Senaste inläggen

Av Sofia - Fredag 26 feb 20:17

Den går upp snart. Sjön. Isen förintas och inom någon dag kommer vi att se vattnet igen. Ett skådespel som är vackert att bese från sidan. Varje gång jag idag har tittat ut över sjön har jag tänkt på den tragiska olyckan vid Vallsjön som inträffade igår. Fyra män gick igenom isen och trots massiva räddningsinsatser gick deras liv inte att rädda. Två vana fiskare och enligt nyheterna utrustade med all säkerhetsutrustning som finns. Två skulle hjälpa dem men även de omkom. Så otroligt fruktansvärt. Hörde det på morgonnyheterna i morse när jag som vanligt startar dagen med en kopp thé i soffan innan jag sätter mig vid skärmarna.

Jag vet ungefär vilken plats de befann sig på. Ett underbart badland och strand på sommaren och minnen från min barndom gör sig påminda påminda. Hur kan det gå så illa? Tänker på de drabbades familjer - vilken tung sorg.

En bra jobbdag och jag summerar en bra jobbvecka och har hunnit precis allt jag ville utan alltför mycket struligheter. Dessutom kom jag trea på fredagens Kahoot! - fredagsfika med kollegor. Alltid lika trevligt och extra trevligt när det går bra. Ännu har jag inte vunnit vilket då innebär att man får göra frågorna till nästa omgång. Vi får väl se om det blir mina frågor nån gång.

Vårtecken överallt. Sol o torra grusvägar, fönsterluckorna på växthuset öppnade sig i eftermiddags och när jag kikade in stod det 20 grader på termometern. Helt otroligt!

God fredagskväll!

Sol i Holms på dagens löpartur

Växthusöppning

Nästan 20 grader inne i växthuset

Kvällens måne var enorm - dock svår att fästa på bild

Av Sofia - Onsdag 24 feb 19:49

Bokat! Check! Det hade jag som mål i februari - att boka resan till norr. Åtminstone hotellvistelsen. Å nu är det fixat. Ser fram emot detta! Har varit där en gång förut för länge sedan, närmare bestämt 1989. Har två starka minnen därifrån. Ett - jag var sjuk hela resan så nån vandring blev det inte. Bihåleinflammation - enda gången i livet (hittills peppar ta i trä). Två - jag tog mängder med kort på den underbara vyn Lapporten men när vi sedan checkade kameran hade filmrullen kuggat fel så några kort blev det inte. Nu får jag åter en ny chans att föreviga den omtalade porten.

Vi hade från början tänkt att bestiga Kebnekajse men har tänkt om, det berget ligger säkert kvar några år om vi får blodad tand för norrländsk luft. Utmaningen Sveriges högsta berg med dess rutt känns lite tufft även om jag nog tror vi skulle fixa det. Väl uppe i Abiskos nationalpark kan man välja lite mer. Olika vandringar. Å jag ska INTE sova över i nåt tält. Det ska vara semester o semester för mig är hotell med frukostbuffé o en go middag på kvällen (kvällarna). Vi får väl se om de stänger utspisningen kl 20.30 som dagens allvarliga Corona-rekommendationer eller om Sverige har lättat på det. Vi kanske t.o.m har fått våra två dosor vaccin vid den tidpunkten. Juli! Jag hoppas.

Jobbmässigt har det var lite en lång dag. 12 h framför skärmen o jag har hunnit halvvägs med allt som måste fixas just denna veckan. Kan inte förstå hur timmarma kan gå så fort...

Ny dag i morgon. Flera nya timmar att jobba

Ha en go kväll!!

Utsikten från hotellet

Av Sofia - Tisdag 23 feb 17:56

Ja det skiftar fort - från instensiv vinter till värmerekord på bara två veckor. Kung Bore - vad hände? Tog orken slut? Jag hade ställt in mig på flera veckor av tvåsiffriga minusgrader och då bara helt plötsligt....helt omvänt. Nästan lite för tidigt. Med betoning på nästan. Du ligger nog bara nånstans i en undanskymd snödriva och hämtar ny kraft för ett antal bakslag. För de kommer ju, man vet det. Men lyckan är total som när man igår kunde ta en löpartur utan mössa, utan vantar, utan dubbla underställströjor. Så underbart. Jag sprang i ren glädje och kände för första gången på flera månader törst i värmen - efter vatten. Å jag var genomsvettig när jag kom hem. Hade ändå på mig lite för mkt kläder.

Ännu mer total glädje idag. Pappa har fått tid för vaccin, dos 1. Helt underbart. Brev idag o spruta på torsdag. Men inte mamma som bor på samma adress. Hon är ju iofs tre år yngre men ändå...typ tänker samordning och risk att åka iväg till nån typ av kö. Men jag ska inte gnälla. Det är på G. Jag sa till mamma (PÅ SKOJ) - Du får väl ta en runda på cykeln eller med bilen så får vi fika med pappa!!

Jag ser ljuset i tunneln. Vaccinet kommer!!

Ha en go kväll!!

Kung Bore tröttnade helt plötsligt o det blev vår!

Tog en lunchrunda idag via vårt berg (340 möh) o under rundan fick jag den glädjande nyhet. Pappa går vaccin i veckan.

Av Sofia - Söndag 21 feb 19:34

Först en kommentar om Mello nr 3 igår. ÄNTLIGEN en bra låt till final. Tusse! Den du! Där var det känsla av Hero eller Euphoria. Jösse vilken vinnarlåt. Jag ringde fem gånger. Sååå bra var den. Må du vinna hela rasket!! Charlotte Perelli var oxå bra. Kul att startfältet (som var starkare igår) levererade de låtar jag ville. Å nu kan jag gnälla. Jag ringde.


Har blivit beroende och fattar inte att jag i 50 år har kunnat vara utan. Lakan av siden. Det var min frisör som rekommenderade silke som örngott och när jag satt och beställde klickade jag i även ett underlakan även om det var över min kostnadsgräns, minst sagt. Men efter första natten. Jisse vad skönt. Så mjukt, så lagom varmt och ja, så helt underbart. Jag sov verkligen bättre även om jag iofs brukar sova riktigt bra. Detta var verkligen skillnad. Testa det! Jag lovar, ni blir inte besvikna. Jag köpte från sidan SidenSelma och från beställning till leverans var det EN dag. Helt otroligt.


Natten till lördagen var dock ett undantag om jag ska gå in på sömnen... David undrade om han fick basta med ett par luar när de återvänt från bandy i Åby på fredagkvällen. Såklart att de fick. Lite knepigt när man kissnödig vaknar mitt i natten och upptäcker att duschen inklusive toan är upptagen. Tänkte jag skulle smita ut genom altandörren på baksidan av vårt sovrum. Då såg jag att där satt några grabbar i badtunnan oxå... Pinsamt värre. Fick panik. Jag messade David och skrev att jag var tvungen att gå på toa. Inget svar... Jag klädde på mig och gick ut i hallen, mötte två okända grabbar - nyduschade - jag sa att jag skulle vattna blommorna. Ja, jösses. Har huset bara en toalett så blir det kollision ibland med betoning på ibland. Jag kröp dock ned i mina silkeslakan och somnade om gott, icke kissnödig.


Idag laddade vi upp med datorskärm och bandy från Kalix. David skulle stå i målet. Kalix ligger bättre till i serien och är bättre men under kan ju ske. Det gjorde det inte utan NIF förlorade med 7-1. Ja, det var svåra bollar att ta (det jag fattar av bandy) men David har ju inte fått jättemånga tillfällen att visa vad han går för så det var en helt ok insats. Allt kan bli bättre till nästa säsong. NIF's nuvarande trupp är ung och det finns en stor pontiential. Jag ser redan fram emot nästa säsong. Förhoppningsvis Coronafri så vi får gå till Vallen och sitta i Stinsen Arena.


For till Landsbro på eftermiddagen och firade Molly som fyller två i morgon. Tiden går och flickebarnet blev så glad för Babblarpussel och sängkläder med Frost.


Ha en riktigt go söndagskväll! Jag längtar redan till silkeslakan och örngott!!


 

Ni kommer inte att ångra er om ni testar!!


 

Storebror hjälper gärna till att öppna lillasysters paket

Av Sofia - Lördag 20 feb 16:44

Idag blev det löpning utan icebugs, ren o skär (eller kär) asfalt i drygt 11 km. Nöta! Flow! Underbart med fäste, underbart med plusgrader, underbart att höra fåglarna kvittra. Lite trafik dessutom.

Tänkte lite på artikeln i dagens tidning när jag sprang till Grimstorp o vände idag. Från en vattentäkt till en annan. Hur olika intressen kan stå mot varandra. Bra vattenflöde och fisk å ena sidan, försörjning av rent vatten till mindre kostnad å andra. Ja, vi får se hur det går, det hela. Att Nässjö skulle ha sin reserv från Storesjön istället för Vättern är rejält billigare. Men vi vill ju även att öringen ska leka. Lite knepig fråga... Men löparturen var skön hur som helst.

Å så har jag vinkat av David idag. Med buss skulle Nässjö IF?s A-lag ta sig till Stockholm och därifrån flyga till Kalix. Sista matchen för säsongen och må det gå bra. David har fått uppdraget och förtroendet att stå i målet. Frågan är om jag är mest orolig för just målvaktsbiten eller resan i sig. Hela heja di blåe.

Mello nr 3 i kväll. Några välkända ansikte o några okända. Undrar om kvällen bjuder på rena rama ding dong eller om nåt bra kan få gå vidare. Spännande.

Brasa, pizza, mello - i den ordningen!!

Ha en fin kväll!

Av Sofia - Fredag 19 feb 17:54

Idag var det meningen att jag skulle vara ledig, ta hand om hemmet och bara vara. Men eftersom Jonas var så fenomenalt gullig o städade av igår (när jag hade övningsmöte med kommunfullmäktige) så gick ju den sysslan bort idag. Å när Jonas klocka ringde kvart i sex i morse var jag inte ett dugg trött. Är det inte märkligt att kroppen inte kan sova när den får... David o Jonas satt vid köksbordet o jag tog en kopp gott the o satte mig vid datorn fram till kl 10. Stella sov ju ändå....

Men sen blev det sportlovsmys med henne. Besökte Dollarstore vilket var en evighet sedan. Det finns så mycket man inte behöver o Stella är så bra på att lura på mig grejor. Så ikväll har jag målat naglarna. Med extra allt. Jag älskar målade naglar men tar mig inte riktig tiden. Nu är de fina. Tack Stella.

Sedan en gofika på Thimons. Så gott o så härligt att bara få sitta o prata lite. Å verkligen känna sig lite ledig.

Det har ju varit en fantastisk sportlovsvecka om man gillar snö. Stella har åkt skridskor i eftermiddag med en tjejkompis - kul. Hon åkte konståkning när hon var liten men nu det fanns bara hockeyrör att tillgå - utan taggar. Men det gick bra!!

Ha en go afton!

Dessa händer.....

Av Sofia - Torsdag 18 feb 19:53

Känner mig som Trötter idag. Inte ens en löparrunda kunde pigga upp mig. Ett träningspass är alltid ett träningspass iofs men idag sög det mer energi än det gav. Att springa mestadels i snömodd är som att kuta i lös sand. Jo visst, det kanske ger mer träning men det är inte så lättsprunget. Å denna snålblåst...är så le på vintern nu. Till helgen ska det bli plusgrader. Inte mig emot men sen kommer det väl återfall av snö och då kan det ju lika gärna ligga kvar.

En stimmig dag på jobbet. Budgetjusteringar med sena löneavtal innan ens budgeten är inläst i ekonomisystemet. Pilligt att hålla isär siffrorna. Men jag fick det att stämma - det stärker.

Å ikväll var det övningsmöte inför KF med ett nytt voteringssystem. Det är alltid lite spännande om tekniken fungerar. Många frågor från ledamöterna.

Vedleverans av mor o far och mor fick grejer som jag införskaffat på Apoteket åt henne. Dessutom hade de med sig semlor, eller rättare sagt fastlagsbullar för så hette det när jag var liten. Längtar tillbaka till 80-talet när man kom hem från skolan o fick hetvägg. Minnen!!! Lycka!!!!

Go kväll!

Av Sofia - Tisdag 16 feb 19:02

En dag fritt sportlovsveckan till ära. Enorm go känsla och jag har varit superduktig och inte öppnat upp datorn trots att hela arbetsplatsen är inom räckhåll. Effekten eller tjusningen av att vara ledig blir inte riktigt densamma när man jobbar hemma hela dagarna men väldigt skönt ändå.

Startade dagen med att återse vissa luckor från gårdagens avsnitt av Atlantic Crossing. Var så trött och John Blund gjorde verkligen sitt bästa för att jag skulle missa slutet. Fascinerande historia och jag gillar verkligen skådespelarna.

Grötfrukost och kokt ägg. Sedan var jag laddad för sport som är temat denna veckan. Kändes nästan (?) lite milt utomhus. Bara två minus och faktum är att fåglarna sjöng i kapp. Det är otroligt härligt att höra. Sprang till Rävsnäs och vände och icebugs-skorna är sköna. Ömsom snösörja, ömsom is och lite packad snö däremellan.

Sedan var det dax för lite lyx. Energiklippning hos Naturligtvis Salomonssons. Extra allt kan man väl säga utan att överdriva. Hårbottenmassage, borstning, inpackning, tvättning, klippning plus mycket gott thé och nötter. En rofylld stund som jag verkligen behövde, både jag och håret. Märk väl - ingen blekning, bara ekologiska grejer i huvudet. Med mig hem hade jag en ny borste och lite annat smått och gott för håret. Skön upplevelse!

Köpte saker på Apoteket till mamma, fyra semlor och dessa har vi intagit tillsammans med David och Stella.

Nu sitter jag framför brasan och njuter. Har varit ledig idag men är precis lika trött som vanligt, ha ha.

Ha en fortsatt go kväll!

Energiboost nr 1

Energiboost nr 2 - klippning av hår. Dessutom med nytt underställ (alla-hjärtans-dagpresent av Jonas). Det är dess kläder man sliter mest under vintertid och jobba hemma.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se