Alla inlägg under februari 2020

Av Sofia - 18 februari 2020 19:09

Idag har vi varit i Ormaryd hela dagen. I jordens själva mitt som Alice Tegnér en gång så vackert beskrev platsen. Detta är ett samhälle jag inte frekvent besöker men idag hade vi planeringsdag ledningsgrupp TSF hemma hos kollegan Tommy. Det kan vara mycket bra att byta miljö och vi blev väl omhändertagna och utfordrade med god fika och mat. Tack Åsa för allt!!! Han erkände att du var högst delaktig i både brödbak och god soppa och sååå god paj. Tack Tommy oxå såklart.

Däremellan var vi riktigt effektiva och jag försökte skriva minnesanteckningar vilket inte alltid är så lätt. Jag kände under dagen - vi har så många bra idéer och vi har så mycket att jobba på.

Efter lunchen tog vi en svängom i Ormaryd. Kolla in saneringsområdet efter lång tid av upplaget telefonstolpar intill järnvägen. Gick till badplatsen och inspekterade de nya bryggorna som var resultatet av en-halv-miljon-idéer (demokratibeslut ute i kransorterna). Brukar nästan aldrig ha klack, kjol o tunna strumpor men just dagen till ära hade jag valt detta. Opraktiskt och kallt!!

Vår mest välkända tonsättare av barnvisor satt o skrev på sitt sommarställe Sola gård strax utanför Ormaryd. Dit gick vi dock inte.... När hon satt o skrev där kände hon att hon var i Jordens själva mitt!! Boken med många av hennes kända verk ligger i mitt knä. När William är här brukar vi sjunga ur den. Barnviseskatten måste förvaltas och föras vidare!!

God kväll!

Alice samarbetade med Elsa Beskow

Av Sofia - 16 februari 2020 19:00

Eller...? Vi trotsade halv storm o regn från tvären och klädde på oss väl efter frukost. Vissa svårigheter hade vi med allt för mycket vatten på skogens stigar men rundan var fantastiskt skön och svettig. Det var faktiskt 7 grader varmt. Skogen skyddar mot vinden men vid vår sjö tog det i.

Vi mötte inte många själar utomhus idag. Rätt skönt att komma inomhus och tända en brasa. Jonas sa: Finns det någon som går ut i detta vädret? Tja, dum eller nyttig? Det är lätt att vara kaxig när man varit ute. Spontanbesök från Tina och Henke. Så kul - sånt gillar vi.

Eftermiddagen bestid av vinterstudion och ytterligare ett suveränt lopp av Frida Karlsson. Jösses vad snabbt hon åkte idag. Så kul! Näst snabbaste tid. Grattis!!!

Nu hade allt varit mer skönt om David varit hemma. 9 mil i buss från Ljusdal och de lär inte vara hemma förrän sen natt. Jag hoppas Dennis inte blir tjurigare än han redan är.

Go kväll!!

Av Sofia - 15 februari 2020 19:00

Rubriken kan låta märklig men det är sant. Efter en god och lång frukost bestämde vi oss för att traska till Biltema o ta en fika. Jonas är helt såld på detta fikaställe eftersom det är så billigt, ha ha. Jag tackar inte nej till en lång promenad. 7,5 km enkel väg o den halva kycklingbaguetten o halva semlan smakade gudomligt. Väldigt prisvärt. Träffade för andra gången en gammal trevlig och pratglad jobbarkompis som även han återfinns på fiket på lördagar.

Det är lyx att gå långa rundor i hyfsat väder och inte ha något speciellt i kalendern. När vi kom hem kollade vi längdskidor på TV. Frida Karlsson slutade 19:e o kroknade mot slutet. Ändå en fantastisk prestation efter det långa tävlings-uppehållet. Vi ser fram emot nytt lopp i mon.

Har precis skjutsat iväg Stella till stan på tjejkväll. Vi åt pasta och väldigt god tomatsås innan dess. Vego-style. Följer Davids bandymatch mot Edsbyn via mobil. 3-0 står det till bortalaget. Svårt möte. Det är en lång resa för grabbarna. Kämpa på. Vi väntar på Dennis - lugnet före stormen och laddar för Mello. En lördag som varit lugn och go och innehållit många många tusen steg och frisk luft.

Gokväll!

Finaste målvakten

Av Sofia - 14 februari 2020 19:37

Idag har det varit fredag hela dan. Logiskt, ha, ha. Fredag i själ o sinne. Idag var det deadline för klarmarkering budget 2020 i vårt något knöliga nya beslutsstödssystem. Det har varit en pärs men såååå skönt när jag till slut kom i mål. Mina underbara kollegor tillika avdelningschefer och jag har stångats ihop och det har varit både roligt och jobbigt. Tidspressen är lite tråkig men det kan bara bli bättre framgent. Mycket bättre.

Jag kom ut på lunch vid kl 14.00 Gick runt Träslända och njöt. Vårlukt och vårlikt. Jag kände glädje, på riktigt.

Nu sitter vi vid brasan. Har avnjutit goda tacos med Stella, David och Julia. Mysigt. Jag njuter av synen av rosor på bordet. Min man kom ihåg Valentin då jag glömde. Love U

Av Sofia - 11 februari 2020 19:06

Solens februaristrålar fångar min blick
och får mig nästan att skratta
Hjärtat vill sjunga och med ens -
Hur svårt kan det vara att fatta?

Regn och rusk blandat med snö
Vårvinter - det är ju alltid så
Jag längtar till värmen och ljus
Det är bara själen som har lite svårt att förstå

Som att vakna i en bur
Våren ropar hej
Ytterligare en regnskur
välkomnar mig

Lite som att återvända till livet
Höst och vinter har jag
jobbat mig igenom -
för mig så givet

Att förstå och kunna och veta
Miljoner gåtor har fått svar
Genom att svettas, gråta och leta
Är det färre och färre frågetecken kvar

Lyckopirret i magen fladdrade till
Idag på ut-å-andas-promenaden
Känna sig behövd och värdefull
Viktig känsla när man tjänar staden

Sigrid 2020-02-11

Av Sofia - 9 februari 2020 10:25

Det här med att åka bort en helg och bara vara är obeskrivligt skönt. Dock känner jag mig som en rollfigur i sagan Snövit och jag är inte prinsessan. Jag är dvärgen Trötter. Efter några timmar gå på stan och en gofika somnade jag tvärt på hotellrummet i går eftermiddags. Sov en bra stund innan vi gick till VRÅ för att äta.

Har längtat tillbaka till denna restaurang ända sen första besöket för snart fem år sedan. Vi hade sprungit Gbg-varvet och hade missat den där detaljen att boka bord på ätställe. Två platser var lediga på VRÅ och jag tror aldrig jag ätit nåt godare.
Minnet har varit med sen dess.

En fot på västkusten och en i Japan - så beskriver VRÅ sin meny. Sofia B Olsson kan verkligen det där med smaker. Varje tugga är en välbehaglig explosion i munnen. Igår hade vi såklart höga förväntningar- och de infriades.

När vi kom tillbaka till hotellet snabbkollade vi Mello som vi missat. Konstaterade att rätt låtar gått vidare. Dotters låt blir farlig i finalen.

Somnade och sov ut. Länge. Hotellfrukost på Hotel Opera. Tusen tack för My Day paketet Henry o Alexandra. En underbar tripp har vi haft.

Tåg mot Göteborg

Förrätt. Svamp o sparris låter inte så märkvärdigt men ahhhh så gott.

I den skålen gömmer sig ett fyrverkeri av smaker.

Chokladmousse med havtornssorbet - oj oj vad gott och precis lagom!

Av Sofia - 7 februari 2020 18:13

Lycka är ingen konstant känsla. Det är en flyktig företeelse, ett pirr i magen likt en solstråle genom fönstret en februaridag. Något jag har lärt mig under snart ett sekel på jorden. Lycka är inget man hela tiden kan uppnå även om man naturligtvis kan ha en strävan mot det målet.

Jag har haft en jättejobbig vecka. Har klarat ut dagarna med kniven mot strupen och känner nu - fredagkväll - att den har passerat och massor med puckar har blivit skjutna in i mål. Förutom alla siffror för RS - räkenskapssammandraget har bokslutspresentationen blivit gjord. För mig - första gången. Det gick bra men efteråt var det som att någon stuckit hål på mig som en ballong. All energi rann ut. Men ingen rast och ro. In i budgettänket och nytt rätt bökigt system. Det måste inom kort vara klart. Jag hade verkligen behövt vara ledig en dag och hämtat andan men just nu finns ingen tid.

Å så i eftermiddags när jag satt med en av avd.cheferna och fick efter timmar av hjärngympa ihop budgeten till noll (de ska gå plus minus noll) anlände det där pirret i magen. Lyckopirret! High five och så tog vi helg!

Nu sitter vi framför brasan. Fredagsfeeling! I morgon tar vi tåget till Göteborg och i kombination med födelsedagspresent från Henry och Alexandra ska vi som julklapp bara vara. Vi ska bo på hotell, gå på stan, äta på VRÅ och mysa!

Go kväll!!

Av Sofia - 5 februari 2020 19:58

Har precis avnjutit en god kvällsmat. Hemmagjord kebab. Smakade mer än bra. Efter en arbetsdag som sög ur all must jag hade. Kände mig i eftermiddags som ett slängt bananskal på gatan, om ni vet hur sådana känner sig. Bokslutspresentation på tre timmar inför kommunledningen tog på krafterna. Har sett den 5:e februari som ett delmål - tänk när det är över. Å faktum är att jag idag ändå lite gillade känslan av att presentera hur det hade gått för Tekniska Serviceförvaltningen 2019 i ekonomiska termer. Jag var förberedd och visste vad jag pratade om. Har lagt så mkt kraft på siffrorna så jag var bekväm i rollen även om jag naturligtvis var nervös. Alltid. Sen är det ju lite speciellt när min bror sitter o lyssnar. Bror - kommunalråd och syster - ekonom.

Efteråt njöt jag desto mer när de olika avdelningscheferna berättade om sina avdelningar. Gillar detta gäng. Så duktiga och kompetenta medarbetare. Kul att ingå i denna grupp. Det handlar om att marknadsföra sin förvaltning och vi gör så otroligt mycket saker. Nu har vi det läget vi har i Nässjö kommun. Det fattas pengar och vårt resultat är en liten hjälp förstås, men 2020 blir ett tufft år.

När jag kom tillbaka efter en trevlig och gemensam lunch med gruppen låg en liten present på skrivbordet. Av en annan kollega och jag blev så oerhört glad. Tänk vad vardagen kan lysa upp. Så uppskattat! Glad!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards