att somna om, vaknade igen kl. nio. Huset är tyst, barnen sover. Jag äter min flingblandning och mjölk medan jag betraktar det som stänker ned från himlen. Äsch - inte så farligt. Jag tar på mig understället (som jag brukar använda på vintern.....?) och ger mig ut på promenad. Blåsigt men regnet avtar. Möter en väninna på vägen och vi slår följe. Hon, som är från Sätila utanför Göteborg, visar mig som har traskat i dessa omgivningar tusentals ggr en ny bra väg så man slipper vända när man kommit till änden av stugområdet i Spexhult. Jo, Pelle - min kollega tillika väninnans kille har pratat om vägen men det har aldrig blivit av att jag gått/sprungit den. Tack för tipset Marie-Louise och tack för en mycket trevlig pratstund!!!


Dagen har sedan gått i ett bra och högt tempo. Tvätt av sängkläder och sedan en bra stund att sortera barnens medhavda skolmaterial från läsåret 2014/2015. Plötsligt blir man ju sittande och bara garvar.....läste en spökhistoria som Stella skrivit i Halloween-tider. Ja, vilken inlevelse! Skönt när sorteringen är gjord och det som ska spars läggs i sparalådan i förrådet. Elin och jag tog en sväng till tippen med häckrense och diverse innan vi styrde kosan mot Expressohouse och lunch. Tonfiskbagel och Caffe Latte fick fira in semestern. En riktigt riktigt mysig stund med min dotter!!

      

Till kvällen ska jag helt ensam grilla mig ett fiskspett från Smålandskräftan - äntligen fick jag tag i ett! Ser så gott ut så hälften vore nog! Ska sätta mig med gitarren oxå och eftersom jag vet hur det brukar bli då.....kommer det inte finnas någon tid över för film eller TV... Jag lär sitta och sjunga länge...


Ha en fortsatt go fredag och alla ni som nu har fått er välförtjänta semester - NJUT!!!!


 

Å så de där högarna de kommer hem med efter varje vårtermin....startsträckan att börja sortera är lång men check - 10:e juli = klart!! Stella gillar Paris eller vad tror ni?  

 

 

Elin och jag fikade med Caffe Latte och firade att jag nu äntligen har semester!!

 

Bara mitt!!!! Grillning av fiskspett!!!

 

Blomsterprakt - 50-årsbuketter!!

 

En mycket smaskig tårta fick avsluta en superb födelsedagsmiddag för 50-årige Jonas som bl.a innehöll grillad ryggbiff av älg. Hur gott var inte det på en skala....? Underbart!!!


Av Sofia - 9 juli 2015 16:19

….idag är det Jonas Karlssons födelsedag. Å inte vilken födelsedag som helst utan den 50:e. Han gillar inte att stå i centrum så nu skriver jag inte mer om det. Bara en sak till……. Tusen grattis älskling!!! Önskar jag får fira ytterligare minst 50 st födelsedagar ihop med dig…..om jag får bestämma.


Idag var det dessutom SISTA arbetsdagen innan 4 veckors ledighet. I morgon är jag 6:e-juni-kompsenserad så det är ingen semesterdag men det kommer nog kännas så…. Känslan man har just sista arbetsdagen innan man går på semester är så skön. Jag kommer inte att leverera någon Instagrambild med paraplydrink, glas med rosé eller bubbel…..(det finns ju en del sådana). Ikväll blir det firande av jubilaren och jag kör bilen dit och hem. I morgon funderar jag på att göra någon typ av utflykt med Elin och David första lediga dagen till ära. Dollarstore i Eksjö var längesen och mycket populärt, A6 likaså men förmodligen har väldigt många andra människor tänkt samma tanke….


Semester. Kan återigen förnimma känslan av min första betalda semester. Sommaren 1990. Jisses!! Får jag lön UTAN att jobba ett endaste dugg på fyra veckor…? Det var en lyxkänsla utan dess like. RH-Form AB i Bodafors. Ja, nu tar man det för givet men ack så lyckligt lottad man är – som HAR ett jobb och bor i ett land med bra förmåner och arbetsvillkor!


Ha en fortsatt underbar 9:e juli!!!!


   


Grattis till 50 år Jonas

<3

Av Sofia - 8 juli 2015 17:03

Svart som nattens mörker kl. 09.00 när jag tittade ut från mitt jobbarfönster. Ett rejält regn men inte mycket åska. Vädret har sedan varit omväxlande. Sol, regn, sol… En trevlig lunch åt jag tillsammans med David och Stella samt Susanne o Tindra. Elin sov över tiden. Jättegod fisk med kall rödlök- och äppelcrème och Pizza Hawaii på Akropolis. Pizzan var Stellas och hon orkade inte allt….. Fick en mycket fin födelsedagspresent av min vän. En vacker silverkedja så jag åter kan ha min namnstapel (som jag fick av henne när jag fyllde 40 år). Jag tappade olyckligtvis kedjan för några veckor sedan och hittade namnstapeln innanför byxbenet.... TACK Susanne!!


Igår när jag kom hem klippte jag häck med häcksax - för första gången i mitt liv kan jag ju tillägga. Förutom att vissa grenar var rätt grova var det riktigt kul (grannen sa till mig att ”det där är ingen häck – det är ett träd”). Å vad fint det blev när det blev klart. David hade några timmar innan rensat ogräset under häcken. Nu ser det riktigt riktigt bra ut!


Ikväll har jag inget särskilt på programmet…. Jag ska säga adjö till Stella. Hon far till Paris i morgon och hon har längtat. Hon är för tillfället tokig i allt som är Frankrike och hon är i en härlig ålder att få uppleva Eiffeltornet, myllret av människor, stadens språk och puls. Härligt att se hennes glädje över denna resa! Det är en gåva att som mamma kunna glädja sig över det barnen gör även om man inte själv är med på själva grejen. Har varit i Paris två gånger och skulle mycket mycket gärna vilja åka dit igen!


Ha en fin kväll!!!


 

Tack Susanne - nu kan jag åter ha min favoritberlock 

    


Av Sofia - 7 juli 2015 17:15

Vill börja dagen med att dementera en av punkterna i gårdagens inlägg. Min bror Pelle och Monica firade inte alls 25-årig bröllopsdag igår. Det gör de idag – den 7 juli. Den 6 juli gifte sig min andre bror Anders o Lotta men 1991 så nästa år blir det silver även där. Jag blandar alltid ihop datumen då vi alla syskon gifte oss samma helg fast olika år. Grattisrätt idag då Pelle och Monica!!


Idag på lunchen gick jag ut bland stadens klädbutiker för att köpa mig en ny bikini. När man använt en favorit lite för länge (flera säsonger) blir den tämligen sladdrig i tyget. Inför en Egyptenresa 2009 (rätt många år sedan) köpte jag en jättefin svart bikini på nätet. Denna passade dessutom, även att bikiniköp på nätet är en riktig lågoddsare. Jag tycker så mycket om den så jag använder den nästan aldrig. Undra hur många bikinis man får ta med sig när man en gång dör... Dumma människa – varför ”spara” på sånt….? Jag hittade ytterligare en fin idag på Lindex så nu kan jag kanske slänga den sladdriga då….om jag inte ska spara den ett tag till….


Fick en bild sänd till mig idag, från Jonas. Han jobbar också ett par dar till och sände en helt underbar sommarbild. Se själva och njut….eller han lät sig nog njuta hur som helst. Nästan så man direkt vill ut i naturen och plocka…. En annan mysig syn mötte mig igår när jag skulle lägga mig. En utslagen katt och då kan ju nästan inte häva dän honom för att krypa ned….


Idag har lyssnat till ljudet (oväsendet) av isolering. Vi som jobbar på Vipan lever ju under ombyggnation/renovering och på bilen som utförde oljudet stod det "Isoleringsspecialisten". Aboslut hela dagen. Fick stänga fönstret vilket halverade ljudet men eliminerade frisk luft in (ventilation noll sedan april månad just pga bygget). Ont i huvudet är bara förnamnet. Dagens gnäll därmed.


En dag närmare semestern...


  

Smultron i en lite lagom arbetssmutsig men underbar hand....

  

Whiskey i mysläge

Av Sofia - 6 juli 2015 18:54

Nattens om gick var het och det var stört omöjligt att somna…. När jag väl somnat (hur jag nu lyckades för det var ju stört omöjligt) så vaknade jag av regnet som kom. Något svalare luft sipprade in genom fönstret men samtidigt låg jag och var rädd......för åskan som skulle komma….tycker alltid det är otäckt om det kommer för nära. Gamla bardomsminnen håller i sig trots att jag nu är stadsbo och vet att det inte är lika farligt här som på landet. Åskan kom inte….och fram på småtimmarna fick jag några välbehövliga timmar och kände mig utvilad när klockan ringde 07.00


Dagens uppgifter har i stort sett handlat om service i olika former - när andra har semester får man göra både det ena och det andra för att allt ska flyta på. En samlingsfaktura med ett stort antal leasingfordon där bara halva momsen får dras....ja det blev bra till slut men det var lite knep och knåp innan dess...o alla dessa olika momskonto man inte är van vid....


Idag har längtat mer än vanligt efter en löparrunda. Efter några dagars halsont och därefter en värmebölja utan dess like parkerar jag löparskorna på hyllan. Suget i löpartarmen avtar rejält när temperaturen kryper närmare 30 grader. Å jag tror ärligt talat inte vi nordbor är fysiskt lämpade för att anstränga hjärtat i sån värme. Men 6 mil promenerande på 4 dagar är inte så illa det heller. Ger mig ro och energi på samma gång. Istället för musik har det blivit repriser på Sommarpratarna. Gillar att höra de olika personerna berätta om sina liv. Igår var det Emma Wiklund som diskuterade att vi kvinnor ska vara medsystrar och inte motsystrar. Hjälpa varandra istället för att begränsa och avundsjukt döma. När hon fick uppdraget att vara styrelseledamot i Lindex fick hon de flesta syrliga kommentarer av just….kvinnor…. Å jag har alltid beundrat Emma. En f.d modell som alltid såg sund och vältränad ut istället för anorektiskt smal. Å hon berättade att hon var modell på den tiden då en finne i pannan kunde spoliera hela fotograferingen. Det fanns liksom ingen retuschering då...ingen Photoshop där man kan radera cm i midjan, trolla bort mörka ringar under ögonen och tighta till eventuellt gäddhäng....


Ja, löparrundan gick mycket bra. Studs och ork i benen. Inte så snabbt men det kändes så. Lite städning på det så är denna dagen till ända. Ogräsrensningen som jag lejt till barnen är ogjord och de har till i morgon på sig. Sedan uteblir lönen och mamma gör det själv.


Å tusen och åter tusen grattis till min bror Pelle och hans fru Monica som idag varit gifta i 25 år!! Det betyder silverbröllop! Men när det gäller dem så känner jag bara - deras äktenskap är GULD rakt igenom!!!!!! De firar vid bästkusten nånstans! Hoppas ni har det underbart!!!!  

 


Ha en fortsatt fin måndagskväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se